Τι τι φάση; Το χρηματιστήριο είναι επενδυτικός τζόγος. Οι τζογαδόροι δεν έχουν γνώσεις σε κανέναν τομέα. Δεν τζογάρουν με βάση γνώσεις και δεδομένα, τζογάρουν με βάση τα αισθήματά τους.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑28 Ιαν 2025, 12:26αυτό, ρε φίλε. δλδ, πραγματικά, τί φάση;Δημοκράτης έγραψε: ↑28 Ιαν 2025, 12:15
Πάντως όπως και να έχει, ενδιαφέρον παρουσιάζει ο πανικός που γίνεται στο χρηματιστήριο με το παραμικρό. Λες και πχ από σήμερα τελείωσε η έρευνα πάνω στο ai και οι nvidia δεν χρειάζονται.
DeepSeek & White Emperor
- hellegennes
Re: DeepSeek & White Emperor
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Επομένως τι ισχυρίζεσαι, ότι μπορείς να αγοράσεις σαβούρα φτηνά; Όντως, έτσι είναι και τα περισσότερα από αυτά φτιάχνονται στην Κίνα και κάνουν οικολογική ζημιά, γιατί προωθούν τον υπερκαταναλωτισμό.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑28 Ιαν 2025, 12:59Το ότι πληρώσεις παίρνεις ισχύει και στην Κίνα, προφανώς.sharp έγραψε: ↑28 Ιαν 2025, 12:38Ναι, αλλά δεν έχουν ποιότητα. Ξέρω ότι διαφωνείς, αλλά η πραγματικότητα λέει, ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Χειρότερη ήταν η κατάσταση στις χώρες του υπαρκτού, μπορούσαν να τα αγοράσουν σχεδόν όλα, αλλά δεν τα ήθελαν κι όσοι είχαν τη δυνατότητα αγόραζαν δυτικά προϊόντα στη μαύρη με συνάλλαγμα.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑28 Ιαν 2025, 12:06
Οχι όπως τον θυμάσαι στα παραμύθια. Αλλά με την Κίνα η τιμή κάθε commodity τείνει προς το μηδέν, δεν επιτρέπει ραντιερικα μονοπώλια. Το open source είναι μέρος αυτού του σχεδιασμού.
Υπάρχουν κάποια Κινεζικά ποιοτικά προϊόντα, π.χ. για ακουστικά που κοιτούσα το Κινεζικό έβγαινε πρώτο σε ποιότητα. Ήταν όμως και το πιο ακριβό με διαφορά.
Κάποια πράγματα είναι τοπ πλέον. Αλλά σε αυτό δεν επιμένω, αφήνω την πραγματικότητα να μιλήσει.
- Dwarven Blacksmith
Ότι όλες οι τιμές συμπιέζονται προς τα κάτω, είτε αφορά το low end είτε το high end. Πάλι σου αφήνει ένα range να διαλέξεις, αλλά όλο το range είναι χαμηλότερο.sharp έγραψε: ↑28 Ιαν 2025, 13:07Επομένως τι ισχυρίζεσαι, ότι μπορείς να αγοράσεις σαβούρα φτηνά; Όντως, έτσι είναι και τα περισσότερα από αυτά φτιάχνονται στην Κίνα και κάνουν οικολογική ζημιά, γιατί προωθούν τον υπερκαταναλωτισμό.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑28 Ιαν 2025, 12:59Το ότι πληρώσεις παίρνεις ισχύει και στην Κίνα, προφανώς.sharp έγραψε: ↑28 Ιαν 2025, 12:38
Ναι, αλλά δεν έχουν ποιότητα. Ξέρω ότι διαφωνείς, αλλά η πραγματικότητα λέει, ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Χειρότερη ήταν η κατάσταση στις χώρες του υπαρκτού, μπορούσαν να τα αγοράσουν σχεδόν όλα, αλλά δεν τα ήθελαν κι όσοι είχαν τη δυνατότητα αγόραζαν δυτικά προϊόντα στη μαύρη με συνάλλαγμα.
Υπάρχουν κάποια Κινεζικά ποιοτικά προϊόντα, π.χ. για ακουστικά που κοιτούσα το Κινεζικό έβγαινε πρώτο σε ποιότητα. Ήταν όμως και το πιο ακριβό με διαφορά.
Κάποια πράγματα είναι τοπ πλέον. Αλλά σε αυτό δεν επιμένω, αφήνω την πραγματικότητα να μιλήσει.

Βάσει ποιου μηχανισμού συμβαίνει αυτό;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑28 Ιαν 2025, 13:10Ότι όλες οι τιμές συμπιέζονται προς τα κάτω, είτε αφορά το low end είτε το high end. Πάλι σου αφήνει ένα range να διαλέξεις, αλλά όλο το range είναι χαμηλότερο.sharp έγραψε: ↑28 Ιαν 2025, 13:07Επομένως τι ισχυρίζεσαι, ότι μπορείς να αγοράσεις σαβούρα φτηνά; Όντως, έτσι είναι και τα περισσότερα από αυτά φτιάχνονται στην Κίνα και κάνουν οικολογική ζημιά, γιατί προωθούν τον υπερκαταναλωτισμό.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑28 Ιαν 2025, 12:59
Το ότι πληρώσεις παίρνεις ισχύει και στην Κίνα, προφανώς.
- Dwarven Blacksmith
Δεν είναι ένας. Ας το πούμε China Effect.sharp έγραψε: ↑28 Ιαν 2025, 13:18Βάσει ποιου μηχανισμού συμβαίνει αυτό;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑28 Ιαν 2025, 13:10Ότι όλες οι τιμές συμπιέζονται προς τα κάτω, είτε αφορά το low end είτε το high end. Πάλι σου αφήνει ένα range να διαλέξεις, αλλά όλο το range είναι χαμηλότερο.

- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
- Dwarven Blacksmith