Τεστ: Πάρτε ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο από το ντουλάπι και ποστάρετε τις παρενέργειές του

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
dotcom
Phorum.gr user: dotcom

Τεστ: Πάρτε ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο από το ντουλάπι και ποστάρετε τις παρενέργειές του

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dotcom » 22 Απρ 2021, 11:10

Όλοι σπίτι μας έχουμε ένα κλασσικό φαρμακοντούλαπο.

κουτί χατζαπλάστ που έχει μέσα μόνο τα 2χ5 μέτρα,ρολό γάζας ξετυλιγμένο και ξεχαρβαλομένο,μπεταντίν που έχει γίνει πετράδι,θεμόμετρο με σπασμένο καπάκι,ένα άλλο θερμόμετρο χωρίς καπάκι, ένα τρίτο θερμόμετρο με καπάκι αλλά χωρίς μπαταρία κ.λ.π

Ε λοιπόν κάπου εκεί έχουμε σίγουρα και κουτία από συνταγογραφούμενα φάρμακα που μας είχανε γράψει αλλά για κάποιο λόγο περίσεψαν 2-3 χάπια και δεν πετάμε το κουτί γιατι έτσι.

Μετά το ποστάρισμα πτυχίων και τραπεζικών λογαριασμών ήρθε η ώρα να ποστάρουμε και αυτό,έτσι για να δούμε παρενέργειες και να συγκρίνουμε με εμβόλια.

Ξεκινάω:

Όνομα:Neurontin

Δραστική ουσία: Γκαμπαπεντίνη

Εταιρεία:Pfizer

Δίνεται για:για τον έλεγχο ορισμένων τύπων επιληψίας και στον νευροπαθητικό (νευριτιδικό) πόνο και ειδικότερα στη μεθερπητική νευραλγία και την επώδυνη διαβητική νευροπάθεια.

Πηγή: Γαληνός Οδηγός Φαρμάκων

Highlights:Ανορεξία και Αυξημένη Όρεξη, Υπνηλία και δυσκολία στον Ύπνο, στυτική δυσλειτουργία :a040::a040::a040: , τυχαίο τραύμα (!!!).

Στα σοβαρά, πνευμονία,νεφρική ανεπάρκεια,απώλεια συνείδησης,οξεία νεφρική ανεπάρκεια

Έχει και άλλες αλλά δεν χωράνε στη φωτογραφία

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Τεστ: Πάρτε ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο από το ντουλάπι και ποστάρετε τις παρενέργειές του

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 22 Απρ 2021, 11:26

Έβαλες και φάρμακο με κόκκινη γραμμή :lol:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Ju-87

Re: Τεστ: Πάρτε ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο από το ντουλάπι και ποστάρετε τις παρενέργειές του

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ju-87 » 22 Απρ 2021, 11:39

Μου είχαν συνταγογραφήσει κάποτε φάρμακο που είχε τόσες παρενέργειες που άνετα έγραφες βιβλίο αν βασιζοσουν σε αυτές. Μερικές από τις πιο χτυπητές ήταν σακχαρώδης διαβήτης, θάμπωμα της όρασης, αϋπνία, τίναγμα των άκρων ενώ το πιο σοκαριστικό ήταν ότι είχε σαν σπάνια παρενέργεια τον αιφνίδιο θανατο... Δεν το πήρα ποτέ! Το φάρμακο λεγόταν Abilify...
Δημοκράτης έγραψε:
31 Αύγ 2021, 14:42
Από εκεί και πέρα είναι φανερό ότι ψήφισα μαλακα
AlienWay έγραψε:
05 Οκτ 2021, 22:00
Η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.

Επαναλαμβάνω, η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 22 Απρ 2021, 11:45

Ju-87 έγραψε:
22 Απρ 2021, 11:39
Μου είχαν συνταγογραφήσει κάποτε φάρμακο που είχε τόσες παρενέργειες που άνετα έγραφες βιβλίο αν βασιζοσουν σε αυτές. Μερικές από τις πιο χτυπητές ήταν σακχαρώδης διαβήτης, θάμπωμα της όρασης, αϋπνία, τίναγμα των άκρων ενώ το πιο σοκαριστικό ήταν ότι είχε σαν σπάνια παρενέργεια τον αιφνίδιο θανατο... Δεν το πήρα ποτέ! Το φάρμακο λεγόταν Abilify...
Υποθέτω σπάνιες παρενέργειες;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 22 Απρ 2021, 11:46

ώστε τα φάρμακα έχουν παρενέργειες.τόσο καιρό νόμιζα πως το σεντόνι με τα ψιλά γράμματα το βάζαν για να στέκονται οι καρτέλες.κάθε μέρα μαθαίνεις και κάτι καινούργιο

