Κλιματική αλλαγή

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Re: Κλιματική αλλαγή

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 01 Ιούλ 2019, 01:06

Kai η Κινα μετα τα αλλεπαλληλα σκμπιλια πυκνου νεφους στις μεγαλουπολεις της εχει αλλαξει ροτα απο την αυτοκαταστροφικη προτερη πορεια της.

https://www.carbonbrief.org/guest-post- ... ed-in-2018

Θα συντονιστει πληρως οταν σκασει η τεραστια οικονομικη κινεζικη φουσκα μεσα στην ερχομενη πενταετια though.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 01 Ιούλ 2019, 01:10

ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 01 Ιούλ 2019, 01:19

Οργισμένος έγραψε:
01 Ιούλ 2019, 00:59

Den τα λες καλα και δεν παρακολουθεις την οπτικη μου ως ρεαλιστης φιλελευθερος.
Παραδειγμα 1: Ο αμερικανικος σκληρος φιλελευθερισμος (σχεδον δογματικος) του 1900 απεκλεισε καθε πιθανοτητα για στηριξη του συστηματος στην χρηματιστηριακη κριση του 1929 με αποτελεσμα το τεραστια ντιπρεσιον και ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΚΕΥΝΣΙΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΣΗ. Δρωντας δογματικα μπρος σε συστημικες κρισεις το μονο που μπορει να παθεις ειναι να χασεις το κεφαλι σου.

Συνακολουθα αν σημερα δρασουμε δογματικα και αναρχοκαπιταλιστικα μπρος στην τεραστια απειλη τηςκλιματικης αλλαγης επειδη δεν γουσταρουμε εναν κεντρικο συντονισμο σε κρισιμο θεμα εκπομπων τοτε ΑΥΡΙΟ θα βουτηξουμε βαθια, λογω κλιματικων πολεμων-κρισεων-φτωχειας-κτλ, σε εναν ωκεανο δικτατοριας και σταλινισμου.

Ετσι καταστρεφει ο δογματισμος.
Δεν βλέπω το νόημα της αναφοράς στο great depression, όπου έχει αποδειχτεί η αιτία και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτό που υπαινίσεσαι απορώ δε που έχεις τέτοια θέση στο συγκεκριμένο, προφανώς λόγω ακαδημαϊκού bias.

Τεσπα, η κλιματική αλλαγή οφείλεται στην ΥΣΤΈΡΗΣΗ της τεχνολογικής προόδου στην αξιοποίηση νέων πηγών ενέργειας και η ουσιαστική της λύση θα επιτευχθεί μόλις αυτό το κενό κλείσει.
Τα υπόλοιπα είναι απλές ασπιρίνες και Σοσιαλιστική σπέκουλα για την χαλιναγώγηση των μαζών.

Δες την Εσθήρ πως αντιμετωπίζει το θέμα. Είναι έτοιμη να φάει λαρύγγια ενώ τώρα μόλις αρχίζουμε να αισθανόμαστε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Δηλαδή σε 20 χρόνια τι πρέπει να περιμένουμε? Κομμουνιστική επανάσταση απτους Οικολόγους της Greenpeace με τις στολές αγελάδας?

Γελοίο μου φαίνεται. Ο δογματισμός που σοφά λες πως καταστρέφει, στην απέναντι πλευρά βρίσκεται όχι στους Φιλελεύθερους.
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.

Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg » 01 Ιούλ 2019, 01:40

Οργισμένος έγραψε:
01 Ιούλ 2019, 01:06
Kai η Κινα μετα τα αλλεπαλληλα σκμπιλια πυκνου νεφους στις μεγαλουπολεις της εχει αλλαξει ροτα απο την αυτοκαταστροφικη προτερη πορεια της.

https://www.carbonbrief.org/guest-post- ... ed-in-2018

Θα συντονιστει πληρως οταν σκασει η τεραστια οικονομικη κινεζικη φουσκα μεσα στην ερχομενη πενταετια though.
Fun Fact.

