Υπάρχει το σύμπαν χωρίς τον παρατηρητή?

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Re: Υπάρχει το σύμπαν χωρίς τον παρατηρητή?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 05 Ιαν 2023, 22:49

seismic έγραψε:
05 Ιαν 2023, 22:39
taxalata xalasa έγραψε:
05 Ιαν 2023, 22:33
seismic έγραψε:
05 Ιαν 2023, 22:23
Εικόνα
Αλλά ο θεός είναι ενέργεια Το σύμπαν - ενέργεια είναι ο ίδιος ο θεός χαζούλη.
αυτο το μεμε να το βλεπεις καθε μερα... που ξερεις; ισως καποια μερα καταλαβεις τι σου λεει... :smt005:

κατσε να ξαναβαλουμε την συναρτηση σου... μπας και την δεις τελικα σε ενα ποστ...
seismic έγραψε:
Εγώ λέω το απλό ότι η ενέργεια είναι ο θεός.
seismic έγραψε:
Η ενέργεια του σύμπαντος δεν είναι θεός ...
και ειναι και δεν ειναι... πακετο... :smt005:
Αυτό είπα ολοκληρωμένα
Εσύ δεν κατάλαβες. Η ενέργεια του σύμπαντος δεν είναι θεός είναι επιστήμη και υπάρχει Όταν όμως η ενέργεια του σύμπαντος σκέπτεται και μας κατασκευάζει και μας προγραμματίζει και μας παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια τότε μικρή σημασία έχει το πως θα το ονομάσεις αυτό. Εσύ ονόμασε το πιου πίου όταν θες
Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν ή με δουλεύεις ή είσαι βλάκας.
Αυτο που συμβαινει ειναι οτι σου ρθε απο κει που δεν το περιμενες, κι ενω στο ειχα προαναγγειλει...
εκει ειναι και οι δυο φρασεις σου, που η μια αντιφασκει στην αλλη...
seismic έγραψε:
seismic έγραψε:
scrīpta mānent να μαθαινεις και λατινικα...

Πως θες να σε παρω στα σοβαρα πλεον;
Λεγε οτι κοσμητικα επιθετα θες για να αισθανθεις καλυτερα... απο μακρυα μπορεις και να με τουλουμιασεις στο ξυλο... :smt005: δεν εχω προβλημα... απλα δειχνει την ζεστα που σε πιασε στον εγκεφαλο... κοιτα μονο να πιεις κανα χαπι για την πιεση, μην τοχω κριμα στον λαιμο μου...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 05 Ιαν 2023, 22:58

taxalata xalasa έγραψε:
05 Ιαν 2023, 22:49
seismic έγραψε:
taxalata xalasa έγραψε:
05 Ιαν 2023, 22:33

αυτο το μεμε να το βλεπεις καθε μερα... που ξερεις; ισως καποια μερα καταλαβεις τι σου λεει... :smt005:

κατσε να ξαναβαλουμε την συναρτηση σου... μπας και την δεις τελικα σε ενα ποστ...

και ειναι και δεν ειναι... πακετο... :smt005:
Αυτό είπα ολοκληρωμένα
Εσύ δεν κατάλαβες. Η ενέργεια του σύμπαντος δεν είναι θεός είναι επιστήμη και υπάρχει Όταν όμως η ενέργεια του σύμπαντος σκέπτεται και μας κατασκευάζει και μας προγραμματίζει και μας παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια τότε μικρή σημασία έχει το πως θα το ονομάσεις αυτό. Εσύ ονόμασε το πιου πίου όταν θες
Αυτο που συμβαινει ειναι οτι σου ρθε απο κει που δεν το περιμενες, κι ενω στο ειχα προαναγγειλει...
seismic έγραψε:
seismic έγραψε:

Λεγε οτι κοσμητικα επιθετα θες για να αισθανθεις καλυτερα... απο μακρυα μπορεις και να με τουλουμιασεις στο ξυλο... :smt005: δεν εχω προβλημα... απλα δειχνει την ζεστα που σε πιασε στον εγκεφαλο... κοιτα μονο να πιεις κανα χαπι για την πιεση, μην τοχω κριμα στον λαιμο μου...
Τι να κάνουμε αυτό είναι το σύμπαν Περιέχει μέσα του και βλάκες.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 05 Ιαν 2023, 23:02

seismic έγραψε:
05 Ιαν 2023, 22:58
taxalata xalasa έγραψε:
seismic έγραψε:
Αυτό είπα ολοκληρωμένα

seismic έγραψε:
seismic έγραψε:

καλο το «γνωθι σαυτον»... ετσι πας ενα βημα μπροστα... ευγε μπετατζη... δεν περιμενα να αποκτησεις αυτογνωσια τοσο γληγορα.... :c020:

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 05 Ιαν 2023, 23:13

taxalata xalasa έγραψε:
05 Ιαν 2023, 23:02
seismic έγραψε:
05 Ιαν 2023, 22:58
taxalata xalasa έγραψε:

