Θεραπεία κορονοιου

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Prepon
Δημοσιεύσεις: 4977
Εγγραφή: 28 Ιαν 2020, 01:50

Θεραπεία κορονοιου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon » 02 Απρ 2020, 00:45

Το θετικό - αισιόδοξο μέρος της πανδημιας είναι οπωσδήποτε μια πιθανή θεραπεια.

Εδώ θα γράφουμε για οποιαδήποτε θεραπεία σχετικά με τον κορονοιο, είτε φαρμακευτικά σκευάσματα είτε εμβόλια.

Ξεκινάω με μια ελληνική προσπάθεια, μακάρι Παναγία μου να είναι επιτυχημένη. Τόσο για τούς ανθρώπους ανά τον κόσμο, όσο και για το γόητρο της πατρίδας μας.



Ανακάλυψη Ελλήνων επιστημόνων που θα μπορούσε να βάλει "φρένο" στους θανάτους από τον κορονοϊό

Ένα νέο, βαρύ "όπλο" στη "μάχη" για την ανάσχεση της εξέλιξης της λοίμωξης Covid-19 σε ολόκληρο τον κόσμο, το οποίο μπορεί να ανακόψει τη ραγδαία επιδείνωση και τη διασωλήνωση των πασχόντων, είναι σε θέση να παρουσιάσει σήμερα το, για άλλη μια φορά πρωτοπόρο, Ελληνικό επιστημονικό "οπλοστάσιο", όπως μεταδίδει το skai.gr.



Η Ελληνική Ομάδα Μελέτης της Σήψης (Ε.Ο.Μ.Σ.), με επικεφαλής τον Καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) κ. Ευάγγελο Γιαμαρέλλο, έρχεται τώρα να δώσει μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες για την ανακοπή της φονικής πορείας της νόσου και την πιθανή λύση της κρίσης του κορωνοϊού στην παγκόσμια κοινότητα: την αποτροπή των θανάτων!

Με την ανακάλυψη του ρόλου ενός βιοδείκτη, ο οποίος ανιχνεύεται μέσω μιας απλής εξέτασης στο αίμα των ασθενών από την πρώτη ημέρα εισαγωγής τους στο νοσοκομείο, είναι δυνατόν να ταυτοποιηθούν με ακρίβεια, στο πρώτο, ακόμα, "στάδιο" της ήπιας μορφής της νόσου, εκείνοι που πρόκειται να έχουν δυσμενή εξέλιξη και να χρειαστούν διασωλήνωση, πριν καν εμφανίσουν τα πρώτα συμπτώματα επιδείνωσης!



Το τεράστιο αυτό επίτευγμα, ωστόσο, δεν σταματά εκεί, καθώς η Ε.Ο.Μ.Σ. είναι σε θέση να προτείνει και την ακριβή θεραπεία που θα οδηγήσει τους ασθενείς στην ίαση!



Η ελπιδοφόρα θεραπευτική αγωγή συνίσταται στην προσθήκη στην αντι-ιική θεραπεία που ήδη χορηγείται στους ασθενείς ενός συγκεκριμένου ανοσοτροποποιητικού βιολογικού παράγοντα, ο οποίος χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.



Στην προκειμένη περίπτωση, ο παράγοντας αυτός μπορεί να αποτελέσει τη "λύση" του προβλήματος της λοίμωξης Covid-19, καθώς είναι σε θέση, συνδυαστικά με το αντι-ιικό θεραπευτικό πρωτόκολλο, να αναχαιτίσει την πορεία του ανοσοποιητικού συστήματος του πάσχοντος προς την κατάρρευση, την εγκατάσταση αναπνευστικής ανεπάρκειας και την διασωλήνωσή του, από την οποία, για την πλειοψηφία των περιπτώσεων, σήμερα δεν υπάρχει γυρισμός.



Με άλλα λόγια, μια απλή υποδόρια ένεση, παρόμοια με εκείνη με την οποία λαμβάνουν την ινσουλίνη οι διαβητικοί, χορηγούμενη μια φορά την ημέρα για δέκα (10) ημέρες, είναι σε θέση να αποτρέψει την επιδείνωση και τον δυνητικό θάνατο σε μεγάλο ποσοστό ασθενών, καθώς "μπλοκάρει" την εμφάνιση των βαριών επιπλοκών της νόσου και επιτρέπει την ίασή τους.