Στην φωτογραφία φαίνονται 2 πύργοι ψύξης, από τους οποίους βγαίνουν υδρατμοί.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 01 Ιούλ 2019, 05:55

DIOMEDESGR έγραψε:
01 Ιούλ 2019, 00:37
Θεωρώ ότι έχεις επηρεαστεί αρνητικά από τις ΠΙΘΑΝΕΣ επιπτώσεις και οδεύεις προς τρομολαγνικές ατραπούς χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Άσε να δούμε πρώτα την στάθμη να ανεβαίνει και ξανασυζητάμε.

Πριν 20 χρόνια οι ίδιοι τρομολάγνοι "επιστήμονες" μιλούσαν για τον αφανισμό των κοραλιών. Σήμερα η εγρήγορση για την κλιματική αλλαγή έχει βοηθήσει να εφεύρουμε τρόπους διάσωσης των κοραλιών που φυσικά χαίρουν άκρας υγείας στους τόπους ανάπτυξής τους και ΔΕΝ έχουν εξαφανιστεί.

Η μαγική λέξη εδώ είναι" εγρήγορση", ούτε πανικός ούτε μεμψιμοιρία. Εγρήγορση και οικονομική ελευθερία στους ιδιώτες μπας και λύσουν το πρόβλημα μια ώρα γρηγορότερα.
Και την στάθμη είδαμε να ανεβαίνει και ένα σωρό άλλα πράγματα που έδειχναν και δείχνουν τα μοντέλα.

Οι ιδιώτες για τους οποίους μιλάς είναι το κυρίως πρόβλημα. Ξέρεις, Exxon, Shell, BP, Gazprom, κτλ.

Ευτυχώς που δεν αφήσαμε το πρόβλημα της τρύπας του όζοντος στους ιδιώτες, γιατί εγώ κι εσύ θα ήμασταν η τελευταία γενιά Homo sapiens στον πλανήτη. Ξέρεις, την τρύπα του όζοντος δεν την δημιούργησε ο κεντρικός σχεδιασμός, αλλά οι ιδιώτες και η τεχνολογία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Γιάννης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης » 01 Ιούλ 2019, 07:51

hellegennes έγραψε:
01 Ιούλ 2019, 05:55

Πριν 20 χρόνια οι ίδιοι τρομολάγνοι "επιστήμονες" μιλούσαν για τον αφανισμό των κοραλιών. Σήμερα η εγρήγορση για την κλιματική αλλαγή έχει βοηθήσει να εφεύρουμε τρόπους διάσωσης των κοραλιών που φυσικά χαίρουν άκρας υγείας στους τόπους ανάπτυξής τους
Ερχμ... κόψε κάτι.

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 01 Ιούλ 2019, 08:47

Οργισμένος έγραψε:
01 Ιούλ 2019, 00:49
Dwarven Blacksmith έγραψε:
01 Ιούλ 2019, 00:11
fagano3 έγραψε:
30 Ιουν 2019, 23:56
Απο την στιγμη που δεν υπαρχουν ποινες οι μονοι που θα τις εφαρμοσουν ειναι οι ευρωπαιοι και αυτοι που δεν θα τις εφαρμοσουν σιγουρα ειναι οι Κινεζοι.

Η αμερικη κανει κατενατσιο τωρα και προσπαθει να σωσει οτι μπορει απο μια χαμενη μαχη.

Το μελλον ειναι κινεζικο για πολλους λογους.

Μιας που ειπες για μπαταριες.Οι Γερμανοι πολυ ανετοι ειναι με την Κινα αλλα αυτοι θα τον φανε πρωτα και οχι οι αμερικανοι.Σε δεκα χρονια τα πρωτα αυτοκινητα σε πωλησεις στην Ευρωπη θα ειναι κινεζικα.
Οι Ευρωπαίοι όλο στόχους βάζουν αλλά ο προσεκτικός παρατηρητής ξέρει ότι αυτό που συγκράτησε τις εκπομπές δεν ήταν οι ΑΠΕ αλλά...η ύφεση.
Βλακείες όπως της Μέρκελ που αντικατέστησε πυρηνικά με λιγνίτη δε βοήθησαν καθόλου.
Μπορεί να παριστάνουμε τους αγίους στα διεθνή φόρα (με κάποια επιτυχία) αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.

Για τα αυτοκίνητα θα δούμε, οι επενδύσεις έγιναν, δεν είναι καθόλου χαμένο το παιχνίδι. Στη ΝΥ έχει πολλά ευρωπαϊκά αμάξια άκουσα. :lol:
Κανεις λαθος. Η ευρωπαικη στρατηγικη ειναι υπερ πρασινης αναπτυξης για λογους καθαρα ωμου ρεαλισμου καθως καποια στιγμη, εστωκαι αργα, οι τρομερες συνεπειες της κλιματικης αλλαγης θα πεισουν και το τελευταιο κρατος να αλλαξει την παραγωγη του σε πρασινη και τοτε θα νικησει αυτος που ηταν απο καιρο ετοιμος δλδ η εε (αλλο γκεημ ετουτο , πολυ ρεαλιστικο ομως). Επισης η ΕΕ ειναι πρωτοπορος στην πρασινη ενεργεια ενω τελευταια εχει καμει πρασινη στροφη και η Κινα , οχι διοτι ειναι καλο παιδι αλλα λογω των αιτιων που περιγραφω στις πρωτες 3 σειρες του παροντος εδαφιου.
Ετσι ακριβως.Η ευρωπη δεν αλλαξε ξαφνικα σε ονειροπολο χιπι.Απλα,βλεπει αυτο που καποιοι πανηλιθιοι δεν μπορουν να δουν.Αν δεν αλλαξουμε ροτα,ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,εκτος απο ολα τα αλλα.Απο καθαρο οικονομικο συμφερον δηλαδη.
Δεν συμφερει ΚΑΝΕΝΑΝ ολο αυτο.
Ειναι πραγματικα τραγικο,καποια ηλιθια ακομα να μην αντιλαμβανονται το το γινεται και να νομιζουν οτι ολοι συνομοσιολογουν.Ολες οι κυβερνησεις,ολοι οι επιστημονες λενε ψεμματα,για καποιον ακαθοριστο λογο.
Και καποιοι αλλοι και καλα ειναι ρομαντικοι μωρε.

ΕΤΣΙ..ΕΤΣΙ.....ΟΠΩΣ ΤΟ ΨΕΚΑΣΜΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ.Καποιοι δεν χρειαζονται παντως ψεκασμα.ΕΙΝΑΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΟΦΑΣΚΙΑ ΤΟΥΣ.
Ευτυχως ο περισσοτερος κοσμος με μια αλφα νοημοσυνη,σε οποιαδηποτε ταξη ή παραταξη και να ανηκει,εχει ανβτιληφθει το τεραστιο προβλημα.Κατι ειναι και αυτο.
Τα ηλιθια ουτως η αλλως ειναι γραφικα και χεσμενα τα εχουμε.

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 01 Ιούλ 2019, 11:22

hellegennes έγραψε:

Και την στάθμη είδαμε να ανεβαίνει και ένα σωρό άλλα πράγματα που έδειχναν και δείχνουν τα μοντέλα.

Οι ιδιώτες για τους οποίους μιλάς είναι το κυρίως πρόβλημα. Ξέρεις, Exxon, Shell, BP, Gazprom, κτλ.

Ευτυχώς που δεν αφήσαμε το πρόβλημα της τρύπας του όζοντος στους ιδιώτες, γιατί εγώ κι εσύ θα ήμασταν η τελευταία γενιά Homo sapiens στον πλανήτη. Ξέρεις, την τρύπα του όζοντος δεν την δημιούργησε ο κεντρικός σχεδιασμός, αλλά οι ιδιώτες και η τεχνολογία.
Ωωωωχ! :fp:

Κοτσάνα detected!

Ποιό κεντρικό σχεδιασμό ρε φίλε? Τι έκανε ο κεντρικός σχεδιασμός εκτός από το να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ και να ρίχνει πρόστιμα στην Βιομηχανία?

Οι ιδιώτες με τα δικά τους κεφάλαια ολοκλήρωσαν τις έρευνες και έβγαλαν στην αγορά καινούργια ΑΣΦΑΛΗ για το όζον προϊόντα. Τα πρόστιμα και οι "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" απαγορεύσεις κανένα πρόβλημα δεν θα είχαν λύσει γιατί απλούστατα είναι παράγοντες οπισθοδρόμησης της τεχνολογικής προόδου.

Για άλλη μια φορά η τεχνολογία χέρι-χέρι με τον Καπιταλισμό μας έσωσε ΚΑΙ στο θέμα αυτό.

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 01 Ιούλ 2019, 11:23

this_man έγραψε:
01 Ιούλ 2019, 07:51
hellegennes έγραψε:

Πριν 20 χρόνια οι ίδιοι τρομολάγνοι "επιστήμονες" μιλούσαν για τον αφανισμό των κοραλιών. Σήμερα η εγρήγορση για την κλιματική αλλαγή έχει βοηθήσει να εφεύρουμε τρόπους διάσωσης των κοραλιών που φυσικά χαίρουν άκρας υγείας στους τόπους ανάπτυξής τους
Ερχμ... κόψε κάτι.
Χρησιμοποιώ την υπερβολή για καταδείξω κάτι που δεν θέλουν οι συζητητές να δούνε. Συμφωνώ ότι δεν πήγαν έτσι ακριβώς τα πράγματα, αλλά προς εκεί οδεύουν.

:102:

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 01 Ιούλ 2019, 12:12

DIOMEDESGR έγραψε:
01 Ιούλ 2019, 11:22
hellegennes έγραψε:

Ωωωωχ! :fp:

Κοτσάνα detected!

Ποιό κεντρικό σχεδιασμό ρε φίλε? Τι έκανε ο κεντρικός σχεδιασμός εκτός από το να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ και να ρίχνει πρόστιμα στην Βιομηχανία?

Οι ιδιώτες με τα δικά τους κεφάλαια ολοκλήρωσαν τις έρευνες και έβγαλαν στην αγορά καινούργια ΑΣΦΑΛΗ για το όζον προϊόντα. Τα πρόστιμα και οι "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" απαγορεύσεις κανένα πρόβλημα δεν θα είχαν λύσει γιατί απλούστατα είναι παράγοντες οπισθοδρόμησης της τεχνολογικής προόδου.

Για άλλη μια φορά η τεχνολογία χέρι-χέρι με τον Καπιταλισμό μας έσωσε ΚΑΙ στο θέμα αυτό.
Ναι, οι ιδιώτες βρήκαν λύση σε έναν χρόνο. Τα κράτη μάς έσωσαν. Χωρίς αυτά, θα είχαμε ήδη χαιρετίσει την διαμονή μας στον πλανήτη. Ο καπιταλισμός και η τεχνολογία προκάλεσαν το πρόβλημα και φυσικά δεν έκαναν τίποτα για να το λύσουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 01 Ιούλ 2019, 12:23

hellegennes έγραψε:
01 Ιούλ 2019, 12:12
Ναι, οι ιδιώτες βρήκαν λύση σε έναν χρόνο. Τα κράτη μάς έσωσαν. Χωρίς αυτά, θα είχαμε ήδη χαιρετίσει την διαμονή μας στον πλανήτη. Ο καπιταλισμός και η τεχνολογία προκάλεσαν το πρόβλημα και φυσικά δεν έκαναν τίποτα για να το λύσουν.
Δεν σε είχα για οπαδό του Σοσιαλιστικού μοντέλου ρε Helle αλλά δεν πειράζει. Κάτσε εσύ και αναμάσησε την κινδυνολογία και την τρομολαγνεία των Οικολόγων aka πρώην Κομμουνιστών, και θα φας καλά.

Από το άγχος και την φοβία για το μέλλον αυτό που θα καταφέρεις είναι να μειώσεις την είδη μικρής διάρκειας ζωή σου.

Δεν αξίζει. Θα πεθάνουμε εμείς, θα έρθουν άλλοι, άλλοι και άλλοι και θα υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα τότε που θα καλείται να λύσει η Τεχνολογία και ο Καπιταλισμός. Όπως πάντοτε έκανε άλλωστε.

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 01 Ιούλ 2019, 13:10

Δεν σε είχα για οπαδό του Σοσιαλιστικού μοντέλου ρε Helle αλλά δεν πειράζει. Κάτσε εσύ και αναμάσησε την κινδυνολογία και την τρομολαγνεία των Οικολόγων aka πρώην Κομμουνιστών, και θα φας καλά.

Από το άγχος και την φοβία για το μέλλον αυτό που θα καταφέρεις είναι να μειώσεις την είδη μικρής διάρκειας ζωή σου.

