Διαφορές στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων και ηθική
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Διαφορές στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων και ηθική
Με δεδομένο ότι για τα πλέον πολυσυζητημένα εμβόλια υπάρχουν τώρα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους, θέλω να θέσω το εξής ερώτημα:
Είναι σωστό/λογικό/ηθικό, πείτε το όπως θέλετε, να μην γνωρίζεις πιο εμβόλιο σου κάνουν την στιγμή που υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στο ποσοστό αποτελεσματικότητας; Αν ήταν όλα τα εμβόλια στο 90+ range, προσωπικά δεν θα έδινα σημασία. Δεν είναι όμως!
Εγώ για παράδειγμα δεν θέλω να κάνω ένα εμβόλιο με αποτελεσματικότητα 62%, την στιγμή που υπάρχουν άλλα με 90+. Η αλήθεια είναι ότι αν είχα επιλογή μόνο για το εμβόλιο με την 62% αποτελεσματικότητα, δηλαδή να κάνω ή αυτό ή τίποτα, δεν θα το έκανα.
Περιμένω τις σκέψεις σας.
Είναι σωστό/λογικό/ηθικό, πείτε το όπως θέλετε, να μην γνωρίζεις πιο εμβόλιο σου κάνουν την στιγμή που υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στο ποσοστό αποτελεσματικότητας; Αν ήταν όλα τα εμβόλια στο 90+ range, προσωπικά δεν θα έδινα σημασία. Δεν είναι όμως!
Εγώ για παράδειγμα δεν θέλω να κάνω ένα εμβόλιο με αποτελεσματικότητα 62%, την στιγμή που υπάρχουν άλλα με 90+. Η αλήθεια είναι ότι αν είχα επιλογή μόνο για το εμβόλιο με την 62% αποτελεσματικότητα, δηλαδή να κάνω ή αυτό ή τίποτα, δεν θα το έκανα.
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Re: Διαφορές στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων και ηθική
Δεν έχεις καταλάβει ότι σε καταστάσεις πολέμου αποφασίζεις χωρίς να έχεις τα δεδομένα.Δεν υπάρχει χρόνος.Εν προκειμένω οι κυβερνήσεις χρηματοδότησαν και έκλεισαν παραγγελίες εμβολίων πριν ακόμη γίνουν οι δοκιμές και άρα δεν ήξεραν πόσο αποτελεσματικό θα είναι το κάθε εμβόλιο ή εάν θα ήταν καν αποτελεσματικό.Προχωράς στα τυφλά και εάν βγει βγήκε.Δεν μπορούν να ετοιμασθούν εμβόλια σε χρόνο μηδέν.Θα ξέρεις την ικανότητα του κάθε εμβολίου και την ανοσία που πετυχαίνει σε δύο χρόνια.Αλλά πρέπει να αποφασίσεις εάν θα το κάνεις τώρα χωρίς να το ξέρεις.
- Green Dragon
Καταλαβαίνεις ότι το ερώτημά μου είναι σχετικά με το αν πρέπει να γνωρίζει ο εμβολιζόμενος ποιό κάνει και όχι 'γιατί παρήγγειλαν οι κυβερνησεις εμβόλιο χαμηλής αποτελεσματικότητας'. Προφανώς και δεν γινόταν να το ξέρουν. Εγώ όμως δεν πρέπει να έχω το δικαίωμα να διαλέξω;
Ακόμα και έτσι δεν θα μείνουν αδιάθετα τα εμβόλια της Astra Zeneca, με τόση λάσπη που ρίχνουν οι καταστροφολόγοι στα εμβόλια RNA πολύς κόσμος θα προτιμήσει αυτά.
Ακόμα και έτσι δεν θα μείνουν αδιάθετα τα εμβόλια της Astra Zeneca, με τόση λάσπη που ρίχνουν οι καταστροφολόγοι στα εμβόλια RNA πολύς κόσμος θα προτιμήσει αυτά.
