Τα όρια της επιστήμης.
Re: Τα όρια της επιστήμης.
Oι θεωρίες της πενταδιάστατης βαρύτητας έχουν ξανακερδίσει το ενδιαφέρον της φυσικής, σαν επέκταση της γενικής θεωρίας της σχετικότητας.
Σύμφωνα με αυτές είτε ζούμε σε έναν κόσμο όπου η ύλη και η ενέργεια είναι εκδηλώσεις μιας πέμπτης διάστασης στον κόσμο μας ή είμαστε περιορισμένοι σε μια υπερεπιφάνεια ενός σκιώδους πενταδιάστατου "όγκου".
Μου θυμίζουν την αλληγορία του σπηλαίου, αλλά και τον Τίμαιο του Πλάτωνα.
Ένα άρθρο, (προυποθέτει γνώση των εξισώσεων Einstein της γενικής θεωρίας της σχετικότητας).
https://arxiv.org/pdf/gr-qc/0205117.pdf
Σύμφωνα με αυτές είτε ζούμε σε έναν κόσμο όπου η ύλη και η ενέργεια είναι εκδηλώσεις μιας πέμπτης διάστασης στον κόσμο μας ή είμαστε περιορισμένοι σε μια υπερεπιφάνεια ενός σκιώδους πενταδιάστατου "όγκου".
Ένα άρθρο, (προυποθέτει γνώση των εξισώσεων Einstein της γενικής θεωρίας της σχετικότητας).
-
- Phorum.gr user: Rayndeer
Antares είσαι σαν μία οπτασία μέσα σε μία έρημο οπαδισμού και ημιμάθειας.Antares έγραψε: ↑15 Φεβ 2021, 19:31Oι θεωρίες της πενταδιάστατης βαρύτητας έχουν ξανακερδίσει το ενδιαφέρον της φυσικής, σαν επέκταση της γενικής θεωρίας της σχετικότητας.
wooded glade έγραψε: ↑12 Φεβ 2021, 14:30
Γιατί τα κόμματα του κατεστημένουν δεν ρίχνουν αυτά γκόμενες να τελειώνει ;
Στα πολλά χρόνια που είμαι εδώ έχουμε ξεκατινιαστεί με πολλούς. Αποφάσισα να ασχολούμαι με αυτά που με ενδιαφέρουν, είναι μέθοδος ηρεμίας.Rayndeer13 έγραψε: ↑16 Φεβ 2021, 08:38Antares είσαι σαν μία οπτασία μέσα σε μία έρημο οπαδισμού και ημιμάθειας.
-
- Phorum.gr user: Rayndeer
Φυσικό επόμενο.Antares έγραψε: ↑16 Φεβ 2021, 08:54Στα πολλά χρόνια που είμαι εδώ έχουμε ξεκατινιαστεί με πολλούς. Αποφάσισα να ασχολούμαι με αυτά που με ενδιαφέρουν, είναι μέθοδος ηρεμίας.Rayndeer13 έγραψε: ↑16 Φεβ 2021, 08:38Antares είσαι σαν μία οπτασία μέσα σε μία έρημο οπαδισμού και ημιμάθειας.
wooded glade έγραψε: ↑12 Φεβ 2021, 14:30
Γιατί τα κόμματα του κατεστημένουν δεν ρίχνουν αυτά γκόμενες να τελειώνει ;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Υπάρχει σύγκρουση επιστήμης και θρησκείας;
από gmoutzour » 18 Μαρ 2025, 14:16 » σε Θρησκειολογία - 99 Απαντήσεις
- 10228 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
20 Μαρ 2025, 15:36
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ο εκλαικευτής της επιστήμης Astronio στον Αρναούντογλου.
από έργο_μακέτο » 09 Δεκ 2023, 15:41 » σε Θετικές Επιστήμες - 1 Απαντήσεις
- 478 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Cecily Anne
09 Δεκ 2023, 16:06
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΠΕΡΙ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΟΨΕΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ - Χανς Πρίμας
από regarding_to_Being » 07 Απρ 2025, 05:05 » σε Φιλοσοφία - 19 Απαντήσεις
- 618 Προβολές
-