Η επιστημονική τεκμηρίωση των πρωτοποριακών ευρημάτων της Ε.Ο.Μ.Σ., τα οποία μπορούν να θέσουν τη χώρα μας στο παγκόσμιο "προσκήνιο" των προσπαθειών εξεύρεσης αποτελεσματικού τρόπου απαλλαγής από τον χειρότερο "εφιάλτη" που βιώνει αυτή τη στιγμή η σύγχρονη ανθρωπότητα, προκύπτει με σαφήνεια από την ανάλυση των δεδομένων από τους πρώτους πενήντα επτά (57) Έλληνες ασθενείς με πνευμονία από τον κορωνοϊό.



Τα αποτελέσματα αυτά οδήγησαν στον σχεδιασμό της κλινικής μελέτης SAVE, η οποία θα διεξαχθεί από την Ομάδα. Η μελέτη, για τη διεξαγωγή της οποίας έχουν ενημερωθεί οι κρατικές Αρχές, και η οποία θα υποβληθεί προς αδειοδότηση από την Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε εκατό (100) Έλληνες ασθενείς που θα νοσηλευτούν σε δώδεκα (12) Παθολογικές Κλινικές της χώρας.



Το εντυπωσιακό είναι ότι το πρωτόκολλο μπορεί να ολοκληρωθεί, αφού συγκεντρωθούν το ταχύτερο δυνατό οι απαιτούμενοι πόροι, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν καλύπτονται, "επισφραγίζοντας" τα μέχρι τώρα σωτήρια ευρήματά του προς όφελος της παγκόσμιας κοινότητας, σε μόλις είκοσι (20) ημέρες.

Αυτά τόνισε σήμερα σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου ο Συγγραφέας και Eπικεφαλής της μελέτης, Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καταπληξίας (European Shock Society) και της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Κατά της Σήψης (European Sepsis Alliance), Επικεφαλής της Ε.Ο.Μ.Σ. και γενικός Συντονιστής της συνολικής προσπάθειας κ. Ευάγγελος Γιαμαρέλλος.



Όπως υπογράμμισε ο Καθηγητής, η Ελληνική Ομάδα Μελέτης της Σήψης (www.sepsis.gr) αποτελεί μια συνεργασία πενήντα πέντε (55) Παθολογικών Κλινικών και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στην Ελλάδα, η οποία έχει ξεκινήσει από το 2007. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, γίνεται καταγραφή των βαρέως πασχόντων ασθενών με σήψη, ενώ διεξάγονται και σχετικές κλινικές δοκιμές.



Τα ερευνητικά πρωτόκολλα έχουν αδειοδοτηθεί από τις Επιστημονικές Επιτροπές των οικείων νοσοκομείων και από την Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας και Συντονιστές αυτής της προσπάθειας είναι οι Καθηγητές Παθολογίας-Λοιμώξεων κ.κ. Ευάγγελος Γιαμαρέλλος και Χαράλαμπος Γώγος, του Πανεπιστημίου Πατρών.



Με την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα, επεσήμανε ο κ. Γιαμαρέλλος, ξεκίνησε η καταγραφή των ασθενών που νοσηλεύονταν με πνευμονία. Η ανάλυση από τα στοιχεία των πρώτων 57 ασθενών έδειξε ότι ένας δείκτης του αίματος, το suPAR, είναι ιδιαίτερα αυξημένος από την πρώτη ημέρα της εισαγωγής στο νοσοκομείο σε όλους τους ασθενείς που, τελικά, θα εκδηλώσουν αναπνευστική ανεπάρκεια και θα χρειαστούν μηχανική υποστήριξη της αναπνοής τους.



Τα δεδομένα αυτά, τα οποία έχουν υποβληθεί προς επιστημονική δημοσίευση, στοιχειοθετούν ότι η χρήση αυτού του δείκτη μπορεί να καταδείξει πολύ γρήγορα τους ασθενείς που θα έχουν δυσμενή εξέλιξη και στους οποίους η κλασσική θεραπεία ενδέχεται να είναι αναποτελεσματική.



Η μόνη ουσιαστική λύση αντιμετώπισης είναι η μέτρηση του δείκτη σε κάθε ασθενή που εισάγεται για νοσηλεία και εφόσον αυτός βρεθεί αυξημένος, τότε ο ασθενής θα πρέπει να λάβει από την πρώτη στιγμή της εισαγωγής του, μαζί με τη θεραπεία που δίνεται ως τώρα, επιπλέον ανοσοτροποποιητική αγωγή.