Green Dragon έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 09:29
Μην εισαι 100% σιγουρος για την υψηλη αποτελεσματικοτητα της Pfizer γιατι εχουν διατυπωθει ενστασεις στον τροπο που προεκυψε. Εχω ανεβασει σχετικο αρθρο με επιστημονικες ενστασεις διεθνως αλλα και οσα ειπε ο Κλενθης Γριβας για το "Μεγάλο Πλειστηριασμό" της αποτελεσματικοτητας. Μενει να αποδειχθει στην πραξη λοιπον. Προσωπικα και χωρις να θελω να επηρεασω κανενα, εγω που ειμαι αντιδραστικος θα εμπιστευομουνα περισσοτερο το εμβολιο της Οξφορδης γιατι ακριβως σε αυτο ΔΕΝ προσπαθησαν να μπουν στο "Μεγαλο Πλειστηριασμό". Αφου ομως δεν γινεται να επιλεξει κανεις (απαραδεκτο φυσικα) τζαμπα χανουμε τα λογια μας.
.
- Dwarven Blacksmith
Εγώ νομίζω ότι θα πρέπει να ξέρεις ποιο έχεις κάνει, αλλά όχι, δεν πρέπει να μπορείς να διαλέξεις, δε βλέπω το λόγο.Green Dragon έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 15:01Καταλαβαίνεις ότι το ερώτημά μου είναι σχετικά με το αν πρέπει να γνωρίζει ο εμβολιζόμενος ποιό κάνει και όχι 'γιατί παρήγγειλαν οι κυβερνησεις εμβόλιο χαμηλής αποτελεσματικότητας'. Προφανώς και δεν γινόταν να το ξέρουν. Εγώ όμως δεν πρέπει να έχω το δικαίωμα να διαλέξω;
Σε λίγα χρόνια που θα υπάρχουν στην αγορά εμβόλια που δεν έχουν κλείσει τα κράτη, τότε θα μπορούμε να διαλέξουμε ποιο θα κάνουμε.
Εφόσον πληρώνει το κράτος, ακολουθούμε το σχεδιασμό. Ούτε εγώ θέλω να μου τύχει της AstraZeneca αλλά τι να γίνει.

- Green Dragon
Αρίστο, σε παρακαλώ, μην αναφέρεις το συγκεκριμένο πρόσωπο.Αρίστος έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 17:15Μην εισαι 100% σιγουρος για την υψηλη αποτελεσματικοτητα της Pfizer γιατι εχουν διατυπωθει ενστασεις στον τροπο που προεκυψε. Εχω ανεβασει σχετικο αρθρο με επιστημονικες ενστασεις διεθνως αλλα και οσα ειπε ο Κλενθης Γριβας για το "Μεγάλο Πλειστηριασμό" της αποτελεσματικοτητας. Μενει να αποδειχθει στην πραξη λοιπον. Προσωπικα και χωρις να θελω να επηρεασω κανενα, εγω που ειμαι αντιδραστικος θα εμπιστευομουνα περισσοτερο το εμβολιο της Οξφορδης γιατι ακριβως σε αυτο ΔΕΝ προσπαθησαν να μπουν στο "Μεγαλο Πλειστηριασμό". Αφου ομως δεν γινεται να επιλεξει κανεις (απαραδεκτο φυσικα) τζαμπα χανουμε τα λογια μας.
.
Εγώ, τύποι, θέλω εκείνο του στρατού. Για 2 χρόνια, ούτε πιτυρίδα δεν είχα.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
- Green Dragon
Δεν είναι θέμα όμως το να νομίζεις ότι είσαι ασφαλής και να μην είσαι; Φοβάμαι ότι το εμβόλιο της Astra Zeneca θα πάρει πολλούς στον λαιμό του λόγω της κατάστασης που επικρατεί (σε κανονικές συνθήκες δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα). Αν δεν κατάλαβες τι εννοώ μπορώ να το αναλύσω περισσότερο.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 17:32Εγώ νομίζω ότι θα πρέπει να ξέρεις ποιο έχεις κάνει, αλλά όχι, δεν πρέπει να μπορείς να διαλέξεις, δε βλέπω το λόγο.Green Dragon έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 15:01Καταλαβαίνεις ότι το ερώτημά μου είναι σχετικά με το αν πρέπει να γνωρίζει ο εμβολιζόμενος ποιό κάνει και όχι 'γιατί παρήγγειλαν οι κυβερνησεις εμβόλιο χαμηλής αποτελεσματικότητας'. Προφανώς και δεν γινόταν να το ξέρουν. Εγώ όμως δεν πρέπει να έχω το δικαίωμα να διαλέξω;
Σε λίγα χρόνια που θα υπάρχουν στην αγορά εμβόλια που δεν έχουν κλείσει τα κράτη, τότε θα μπορούμε να διαλέξουμε ποιο θα κάνουμε.
