ΟΙ γυναίκες της εποχής του χαλκού...
- Dwarven Blacksmith
Re: ΟΙ γυναίκες της εποχής του χαλκού...
Φεμινίστριες αντί να μετράτε μούσκουλα, ελάτε στη σύγχρονη εποχή.

- Λίνο Βεντούρα
Δηλαδή η πατριαρχία είναι σύγχρονο φαινόμενο; Μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο;Καραμελίτσα έγραψε: ↑23 Φεβ 2023, 20:44Στις σημερινές γυναίκες. Για το σήμερα μίλησα από το πρώτο ποστ, που μας έχει οδηγήσει η πατριαρχία.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑23 Φεβ 2023, 16:40Δηλαδή σε ποια δείγματα φαίνεται η επιβολή πατριαρχικού σωματότυπου;Καραμελίτσα έγραψε: ↑23 Φεβ 2023, 16:18
Γενικά έχεις προβληματάκια με την κατανόηση των ελληνικών, έτσι;
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Δηλαδή εννοείς ότι πριν την αγροτική εποχή όταν οι άνθρωποι περιφέρονταν σε μικρές ομάδες και κινδύνευαν να τους φάνε τα θηρία ενώ οι ίδιοι κυνηγούσαν άλλα ζώα,ήταν φυσικό αρχηγοί να είναι οι γυναίκες;zteo έγραψε: ↑23 Φεβ 2023, 15:57Και εγώ αυτής της άποψης είμαι. Απλά στην εποχή του χαλκού είδη έχουν γίνει οι κοινωνίες αγροτικές άρα και πατριαρχικές.

-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
O αγώνας κατά της πατριαρχίας συνεχίζεται. 

Όπως οι αρσενικοί χιμπατζήδες.Καραμελίτσα έγραψε: ↑23 Φεβ 2023, 15:13Λοιπόν, έγινε μελέτη των οστών προϊστορικών γυναικών σε σύγκριση με τις σημερινές.https://www.science.org/doi/10.1126/sciadv.aao3893Αυτή η μελέτη συγκρίνει την ακαμψία, το σχήμα και τη φόρτιση της εγκάρσιας τομής του βραχιονίου και της κνήμης μεταξύ προϊστορικών κεντροευρωπαίων αγροτών και εν ζωή Ευρωπαίων γυναικών γνωστής συμπεριφοράς (αθλητές και γενικό πληθυσμό). Η προϊστορική γυναικεία ακαμψία της κνήμης σε όλες τις χρονικές περιόδους ήταν πολύ μεταβλητή, αλλά διέφερε ελάχιστα από τις εν ζωή καθιστικές γυναίκες κατά μέσο όρο και ήταν σημαντικά χαμηλότερη από αυτή των εν ζωή δρομέων και ποδοσφαιριστών.
Ωστόσο, η ακαμψία του βραχιονίου ξεπέρασε αυτή των ζωντανών αθλητών για τα πρώτα ~ 5500 χρόνια της γεωργίας, με την ένταση φόρτισης να στρέφεται σε μεγάλο βαθμό προς το άνω άκρο. Οι αναλογίες δύναμης των ενδιάμεσων άκρων μεταξύ των γυναικών της Νεολιθικής, της Εποχής του Χαλκού και του Σιδήρου ήταν πιο παρόμοιες με εκείνες των ζωντανών ημι-ελίτ κωπηλατριών. Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι, σε αντίθεση με τους άνδρες, η αυστηρή χειρωνακτική εργασία ήταν πιο σημαντική συνιστώσα της συμπεριφοράς των προϊστορικών γυναικών από ό,τι η επίγεια κινητικότητα κατά τη διάρκεια χιλιάδων ετών ευρωπαϊκής γεωργίας, σε επίπεδα που ξεπερνούσαν κατά πολύ αυτά των σύγχρονων γυναικών.
Δηλαδή, είχαμε εξαιρετκά ισχυρό πάνω σώμα και μέτρια πόδια.
Σε αυτές τις κοινωνίες δεν υπάρχει θεσμοθετημένη ηγεσία αλλά καταμερισμός εργασίας.πατησιωτης έγραψε: ↑24 Φεβ 2023, 09:25Δηλαδή εννοείς ότι πριν την αγροτική εποχή όταν οι άνθρωποι περιφέρονταν σε μικρές ομάδες και κινδύνευαν να τους φάνε τα θηρία ενώ οι ίδιοι κυνηγούσαν άλλα ζώα,ήταν φυσικό αρχηγοί να είναι οι γυναίκες;
Επίσης δεν υπάρχουν η μονογαμία η πολυγαμία. Η γραμμή καταγωγής κρατάει μόνο από την μητέρα.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- Λίνο Βεντούρα
Σε κινούμενα σχέδια τα είδες αυτά;zteo έγραψε: ↑24 Φεβ 2023, 14:43Σε αυτές τις κοινωνίες δεν υπάρχει θεσμοθετημένη ηγεσία αλλά καταμερισμός εργασίας.πατησιωτης έγραψε: ↑24 Φεβ 2023, 09:25Δηλαδή εννοείς ότι πριν την αγροτική εποχή όταν οι άνθρωποι περιφέρονταν σε μικρές ομάδες και κινδύνευαν να τους φάνε τα θηρία ενώ οι ίδιοι κυνηγούσαν άλλα ζώα,ήταν φυσικό αρχηγοί να είναι οι γυναίκες;
Επίσης δεν υπάρχουν η μονογαμία η πολυγαμία. Η γραμμή καταγωγής κρατάει μόνο από την μητέρα.
Διάβασε την καταγωγη της οικογένειας του Ένγκελς να ξεστραβρωθεις.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑24 Φεβ 2023, 15:10Σε κινούμενα σχέδια τα είδες αυτά;zteo έγραψε: ↑24 Φεβ 2023, 14:43Σε αυτές τις κοινωνίες δεν υπάρχει θεσμοθετημένη ηγεσία αλλά καταμερισμός εργασίας.πατησιωτης έγραψε: ↑24 Φεβ 2023, 09:25
Δηλαδή εννοείς ότι πριν την αγροτική εποχή όταν οι άνθρωποι περιφέρονταν σε μικρές ομάδες και κινδύνευαν να τους φάνε τα θηρία ενώ οι ίδιοι κυνηγούσαν άλλα ζώα,ήταν φυσικό αρχηγοί να είναι οι γυναίκες;
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- Λίνο Βεντούρα
Καλά το κατάλαβα λοιπόν…zteo έγραψε: ↑24 Φεβ 2023, 16:51Διάβασε την καταγωγη της οικογένειας του Ένγκελς να ξεστραβρωθεις.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Το τέλος εποχής θεολογικά και η θεολογία της αλληλοσυμπλήρωσης
από tanipteros » 27 Δεκ 2024, 03:15 » σε Θρησκειολογία - 2 Απαντήσεις
- 153 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
27 Δεκ 2024, 06:23
-
-
-
Νέα δημοσίευση LGBTQI+ - Πραγματικότητα οι μεταμοσχεύσεις μήτρας - Θα μπορέσουν να γίνουν σε τρανς γυναίκες;
από O I » 18 Νοέμ 2023, 00:23 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 16 Απαντήσεις
- 809 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από O I
25 Ιαν 2024, 17:58
-