Η επιτυχής έκβαση αυτής της προσπάθειας θα αποτελέσει το πιο ουσιαστικό βήμα στην καταπολέμηση της ασθένειας σε διεθνές επίπεδο, καθώς θα συμβάλλει σε δύο κατευθύνσεις:



1. Στον περιορισμό ή και την εξάλειψη του ποσοστού των ασθενών που θα χρειαστούν αντιμετώπιση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, και κατά συνέπεια, του κινδύνου θανάτου από τη νόσο Covid-19



2. Στην αποκλιμάκωση του φορτίου του έργου που έχει προκληθεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και, γενικότερα, στο Σύστημα Υγείας, από τη νόσο



"Ένα από τα εμπόδια που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι και ο περιορισμός των αερομεταφορών που έχει επιφέρει η προσπάθεια μείωσης της μετάδοσης της νόσου" ανέφερε ο Καθηγητής. "Αυτό έχει σαν συνέπεια τη σημαντική μείωση των ανταλλαγών δειγμάτων ασθενών μεταξύ των Ερευνητικών Εργαστηρίων, καθιστώντας την έρευνα δύσκολη. Κατά συνέπεια, μόνο Εργαστήρια με σημαντική ερευνητική αυτοδυναμία μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής και η ταχύτητα εκπόνησης των δεδομένων έως τώρα αποτελεί ένα σημαντικό δείκτη της ερευνητικής αυτοδυναμίας της δικής μας Ομάδας" κατέληξε ο κ. Γιαμαρέλλος.



Ο κ. Ευάγγελος Γιαμαρέλλος έχει εξειδικευτεί στην Ανοσολογία των Λοιμώξεων στο Πνεπιστήμιο Radboud της Ολλανδίας. Από τον Ιούλιο του 2018 είναι Τακτικός Καθηγητής Παθολογίας - Λοιμώξεων του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και υπηρετεί στη Δ΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ. Για το ερευνητικό του έργο τιμήθηκε το 2009 με το Young Investigator Research Award από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμώξεων (European Society for Clinical Microbiology and Infectious Diseases). Έχει 364 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά, ενώ έχει λάβει 37 βραβεία για τις εργασίες του σε Συνέδρια της ημεδαπής και 11 βραβεία σε Συνέδρια της αλλοδαπής.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Aριστοτελης έγραψε:
21 Μαρ 2020, 02:32
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε:
21 Μαρ 2020, 02:32
Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.

talaipwros
Δημοσιεύσεις: 27573
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 18:54

Re: Θεραπεία κορονοιου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 02 Απρ 2020, 00:48

ο τυπος πηρε το επωνυμο της μανας του και οχι του πατερα του για να μην μπερδευονται τα βυσματα
κρατω μικροσκοπικο καλαθι

LETO
Δημοσιεύσεις: 1957
Εγγραφή: 17 Ιαν 2019, 00:49
Phorum.gr user: LETO

Re: Θεραπεία κορονοιου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LETO » 02 Απρ 2020, 01:04

Με τη Γιαμαρελλου που ελεγε μεταλαβετε αφοβα τι σχεση εχει;

Τεσπα, μακαρι.

Άβαταρ μέλους
NewModelArmy
Δημοσιεύσεις: 6265
Εγγραφή: 08 Φεβ 2019, 21:39

Re: Θεραπεία κορονοιου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NewModelArmy » 02 Απρ 2020, 01:20

Οπως και να χει Ελληνες θα τη βρουνε τη λυση παλι

Εικόνα

Gewponos90
Δημοσιεύσεις: 9848
Εγγραφή: 17 Φεβ 2020, 16:18
Phorum.gr user: Gewponos90

Re: Θεραπεία κορονοιου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 02 Απρ 2020, 01:23

αχ αυτοι οι ελ. αν βγαλει εμβολιο το παιδι, προτιμω να ακολουθησω την συμβουλη της μανας του και να παω να κοινωνησω.
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

ΚαράΝτίνα
Δημοσιεύσεις: 59
Εγγραφή: 29 Μαρ 2020, 01:32
Phorum.gr user: ΚαράΝτίνα

Re: Θεραπεία κορονοιου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΚαράΝτίνα » 02 Απρ 2020, 01:24

Αμπέλια οικογένειας Μπουτάρη, εμβόλια οικογένειας Γιαμαρέλου. Γιατί ο Αίλην αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται.
Τίποτα, βιβλία και μπίρες.