Εφόσον πληρώνει το κράτος, ακολουθούμε το σχεδιασμό. Ούτε εγώ θέλω να μου τύχει της AstraZeneca αλλά τι να γίνει.
Green Dragon έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 17:36Αρίστο, σε παρακαλώ, μην αναφέρεις το συγκεκριμένο πρόσωπο.Αρίστος έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 17:15Μην εισαι 100% σιγουρος για την υψηλη αποτελεσματικοτητα της Pfizer γιατι εχουν διατυπωθει ενστασεις στον τροπο που προεκυψε. Εχω ανεβασει σχετικο αρθρο με επιστημονικες ενστασεις διεθνως αλλα και οσα ειπε ο Κλενθης Γριβας για το "Μεγάλο Πλειστηριασμό" της αποτελεσματικοτητας. Μενει να αποδειχθει στην πραξη λοιπον. Προσωπικα και χωρις να θελω να επηρεασω κανενα, εγω που ειμαι αντιδραστικος θα εμπιστευομουνα περισσοτερο το εμβολιο της Οξφορδης γιατι ακριβως σε αυτο ΔΕΝ προσπαθησαν να μπουν στο "Μεγαλο Πλειστηριασμό". Αφου ομως δεν γινεται να επιλεξει κανεις (απαραδεκτο φυσικα) τζαμπα χανουμε τα λογια μας.
.
Μην κολλας στα προσωπα, να κοιτας την επιχειρηματολογια, οτι εγραψε για το Μεγαλο Πλειστηριασμο της αποτελεσματικοτητας δειχνει μια χαρα ορθολογικο αν δει κανεις τις ημερομηνιες που δημοσιευαν τις αποτελεσματικοτητες οι ανταγωνιστριες εταιρειες.
.
- Dwarven Blacksmith
Ανέλυσε το αν θες. Αυτό είναι το πόιντ της (πραγματικής) ανοσίας αγέλης. Το να είναι όλοι αρκετά καλά προστατευμένοι είναι το ίδιο ή και καλύτερο από το να είσαι μονο εσύ σχεδόν πλήρως προστατευμένος.Green Dragon έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 17:38Δεν είναι θέμα όμως το να νομίζεις ότι είσαι ασφαλής και να μην είσαι; Φοβάμαι ότι το εμβόλιο της Astra Zeneca θα πάρει πολλούς στον λαιμό του λόγω της κατάστασης που επικρατεί (σε κανονικές συνθήκες δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα). Αν δεν κατάλαβες τι εννοώ μπορώ να το αναλύσω περισσότερο.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 17:32Εγώ νομίζω ότι θα πρέπει να ξέρεις ποιο έχεις κάνει, αλλά όχι, δεν πρέπει να μπορείς να διαλέξεις, δε βλέπω το λόγο.Green Dragon έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 15:01Καταλαβαίνεις ότι το ερώτημά μου είναι σχετικά με το αν πρέπει να γνωρίζει ο εμβολιζόμενος ποιό κάνει και όχι 'γιατί παρήγγειλαν οι κυβερνησεις εμβόλιο χαμηλής αποτελεσματικότητας'. Προφανώς και δεν γινόταν να το ξέρουν. Εγώ όμως δεν πρέπει να έχω το δικαίωμα να διαλέξω;

- Green Dragon
Γιατί να είμαι μόνο εγώ καλά προστατευμένος; Ας κάνουν και οι άλλοι αποτελεσματικά εμβόλια. Αλλά ακόμα κι έτσι, καλύτερα να ξέρω ότι δεν χρειάζεται να προσέχω σαν τον Κατακουζηνό από το πρωί μέχρι το βράδυ και να μην βλέπω άνθρωπο πέραν της δουλειάς (όσης έχει απομείνει) και ας προσέχουν οι μη προστατευμένοι.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 17:43Ανέλυσε το αν θες. Αυτό είναι το πόιντ της (πραγματικής) ανοσίας αγέλης. Το να είναι όλοι αρκετά καλά προστατευμένοι είναι το ίδιο ή και καλύτερο από το να είσαι μονο εσύ σχεδόν πλήρως προστατευμένος.
Θέλω να πω ότι οι άνθρωποι έχουν κουραστεί πάρα πολύ από τις καραντίνες (εκτός από Ναυαγούς όπως ο Διάδοχος που κάνουν πάρτυ) και με το που θα κάνουν το εμβόλιο θα τα πετάξουν όλα (και θα είναι λάθος, λόγω των χαμηλών αποτελεσματικοτήτων). Άσε που 62%<70%, αυτό από μόνο του είναι προβληματικό.
Το τι είναι καλύτερο βγάινει με μαθηματικά. Σκέψου μόνο το εξής απλό: αν η ανοσία της αγέλης για τον κορωνοϊό χρειάζεται 70% κάλυψη, δεν επιτυγχάνεται ακόμα και αν εμβολιαστεί το 100% του πληθυσμού.
- Dwarven Blacksmith
Ε δε φτάνουν, αυτό είναι το θέμα. Υπάρχει bottleneck παραγωγής. Είναι πρακτικό το θέμα, όχι ιδεολογικό.Green Dragon έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 17:49Γιατί να είμαι μόνο εγώ καλά προστατευμένος; Ας κάνουν και οι άλλοι αποτελεσματικά εμβόλια. Αλλά ακόμα κι έτσι, καλύτερα να ξέρω ότι δεν χρειάζεται να προσέχω σαν τον Κατακουζηνό από το πρωί μέχρι το βράδυ και να μην βλέπω άνθρωπο πέραν της δουλειάς (όσης έχει απομείνει) και ας προσέχουν οι μη προστατευμένοι.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 17:43Ανέλυσε το αν θες. Αυτό είναι το πόιντ της (πραγματικής) ανοσίας αγέλης. Το να είναι όλοι αρκετά καλά προστατευμένοι είναι το ίδιο ή και καλύτερο από το να είσαι μονο εσύ σχεδόν πλήρως προστατευμένος.
Θέλω να πω ότι οι άνθρωποι έχουν κουραστεί πάρα πολύ από τις καραντίνες (εκτός από Ναυαγούς όπως ο Διάδοχος που κάνουν πάρτυ) και με το που θα κάνουν το εμβόλιο θα τα πετάξουν όλα (και θα είναι λάθος, λόγω των χαμηλών αποτελεσματικοτήτων). Άσε που 62%<70%, αυτό από μόνο του είναι προβληματικό.
Το τι είναι καλύτερο βγάινει με μαθηματικά. Σκέψου μόνο το εξής απλό: αν η ανοσία της αγέλης για τον κορωνοϊό χρειάζεται 70% κάλυψη, δεν επιτυγχάνεται ακόμα και αν εμβολιαστεί το 100% του πληθυσμού.

- Green Dragon
Προφανώς, πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις αναγκαστικά (να εγκριθούν και χειρότερα εμβόλια δηλαδή), αλλά σε τέτοια περίπτωση πρέπει ο εμβολιαζόμενος να ξέρει.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 17:52Ε δε φτάνουν, αυτό είναι το θέμα. Υπάρχει bottleneck παραγωγής. Είναι πρακτικό το θέμα, όχι ιδεολογικό.Green Dragon έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 17:49Γιατί να είμαι μόνο εγώ καλά προστατευμένος; Ας κάνουν και οι άλλοι αποτελεσματικά εμβόλια. Αλλά ακόμα κι έτσι, καλύτερα να ξέρω ότι δεν χρειάζεται να προσέχω σαν τον Κατακουζηνό από το πρωί μέχρι το βράδυ και να μην βλέπω άνθρωπο πέραν της δουλειάς (όσης έχει απομείνει) και ας προσέχουν οι μη προστατευμένοι.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑09 Ιαν 2021, 17:43Ανέλυσε το αν θες. Αυτό είναι το πόιντ της (πραγματικής) ανοσίας αγέλης. Το να είναι όλοι αρκετά καλά προστατευμένοι είναι το ίδιο ή και καλύτερο από το να είσαι μονο εσύ σχεδόν πλήρως προστατευμένος.
* Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που το εμβόλιο της Astra Zeneca έχει χαμηλή αποτελεσματικότητα.
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πραγματα.
https://www.biopharma-reporter.com/Arti ... 19-vaccine
Εχω την αίσθηση πως η μελέτη του συγκεκριμένου εμβολίου ήταν επιστημονικά ανώτερη από τις άλλες μελέτες των Pfizer και Moderna.
1. Στο γκρουπ των πλασιμπο δωσανε εμβόλιο μηνιγγιτιδοκοκκου.
2. Μελέτησαν τα γκρουπ μετά τους εμβολιασμούς, με συχνά τεστ ώστε να βρουν και ασυμπτωματικους φορείς. Οχι μονο κάνανε τεστ για κοβιντ σε όσους ανεπτυξαν υποπτα συμπτώματα. Άρα, προσπάθησαν να δουν εάν μπλοκάρει την μετάδοση οχι μονο εάν προστατευει από την νόσο.
3. Κανένας δεν νοσηλεύτηκε με κοβιντ ενώ είχε εμβολιαστει.
Εντουτοις,
Η συνολική συνδυαστική αποτελεσματικότητα είναι 70.4%.
Το μπλέξιμο που προεκυψε από λάθος...
1. Η μελέτη στο UK, έδειξε 90% αποτελεσματικότητα όταν δόθηκε σχήμα με μισή αρχική δόση. (2741 άτομα)
2. Στην Βραζιλία, ήταν 62.1%, όταν δόθηκε ολόκληρη η πρωτη δόση. (8895 άτομα)
Επιπλέον, δεν θέλει ψυξη το εμβόλιο.
Και... δίνεται δωρεάν σχεδόν, δλδη κόστος 1 με 5 δολλάρια, όταν οι άλλοι το δίνουν 20 με 30.
Στην πορεια θα φανεί η πραγματικη αποτελεσματικότητα όλων των εμβολιων.
Το 60% δεν είναι άσχημο ποσοστο ανοσοποιησης.
Το 90% δεν είναι σιγουρο για κανέναν.
https://www.biopharma-reporter.com/Arti ... 19-vaccine
Εχω την αίσθηση πως η μελέτη του συγκεκριμένου εμβολίου ήταν επιστημονικά ανώτερη από τις άλλες μελέτες των Pfizer και Moderna.
1. Στο γκρουπ των πλασιμπο δωσανε εμβόλιο μηνιγγιτιδοκοκκου.
2. Μελέτησαν τα γκρουπ μετά τους εμβολιασμούς, με συχνά τεστ ώστε να βρουν και ασυμπτωματικους φορείς. Οχι μονο κάνανε τεστ για κοβιντ σε όσους ανεπτυξαν υποπτα συμπτώματα. Άρα, προσπάθησαν να δουν εάν μπλοκάρει την μετάδοση οχι μονο εάν προστατευει από την νόσο.
3. Κανένας δεν νοσηλεύτηκε με κοβιντ ενώ είχε εμβολιαστει.
Εντουτοις,
Η συνολική συνδυαστική αποτελεσματικότητα είναι 70.4%.
Το μπλέξιμο που προεκυψε από λάθος...
1. Η μελέτη στο UK, έδειξε 90% αποτελεσματικότητα όταν δόθηκε σχήμα με μισή αρχική δόση. (2741 άτομα)
2. Στην Βραζιλία, ήταν 62.1%, όταν δόθηκε ολόκληρη η πρωτη δόση. (8895 άτομα)
Επιπλέον, δεν θέλει ψυξη το εμβόλιο.
Και... δίνεται δωρεάν σχεδόν, δλδη κόστος 1 με 5 δολλάρια, όταν οι άλλοι το δίνουν 20 με 30.
Στην πορεια θα φανεί η πραγματικη αποτελεσματικότητα όλων των εμβολιων.
Το 60% δεν είναι άσχημο ποσοστο ανοσοποιησης.
Το 90% δεν είναι σιγουρο για κανέναν.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πρόσωπα ή πράγματα που θα σας έκαναν να βάλετε στην άκρη ιδεολογικές διαφορές
από Unique » 03 Απρ 2024, 10:16 » σε Εσωτερική Πολιτική - 23 Απαντήσεις
- 873 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unique
03 Απρ 2024, 14:27
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αγγλοσαξωνική προτεσταντική ηθική
από Maspoli » 09 Αύγ 2024, 10:03 » σε Διεθνής πολιτική - 8 Απαντήσεις
- 321 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Bazoomba
12 Αύγ 2024, 06:20
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ηθική του αρχαίου ελληνικού κόσμου
από έργο_μακέτο » 07 Δεκ 2023, 19:18 » σε Φιλοσοφία - 25 Απαντήσεις
- 1659 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από τίποτα
31 Δεκ 2023, 16:40
-
-
-
Νέα δημοσίευση Το “Απεχθές Συμπέρασμα” και το Παράδοξο της Ευημερίας – Πού Τελειώνει η Ηθική του Αριθμού;
από Γιαννης- μελβουρνη » 09 Μαρ 2025, 05:04 » σε Φιλοσοφία - 127 Απαντήσεις
- 2758 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λοξίας
14 Μαρ 2025, 21:27
-