Δηλαδή θα περίμενα πχ στους Ολυμπιακους σε κοντινές αποστάσεις να είναι οι αθλητές σα να πετάνε ξέρω γω, σε φάση σούπερμαν πάνω από το νερό, και να ακουμπάνε στο νερό όσο λιγότερο γίνεται
Γιατί δε συμβαίνει αυτο; Μόνο σοβαρές απαντήσεις παρακαλώ

Όχι, δεν θα ήταν. Μπορείς να δοκιμάσεις να κολυμπήσεις πάνω σε σανίδα για να δεις αν θα πας πιο γρήγορα. Θα είσαι μεν πάνω από το νερό αλλά δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σώμα σου και ειδικά τα πόδια σου για προώθηση με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει κάτω απ' το νερό.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 15:25Αν μπορούσαμε να κολυμπήσουμε πάνω από το νερό, όπως πλαναρει πχ μια σανιδα windsurf, δε θα κολυμπουσαμε πιο γρήγορα; Δε θα ήταν μειωμένο το drag?
Δηλαδή θα περίμενα πχ στους Ολυμπιακους σε κοντινές αποστάσεις να είναι οι αθλητές σα να πετάνε ξέρω γω, σε φάση σούπερμαν πάνω από το νερό, και να ακουμπάνε στο νερό όσο λιγότερο γίνεται
Ναι ρε συ αλλά εδώ δεν πλαναρει η σανιδα, απλά σπρώχνει το νερό για να προχωρήσεις. Πχ στο windsurf είναι άλλο το cruising για έναν αρχάριο με μεγάλη σανιδα κ μικρό πανί σε λίγο αέρα κ άλλο να έχεις δύναμη, εκεί μπαίνεις κ με τόσα λίγα λιτρα που αν πέσει ο αέρας βουλιάζεις, δε σε κρατάνεhellegennes έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 15:46Όχι, δεν θα ήταν. Μπορείς να δοκιμάσεις να κολυμπήσεις πάνω σε σανίδα για να δεις αν θα πας πιο γρήγορα. Θα είσαι μεν πάνω από το νερό αλλά δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σώμα σου και ειδικά τα πόδια σου για προώθηση με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει κάτω απ' το νερό.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 15:25Αν μπορούσαμε να κολυμπήσουμε πάνω από το νερό, όπως πλαναρει πχ μια σανιδα windsurf, δε θα κολυμπουσαμε πιο γρήγορα; Δε θα ήταν μειωμένο το drag?
https://sportsci.org/news/biomech/skeptic.htmlEKPLIKTIKOS έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 15:25Αν μπορούσαμε να κολυμπήσουμε πάνω από το νερό, όπως πλαναρει πχ μια σανιδα windsurf, δε θα κολυμπουσαμε πιο γρήγορα; Δε θα ήταν μειωμένο το drag?