Kill, baby, kill

Άβαταρ μέλους
Prepon
Δημοσιεύσεις: 4977
Εγγραφή: 28 Ιαν 2020, 01:50

Re: Θεραπεία κορονοιου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon » 02 Απρ 2020, 01:28

talaipwros έγραψε:
02 Απρ 2020, 00:48
ο τυπος πηρε το επωνυμο της μανας του και οχι του πατερα του για να μην μπερδευονται τα βυσματα
κρατω μικροσκοπικο καλαθι

Ας μην είμαστε καχύποπτοι, ο τύπος είναι κανονικός γιατρός.

Ας ελπίσουμε να τα καταφερει
Aριστοτελης έγραψε:
21 Μαρ 2020, 02:32
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε:
21 Μαρ 2020, 02:32
Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς
Δημοσιεύσεις: 6700
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 02:06

Re: Θεραπεία κορονοιου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 02 Απρ 2020, 01:30

Prepon έγραψε:
02 Απρ 2020, 00:45

Το δοκίμασαν ήδη στην Κίνα. Δεν δούλεψε.

Άβαταρ μέλους
Prepon
Δημοσιεύσεις: 4977
Εγγραφή: 28 Ιαν 2020, 01:50

Re: Θεραπεία κορονοιου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon » 02 Απρ 2020, 01:32

LETO έγραψε:
02 Απρ 2020, 01:04
Με τη Γιαμαρελλου που ελεγε μεταλαβετε αφοβα τι σχεση εχει;

Τεσπα, μακαρι.
Νομίζω γιος της.

Το θέμα είναι ΑΝ είχε καμία σχέση και με τον ιατροδικαστή των ιατροδικαστών

Aριστοτελης έγραψε:
21 Μαρ 2020, 02:32
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε:
21 Μαρ 2020, 02:32
Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.

Άβαταρ μέλους
Prepon
Δημοσιεύσεις: 4977
Εγγραφή: 28 Ιαν 2020, 01:50

Re: Θεραπεία κορονοιου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon » 02 Απρ 2020, 01:33

Χουργιατς έγραψε:
02 Απρ 2020, 01:30
Prepon έγραψε:
02 Απρ 2020, 00:45

Το δοκίμασαν ήδη στην Κίνα. Δεν δούλεψε.
Έλα ρε, πότε πρόλαβαν;

Αφού πριν τρεις μέρες το έστησαν . Τώρα ξεκίνησαν να το δοκιμάσουν

Μήπως λες για κάτι άλλο;
Για έναν λαδιαρη Γάλλο που δήθεν γιάτρεψε 1003 από τους 1004?
Aριστοτελης έγραψε:
21 Μαρ 2020, 02:32
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε:
21 Μαρ 2020, 02:32
Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Δημοσιεύσεις: 6553
Εγγραφή: 16 Μάιος 2018, 00:11
Phorum.gr user: Awesomatic

Re: Θεραπεία κορονοιου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 02 Απρ 2020, 01:33

Αν δεν βρεθεί παλιό ή εγκεκριμένο φάρμακο μην περιμένετε γρήγορη θεραπεία, θα πρέπει να γίνουν τεστ ετών για παρενέργειες για να δωθεί το ΟΚ για γενική χρήση και όχι μόνο σε όσους είναι ένα σκαλί πριν το θάνατο.

Αν είναι αλλιώς μόνο οι Κινέζοι μπορεί να το βρούνε, αφού δεν έχουν πρόβλημα να εξολοθρεύσουν όλο τον πληθυσμό των φυλακών τους σε πειράματα.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."

Άβαταρ μέλους
Prepon
Δημοσιεύσεις: 4977
Εγγραφή: 28 Ιαν 2020, 01:50

Re: Θεραπεία κορονοιου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon » 03 Απρ 2020, 20:36

Κορονοϊός: Πολύ ελπιδοφόρο ένα νέο φάρμακο από την Κίνα - Τι δήλωσε ο Τσιόδρας


Στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών, ο Σ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στην ανακάλυψη ενός πειραματικού φαρμάκου από Κινέζους επιστήμονες, το οποίο γεννά ελπίδες στην καταπολέμηση του κορονοϊού.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, τα φάρμακο αυτό φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικό από άλλα διαθέσιμα φάρμακα για τη νόσο που προκαλεί ο κορονοϊός.

Ωστόσο ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να δούμε στην πράξη την αποτελεσματικότητά του.

Ο κ. Τσιόδρα προειδοποίησε ακόμη ότι τα επιστημονικά πειράματα απαιτούν πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες ώστε να προστατευθούν οι ασθενείς από τυχόν παρενέργειες.

Ποιο είναι όμως το φάρμακο στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Τσιόδρας;

Όπως μεταδίδει το thetoc.gr, πρόκειται έναν ισχυρό αναστολέα σύντηξης, τον EK1C4, ο οποίος σύμφωνα με τους επιστήμονες φαίνεται να έχει την ικανότητα να εμποδίζει τη μόλυνση του ανθρώπου από τον κορονοϊό.

Τι έγραψαν οι επιστήμονες - Πως λειτουργεί το EK1C4

"Το πρόσφατο ξέσπασμα της νόσου του κοροναϊού (COVID-19) που προκαλείται από τη μόλυνση με SARS-CoV-2 στο Wuhan της Κίνας αποτελεί σοβαρή απειλή για την παγκόσμια δημόσια υγεία.

Για την ανάπτυξη συγκεκριμένων θεραπευτικών και προφυλακτικών αντι-κορονοϊών, πρέπει πρώτα να καθοριστεί ο μοριακός μηχανισμός που βασίζεται στην ιογενή μόλυνση. Ως εκ τούτου, προσδιορίσαμε τη δοκιμή σύντηξης κυττάρου-κυττάρου με τη μεσολάβηση πρωτεΐνης SARS-CoV-2 και βρήκαμε ότι το SARS-CoV-2 έδειξε ανώτερη ικανότητα σύντηξης μεμβράνης πλάσματος σε σύγκριση με εκείνη του SARS-CoV.

Επιλύσαμε την κρυσταλλική δομή ακτίνων Χ του πυρήνα των έξι ελικοειδών δεσμών (6-ΗΒ) των περιοχών HR1 και HR2 στην υπομονάδα S2 της πρωτεΐνης SARS-CoV-2 S, αποκαλύπτοντας ότι πολλά μεταλλαγμένα υπολείμματα αμινοξέων στην περιοχή HR1 μπορεί να είναι αυτά που σχετίζονται με βελτιωμένες αλληλεπιδράσεις με τον τομέα HR2.

Προηγουμένως αναπτύξαμε έναν αναστολέα σύντηξης παχέος-κορωναϊού, EK1, ο οποίος στοχεύει την περιοχή HR1 και θα μπορούσε να αναστείλει τη μόλυνση από διαφορετικούς ανθρώπινους κορονοϊούς που εξετάστηκαν, συμπεριλαμβανομένων των SARS-CoV και MERS-CoV.

Εδώ δημιουργήσαμε μία σειρά λιποπεπτιδίων προερχόμενων από την EK1 και βρήκαμε ότι η EK1C4 ήταν ο πιο ισχυρός αναστολέας σύντηξης κατά της μεσολάβησης με SARS-CoV-2 S και μόλυνσης με ψευδοϊό με IC50 1,3 και 15,8 ηΜ, περίπου 241 και 149 φορές πιο ισχυρό από το αρχικό πεπτίδιο ΕΚ1, αντίστοιχα.

Η EK1C4 ήταν επίσης πολύ αποτελεσματική κατά της σύντηξη μεμβράνης και της μόλυνσης άλλων ψευδοϊών ανθρώπινου κορονοϊού που δοκιμάστηκαν, συμπεριλαμβανομένων των SARS-CoV και MERS-CoV, καθώς και των SARSr-CoVs και αναστέλλει δραστικά την αντιγραφή 5 εξεταζόμενων ανθρώπινων κορονοϊών, συμπεριλαμβανομένων των SARS-CoV- 2.

