Το ταξίδι στον χρόνο είναι πιθανό
Re: Το ταξίδι στον χρόνο είναι πιθανό
Και εγώ προς τα 'κει κλείνω. Οτι μάλλον είναι εφικτό. Αλλά αν δεν προσέξουμε μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες. Μπορεί να πάμε πίσω, και να μείνουμε.
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.
- περαστικος
Δηλαδη θα μπορουσαμε να γυρισουμε πισω στον χρονο και να φροντισουμε ο Τερης Χρυσος να φοραει προφυλακτικο την ωρα που θα φυστικωνει την Ντορα για να γλυτωσουμε απο τον Κουλη;
Ζενίθεδρος έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 22:16Το μόνο τραγούδι που αξίζει να ακουστεί για να τιμήσει το 21, θα είναι τα ουρλιαχτά των Τούρκων όταν θα πέφτουν στο κεφάλι τους τα πυρηνικά στις μεγαλύτερες τους πόλεις.
Our results are derived in an abstract framework, that does not depend on the details of the dynamics or of the space-time geometry.
ακόμα και έτσι, καλύτερο από τα μοντέλα κλιματικής αλλαγής με ορίζοντα 15ετίας

Ρε χουργιατ, θες να σε φτιάξω με κανένα αγροτικό Φ/β να μην λες τραμπικές μαλακίες;
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
- hellegennes
Μαθηματικά ανέκαθεν ήταν εφικτό. Πολλά πράγματα όμως υπάρχουν μαθηματικά αλλά όχι στην πραγματικότητα, όπως οι μοναδικότητες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Παίδες το μαθηματικά εφικτό απέχει έτη φωτός από την πρακτική εφαρμογή.
Goedel metric
βέβαιαThe Gödel metric is an exact solution of the Einstein field equations in which the stress–energy tensor contains two terms, the first representing the matter density of a homogeneous distribution of swirling dust particles (dust solution), and the second associated with a nonzero cosmological constant (see lambdavacuum solution). It is also known as the Gödel solution or Gödel universe.
This solution has many unusual properties—in particular, the existence of closed timelike curves that would allow time travel in a universe described by the solution. Its definition is somewhat artificial in that the value of the cosmological constant must be carefully chosen to match the density of the dust grains, but this spacetime is an important pedagogical example.
The solution was found in 1949 by Kurt Gödel.
Following Gödel, we can interpret the dust particles as galaxies, so that the Gödel solution becomes a cosmological model of a rotating universe. Besides rotating, this model exhibits no Hubble expansion, so it is not a realistic model of the universe in which we live, but can be taken as illustrating an alternative universe, which would in principle be allowed by general relativity (if one admits the legitimacy of a nonzero cosmological constant). Less well known solutions of Gödel's exhibit both rotation and Hubble expansion and have other qualities of his first model, but travelling into the past is not possible. According to S. W. Hawking, these models could well be a reasonable description of the universe that we observe, however observational data are compatible only with a very low rate of rotation.[4] The quality of these observations improved continually up until Gödel's death, and he would always ask "is the universe rotating yet?" and be told "no, it isn't".
- Otto Weininger
Και γιατί ας πούμε δεν μπορεί να είναι εφικτό και κανονικά; Θέλω να πω, αν μαθηματικά βγαίνει έχουν μια βάση να το δουλέψουν.hellegennes έγραψε: ↑07 Οκτ 2020, 16:25Μαθηματικά ανέκαθεν ήταν εφικτό. Πολλά πράγματα όμως υπάρχουν μαθηματικά αλλά όχι στην πραγματικότητα, όπως οι μοναδικότητες.
Let them make the first mistake. We make the last move.
- hellegennes
Γιατί είναι αντίθετο στους νόμους και ιδιότητες που διέπουν το σύμπαν (τουλάχιστον το δικό μας).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Αν καταφέρεις να πας στο παρελθόν, θα μείνεις εκεί, γιατί το μέλλον από το οποίο ηρθες, θα είναι πλεον το δικό σου παρελθον.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
- Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Οι μαύρες τρύπες δεν είναι μοναδικοτητες;hellegennes έγραψε: ↑07 Οκτ 2020, 16:25Μαθηματικά ανέκαθεν ήταν εφικτό. Πολλά πράγματα όμως υπάρχουν μαθηματικά αλλά όχι στην πραγματικότητα, όπως οι μοναδικότητες.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
- hellegennes
Μαθηματικά μόνο. Προκύπτουν μόνο γιατί η βαρυτική θεωρία του Αϊνστάιν δεν λειτουργεί σ' αυτήν την κλίμακα. Οι εξισώσεις της λειτουργούν για ταχύτητες μικρότερες του φωτός και μακροσκοπική βαρύτητα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Aρα για να γυρισεις στο μελλον θα πρεπει να ξαναταξιδεψεις στο παρελθονΖενίθεδρος έγραψε: ↑08 Οκτ 2020, 00:03Αν καταφέρεις να πας στο παρελθόν, θα μείνεις εκεί, γιατί το μέλλον από το οποίο ηρθες, θα είναι πλεον το δικό σου παρελθον.
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
- Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Από την θεωρία βγαίνει η άπειρη χωροχρονικη στρεβλωση, που είναι προϋπόθεση για να μην ξεφεύγει ουτε το φως. Άπειρη χωροχρονικη στρεβλωση = μοναδικότητα. Δεν ειναι μόνο μαθηματικα. Εσύ δηλαδή, πως εξηγείς το ότι η ταχύτητα διαφυγής ειναι μεγαλύτερη του φωτός, αν όχι με την ύπαρξη μιας μοναδικότητας;
☦𓀢
☦𓀢
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 31 Απαντήσεις
- 1959 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γράφων
27 Ιαν 2024, 21:56
-
-
Νέα δημοσίευση Πόσο πιθανό θεωρείτε να υπάρχει Θεός;
από Έκτωρ Φοίνιξ » 25 Ιαν 2025, 22:52 » σε Θρησκειολογία - 16 Απαντήσεις
- 562 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
29 Ιαν 2025, 08:45
-
-
-
Νέα δημοσίευση Διακοπή αλκοόλ και δοκιμή μετά από ενάμιση χρόνο!
από alto_sem » 12 Οκτ 2023, 19:07 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 13 Απαντήσεις
- 1160 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από alto_sem
12 Οκτ 2023, 20:14
-
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί τα νέα κινητά βγαίνουν κάθε χρόνο μεγαλύτερα;
από Golden Age » 02 Δεκ 2023, 11:47 » σε Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός - 25 Απαντήσεις
- 2102 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
09 Δεκ 2023, 14:44
-