Υπάρχουν πολλές υποθέσεις.
Η Πανσπερμία λέει ότι είναι πιθανόν η ζωή στη Γη να προέρχεται από άλλο πλανήτη. Μπορεί για παράδειγμα να δημιουργήθηκε ζωή στον Άρη με κάποιο τρόπο, και επειδή γνωρίζουμε ότι προσκρούσεις αστεροειδών μπορούν να εκτοξεύσουν υλικό με ταχύτητα διαφυγής, η ζωή του Άρη να μεταφέρθηκε στη Γη.
Η αβιογένεση λέει ότι η ζωή είναι φυσικό επακόλουθο της χημείας, και υπό τις κατάλληλες συνθήκες μπορείς να έχεις μια χημική διαδικασία η οποία αναπαράγει τον εαυτό της. Από εκείνη τη στιγμή, αναλαμβάνουν η εξέλιξη και η φυσική επιλογή.
Και οι δύο περιπτώσεις είναι πιθανές, αν και η δεύτερη είναι πολύ πιο θεμελιώδεις από τη πρώτη. Πολλοί έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν νέα ζωή σε εργαστήριο αλλά κανείς δεν το έχει καταφέρει ακόμα. Γνωρίζουμε τη χημεία που ευθύνεται για τη βιολογία που βλέπουμε, αλλά είναι τόσο περίπλοκη και πολύπλοκη που είναι πολύ δύσκολο να την αναπαράγουμε.
δεν είμαι επιστήμονας, αλλά μου φαίνεται παράλογο η δημιουργία ζωής από το μηδέν
από την άλλη η πρώτη θεωρία που παρέθεσες έχει μεγαλύτερη λογική συνέπεια
πχ εάν πετάξουμε ένα ούτε καν έναν έμβιο οργανισμό αλλά ένα πτώμα σε έναν άλλο πλανήτη που έχει ιδανικές συνθήκες για τη ζωή όπως την ξέρουμε στη Γη, οι πιθανότητες μετά από εκατομμύρια χρόνια να έχει εξαπλωθεί η ζωή στον πλανήτη αυτό είναι μεγάλες
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης
δεν είμαι επιστήμονας, αλλά μου φαίνεται παράλογο η δημιουργία ζωής από το μηδέν
Έχω βρει ένα βίντεο στα αγγλικά, που το εξηγεί πολύ όμορφα. Στην ποιο απλή του μορφή, μπορείς να το δεις σαν πιθανότητες, και η υλική υπόσταση που τις επηρεάζει.
Πολλές οι υποθέσεις, αλλά δεν είμασταν εκεί να ξέρουμε. Προσωπικά η θεωρία της αβιογένεσης με καλύπτει, υπήρχαν σίγουρα ατελείωτες και ασταμάτητες χημικές διεργασίες σε ρηχές και θερμές θάλασσες.
Επίσης ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός. 4.5 δις χρόνια είναι μια περίοδος χρόνου που ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει. Οι πρώτες μορφές ζωής θα έμειναν τέτοιες για εκατομμύρια χρόνια, και εμείς έχουμε γραπτή ιστορία μόνο μερικών χιλιάδων ετών.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Λεγεών την 28 Απρ 2020, 21:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
δεν ξέρω αν έπρεπε το νήμα να το ανοίξω εδώ ή στη φιλοσοφία
η πορεία των έμβιων όντων στον πλανήτη αντανακλά μια πολύ μακροχρόνια εξελικτική διαδικασία
ο πλανήτης όμως κατά τη δημιουργία του ήταν ένα μέρος όπου δεν υπήρχαν έμβια όντα
έχω ακούσει για την διαμόρφωση των συνθηκών που θα μπορούσε να αναπτυχθεί η ζωή
αλλά το ερώτημα είναι πως προέκυψε το πρώτο έμβιο ον από το πουθενά πως γίνεται να προκύψει κάτι έμβιο από κάτι άβιο;
το ερώτημα είναι ειλικρινές και δεν έχω κάποια απάντηση, θα ήθελα να ακούσω γνώμες
Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτε. Όμως, νομίζω, ότι η τυχαιότητα ως εξήγηση είναι ανεπαρκής. Πρέπει να συνέβη ένα εξαιρετικό γεγονός που να επίσπευσε τις διαδικασίες. Ο Hoyle που ήταν νομίζω και ο εισηγητής της πανσπερμίας είχε υπολογίσει ότι στατιστικά είναι αδύνατον να εμφανιστούν τόσο πολύπλοκες μορφές ζωής με βάση την ηλικία της γης, αν δεν κάνω λάθος.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
η πορεία των έμβιων όντων στον πλανήτη αντανακλά μια πολύ μακροχρόνια εξελικτική διαδικασία
ο πλανήτης όμως κατά τη δημιουργία του ήταν ένα μέρος όπου δεν υπήρχαν έμβια όντα
αλλά το ερώτημα είναι πως προέκυψε το πρώτο έμβιο ον από το πουθενά πως γίνεται να προκύψει κάτι έμβιο από κάτι άβιο;
το ερώτημα είναι ειλικρινές και δεν έχω κάποια απάντηση, θα ήθελα να ακούσω γνώμες
Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτε. Όμως, νομίζω, ότι η τυχαιότητα ως εξήγηση είναι ανεπαρκής. Πρέπει να συνέβη ένα εξαιρετικό γεγονός που να επίσπευσε τις διαδικασίες. Ο Hoyle που ήταν νομίζω και ο εισηγητής της πανσπερμίας είχε υπολογίσει ότι στατιστικά είναι αδύνατον να εμφανιστούν τόσο πολύπλοκες μορφές ζωής με βάση την ηλικία της γης, αν δεν κάνω λάθος.
Ραδιενέργεια, οι μεταλλάξεις που παθαίνουν οι οργανισμοί είναι απίστευτοι.
Φαντάζομαι ότι ο Hoyle το είχε συνυπολογίσει στους υπολογισμούς του. Κι εξάλλου δεν ξέρω αν οι μεταλλάξεις αυτές ξεφεύγουν από την κλίμακα του τυχαίου.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Υπάρχουν πολλές υποθέσεις.
Η Πανσπερμία λέει ότι είναι πιθανόν η ζωή στη Γη να προέρχεται από άλλο πλανήτη. Μπορεί για παράδειγμα να δημιουργήθηκε ζωή στον Άρη με κάποιο τρόπο, και επειδή γνωρίζουμε ότι προσκρούσεις αστεροειδών μπορούν να εκτοξεύσουν υλικό με ταχύτητα διαφυγής, η ζωή του Άρη να μεταφέρθηκε στη Γη.
Η αβιογένεση λέει ότι η ζωή είναι φυσικό επακόλουθο της χημείας, και υπό τις κατάλληλες συνθήκες μπορείς να έχεις μια χημική διαδικασία η οποία αναπαράγει τον εαυτό της. Από εκείνη τη στιγμή, αναλαμβάνουν η εξέλιξη και η φυσική επιλογή.
Και οι δύο περιπτώσεις είναι πιθανές, αν και η δεύτερη είναι πολύ πιο θεμελιώδεις από τη πρώτη. Πολλοί έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν νέα ζωή σε εργαστήριο αλλά κανείς δεν το έχει καταφέρει ακόμα. Γνωρίζουμε τη χημεία που ευθύνεται για τη βιολογία που βλέπουμε, αλλά είναι τόσο περίπλοκη και πολύπλοκη που είναι πολύ δύσκολο να την αναπαράγουμε.
από την άλλη η πρώτη θεωρία που παρέθεσες έχει μεγαλύτερη λογική συνέπεια
πχ εάν πετάξουμε ένα ούτε καν έναν έμβιο οργανισμό αλλά ένα πτώμα σε έναν άλλο πλανήτη που έχει ιδανικές συνθήκες για τη ζωή όπως την ξέρουμε στη Γη, οι πιθανότητες μετά από εκατομμύρια χρόνια να έχει εξαπλωθεί η ζωή στον πλανήτη αυτό είναι μεγάλες
Ενώ σου φαίνετε λογική η διμιουργια ανοργανης ηλης από το τίποτα;
Για ότι έχω αλλά και ΔΕΝ έχω, ευχαριστώ τον δημιουργό μου, Θεό και Κύριο, Ιησού Χριστό.
Φαντάζομαι ότι ο Hoyle το είχε συνυπολογίσει στους υπολογισμούς του. Κι εξάλλου δεν ξέρω αν οι μεταλλάξεις αυτές ξεφεύγουν από την κλίμακα του τυχαίου.
Το φαντάζεσαι μέχρι να το είχε υπολογίσει απέχει πολύ.
Ωστόσο μένει μια πολύ καλή εξήγηση, είτε από πτώση μετεωρίτη με ραδιενέργεια είτε με ραδιενέργεια από την ίδια την γη η οποία έχει υποστεί τεράστιες μεταλλάξεις μέχρι να βρεθούμε στο σήμερα που κανείς δεν μας υπογράφει ότι είναι σταθερό.
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.