Η ενδορινική εφαρμογή του EK1C4 πριν ή μετά την πρόκληση με HCoV-OC43 προστάτευσε τα ποντίκια από τη μόλυνση, υποδηλώνοντας ότι η EK1C4 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη και τη θεραπεία της λοίμωξης από το SARS-CoV-2 που κυκλοφορεί σήμερα και άλλα αναδυόμενα SARSr-CoVs".
Aριστοτελης έγραψε:
21 Μαρ 2020, 02:32
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε:
21 Μαρ 2020, 02:32
Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.

Άβαταρ μέλους
Prepon
Δημοσιεύσεις: 4977
Εγγραφή: 28 Ιαν 2020, 01:50

Re: Θεραπεία κορονοιου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon » 08 Απρ 2020, 12:24

Κορωνοϊός: Εντυπωσιακά αποτελέσματα πέτυχαν κινέζοι επιστήμονες με μετάγγιση πλάσματος σε βαριά ασθενείς

07.04.2020 | 23:04


Σημαντικά αποτελέσματα με θεραπεία που στηρίζεται στη μετάγγιση πλάσματος πλούσιου σε αντισώματα του ιού από ασθενείς που έχουν αναρρώσει, σε ασθενείς με βαριά συμπτώματα της νόσου, κατάφεραν κινέζοι επιστήμονες από τη Γουχάν.

Χορηγώντας μία και μόνη δόση αντισωμάτων του κορωνοϊού, τα οποία είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από το αίμα πρώην ασθενών με COVID-19, οι κινέζοι γιατροί κατάφεραν να μειώσουν τα συμπτώματα σε 10 ασθενείς που βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση. Η θεραπεία πλάσματος (CP), έχει δοκιμαστεί πειραματικά σε ασθενείς με COVID-19, σε πολλές χώρες όπως στις ΗΠΑ, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η μέθοδος εφαρμόστηκε στην Κίνα από δύο ομάδες γιατρών που πραγματοποίησαν τη μελέτη σε διαφορετικά νοσοκομεία. Χορήγησαν πλάσμα αντισωμάτων σε 15 ασθενείς που νοσούσαν σοβαρά και οι περισσότεροι από αυτούς σημείωσαν εντυπωσιακή βελτίωση.


Σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος της χώρας μας σε Διεθνείς Οργανισμούς για τα θέματα του κορωνοϊού, καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος, αναφέρει ότι στη μελέτη τους οι κινέζοι επιστήμονες σημειώνουν ότι δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες από τη χορήγηση του πλάσματος:

“Οι επιστήμονες στην Κίνα που διενήργησαν την προκαταρκτική μελέτη ανέφεραν ότι δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από μετάγγιση CP. Πιστεύουν ότι τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό PNAS, δηλώνουν ότι η θεραπεία CP μπορεί να είναι ασφαλής και ελπιδοφόρα για τους ασθενείς Covid-19 σε κρίσιμη κατάσταση και προτείνουν να γίνουν περαιτέρω έρευνες σε ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές.

Αλλά ο Sir Munir Pirmohamed, ο πρόεδρος της Βρετανικής Φαρμακολογικής Εταιρείας, εξέφρασε την επιφύλαξή του για τα ευρήματα. ζ΄δλφκ΄σλδκφσδφσδφσΕίπε: «Αυτή δεν ήταν μια τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη και όλοι οι ασθενείς έλαβαν επίσης άλλες θεραπείες συμπεριλαμβανομένων των αντιιικών όπως το remdesivir, που βρίσκονται σήμερα σε κλινικές δοκιμές για τη νόσο Covid-19”


Ποια είναι τα αποτελέσματα των κινέζων από τη Γουχάν
Στην πιλοτική τους μελέτη, οι γιατροί της Γουχάν χορηγώντας πλάσμα από το αίμα ασθενών που έχουν αναρρώσει από τη νόσο COVID-19 σε ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα του ιού στο αίματος έπεφταν γρήγορα. Μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, οι γιατροί είδαν σημαντική βελτίωση στα συμπώματα των ασθενών και συγκεκριμένα στη δύσπνοια, τους πόνους στον θώρακα, αλλά και στον πυρετό και τον βήχα”

Ο Xiaoming Yang, από το Εθνικό Κέντρο Τεχνικών Τεχνολογικών Ερευνών για Εμβόλια στο Wuhan, περιέγραψε τη θεραπεία ως μια «ελπιδοφόρα επιλογή διάσωσης» για σοβαρά ασθενείς, αλλά προειδοποίησε ότι χρειάζεται μεγαλύτερης έκτασης τυχαιοποιημένη δοκιμή για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα.

Λεπτομέρειες της πιλοτικής μελέτης αναφέρονται στα Πρακτικά της National Academy of Sciences.

Μια δεύτερη ομάδα ιατρών από τη Γουχάν, με επικεφαλής τον Lei Liu, από το νοσοκομείο του Shenzhen Third People, χορήγησε πλάσμα σε πέντε ασθενείς που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όλοι παρουσίασαν βελτίωση στα συμπτώματα τους μετά από τις εγχύσεις πλάσματος και μέσα σε 10 ημέρες, τρεις ασθενείς από αυτούς ήταν σε θέση να βγουν από τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής που τους κρατούσε στη ζωή, σύμφωνα με το Journal of the American Medical Association .

Η χρήση του πλάσματος φαίνεται να συμβάλει στην ανάρρωση των ασθενών και στην κλινική τους βελτίωση, με αύξηση του τίτλου των αντισωμάτων έναντι του ιού και αρνητικοποίηση του ιικού γενετικό υλικό 1 έως 12 ημέρες μετά τη μετάγγιση.




Πώς σχολιάζει τα αποτελέσματα της μεθόδου ο πρύτανης του ΕΚΠΑ

Σχολιάζοντας πρόσφατα τα αποτελέσματα των κινέζων γιατρών ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, υπογράμμισε ότι «τα ευρήματα είναι πολλά υποσχόμενα, ωστόσο η μελέτη έχει περιορισμούς», όπως τόνισε, καθώς δεν έχει δοκιμαστεί σε μεγάλο αριθμό ασθενών.

Ωστόσο ο κ. Δημόπουλος επεσήμανε ότι: «Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από COVID-19 να γίνουν δότες πλάσματος, σε κατάλληλο χρονικό διάστημα μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο. Επισημαίνεται ότι το πλάσμα από το παρόν επιδημικό κύμα μπορεί να αποθηκευτεί για χρήση όχι μόνο τώρα, αλλά και σε ενδεχόμενες μελλοντικές περιόδους έξαρσης των κρουσμάτων».

Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, ο ιδανικός χρόνος χορήγησης της θεραπείας, ωστόσο, παραμένει άγνωστος αν και αναμένεται η χορήγηση να είναι πιο αποτελεσματική στους ασθενείς που δεν έχουν αναπτύξει χυμική ανοσία στον ιό SARS-CoV-2. Η μετάγγιση πλάσματος έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι και άλλα συστατικά του μπορούν επίσης να ασκήσουν ευεργετικά αποτελέσματα, όπως είχε παρατηρηθεί με την αναπλήρωση των παραγόντων πήξης στη λοίμωξη από τον ιό Ebola. Δεν έχουν ωστόσο διερευνηθεί ενδελεχώς οι ανεπιθύμητες ενέργειες και η βέλτιστη φαρμακοτεχνική μορφή (πλάσμα ή υπεράνοσος σφαιρίνη) για την παρέμβαση.
Aριστοτελης έγραψε:
21 Μαρ 2020, 02:32
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε:
21 Μαρ 2020, 02:32
Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.

Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 7943
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Θεραπεία κορονοιου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 08 Απρ 2020, 12:36

Έχω διαβάσει κάπου πριν μέρες για ένα φάρμακο Αμερικάνικο που σου κάνει αντισώματα αρκετά για να αντιμετωπίσεις τον ιο αλλά κάθε τρείς μήνες πρέπει να το παίρνεις γιατί εξασθενούν τα αντισώματα.
Είναι με τσιρότο με ακίδες το βάζεις στο χέρι σου.
Μόλις το διάβασα λέω θα μας κάνουν πρεζόνια.
Αν βρώ λινκ θα το βάλω.
Θα το δοκιμάσουν σε ανθρώπους αρχές Ιουνίου.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
Prepon
Δημοσιεύσεις: 4977
Εγγραφή: 28 Ιαν 2020, 01:50

Re: Θεραπεία κορονοιου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon » 11 Απρ 2020, 00:31

Το ερευνητικό ινστιτούτο του καθηγητή Ντιντιέ Ραούλτ, στη Μασσαλία, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, μέσω του διαδικτύου, τη σύνοψη μιας νέας μελέτης για τα πλεονεκτήματα της υδροξυχλωροκίνης για τη θεραπεία του νέου κορονοϊού, η μεθοδολογία της οποίας προκάλεσε αμέσως νέες επικρίσεις από τους συναδέλφους του στον ιατρικό κόσμο.

