Καθολικό εμβόλιο κατά πάσης μεταλλάξεως

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.

Θα το κάνετε;

Ναι, γιατί άρχισε να μου αρέσει να μου το μπήγουν
1
10%
Ναι.- Τι έχουν οι πίθηκοι παραπάνω απο εμένα και το παίρνουν πρώτοι;
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ναι, γιατί δεν είμαι ψεκ αντιεμβολιστής. Εμβόλια μέχρι να μη μου βρίσκουν αγγείο.
3
30%
Ναι, γιατί είμαι ο Σταυμανρ και οι πιθανότητες να σε κατασπαράξει αρκούδα την ώρα που χεζεις στα βουνά του Μετσόβου είναι μεγαλύτερες από το να σε αφήσει τετραπληγικό το οποίο εμβόλιο.
1
10%
Όχι, γιατί έχω κάνει ήδη άλλο. Ε όχι και να το παρακάνουμε...
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Όχι, γιατί νομίζω ότι δεν θα είναι αρκετά θρομβογόνο.
3
30%
Δεν ξέρω. Δεν απαντώ. Θα κάνω οτι μου πει ο Κουλης απο το μπαλκόνι καθώς θα χλαπακιάζει τον αγλέορα μαζί με 40 άλλους νοματαίους, ολους καταβεβλημένους απο την ασφυκτική καραντίνα.
2
20%

Σύνολο ψήφων: 10

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Καθολικό εμβόλιο κατά πάσης μεταλλάξεως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 24 Μάιος 2021, 22:36

Καθολικό» εμβόλιο για τους κοροναϊούς θα μπορούσε να αποτρέψει νέες πανδημίες
Δοκιμές σε πειραματόζωα δίνουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα

in.gr
24 Μαΐου 2021, 20:15
«Καθολικό» εμβόλιο για τους κοροναϊούς θα μπορούσε να αποτρέψει νέες πανδημίες

H ανθρωπότητα χρειάστηκε έναν χρόνο για να αναπτύξει τα πρώτα εμβόλια κατά του SARS-CoV-2. Σε περίπτωση όμως νέας πανδημίας από κοροναϊό, η αντίδραση θα μπορούσε να είναι ακόμα ταχύτερη.

Πειραματικό εμβόλιο για την πρόληψη πολλών διαφορετικών κοροναϊών έδωσε άκρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε πειραματόζωα και πρόκειται να δοκιμαστεί σύντομα και σε ανθρώπους.

Το εμβόλιο θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμο στην περίπτωση που νέοι κοροναϊοί μεταπηδήσουν από ζώα στον άνθρωπο, ένα σενάριο που πολλοί ειδικοί θεωρούν εξαιρετικά πιθανό.

«Κάθε περίπου οκτώ χρόνια εμφανίζεται και ένας νέος κοροναϊός που προκαλεί επιδημίες» σχολιάζει στο LiveScience ο Κέβιν Σόντερς του Πανεπιστημίου Ντιουκ στις ΗΠΑ, επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύεται στο Nature.

Αυτό συνέβη με τον ιό του SARS το 2002, τον ιό του MERS το 2012 και τον SARS-CoV-2 το 2019. Άλλοι, συγγενικοί κοροναϊοί έχουν ανιχνευθεί σε νυχτερίδες και παγκολίνους και προκαλούν ανησυχία για νέες πανδημίες στο μέλλον.

«Γι΄αυτό και ελέγξαμε αν το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό όχι μόνο στους κοροναϊούς των ανθρώπων αλλά και των νυχτερίδων» επισημαίνει ο Σόντερς.

Τόσο ο ιός της Covid-19 όσο και οι ιοί του SARS και του MERS εισβάλλουν στα ανθρώπινα κύτταρα χρησιμοποιώντας μια επιφανειακή πρωτεΐνη-ακίδα που αναγνωρίζει τον υποδοχέα ACE2 του ανθρώπινου οργανισμού. Λόγω του κρίσιμου ρόλου που παίζει στη λοίμωξη, η πρωτεΐνη-ακίδα είναι στόχος όλων των σημερινών εμβολίων.

Το νέο εμβόλιο περιέχει μόνο ένα μικρό τμήμα της πρωτεΐνης-ακίδας, αυτό που συνδέεται απευθείας με τον υποδοχέα ACE2, όχι όμως ελεύθερο αλλά συνδεδεμένο σε νανοσωματίδια.

Σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε πιθήκους, το εμβόλιο απέτρεψε τη λοίμωξη από SARS-CoV2 και οδήγησε στην παραγωγή περισσότερων εξουδετερωτικών αντισωμάτων από ό,τι προσφέρουν τα σημερινά εμβόλια ή η φυσική ανοσία, αναφέρει η ερευνητική ομάδα. Ο ιός ανιχνεύθηκε μόνο σε έναν από τους τέσσερις πιθήκους που συμμετείχαν στη δοκιμή αλλά σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Επιπλέον, τα πειραματόζωα παρήγαγαν αντισώματα που εξουδετερώνουν ορισμένους κοροναϊούς των νυχτερίδων καθώς και τον ιό του SARS και τρία στελέχη του SARS-CoV-2 που προκαλούν ανησυχία: την παραλλαγή B.1.17 που αναγνωρίστηκε στη Βρετανία, την P.1 που αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη Βραζιλία και την Β.1.351 που ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική.

Για «εξαιρετικά σημαντική μελέτη» έκανε λόγο ο Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, μιλώντας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο στις 13 Μαΐου, τρεις ημέρες μετά την δημοσίευση της έρευνας.

Επόμενος στόχος των ερευνητών θα είναι να σχεδιάσουν την πρώτη κλινική δοκιμή σε ανθρώπους.

https://www.in.gr/2021/05/24/b-science/ ... pandimies/
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Σενέκας

Re: Καθολικό εμβόλιο κατά πάσης μεταλλάξεως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 24 Μάιος 2021, 22:38

Κι εμείς οι ορθόδοξοι τι θα κάνουμε;

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 25 Μάιος 2021, 13:30

Σενέκας έγραψε:
24 Μάιος 2021, 22:38
Θα διαμαρτυρόμαστε.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 25 Μάιος 2021, 13:34

Ψήφισα την τελευταία επιλογή. Ήμουν ανάμεσα να βγώ ουρλιάζοντας "θέλω περισσότερους θρόμβους" και αυτό, αλλά τελικά ξαναξύπνησε ο δεξΟς μέσα μου, που θέλει να βλέπει τον Καραμπαμπά ηγήτορα και μέγα επιβήτορα να γράφει στα καραμπαμπίστικα καλαμπαλίκια του τους νόμους που ο ίδιος βάζει, και που είναι μόνο για τους κολίγους.
"Ψουλέψτεν!!!! Σβάαααααιν!!!!! Σβάαααααααιν!!!! Αγμπάιτ μάχτ φράι!!!!! Ουντερμένσεν!!!!! Βιρ σιντ Ντεμοκράτεν!!!!!"
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 25 Μάιος 2021, 13:36

Καταπληκτικές επιλογές από τον Ζένι.
Εκφράζει όλες τις ειδωλολατρικές τάσεις
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 25 Μάιος 2021, 16:53

Ζενίθεδρος έγραψε:
25 Μάιος 2021, 13:30
Σενέκας έγραψε:
Θα διαμαρτυρόμαστε.
Προτεστάντες; :o

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 25 Μάιος 2021, 16:57

Ζενίθεδρος έγραψε:
25 Μάιος 2021, 13:30
Σενέκας έγραψε:
Θα διαμαρτυρόμαστε.
Καθολικως.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Μάιος 2021, 17:01

Αντιεμβολιαστική Ορθολοξία.

Το νέο δόγμα των ελεύθερων ανθρώπων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 26 Μάιος 2021, 11:36

Το πρωτο
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 27 Μάιος 2021, 02:56

Δυνατό πολλ.
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Απάντηση