stavmanr έγραψε: ↑14 Μαρ 2021, 15:37
Απαντώ σε όσες ερωτήσεις θεωρώ ότι έχουν νόημα στη συζήτησή μας.
Κάθε φορά που αναφέρεται κάτι, έχεις την τάση να γράψεις κάτι τελείως άσχετο.
Δεν μπορώ να σε ακολουθώ σε κάθε ...διαταραχή της συζήτησης.

Δεν έχεις απαντήσει σε καμία ερώτηση. Σωστά, το να απαντήσεις σε έστω και ένα από τα πράγματα που ρωτάνε εδώ πέρα, είναι "κάτι τελείως άσχετο".
stavmanr έγραψε:
Αν δεν ξέρεις τί είναι η λογική, πώς αναφέρεσαι σε λογική στη φυσική;
Εσύ αναφέρεις λογική εγώ πρέπει να "ξέρω τι είναι"; Αν μιλάς για το ερώτημα που σου έκανα και δεν απαντάς, υποθέτω ότι εννοείς τυπική λογική.
stavmanr έγραψε:
Αν μία μαθηματική εξίσωση δεν υποδηλώνει ταυτότητα νοήματος, αυτό σημαίνει ότι οι μαθηματικές εξισώσεις που χρησιμοποιούνται στη Φυσική δηλώνουν ασυνάρτητα πράγματα;
Κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντήσεις στον εαυτό σου.
Α οκ, δεν καταλαβαίνεις καν τι γράφω. Οι εξισώσεις που χρησιμοποιούνται στη φυσική έχουν νόημα από το σύστημα κανόνων που χρησιμοποιούμε, όχι επειδή "μαγικά" η τυπική λογική τους δίνει νόημα εξω-συστημικά.
stavmanr έγραψε:
Ο κύκλος δεν είναι θεμελιωδώς ένα γεωμετρικό σχήμα. Είναι συνέπεια λογικών κανόνων και ιδιοτήτων. Το σχήμα
Μα δεν διαφωνούμε. Ο κύκλος, το τετράγωνο, το τρίγωνο, η ευθεία ΕΙΝΑΙ ο κανόνας. Αυτό γράφω εδώ και τόσα ποστς.
Δεν πρόκειται για ζωγραφική. Πρόκειται για λογικό σύστημα.
Φυσικά και διαφωνούμε, εσύ δεν έγραψες ότι είναι ο κανόνας, έγραψες
Ο κύκλος δεν είναι θεμελιωδώς ένα γεωμετρικό σχήμα. Είναι συνέπεια λογικών κανόνων και ιδιοτήτων.
Ο κύκλος είναι αξίωμα.
stavmanr έγραψε:
Αν ως μορφή εννοείς το σύμβολο, όχι δεν αλλάζει.
Η ίδια εξίσωση σε διαφορετικά συστήματα (πχ. διαφορετική επιπεδομετρία) συμβολίζει διαφορετικό πράγμα.
Πχ. η τετραγωνική ρίζα αρνητικής υπόρριζου ποσότητας είναι:
1) στους φυσικούς αριθμούς αδύνατη
2) στους μιγαδικούς αριθμούς ορισμένη.
Μιλάμε για την ίδια συμβολική παράσταση που σε ένα σύστημα δεν έχει λύση και στο επόμενο είναι ο θεμελιακός κανόνας του αριθμητικού συστήματος.
Για να χρησιμοποιήσεις στη σχέση αυτή σε μία πρόταση του εκάστοτε επιστημονικού τομέα θα πρέπει να αναγάγεις όλο το αριθμητικό σου σύστημα σε μιγαδικούς αριθμούς. Ειδάλλως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Επομένως, η φυσική σου θεωρία όχι μόνο δεν χρησιμοποιεί τα μαθηματικά, αλλά είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει το λογικό πλαίσιο που η μαθηματική πρόταση εισάγει ως το πλαίσιο αναφοράς.
Όχι δεν εννοώ αυτό και έγραφα στην επόμενη πρόταση τι εννοούσα. Η θέση σου είναι ότι υπάρχει κάποια μεταφυσική λογική που διατηρείται από το πέρασμα ένος συστήματος στο άλλο. Εντάξει τι να κάνουμε τώρα, αυτή η θεώρηση απλά δεν είναι απαραίτητη.
stavmanr έγραψε:
Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα μαθηματικά χωρίς να χρησιμοποιήσεις τους κανόνες των μαθηματικών.
Δεν υπάρχουν μαθηματικά χωρίς τους θεμελιώδεις κανόνες τους.
Από τη στιγμή που θα μπεις στη διαδικασία της μαθηματικής λογικής, βρίσκεσαι εσύ στα μαθηματικά, όχι εκείνα μέσα σε εσένα.
Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις καμία μαθηματική λογική χωρίς άμεση αναγωγή στο σύστημα αναφοράς που εκείνα καθορίζουν.
Επομένως, κάθε φορά που θεωρείς ότι "χρησιμοποιείς" τα μαθηματικά, στην πραγματικότητα προσπαθείς να τοποθετήσεις τη θεωρία σου μέσα στο κατάλληλο μαθηματικό σύστημα το οποίο πλησιάζει σε αυτά που θεωρείς εσύ ως βασικές ιδιότητες του συστήματός σου.
Το μαθηματικό σύστημα ήταν πάντα εκεί. Είτε το είχες δει είτε όχι.
Πέρα από ότι αυτά που γράφεις δείχνουν πόσο έξω είσαι από το πως η θεωρητική φυσική χρησιμοποιεί τα μαθηματικά, οι "κανόνες των μαθηματικών" είναι κατασκευασμένοι. Δεν υπάρχουν θεμελιώδεις κανόνες, υπάρχουν κανόνες που επιλέγεις να εφαρμόσεις.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.