"Η υδροξυχλωροκίνη (παράγωγο της χλωροκίνης που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της ελονοσίας) σε συνδυασμό με την αζιθρομυκίνη (σ.σ. είδος αντιβιοτικού) χορηγούμενη αμέσως μετά τη διάγνωση, είναι μια αποτελεσματική και ακίνδυνη θεραπεία για την Covid-19" αναφέρεται στο συμπέρασμα αυτής της σύντομης προδημοσίευσης, όπως μεταδίδει το thetoc.gr.

Η μελέτη παρουσιάστηκε την Πέμπτη στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μαρκόν, ο οποίος επισκέφθηκε το ινστιτούτο του καθηγητή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, 1.061 ασθενείς που είχαν βρεθεί θετικοί στον νέο κορονοϊό έλαβαν για διάστημα "τουλάχιστον τριών ημερών" αυτήν τη θεραπεία που προωθείται από τον ειδικό στις λοιμώδεις ασθένειες καθηγητή Ραούλτ. Μετά την πάροδο 10 ημερών, πάνω από εννέα στους δέκα (ποσοστό 91,7%) είχαν μηδενικό ιικό φορτίο, δηλαδή δεν εντοπιζόταν πλέον ο κορονοϊός στα δείγματα που ελήφθησαν. Πέντε από τους ασθενείς, ηλικίας από 74 έως 95 ετών, (ποσοστό 0,5%) πέθαναν. Το ποσοστό αυτό είναι "σημαντικά χαμηλότερο" σε σύγκριση με εκείνο των ασθενών που λαμβάνουν διαφορετικές θεραπείες", διαβεβαιώνει ο καθηγητής, διευκρινίζοντας ότι "δεν παρατηρήθηκε καμία καρδιακή τοξικότητα".

Το πλήρες κείμενο της μελέτης δεν έχει ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο καθηγητής Ραούλτ έχει ήδη δημοσιεύσει μελέτες για την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης θεραπείας, όμως δέχτηκε τα πυρά πολλών συναδέλφων του επειδή το δείγμα των ασθενών που συμμετείχαν στις έρευνες ήταν πολύ μικρό. Αυτή τη φορά, αρκετοί επισήμαναν ότι το δείγμα είναι σημαντικό, όμως εκτιμούν ότι λόγω του τρόπου με τον οποίο έγινε η έρευνα δεν μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η θεραπεία δεν επιδεινώνει τα συμπτώματα, ούτε και καθιστά πιο ανθεκτικό τον ιό, σε αντίθεση με όσα διαβεβαιώνει ο καθηγητής.

"Δυστυχώς, λόγω της απουσίας συγκριτικού δείγματος (σ.σ. ομάδας ελέγχου, ασθενών που λαμβάνουν ψευδοφάρμακο) είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξέρουμε αν η θεραπεία είναι αποτελεσματική ή όχι", εξήγησε ο Αρνό Φοντανέ, επιδημιολόγος στο Ινστιτούτο Παστέρ και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου για την Covid-19.

"Τα αποτελέσματα αυτά είναι απλώς άκυρα και μη γενόμενα γιατί δεν μας διδάσκουν τίποτα για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας", είπε η επιδημιολόγος Κάθριν Χιλ, επικαλούμενη και αυτή την απουσία ομάδας ελέγχου αλλά και το γεγονός ότι, με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, τουλάχιστον το 85% των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον SARS-CoV-2 αναρρώνουν χωρίς να λάβουν καμία θεραπεία.

Η χρήση της υδροξυχλωροκίνης για τη θεραπεία του κορονοϊού βρίσκεται στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας συζήτησης. Στη Σενεγάλη, στους μισούς ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία χορηγείται το φάρμακο αυτό ενώ το Μαρόκο θέλει να το χρησιμοποιήσει "για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα" και η Αλγερία για τους "βαρέως νοσούντες".


https://www.capital.gr/diethni/3445277/ ... -therapeia
Aριστοτελης έγραψε:
21 Μαρ 2020, 02:32
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε:
21 Μαρ 2020, 02:32
Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών