Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
-
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
- Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 31 Ιαν 2020, 19:47
.
Κάνανε τά φόρα Κατηχητικό....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
-
User_601
από User_601 » 31 Ιαν 2020, 20:54
Ενα
τιποτα κρινει την επιστημη της φυσικης.Και την λεει τιποτα!Καλοοοοοοοοοοοοοοο!

Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια ωρε.ΟΚ...το αι κιου των φυσικων το τιποτα δε το εχει δει ουτε στον υπνο του.

Και ακριβως επειδη το αι κιου ειναι ραδικιου,θεωρει οτι η φυσικη ειναι η επιστημη του τιποτα.Απολυτα αναμενομενο θα ελεγα.

-
Κεντροδεξιός Ψάλτης
από Κεντροδεξιός Ψάλτης » 31 Ιαν 2020, 21:11
Προφανώς δεν θα ασχοληθώ με τις μπούρδες του νηματοθέτη.Για το επιστημονικό του θέματος και ο φυσικός του βίντεο από ένα σημείο παπαρολογεί διότι το ρίχνει στην φιλοσοφία.Ο φυσικός του βίντεο ο Lawrence Krauss είναι στην Αμερική militant atheist φάση Dawkings.Αναφέρεται στο γεγονός ότι από ένα κβαντικό πεδίο μπορούν να ξεπηδούν σωματίδια από το "κενό" και το επεκτείνει αυτό στην δημιουργία του σύμπαντος.Η συνεπαγωγή αυτή είναι λάθος διότι αυτό το "κενό" δεν είναι ακριβώς κενό προυποθέτει ένα κβαντικό πεδίο με καθορισμένους φυσικούς νόμους.Το βιβλίο που τα γράφει αυτά λέγεται Universe from nothing(βέβαια δεν γράφει ότι έλυσε το πρόβλημα αλλά κάνει μια προσέγγιση).Mια εύστοχη κριτική που έχει κάνει ένας θεωρητικός φυσικός πάνω στο βιβλίο :
Relativistic-quantum-field-theoretical vacuum states—no less than giraffes or refrigerators or solar systems—are particular arrangements of elementary physical stuff….. The fact that some arrangements of fields happen to correspond to the existence of particles and some don’t is not a whit more mysterious than the fact that some of the possible arrangements of my fingers happen to correspond to the existence of a fist and some don’t. And the fact that particles can pop in and out of existence, over time, as those fields rearrange themselves, is not a whit more mysterious than the fact that fists can pop in and out of existence, over time, as my fingers rearrange themselves. And none of these poppings—if you look at them aright—amount to anything even remotely in the neighbourhood of a creation from nothing.
-
EKPLIKTIKOS
από EKPLIKTIKOS » 31 Ιαν 2020, 21:13
Αν κάτι μετάνιωσα στη ζωη μου, ειναι οτι δε σπουδασα φυσική. Μου φαινεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιστήμη, ακομα κ στην κλασικη φυσική, στην καθημερινότητα. Ελπίζω καποτε να έχω το χρονο να το σπουδάσω το αντικείμενο, για πάρτη μου, καθαρά
-
parafrwn
- Μέλη που αποχώρησαν
από parafrwn » 31 Ιαν 2020, 21:15
Ε αφού το λέει ο παπαγάλος που δεν έχει λύσει ούτε μια διαφορική στην ζωή του έτσι θα είναι.
Είναι εύκολο να κοροϊδεύεις κάτι που δεν έχεις το μυαλό να καταλάβεις.
Αλλά δεν πειράζει παιδιά. Όπου κ όσο μπορεί ο καθένας.
Η φυσική κ τα μαθηματικά δεν είναι για αγεωμετρητους. Οπότε συνιστώ ξυδακι κ μόκο.

Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
-
Κεντροδεξιός Ψάλτης
από Κεντροδεξιός Ψάλτης » 31 Ιαν 2020, 21:19
EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑31 Ιαν 2020, 21:13
Αν κάτι μετάνιωσα στη ζωη μου, ειναι οτι δε σπουδασα φυσική. Μου φαινεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιστήμη, ακομα κ στην κλασικη φυσική, στην καθημερινότητα. Ελπίζω καποτε να έχω το χρονο να το σπουδάσω το αντικείμενο, για πάρτη μου, καθαρά
Μπα.Γενικά πολλοί την πατάνε έτσι.Με ενδιαφέρον βιντεάκια από φυσικούς που φιλοσοφούν στην δημιουργία του σύμπαντος και νομίζουν ότι και το Φυσικό σαν σχολή θα είναι έτσι.Η πραγματικότητα είναι ότι θα έρθεις αντιμέτωπος με τόνους διαφορικών εξισώσεων για προβλήματα πιο βαρετά.
-
nyxtovios
από nyxtovios » 31 Ιαν 2020, 21:24
Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε: ↑31 Ιαν 2020, 21:19
EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑31 Ιαν 2020, 21:13
Μπα.Γενικά πολλοί την πατάνε έτσι.Με ενδιαφέρον βιντεάκια από φυσικούς που φιλοσοφούν στην δημιουργία του σύμπαντος και νομίζουν ότι και το Φυσικό σαν σχολή θα είναι έτσι.Η πραγματικότητα είναι ότι θα έρθεις αντιμέτωπος με τόνους διαφορικών εξισώσεων για προβλήματα πιο βαρετά.
Ναι όμως τα μαθηματικά είναι μονόδρομος από ένα σημείο και μετά όταν σταματάει ένα φαινόμενα να γίνεται αντιληπτό με τις αισθήσεις. Οπότε καλά και αυτά
-
EKPLIKTIKOS
από EKPLIKTIKOS » 31 Ιαν 2020, 21:27
Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε: ↑31 Ιαν 2020, 21:19
Δε φοβάμαι τις διαφορικες, παίζουν κ στη δικια μου επιστημη πολυ. Να σου πω επισης οτι δε με ενδιαφέρουν τοσο το σύμπαν κ ολα αυτα, οσο τα πιο καθημερινα προβληματα. Μου αρεσουν περισσοτερο τα βιντεακια πχ του Φαινμαν που αναλυουν την κινηση του τρενου σε ραγες
-
Parrot
από Parrot » 31 Ιαν 2020, 21:28
Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε: ↑31 Ιαν 2020, 21:11
Προφανώς δεν θα ασχοληθώ με τις μπούρδες του νηματοθέτη.Για το επιστημονικό του θέματος και ο φυσικός του βίντεο από ένα σημείο παπαρολογεί διότι το ρίχνει στην φιλοσοφία.Ο φυσικός του βίντεο ο Lawrence Krauss είναι στην Αμερική militant atheist φάση Dawkings.Αναφέρεται στο γεγονός ότι από ένα κβαντικό πεδίο μπορούν να ξεπηδούν σωματίδια από το "κενό" και το επεκτείνει αυτό στην δημιουργία του σύμπαντος.Η συνεπαγωγή αυτή είναι λάθος διότι αυτό το "κενό" δεν είναι ακριβώς κενό προυποθέτει ένα κβαντικό πεδίο με καθορισμένους φυσικούς νόμους.Το βιβλίο που τα γράφει αυτά λέγεται Universe from nothing(βέβαια δεν γράφει ότι έλυσε το πρόβλημα αλλά κάνει μια προσέγγιση).Mια εύστοχη κριτική που έχει κάνει ένας θεωρητικός φυσικός πάνω στο βιβλίο :
Relativistic-quantum-field-theoretical vacuum states—no less than giraffes or refrigerators or solar systems—are particular arrangements of elementary physical stuff….. The fact that some arrangements of fields happen to correspond to the existence of particles and some don’t is not a whit more mysterious than the fact that some of the possible arrangements of my fingers happen to correspond to the existence of a fist and some don’t. And the fact that particles can pop in and out of existence, over time, as those fields rearrange themselves, is not a whit more mysterious than the fact that fists can pop in and out of existence, over time, as my fingers rearrange themselves. And none of these poppings—if you look at them aright—amount to anything even remotely in the neighbourhood of a creation from nothing.
Άμα η φυσική ήταν σοβαρή επιστήμη, δεν θα παρατηρούνταν η παραμικρή διαφωνία,
διχογνωμία, διαφορές και αντιπαραθέσεις στις ερμηνείες της και στην κατ' επέκτασιν, φιλοσοφική της διάσταση.
Κάποια πράγματα που είναι δύσκολο να υπάρξουν στα μαθηματικά, λόγου χάριν.
parafrwn έγραψε: ↑31 Ιαν 2020, 21:15
Ε αφού το λέει ο παπαγάλος που δεν έχει λύσει ούτε μια διαφορική στην ζωή του έτσι θα είναι.
Είναι εύκολο να κοροϊδεύεις κάτι που δεν έχεις το μυαλό να καταλάβεις
Αλλά δεν πειράζει παιδιά. Όπου κ όσο μπορεί ο καθένας.
Η φυσική, κ τα μαθηματικά δεν είναι για αγεωμετρητους. Οπότε συνιστώ ξυδακι κ μόκο.

Καλό το τσάι; Έχει άφθονο αν θελήσεις κι άλλο..

Αλλά δεν το συνιστώ, πριν κάτι μήνες σου είχε πέσει κάπως βαρύ
Parrot @ Όταν η γνώση δεν εκτιμάται - σε όλο τον κόσμο... 
-
-
- 24 Απαντήσεις
- 939 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
12 Δεκ 2024, 23:39
-
-
- 6 Απαντήσεις
- 709 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από EKPLIKTIKOS
23 Αύγ 2023, 16:29
-
-
- 8 Απαντήσεις
- 430 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ksk
09 Σεπ 2024, 15:33
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 469 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Scouser
01 Φεβ 2024, 13:09
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.