Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Προσωπικά σου είναι ακατανόητος αλλά υποθέτω ότι ουδείς από τους "απλούς" ανθρώπους μπορεί να αποδείξει με στιβαρά στοιχεία ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ανεπίστρεπτες συνέπειες χωρίς αυστηρά μέτρα και φυσικά ούτε να πάρει την ευθύνη αν προκύψει κάτι τέτοιο.
Και για να το κάνω πιο σαφές, εσύ θα υποστήριζες για κάποιον δικό σου που ανήκει σε ευάλωτη ομάδα να αγνοήσει τα μέτρα γιατί είναι δικτατορική πρακτική, αναλαμβάνοντας συγχρόνως τα παρεπόμενα και την ηθική και οικονονομική ευθύνη για πιθανή ασθένεια του με σοβαρές επιπλοκές;
Έστω ότι δεν έχεις οικεία πρόσωπα που θεωρείς ότι κινδυνεύουν και το βλέπεις αποστασιοποιημένα.
Θα μπορούσες να αναλάβεις την ευθύνη για οποιονδήποτε άλλον άγνωστο;
Θα μπορούσες να δεχθείς τον αποκλεισμό από ΜΕΘ για κάθε αντιρρησία των μέτρων;
Ή μήπως σου είναι ακατονόητη και η έννοια του "ηθικού αυτουργού";
Μην λέμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια για τις μάσκες. Κανείς επιστήμονας και ούτε καν ο ΠΟΥ δεν έχει βγει να πει με σιγουριά ότι η μάσκα έχει κάποια σημαντική συνεισφορά στην καταπολέμηση του ιού. Η συνεχής επωδός είναι ότι ΑΝ την φορούν όλοι (αδύνατον) και ΑΝ την φορούν σωστά (πάλι αδύνατον), ΜΠΟΡΕΙ να βοηθήσει λίγο (δηλαδή φέξε μου και γλίστρησα). Τα υπόλοιπα για τους συγγενείς κλπ δεν θέλω και ούτε πρόκειται να μπω σε περιπτωσιολογία γιατί δεν έχει κάποιο νόημα και θα αποπροσανατολισθεί η συζήτηση. Αρκούμαι στο ότι προφανώς και δεν θα προκαλούμε την τύχη μας και προφανώς η αποφυγή συνωστισμών και η σωστή υγιεινή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όπως άλλωστε και σε κάθε ιό ο οποίος μεταδίδεται κατ' αυτόν τον τρόπο, μέσω δηλαδή της αναπνευστικής οδού. Αυτός όμως ο παραλογισμός της κάθετης επιβολής με οργουελιανού τύπου μεθόδους ενός μέτρου το οποίο κανείς δεν είπε ότι έχει καίρια σημασία, δεν μπορεί παρά να με πάει σε άλλες σκέψεις για μέτρα τα οποία δεν έχουν καμμία υγειονομική στόχευση. Ιδίως ως προς τα παιδιά, έχουν διατυπωθεί ουκ ολίγες απόψεις από έγκριτους επιστήμονες οι οποίες αμφισβητούν τη σκοπιμότητα του μέτρου. Δεν μπορεί κανείς να κλείσει τα μάτια του σε όλα αυτά ούτε να δέχεται να βγαίνουν διάφοροι και να λένε ότι για ολόκληρη τη ζωή μας θα φορούμε μάσκες.
σ.σ.: Πάντως, για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, και προσωπίδα απλώς να βάλει κάποιος, περνάει στον έλεγχο. Καταλαβαίνετε δηλαδή πόση υποκρισία υπάρχει σε όλη αυτήν την κατάσταση
Στις τεχνικές οδηγίες προς τα κράτη αναφέρει με πολλές λεπτομέρειες πως οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται στα σχολεία απο την ηλικία των 5 ετών και πάνω.
Γιατί να φορέσω κουκούλα; Με μέιλ σκέφτομαι να τη στείλω και επώνυμα.
Γιατί συνήθως αυτοί που καταγκέλουν μεγάλους εγκληματίες φοράνε κουκούλες στα δικαστήρια και έχουν και προστασία από το κράτος...
.
άμα δω τον πρόεδρο του ολυμπιακού χωρίς μάσκα, τότε ναι, θα ζητήσω προστασία.
Κοίτα να δεις που στη σημερινή εποχή οι μεγαλύτεροι εγκληματίες δεν είναι αυτοί που σκοτώνουν κόσμο, αυτοί που σιδερώνουν γριές, αυτοί που μπαίνουν σε σπίτια και κλέβουν, οι βιαστές, οι παιδεραστές, ούτε καν οι γιούφτοι που κλέβουν καλώδια και αφήνουν τον κόσμο μέσα στο σκότος!!!
Είναι αυτοί που δεν φοράνε μάσκα...
Όταν θα τα βάλετε με αυτούς που καταναλώνουν ή κάνουν εμπόριο ζάχαρης, τότε μάλλον θα προσπαθήσω να πάω σε άλλο πλανήτη...
,.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Γιατί συνήθως αυτοί που καταγκέλουν μεγάλους εγκληματίες φοράνε κουκούλες στα δικαστήρια και έχουν και προστασία από το κράτος...
.
Κοίτα να δεις που στη σημερινή εποχή οι μεγαλύτεροι εγκληματίες δεν είναι αυτοί που σκοτώνουν κόσμο, αυτοί που σιδερώνουν γριές, αυτοί που μπαίνουν σε σπίτια και κλέβουν, οι βιαστές, οι παιδεραστές, ούτε καν οι γιούφτοι που κλέβουν καλώδια και αφήνουν τον κόσμο μέσα στο σκότος!!!
Όταν θα τα βάλετε με αυτούς που καταναλώνουν ή κάνουν εμπόριο ζάχαρης, τότε μάλλον θα προσπαθήσω να πάω σε άλλο πλανήτη...
,.
Μα 50 ευρώ είπα να πληρώσει, δεν είπα να πάει ισόβια.
«Οι περισσότεροι στις ΜΕΘ είναι άνθρωποι που δεν πίστευαν στον κορωνοϊό» τονίζει μεταξύ άλλων η Ειρήνη Μικροβασίλη, η οποία εργάζεται στην κλινική Covid-19 στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και βλέπει καθημερινά τη μάχη που δίνεται και τις πιέσεις που δέχονται οι ΜΕΘ, καθώς ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται.
Αφού κάνει λόγο για έναν «αόρατο εχθρό» που απειλεί τους εργαζόμενους στην Υγεία που παραμένουν στην πρώτη γραμμή, προσθέτει με νόημα ότι υπάρχει και ένας άλλος εχθρός για τους νοσηλευτές και τους γιατρούς. Και αυτός ο εχθρός είναι η κοινωνία.
«Δεν μας σέβονται, έχουμε και εμείς οικογένεια, έχω να δω την μητέρα μου 9 μήνες. Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα δεν σέβεται και το προσωπικό των νοσοκομείων. Οι περισσότεροι που έφθασαν στις μονάδες, ήταν αυτοί που δεν πίστευαν. Μιλάμε με τους συγγενείς, γιατί όταν φθάνουν σε εμάς, είναι πολύ βαριά. Τώρα πλέον δεν έχουμε δει κάποιον να βγαίνει. Ο ιός είναι επιθετικότατος» ξεκαθαρίζει σε δηλώσεις της στο Mega η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
«Όποιος δε σέβεται τα μέτρα, δεν σέβεται και το υγειονομικό προσωπικό που δίνει αγώνα»
Αναφορικά με τις μάσκες για τον κορωνοϊό και όσους αρνούνται να τις χρησιμοποιήσουν, βρίσκοντας ένα σωρό δικαιολογίες και προφάσεις, η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Σωτηρία» απαντά: «Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω».
«Όταν γυρνάω στο σπίτι, κάνω τον σταυρό μου και πριν φύγω από αυτό. Έχω ξεπεράσει κάθε ταμπού, βγαίνω στη βεράντα και ξεντύνομαι, είναι απαγορευτικό να ξεντυθώ μέσα. Θεωρούμε ότι είμαστε βρόμικοι. Τα αερίζουμε και μετά πάνε για πλύσιμο. Έχω δύο αγόρια, 10 και 12 ετών, ο μικρός κλαίει όταν φεύγω. Και ο σύζυγός μου εργάζεται σε μονάδα Covid» εξηγεί για τη δύσκολη καθημερινότητά της.
Και προσθέτει για τους «αρνητές της μάσκας»: «Εγώ όταν πηγαίνω να παραλάβω τα παιδιά οι κύριοι που λένε δεν φοράνε μάσκα, φεύγουν 10 μέτρα μακριά, γιατί ξέρουν ότι εργάζομαι στο "Σωτηρία"».
Αυτούς τους συναισθηματισμούς και τα δακρύβρεχτα των «ηρώων» της υγείας θα πρέπει να τα περνάμε και τη βάσανο της ορθολογικής σκέψης. Τα όσα αναφέρει η εν λόγω για το ότι δεν τους σέβονται και για το πώς φέρονται στο σπίτι τους και την οικογένειά τους κλπ δεν σχετίζεται τίποτα με το αν φοράει ο κόσμος τη μάσκα, αλλά προέρχονται καθαρά από την τρομολαγνεία η οποία έχει διαχυθεί από τους «ειδικούς» και τους κρατούντες. Τώρα τα υπόλοιπα, δεν στέκουν καν σε κριτική· λέει π.χ.· «δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω». Βεβαίως και υπάρχει δεν θέλω όταν επιβάλλεις στους πάντες και παντού να φοράνε φίμωτρα και όταν αναγκάζεις τον δάσκαλο να κάνει διάλεξη με μάσκα. Όλοι αυτοί που βγαίνουν και αρχίζουν αυτές τις δραματικές εκκλήσεις τούς βλέπω μάλλον με καχυποψία και το χειρότερο είναι -ιδίως οι γυναίκες- ότι δεν χρησιμοποιούν καν ορθολογικά επιχειρήματα. Και την Άνοιξη που έβγαιναν διάφοροι και τους χειροκροτούσαν, έχω πληροφορίες από ανθρώπους μέσα από νοσοκομεία ότι σε ημέρες εφημερίας, οι «ήρωες» κοιμόντουσαν... Μύγες βαράγανε.
Αυτούς τους συναισθηματισμούς και τα δακρύβρεχτα των «ηρώων» της υγείας θα πρέπει να τα περνάμε και τη βάσανο της ορθολογικής σκέψης. Τα όσα αναφέρει η εν λόγω για το ότι δεν τους σέβονται και για το πώς φέρονται στο σπίτι τους και την οικογένειά τους κλπ δεν σχετίζεται τίποτα με το αν φοράει ο κόσμος τη μάσκα, αλλά προέρχονται καθαρά από την τρομολαγνεία η οποία έχει διαχυθεί από τους «ειδικούς» και τους κρατούντες. Τώρα τα υπόλοιπα, δεν στέκουν καν σε κριτική· λέει π.χ.· «δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω». Βεβαίως και υπάρχει δεν θέλω όταν επιβάλλεις στους πάντες και παντού να φοράνε φίμωτρα και όταν αναγκάζεις τον δάσκαλο να κάνει διάλεξη με μάσκα. Όλοι αυτοί που βγαίνουν και αρχίζουν αυτές τις δραματικές εκκλήσεις τούς βλέπω μάλλον με καχυποψία και το χειρότερο είναι -ιδίως οι γυναίκες- ότι δεν χρησιμοποιούν καν ορθολογικά επιχειρήματα. Και την Άνοιξη που έβγαιναν διάφοροι και τους χειροκροτούσαν, έχω πληροφορίες από ανθρώπους μέσα από νοσοκομεία ότι σε ημέρες εφημερίας, οι «ήρωες» κοιμόντουσαν... Μύγες βαράγανε.
Ας αφήσουμε τα δακρύβρεχτα και ας πιάσουμε τα στοιχεία που δίνει. πχ
Δεν βλέπει πλέον ασθενείς που έχουν διασωληνωθεί να επανακάμπτουν όπως τον Ιούνιο.
Αυτοί που ασθενούν βαριά δεν είναι πλέον μόνο υπερήλικες. Αναφέρει ηλικίες από 45 και πάνω.
Αυτοί που προσέρχονται στις εντατικές είναι άτομα που δεν πίστευαν ότι θα αρρωστήσουν. Αναφέρει συνομιλίες με τους δικούς τους.
Οι γονείς των συμμαθητών του παιδιού της απομακρύνονται από κοντά της επειδή ξέρουν που εργάζεται παρόλο που είναι αρνητές της μάσκας.
Φυσικά μπορείς να πεις ότι ψεύδεται, αλλά τα παραπάνω δεν είναι συναισθηματισμοί. Είτε συμβαίνουν, είτε μας κοροϊδεύει.
Ας αφήσουμε τα δακρύβρεχτα και ας πιάσουμε τα στοιχεία που δίνει. πχ
Δεν βλέπει πλέον ασθενείς που έχουν διασωληνωθεί να επανακάμπτουν όπως τον Ιούνιο.
Αυτοί που ασθενούν βαριά δεν είναι πλέον μόνο υπερήλικες. Αναφέρει ηλικίες από 45 και πάνω.
Αυτοί που προσέρχονται στις εντατικές είναι άτομα που δεν πίστευαν ότι θα αρρωστήσουν. Αναφέρει συνομιλίες με τους δικούς τους.
Οι γονείς των συμμαθητών του παιδιού της απομακρύνονται από κοντά της επειδή ξέρουν που εργάζεται παρόλο που είναι αρνητές της μάσκας.
Φυσικά μπορείς να πεις ότι ψεύδεται, αλλά τα παραπάνω δεν είναι συναισθηματισμοί. Είτε συμβαίνουν, είτε μας κοροϊδεύει.
Δεν αμφισβητώ τα όσα αναφέρει γιατί προφανώς είναι η εμπειρία της. Αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τη μάσκα παντού. Όποιος δεν δέχεται να φιμωθεί, δεν σημαίνει ότι δεν φοβάται μήπως αρρωστήσει ούτε ότι αρνείται την ύπαρξη του ιού. Εσείς οι μασκολάγνοι έχετε μία τάση να φτιάχνετε έναν αχυράνθρωπο (strawman) προκειμένου να αντιπαρατεθείτε μαζί του. Τυγχάνει απλώς να μην δέχεται τη σκοπιμότητα ενός τέτοιου βάναυσου και αντικοινωνικού μέτρου για του οποίου τη χρησιμότητα δεν έχει πεισθεί με αδιάσειστα στοιχεία για την καταπολέμηση ενός ιού ο οποίος με οποιοδήποτε άλλο μέτρο εκτός της πλήρους καραντίνας θα κάνει απλώς τον κύκλο του και θα περάσει. Επίσης, δεν νομίζω να είπε κανείς ότι δεν πεθαίνουν άνθρωποι από αυτόν τον ιό· αυτό το οποίο λέω εγώ τουλάχιστον είναι ότι η εικόνα της «πανδημίας» τουλάχιστον ως προς την Ελλάδα είναι ως επί το πλείστον μία εικόνα για την οποία πρέπει να πεισθούμε από τα μέσα και από διάφορους «ειδικούς». Όλους αυτούς τους μήνες εικόνα πανδημίας δεν υπήρξε. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι στην Αττική υπάρχει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, πώς ακριβώς δικαιολογείται να φοράει παντού μάσκα ένας άνθρωπος στην Κρήτη ή στον Έβρο, αδυνατώ να καταλάβω... Για λόγους ισότητας;
Και αυτή η προπαγανδιστική φράση «αρνητές της μάσκας» κρύβει άπειρη υποκρισία και κακοβουλία· προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάτι αφύσικο, δηλαδή το να καλύπτεις τη μύτη σου και το στόμα σου, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιείται για πολύ συγκεκριμένες δουλειές και υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, πρέπει να γίνει η νέα κανονικότητα. Εσείς είστε οι αφύσικοι και οι ανώμαλοι όπως άλλωστε και όλοι αυτοί οι Ασιάτες για τους οποίους το ανθρώπινο πρόσωπο δεν έχει καμμία απολύτως σημασία. Μόνο ένας ανώμαλος και ψυχικά διαταραγμένος άνθρωπος μπορεί να δέχεται αδιαμαρτύρητα και σαν κάτι το φυσιολογικό να φοράει στην καθημερινότητά του μάσκες. Να μην πω για την εικόνα την οποία έχω δει ουκ ολίγες φορές με παππούδες οι οποίοι δεν φοράνε κράνος στο μηχανάκι, αλλά τη μάσκα την φοράνε κανονικα
Αλήθεια, πώς σου φαίνεται το γεγονός ότι η προσωπίδα η οποία πρακτικά δεν κάνει τίποτα περνάει από τον έλεγχο και δεν παίρνεις πρόστιμο; Συμφωνείς;
Όποιος δεν δέχεται να φιμωθεί, δεν σημαίνει ότι δεν φοβάται μήπως αρρωστήσει ούτε ότι αρνείται την ύπαρξη του ιού. Εσείς οι μασκολάγνοι έχετε μία τάση να φτιάχνετε έναν αχυράνθρωπο (strawman) προκειμένου να αντιπαρατεθείτε μαζί του. Τυγχάνει απλώς να μην δέχεται τη σκοπιμότητα ενός τέτοιου βάναυσου και αντικοινωνικού μέτρου για του οποίου τη χρησιμότητα δεν έχει πεισθεί με αδιάσειστα στοιχεία για την καταπολέμηση ενός ιού ο οποίος με οποιοδήποτε άλλο μέτρο εκτός της πλήρους καραντίνας θα κάνει απλώς τον κύκλο του και θα περάσει.
Τα αδιάσειστα στοιχεία μπορεί να τα έχεις σε δύο χρόνια ή σε τρία. Τι να το κάνεις; Η γυναίκα σου λέει ότι δεν προλαβαίνει να αδειάσει κρεβάτι και ξαναγεμίζει. Θα πάρεις τώρα ένα μέτρο περιορισμένης αποτελεσματικότητας γιατί το λίγο είναι καλύτερο από το τίποτα και γιατί καίγεται (τώρα) η γούνα σου. Εναλλακτικά οι αρνητές θα συνεχίσουν το βιολί τους μέχρι να χειροτερέψει τόσο η κατάσταση ώστε να παρθούν πολύ σοβαρότερα μέτρα από τη χρήση της μάσκας. Και τότε κάποιοι θα αναπολούν "τις παλιές ωραίες μέρες που έβαζες ένα πανί και συνέχιζες τη ζωή σου..."
22/09/2020 ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ! ΔΩΣΕ ΤΩΡΑ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ, ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ FAKE NEWS ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΑΣΚΑΣ!
Ως γνωστόν, νωρίτερα σήμερα εισαγγελέας της χούντας παρήγγειλε στους εισαγγελείς της χώρας να συλλαμβάνουν με την διαδικασία του αυτοφώρου (!!!) τους αρνητές της υποχρεωτικότητας της μάσκας, είτε ανήκουν στο Κίνημα κατά της υποχρεωτικής μασκοφορίας, είτε εκφράζουν την άποψή τους στο διαδίκτυο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Εμάς μας «πιάνει» η δεύτερη περίπτωση. Και σας δηλώνουμε ευθαρσώς πως… μετανοούμε ειλικρινά, δια το… έγκλημά μας! Κι όχι μόνο μετανοούμε, αλλά είμαστε έτοιμοι να… συνεργαστούμε και με τις «αρχές»!
Προς απόδειξη των λεγομένων μας, σας υποδεικνύουμε ευθύς αμέσως δύο εκ των πιο κραυγαλέων αρνητών της μάσκας, οι οποίοι παραπληροφορούν το κοινό, πως η μασκοφορία κάνει… κακό!
Αν είναι δυνατόν!
Κυρ – εισαγγελέα, δες το βίντεο και δώσε αμέσως εντολή να συλληφθούν πάραυτα αυτά τα δύο μούτρα, με την διαδικασία του αυτοφώρου, δίκασέ τους και στείλε τους γρήγορα εις φυλακάς υψίστης ασφαλείας, διότι είναι άκρως επικίνδυνα δια την δημόσιαν τάξιν, ασφάλειαν και υγείαν! Ή όχι;
,.
Μα 50 ευρώ είπα να πληρώσει, δεν είπα να πάει ισόβια.
σιδερώνουν γριές; υπάρχει τέτοια μόδα;
Εάν πληρώσει κάποιος που δεν φοράει μάσκα 50 ευρώ, τότε πόσα πρέπει να πληρώσει κάποιος που καπνίζει δημόσια;
Ξέρεις έχουμε 5000 νεκρούς κάθε χρόνο από το τσιγάρο και μόνο - 200.000 τα τελευταία 40 χρόνια...
Είδες το σημείο που σε έχει φέρει ο παραλογισμός των κυβερνόντων και των δημοσιογραφικών σκουπιδιών;;;
Για το "σιδερωμένες γριές" υπήρξε μία μόδα πριν από λίγα χρόνια...
.
Εγώ μπορεί να γουστάρω τα σκυλιά αλλά δεν είμαι από τους υστερικούς που θέλουν να τα επιβάλλουν σε ένα χώρο, προκαλώντας δυσφορία ή φόβο στους άλλους.
Ξαναρωτάω λοιπόν; Αν έβλεπες έναν τύπο με σκύλο μέσα στο βαγόνι σου τι θα έκανες;
Θα τον "ρουφιάνευες" ή όχι;
Το ξαναγράφω: δεν έχεις καταλάβει τι έχεις γράψει...
.
Οκ, εξήγησε μου εσύ.
Λοιπόν:
α) Πρώτον μπερδεύεις την υγεία με κάτι άλλο. Ο σκύλος που θα μπει στο βαγόνι δεν θα είναι ασυνόδευτος και φυσικά αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα υγείας που μπορεί να βλάψει κόσμο. Μπορεί να είναι παράνομο, αλλά δεν τίθεται θέμα υγείας.
β) Θεωρείς ντε φάκτο ότι όποιος δεν φοράει μάσκα είναι εχθρός σου γιατί μπορεί να σε μολύνει. Το ότι αυτό έχει πολύ μικρές πιθανότητες και ότι έχεις πολύ μικρές πιθανότητες να νοσήσεις και ελαχιστότατες να πεθάνεις, δεν το βάζεις καν στο νου σου, γιατί τα καθίκια των ΜΜΕ και τα κυβερνητικά σκατά έχουν φροντίσει για αυτό με τον πανικό που διασπείρουν.
γ) Θεωρείς λογική τη μάσκα όταν άλλες κινήσεις των κυβερνητικών σκατών είτε δεν βγάζουν νόημα - π.χ. τα καθίσματα στα ΜΜΕ - είτε τα ίδια στα σκατά παλινδρομούν στις απόψεις τους τους τελευταίους 6 μήνες...
.
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.