Άβαταρ μέλους
Ju-87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ju-87 » 22 Απρ 2021, 11:52

Naida έγραψε:
22 Απρ 2021, 11:45
Ju-87 έγραψε:
22 Απρ 2021, 11:39
Υποθέτω σπάνιες παρενέργειες;
Συχνές (εκτός από τον αιφνίδιο θάνατο).
Δημοκράτης έγραψε:
AlienWay έγραψε:
Η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.

dotcom
Phorum.gr user: dotcom

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dotcom » 22 Απρ 2021, 12:07

Naida έγραψε:
22 Απρ 2021, 11:26
Έβαλες και φάρμακο με κόκκινη γραμμή :lol:
οχι κανονική συνταγογράφηση είναι

Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf » 22 Απρ 2021, 18:40

Μιά "απλή" εξέταση έκανα (στεφανιογραφία),και με έβαλαν να υπογράψω χαρτί ότι μπορεί να πάθω τα χίλια μύρια ακόμη και να πεθάνω.
Τίποτα δεν έπαθα και σίγουρα δεν πέθανα.
Nandros έγραψε:
26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 22 Απρ 2021, 18:59

waldorf έγραψε:
22 Απρ 2021, 18:40
Μιά "απλή" εξέταση έκανα (στεφανιογραφία),και με έβαλαν να υπογράψω χαρτί ότι μπορεί να πάθω τα χίλια μύρια ακόμη και να πεθάνω.
Υπάρχει κάποιο ρίσκο.

πατησιωτης @ Πέθανε λίγα λεπτά μετά που έκανε Astrazeneca

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 22 Απρ 2021, 20:21

Είχα πάθει μια αμυγδαλίτιδα που λέτε, τύπισσες και τύποι και μου είχε γράψει η γιατρός μια αντιβίωση που πιθανόν να μου έφερνε διάρροια, όπως είπε και καλό θα ήταν να έπαιρνα και προβιοτικά, να τρώω γιαούρτια και τέτοια.

Αμάν έκανα να συνέλθω! Μιλάμε θα χεζόμουν απάνω μου! Μετά την πέμπτη ημέρα αντιβιοτικών και διατροφή με ρύζι, πατατοσαλάτα και φρυγανιές, ηρέμησα.

Δεν την ξαναπαίρνω με τίποτα.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 22 Απρ 2021, 20:22

waldorf έγραψε:
Αν θέλουμε το πιστεύουμε αυτό, τύπε.
Dein Herz, meine Gier

Άβαταρ μέλους
Ju-87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ju-87 » 22 Απρ 2021, 20:26

Feindflug έγραψε:
22 Απρ 2021, 20:22
waldorf έγραψε:
Ότι μπορεί να πέθαινε ή ότι τελικά ΔΕΝ πέθανε,;
Δημοκράτης έγραψε:
AlienWay έγραψε:
Η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 22 Απρ 2021, 21:04

Ju-87 έγραψε:
22 Απρ 2021, 20:26
Feindflug έγραψε:
22 Απρ 2021, 20:22
waldorf έγραψε:
Ότι μπορεί να πέθαινε ή ότι τελικά ΔΕΝ πέθανε,;
Dein Herz, meine Gier

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 22 Απρ 2021, 21:06

Feindflug έγραψε:
22 Απρ 2021, 20:21
Είχα πάθει μια αμυγδαλίτιδα που λέτε, τύπισσες και τύποι και μου είχε γράψει η γιατρός μια αντιβίωση που πιθανόν να μου έφερνε διάρροια, όπως είπε και καλό θα ήταν να έπαιρνα και προβιοτικά, να τρώω γιαούρτια και τέτοια.

Αμάν έκανα να συνέλθω! Μιλάμε θα χεζόμουν απάνω μου! Μετά την πέμπτη ημέρα αντιβιοτικών και διατροφή με ρύζι, πατατοσαλάτα και φρυγανιές, ηρέμησα.

Augmentin ;

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 22 Απρ 2021, 21:12

Papa John έγραψε:
22 Απρ 2021, 21:06
Feindflug έγραψε:
22 Απρ 2021, 20:21

Augmentin ;
Δεν θυμάμαι, τύπε. Θυμάμαι ότι της είχα ζητήσει να μου γράψει κάποια άλλη, κλαριθρομυκίνη που δεν με πειράζει κιόλας, αφού η συγκεκριμένη θα μου έφερνε διάρροια και αυτή μου έγραψε αυτήν που ήθελε τελικά.
Dein Herz, meine Gier

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών