Οχι, απλά. Θα περιμένεις να περάσουν τα χρόνια.GoBack έγραψε: ↑08 Οκτ 2020, 00:17Aρα για να γυρισεις στο μελλον θα πρεπει να ξαναταξιδεψεις στο παρελθονΖενίθεδρος έγραψε: ↑08 Οκτ 2020, 00:03Αν καταφέρεις να πας στο παρελθόν, θα μείνεις εκεί, γιατί το μέλλον από το οποίο ηρθες, θα είναι πλεον το δικό σου παρελθον.
Το ταξίδι στον χρόνο είναι πιθανό
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Re: Το ταξίδι στον χρόνο είναι πιθανό
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Tοτε θα εισαι στο παρονΖενίθεδρος έγραψε: ↑08 Οκτ 2020, 00:30Οχι, απλά. Θα περιμένεις να περάσουν τα χρόνια.GoBack έγραψε: ↑08 Οκτ 2020, 00:17Aρα για να γυρισεις στο μελλον θα πρεπει να ξαναταξιδεψεις στο παρελθονΖενίθεδρος έγραψε: ↑08 Οκτ 2020, 00:03
Αν καταφέρεις να πας στο παρελθόν, θα μείνεις εκεί, γιατί το μέλλον από το οποίο ηρθες, θα είναι πλεον το δικό σου παρελθον.
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
- Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Αν εννοείς ένα μεγάλο άλμα προς τα μπρος, αλά ΚΚ2, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις διαστημόπλοιο. Βλ. παράδοξο διδύμων.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Περιπλοκο ζητημα,θα μελετησω λιγο παραπανω τα μαθηματικα και θα επανελθω με τη λυσηΖενίθεδρος έγραψε: ↑08 Οκτ 2020, 00:33Αν εννοείς ένα μεγάλο άλμα προς τα μπρος, αλά ΚΚ2, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις διαστημόπλοιο. Βλ. παράδοξο διδύμων.
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
- hellegennes
Δεν χρειάζεται άπειρη χωροχρονική στρέβλωση. Δεν ξέρω από πού σού ήρθε αυτό. Ο ορίζοντας γεγονότων σχηματίζεται την στιγμή που η διάμετρος του άστρου μειώνεται κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο (για μικρές αστρικές μαύρες τρύπες είναι 10-20 χιλιόμετρα). Εκείνην την στιγμή το φως του άστρου αιχμαλωτίζεται για πάντα μέσα αλλά το άστρο υπάρχει ακόμη (τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι να καταρρεύσει κοντά στο όριο της μοναδικότητας).Ζενίθεδρος έγραψε: ↑08 Οκτ 2020, 00:23Από την θεωρία βγαίνει η άπειρη χωροχρονική στρέβλωση, που είναι προϋπόθεση για να μην ξεφεύγει ούτε το φως. Άπειρη χωροχρονική στρέβλωση = μοναδικότητα. Δεν είναι μόνο μαθηματικά. Εσύ δηλαδή, πως εξηγείς το ότι η ταχύτητα διαφυγής είναι μεγαλύτερη του φωτός, αν όχι με την ύπαρξη μιας μοναδικότητας;
Το άστρο από εκεί και ύστερα συνεχίζει να καταρρέει, απλά δεν ξέρουμε μέχρι ποιο σημείο. Πάντως κανείς φυσικός δεν πιστεύει σοβαρά ότι καταρρέει μέχρι το σημείο που η μάζα να συμπιέζεται σε ένα οριακό, αδιάστατο σημείο. Το ίδιο ισχύει παρεμπιπτόντως και για την μοναδικότητα πριν την Μεγάλη Έκρηξη. Κανείς δεν πιστεύει ότι όλη η υλοενέργεια ήταν συμπιεσμένη σε οριακό, αδιάστατο σημείο. Η μοναδικότητα είναι μια μαθηματική σύμβαση.
Για να γίνω πιο σαφής, οι μοναδικότητες είναι ιδεατές μαθηματικές έννοιες εν γένει. Δεν υπάρχουν στην φύση. Π.χ. μαθηματικά οι πόλοι της Γης είναι μοναδικότητες. Στην φυσική πραγματικότητα όμως δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει αδιάστατο, οριακό σημείο από το οποίο περνάνε όλοι οι μεσημβρινοί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Μα αυτό ακριβώς είναι ο ορίζοντας γεγονότων, το σημείο, πέραν του οποίου, η χωροχρονικη στρεβλωση γίνεται άπειρη. Το μονοχωνο υπερβολοειδες που περιγράφει τον βαθμό της στρεβλωσης, σχηματίζει μια κάθετη επιφάνεια, ακριβώς στον ορίζοντα των γεγονότων. Δεν σημαίνει ότι το μήκος του υπερβολοειδους πρεπει να γίνει άπειρο για να γινει άπειρη η στρεβλωση. Η στρεβλωση περιγράφεται από την κλίση. Και επειδή ο ίδιος ο χρόνος ρέει προς τα μέσα, οποιοδήποτε γεγονός δεν μπορεί να εξελιχθεί πλέον προς τα έξω. Το τι νόμοι ισχύουν πέραν του ορίζοντα γεγονότων είναι εικασίες για μελλοντικές θεωρίες.
☦𓀢
☦𓀢
- hellegennes
Δεν γίνεται να είναι άπειρη η στρέβλωση. Η στρέβλωση απαιτεί ενέργεια για να συντηρηθεί και άπειρη στρέβλωση απαιτεί άπειρη ενέργεια. Ο χρόνος δεν ρέει προς τα μέσα, ο χώρος ρέει. Ο χρόνος πέρα από τον ορίζοντα έχει δύο κατευθύνσεις και ο χώρος μία, γι' αυτό λέμε ότι ο χώρος και ο χρόνος αλλάζουν θέση πίσω από τον ορίζοντα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Εγώ με πειραματικό Eagleworks EM drive. Ο Ζενίθεδρος υποψιάζομαι με Alcubierre drive.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- alekhine
- Phorum.gr user: alekhine
πατησιωτης έγραψε: ↑10 Μαρ 2021, 20:59Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 31 Απαντήσεις
- 1959 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γράφων
27 Ιαν 2024, 21:56
-
-
Νέα δημοσίευση Πόσο πιθανό θεωρείτε να υπάρχει Θεός;
από Έκτωρ Φοίνιξ » 25 Ιαν 2025, 22:52 » σε Θρησκειολογία - 16 Απαντήσεις
- 562 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
29 Ιαν 2025, 08:45
-
-
-
Νέα δημοσίευση Διακοπή αλκοόλ και δοκιμή μετά από ενάμιση χρόνο!
από alto_sem » 12 Οκτ 2023, 19:07 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 13 Απαντήσεις
- 1160 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από alto_sem
12 Οκτ 2023, 20:14
-
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί τα νέα κινητά βγαίνουν κάθε χρόνο μεγαλύτερα;
από Golden Age » 02 Δεκ 2023, 11:47 » σε Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός - 25 Απαντήσεις
- 2102 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
09 Δεκ 2023, 14:44
-