καλο το «γνωθι σαυτον»... ετσι πας ενα βημα μπροστα... ευγε μπετατζη... δεν περιμενα να αποκτησεις αυτογνωσια τοσο γληγορα.... :c020:
Όταν κάνεις αυτές τις παρέες αυτά θα πάθεις
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 06 Ιαν 2023, 10:44

taxalata xalasa έγραψε:
05 Ιαν 2023, 20:46
stavmanr έγραψε:
05 Ιαν 2023, 19:35
ksk έγραψε:
05 Ιαν 2023, 15:30

Ναι, όχι όμως με την μορφή που του δίνει ο παρατηρητής.
Το σύμπαν είναι η μορφή που του δίνει ο παρατηρητής.
Καθένας έχει μία εικόνα για τον κόσμο που τον περιβάλλει. Κι όταν αναφέρομαι σε εικόνα, δεν γράφω για οπτικό ζήτημα.
Κάθε άνθρωπος έχει μοναδικό τρόπο να αλληλοσυνδέει τα βιώματά του σε μία ολοτική ιδέα που αποκαλεί σύμπαν. Το σύμπαν είναι πλασμένο επάνω στα βιώματά του.

Τώρα, καθένας πιστεύει ότι αυτό που έχει πλάσει ο ίδιος ως σύμπαν στο νου του είναι ταυτόσημο με ένα αντικείμενο έξω από το νου του, με το οποίο αλληλοεπιδρά. Κι εκεί είναι που μπερδεύεται ο taxalataxalasas στη μεταξύ μας συζήτηση.
Το ίδιο πίστευε κάθε ένας από τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που προηγήθηκαν αυτών που ζουν τώρα: ότι υπάρχει ένα αντικείμενο το οποίο είναι ταυτόσημο με αυτό που ο ίδιος σημείωνε ως σύμπαν στο νου του. Άσχετα αν το έβλεπαν επίπεδο, να πατά επάνω σε ελέφαντες, να στηρίζεται σε χελώνες, να είναι φωτιά, να είναι νερό κλπ. Καθένας είχε πάντοτε την πεποίθηση ότι ξέρει το ένα και μοναδικό σύμπαν που έχει σχηματίσει στο κεφάλι του.
Με την έλευση των φυσικών επιστημών, καθένας νομίζει ότι αυτό που περιγράφεται στις φυσικές επιστήμες ως σύμπαν είναι ένα, μοναδικό, και φυσικά είναι αυτό που έχει φτιάξει ο ίδιος στο κεφάλι του και το έχει ονομάσει με τον ίδιο τρόπο.
ο taxalataxalasa δεν μπερδευεται με αυτα που γραφεις... εσυ τα μπερδευεις και δεν δεχεσαι το αυτονοητο... θες να πας την διαδρομη αθηνα-πειραια διαμεσου κινας και χανεσαι στον δρομο...
Καθόλου.
Για εμένα αυτό που αποκαλείς "δρόμος" στη συζήτηση είναι επίσης μία ψευδαίσθηση η οποία καθορίζεται από επικοινωνιακά εργαλεία (πχ. μύηση σε συγκεκριμένο τρόπο σκέψης) παρά κάτι το αυθύπαρκτο πέρα από εκείνα.

Μπορούμε καταρχήν να συμφωνήσουμε ότι όλοι μας βιώνουμε τη ζωή προσωπικά, μοναδικά; Ότι διαθέτει καθένας μας μοναδικό τρόπο που οργανώνει τις εμπειρίες του δεδομένου ότι δεν υπάρχει ζωή και βιολογία οποιουδήποτε που να είναι ταυτόσημη με του διπλανού του;

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 06 Ιαν 2023, 10:55

stavmanr έγραψε:
06 Ιαν 2023, 10:44

Μπορούμε καταρχήν να συμφωνήσουμε ότι όλοι μας βιώνουμε τη ζωή προσωπικά, μοναδικά; Ότι διαθέτει καθένας μας μοναδικό τρόπο που οργανώνει τις εμπειρίες του δεδομένου ότι δεν υπάρχει ζωή και βιολογία οποιουδήποτε που να είναι ταυτόσημη με του διπλανού του;
Αυτό ισχύει αλλά πρέπει να το βάλεις στο σωστό frame. Ενας αλλος τρόπος να το πεις ειναι οτι είμαστε 99.9% ίδιοι.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 06 Ιαν 2023, 10:57

EKPLIKTIKOS έγραψε:
06 Ιαν 2023, 10:55
stavmanr έγραψε:
06 Ιαν 2023, 10:44

Αυτό ισχύει αλλά πρέπει να το βάλεις στο σωστό frame. Ενας αλλος τρόπος να το πεις ειναι οτι είμαστε 99.9% ίδιοι.
Είμαστε; Ή μήπως συγκεκριμένη μύηση σε συγκεκριμένο τρόπο σκέψης μας έπεισε ότι είμαστε απλά ρομποτάκια που υπακούν σε συγκεκριμένους "φυσικούς" μηχανισμούς και δεν μπορούμε/πρέπει να διαφέρουμε μεταξύ μας;

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 06 Ιαν 2023, 15:57

Για εμένα δεν υπάρχει καν αυτό που εσείς ονομάζετε ύλη. Το σύμπαν όλο και εμείς μαζί έχουμε ύλη η οποία αποτελείτε εξολοκλήρου από ενέργεια.
Και η ύλη ενέργεια είναι.
Όλο το σύμπαν είναι καθαρή ενέργεια και η ύλη είναι συμπυκνωμένη ενέργεια... αλλού πιο συμπυκνωμένη αλλού πιο αραιή.
Θα σας κάνω ορισμένες ερωτήσεις
1) Η ύλη μπορεί να υπάρξει χωρίς την ενέργεια?
2) Η Πληροφορία είναι δύναμη χωρίς ύλη και τα μαθηματικά πληροφορία είναι. Έχουν ύλη τα μαθηματικά ?
3) Από που προέρχεται αυτή η δύναμη που κινεί τα μόρια και τα άτομα της ύλης και τα κρατά σε συνοχή?
4) Βλέπουμε με τα μάτια μας που είναι κατασκευασμένα από ύλη. Πως βλέπουμε χωρίς μάτια και στα όνειρά μας?
Τα όνειρά μας έχουν ύλη?

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 06 Ιαν 2023, 17:14

seismic έγραψε:
06 Ιαν 2023, 15:57
Για εμένα δεν υπάρχει καν αυτό που εσείς ονομάζετε ύλη. Το σύμπαν όλο και εμείς μαζί έχουμε ύλη η οποία αποτελείτε εξολοκλήρου από ενέργεια.
Όλο το σύμπαν είναι καθαρή ενέργεια και η ύλη είναι συμπυκνωμένη ενέργεια... αλλού πιο συμπυκνωμένη αλλού πιο αραιή.
2) Η Πληροφορία είναι δύναμη χωρίς ύλη και τα μαθηματικά πληροφορία είναι. Έχουν ύλη τα μαθηματικά ?
3) Από που προέρχεται αυτή η δύναμη που κινεί τα μόρια και τα άτομα της ύλης και τα κρατά σε συνοχή?
4) Βλέπουμε με τα μάτια μας που είναι κατασκευασμένα από ύλη. Πως βλέπουμε χωρίς μάτια και στα όνειρά μας?
Τα όνειρά μας έχουν ύλη?
μόνο άμα κεράσεις
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 06 Ιαν 2023, 17:19

Bill Hicks έγραψε:
06 Ιαν 2023, 17:14
seismic έγραψε:
06 Ιαν 2023, 15:57
Τα όνειρά μας έχουν ύλη?
μόνο άμα κεράσεις
Έχω κεράσει πολλά πιοτά στην Ίο σαν Dj 24 καλοκαίρια.
Με μεγάλη μου ευχαρίστηση θα το ξανά κάνω σε όποιον έρθει στην Ίο.. :g094:

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 06 Ιαν 2023, 17:23

ναι, καλά. απ'αυτό που πίνεις θέμε.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 06 Ιαν 2023, 18:04

Bill Hicks έγραψε:
06 Ιαν 2023, 17:23
ναι, καλά. απ'αυτό που πίνεις θέμε.
Εγώ πίνω εδώ μέσα. Ωραία μπαράκια! Ανατρεπτικά :003:
https://www.researchgate.net/profile/Ioannis-Lymperis
https://www.scirp.org/html/6-1880388_59888.htm

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 06 Ιαν 2023, 19:12

100 σελίδες νήμα, για να αποκαλυφθεί ότι ο seismic είναι ένας random DJ από την Ίο;
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 06 Ιαν 2023, 20:15

klg έγραψε:
06 Ιαν 2023, 19:12
100 σελίδες νήμα, για να αποκαλυφθεί ότι ο seismic είναι ένας random DJ από την Ίο;
Αποκαλύφθηκε ότι δεν υπάρχει ύλη αλλά μόνο ενέργεια στο σύμπαν.
Η ενέργεια δεν χάνεται παρά μόνο μεταλλάσσετε ( αλλάζει μορφές )
Μία μετάλλαξη της ενέργειας είμαστε.
Ρε όλα εγώ θα σας τα μαθαίνω? :smt005:

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 06 Ιαν 2023, 20:20

seismic έγραψε:
06 Ιαν 2023, 20:15
klg έγραψε:
06 Ιαν 2023, 19:12
Αποκαλύφθηκε ότι δεν υπάρχει ύλη αλλά μόνο ενέργεια στο σύμπαν.
Ρε όλα εγώ θα σας τα μαθαίνω? :smt005:
Ισως ναι, ισως οχι, αλλα σιγουρα Υπάρχει χωρίς τον παρατηρητή.... πουναι και το ζητουμενο απαντημα στο ερωτημα... :smt005:

Τωρα ανοιξε αλλο νημα με τιτλο. «ΜπεταDjειδικές Αμπελοφιλοσοφιστείες» να βγαλεις τ 'αχτι σου...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών