Μάσκα προσώπου
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- wooded glade
Μάσκα προσώπου
Έχω μία μάσκα προσώπου πράσινη εδώ και δύο εβδομάδες.
Την έχω πάνω στο τραπέζι και τη φοράω κάθε φορά που πάω έξω.
Μου λένε τώρα μερικοί ότι η μάσκα μου είναι άχρηστη και ότι είναι μιάς χρήσεως αυτές.
Δεν καταλαβαίνω.
Αν η μάσκα μου έχει πιάσει κορονοϊό, εντάξει έχει πιάσει κορονοϊό, έληξε.
Αλλά άλλως πως γιατί είναι άχρηστη ;
Την έχω πάνω στο τραπέζι και τη φοράω κάθε φορά που πάω έξω.
Μου λένε τώρα μερικοί ότι η μάσκα μου είναι άχρηστη και ότι είναι μιάς χρήσεως αυτές.
Δεν καταλαβαίνω.
Αν η μάσκα μου έχει πιάσει κορονοϊό, εντάξει έχει πιάσει κορονοϊό, έληξε.
Αλλά άλλως πως γιατί είναι άχρηστη ;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wooded glade την 12 Μαρ 2020, 16:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Re: Μάσκα προσώπου
Τι φίλτρο έχει?
Δεν γράφει τίποτα?
Δεν γράφει τίποτα?
- EKPLIKTIKOS
Τυπικο νήμα wooded glade. Θα σου βαλω 8 γιατί δεν εχεις αναφορα σε αυγα, Αγγλία και ποδοσφαιρικά δρώμενα
Αμα την πασαλείψεις με ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ τότε δουλεύει η προστασία για πάντα
υγ. Σκέφτηκα τον Γούντυ να κυκλοφορεί στο δρόμο με πράσινη μάσκα

υγ. Σκέφτηκα τον Γούντυ να κυκλοφορεί στο δρόμο με πράσινη μάσκα

- wooded glade
Δε λέει τίποτα. Δύο σπαγγάκια που την περνάς απ' τ' αυτιά έχει μόνο.
Όποιος μου εξηγήσει γιατί είναι "άχρηστη" επιβραβεύεται.
Ίσως εφόσον εκπνεεις συνέχεια πάνω της κ δημιουργείται υγρασία να δημιουργούνται μικρόβια. Να τη φοράς όμως γιατί μπορεί να έχεις κολλήσει κ θα βοηθήσει να μην το μεταδώσεις.wooded glade έγραψε: ↑12 Μαρ 2020, 16:18Δε λέει τίποτα. Δύο σπαγγάκια που την περνάς απ' τ' αυτιά έχει μόνο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Custom_F την 12 Μαρ 2020, 16:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- wooded glade
Δεν είπα να την επιστρέψω στο κατάστημα ή να την πάρει άλλος που θα του μεταδώσω κάποιο από τα κανονικά μικρόβια που έχω (ή και τον κορονοϊό αν είμαι στο just about). Αλλά γιατί είναι άχρηστη ;Custom_F έγραψε: ↑12 Μαρ 2020, 16:21Ίσως εφόσον εκπνεεις συνέχεια πάνω της κ δημιουργείται υγρασία να δημιουργούνται μικρόβια. Να τη φοράς όμως γιατί μπορεί να έχεις κολλήσει κ θα βοηθήσει να μην το μεταδόσεις.wooded glade έγραψε: ↑12 Μαρ 2020, 16:18Δε λέει τίποτα. Δύο σπαγγάκια που την περνάς απ' τ' αυτιά έχει μόνο.
- wooded glade
- Otto Weininger
Μάσκες ffp3 μόνο.
Οι άλλες δεν προστατεύουν από τον κοροναϊό αλλα για να μην κολλήσεις άλλους
Let them make the first mistake. We make the last move.
- wooded glade
Τι λες ;Otto Weininger έγραψε: ↑12 Μαρ 2020, 16:31Μάσκες ffp3 μόνο.
Οι άλλες δεν προστατεύουν από τον κοροναϊό αλλα για να μην κολλήσεις άλλους
- wooded glade
Καλό φαίνεται το ffp3 - για επαγγελματική μάσκα.
Από γάντια ;
Από γάντια ;
Το ζητούμενο είναι η μάσκα να φιλτράρει σωματίδια. Η κοινή χειρουργική μάσκα δεν το κάνει, από άλλες μάσκες μίας χρήσης ιδανικά χρησιμοποιείς ffp3, αλλιώς κατεβαίνεις σε ffp2 που φιλτράρει 95%. Θεωρητικά βέβαια ακόμα και η κοινή χειρουργική προσφέρει μια κάποια προστασία σε σχέση με το να μη φοράς καθόλου. Το φίλτρο σωματιδίου φιλτράρει από συγκεκριμένο μέγεθος και πάνω, ο ιός μπορεί να είναι μικρότερος, όμως σε ένα τυπικό σενάριο θα βρίσκεται σε σταγονίδια βήχα/φτερνίσματος οπότε μπορεί να φιλτραριστεί. Είμαι σκεπτικός για το τι γίνεται αν κάποιος φτερνιστεί απευθείας πάνω στη μάσκα ή πάνω σε φίλτρο ανοιχτού τύπου - εκεί μάλλον δεν το γλυτώνεις.
Πλέον πάντως λίγη σημασία έχουν τα παραπάνω, αφού οι ffp2/3 μάσκες μίας χρήσης έχουν εξαντληθεί από Γενάρη/Φλεβάρη. Η εναλλακτική είναι επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες μισού/πλήρους προσώπου με φίλτρα. Και φυσικά χρειάζεσαι και προστασία για τα μάτια, ενώ θα πρέπει να απολυμαίνεις κατάλληλα τον εξοπλισμό.
Πλέον πάντως λίγη σημασία έχουν τα παραπάνω, αφού οι ffp2/3 μάσκες μίας χρήσης έχουν εξαντληθεί από Γενάρη/Φλεβάρη. Η εναλλακτική είναι επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες μισού/πλήρους προσώπου με φίλτρα. Και φυσικά χρειάζεσαι και προστασία για τα μάτια, ενώ θα πρέπει να απολυμαίνεις κατάλληλα τον εξοπλισμό.
Το μίσος για τη μπουμεργιά είναι δυνατότερο απ' τα ασφαλιστικά
~~~~
Μίμα για χρήμα
~~~~
Μίμα για χρήμα
-
- Phorum.gr user: Gewponos90
Μια καλή λύση είναι να κόψεις τα χέρια σουwooded glade έγραψε: ↑12 Μαρ 2020, 16:34Καλό φαίνεται το ffp3 - για επαγγελματική μάσκα.
Από γάντια ;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Gilad Erdan (Αντιπρόσωπος Ισραήλ): Το κτίριο του ΟΗΕ πρέπει να σβήσει από προσώπου γης
από Frappezitis » 24 Αύγ 2024, 23:46 » σε Διεθνής πολιτική - 33 Απαντήσεις
- 1004 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Dwarven Blacksmith
25 Αύγ 2024, 16:48
-
-
- 42 Απαντήσεις
- 1037 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Lugozzi
03 Μαρ 2025, 00:05