Δεν αξίζει. Θα πεθάνουμε εμείς, θα έρθουν άλλοι, άλλοι και άλλοι και θα υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα τότε που θα καλείται να λύσει η Τεχνολογία και ο Καπιταλισμός. Όπως πάντοτε έκανε άλλωστε.
Αυτο μεταφραζεται ως εξης:
Ειμαι το μικρο σπιτι στο λιβαδι.Πιστευω οτι ολα ειναι ροδινα,τιποτα δνε θα παθουμε,η τεχνολογια θα λυσει οποιοδηποτε προβλημα προκυψει,ΕΓΩ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΥΝΙΣΩ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΜΟΥ.Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΑΠΑΝΤΑ.Δεν φταιω σε τιποτα.

Τουτεστιν,η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ σε ολο της το μεγαλειο. :smt038
Το αλλο,ειναι οφθαλμοφανες δεν το λεω.

Δηλαδη ολα τα κρατη αποφασισαν να ακολουθησουν τους τρομολαγνους οικολογους, :smt005: μαλιστα τους βαφτιζεις και πρωην κουμουνιστες!
Μαλιστα.

Το ενδεχομενο δικιας σου μαλακινσης εγκεφαλου δεν παιζει;
Εστω απολυτης ανευθυνοτητας ,στρουθοκαμιλισμος και μακρια απο εμενα οι ευθυνες;
Διοτι δεν χρειαζεται να κουνισω και το δαχτυλακι μου ρε αδελφε ετσι,ουτε ανακυκλωση να κανω,ουτε οικονομια στο ρευμα,ουτε πολλα πλαστικα,τιποτα.ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. :lol:
ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.Απλα στρουθοκαμιλιζεις και παπαγαλιζεις μια θεωρια που ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ.

ΟΚ,παρτο αλλιως.
Κατσε στη σπηλια σου,και παρακολουθα πως οι ανθρωποι εξελισονται,αναλαμβανουν την ευθυνη ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ τους και προσπαθουν να διορθωσουν ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ.
Οταν βαλεις ενα δραμυ σοφιας,ισως και να αντιληφθεις ποσο μακακας εισαι. :smt023

Υγ.Εμεις θα πεθανουμε,το ζητημα ειναι ομως να μην πεθανουν και να εχουν μια καλη ζωη και οι επομενες γενιες,οχι εξαιτιας των λαθων μας,αλλα ψιλα γραμματα αυτα για την απολυτη ανευθυνοτητα σου.ΧΕΣΤΗΚΕς.ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕς ΓΕΝΙΕς ΝΑΙ;
ΑΗΔΙΑ ΕΙΣΑΙ.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 01 Ιούλ 2019, 14:14

DIOMEDESGR έγραψε:
01 Ιούλ 2019, 12:23
hellegennes έγραψε:
01 Ιούλ 2019, 12:12

Ο καπιταλισμός υπάρχει βαριά-βαριά 200 χρόνια. Ό,τι κατάφερε η ανθρωπότητα μέχρι εκείνην την στιγμή το κατάφερε χωρίς καπιταλισμό. Σήμερα ο ελεγχόμενος καπιταλισμός είναι το βέλτιστο σχήμα που έχουμε, αλλά η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης δεν έχουν καμμιά σχέση με τον καπιταλισμό. Απλώς τυχαίνει να συνυπήρξαν την περίοδο της τεχνολογικής επανάστασης.

Κατά τα άλλα, το 99% της εξέλιξης οφείλεται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κρατικούς οργανισμούς και κεντρική διαχείριση. Η ιδιωτική οικονομία παράγει μόνο προϊόντα. Όλη η εξέλιξη είναι προϊόν μη ιδιωτικής ανάπτυξης.

Το ότι αυτήν την στιγμή γράφεις σαχλαμάρες σε ένα φόρουμ οφείλεται στα λεφτά που έδωσαν οι κυβερνήσεις για να φτιάξουν τον CERN. Τα GPS; Θεωρητικό υπόβαθρο που στηρίζεται στην μη πατενταρισμένη διακίνηση ιδεών (aka ακαδημαϊσμός), δηλαδή ούτε στάλα στον καπιταλισμό, και τεχνολογικό υπόβαθρο και σύστημα που στηρίζεται 100% στα λεφτά που έδωσε το αμερικανικό δημόσιο για να ανεβάσει έναν πακτωλό δορυφόρων. Ξέρεις... δορυφόρους. Αυτό το πράγμα που επινόησαν τα κράτη και όχι οι εταιρείες.

Κατά τα άλλα, είναι εχθρός της επιστήμης όποιος αρνείται τα επιστημονικά δεδομένα. Σε τι διαφέρεις από τους χριστιανούς φονταμενταλιστές που στηρίζουν Τραμπ, όταν λες πως είναι τρομολαγνεία το ότι θα είχαμε αφανιστεί ως είδος αν οι κυβερνήσεις δεν υπέγραφαν το πρωτόκολλο του Μόντρεαλ; Ξέρεις τι έκαναν οι ιδιώτες; Απολύτως τίποτα. Απλά απαγορεύτηκε η χρήση CFC. Τίποτα καινούργιο δεν επινοήθηκε. Ευτυχώς αποτράπηκε η καταστροφή. Σε 50 χρόνια από σήμερα, τα επίπεδα του όζοντος θα φτάσουν τα επίπεδα του 1980.

Τώρα τι σχέση έχουν οι κομμουνιστές δεν ξέρω, ξέρω όμως ότι το πρωτόκολλο του Μόντρεαλ το έχουν υπογράψει πλέον όλες οι χώρες του ΟΗΕ (196).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 01 Ιούλ 2019, 15:27

Εσθήρ έγραψε:
01 Ιούλ 2019, 13:10
SpoilerShow
b]Αυτο μεταφραζεται ως εξης:[/b]
Ειμαι το μικρο σπιτι στο λιβαδι.Πιστευω οτι ολα ειναι ροδινα,τιποτα δνε θα παθουμε,η τεχνολογια θα λυσει οποιοδηποτε προβλημα προκυψει,ΕΓΩ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΥΝΙΣΩ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΜΟΥ.Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΑΠΑΝΤΑ.Δεν φταιω σε τιποτα.

Τουτεστιν,η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ σε ολο της το μεγαλειο. :smt038
Το αλλο,ειναι οφθαλμοφανες δεν το λεω.

Δηλαδη ολα τα κρατη αποφασισαν να ακολουθησουν τους τρομολαγνους οικολογους, :smt005: μαλιστα τους βαφτιζεις και πρωην κουμουνιστες!
Μαλιστα.

Το ενδεχομενο δικιας σου μαλακινσης εγκεφαλου δεν παιζει;
Εστω απολυτης ανευθυνοτητας ,στρουθοκαμιλισμος και μακρια απο εμενα οι ευθυνες;
Διοτι δεν χρειαζεται να κουνισω και το δαχτυλακι μου ρε αδελφε ετσι,ουτε ανακυκλωση να κανω,ουτε οικονομια στο ρευμα,ουτε πολλα πλαστικα,τιποτα.ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. :lol:
ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.Απλα στρουθοκαμιλιζεις και παπαγαλιζεις μια θεωρια που ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ.

ΟΚ,παρτο αλλιως.
Κατσε στη σπηλια σου,και παρακολουθα πως οι ανθρωποι εξελισονται,αναλαμβανουν την ευθυνη ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ τους και προσπαθουν να διορθωσουν ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ.
Οταν βαλεις ενα δραμυ σοφιας,ισως και να αντιληφθεις ποσο μακακας εισαι. :smt023

Υγ.Εμεις θα πεθανουμε,το ζητημα ειναι ομως να μην πεθανουν και να εχουν μια καλη ζωη και οι επομενες γενιες,οχι εξαιτιας των λαθων μας,αλλα ψιλα γραμματα αυτα για την απολυτη ανευθυνοτητα σου.ΧΕΣΤΗΚΕς.ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕς ΓΕΝΙΕς ΝΑΙ;
ΑΗΔΙΑ ΕΙΣΑΙ.
Λοιπόν επειδή πολύ μας τάπρηξες με τις υστερίες σου οικολογική πριμαντόνα σου προτείνω να δώσεις εσύ πρώτη το παράδειγμα, αφού εμείς είμαστε "αηδία" και "μαλάκες", (ούτε το θάρρος να γράψεις σωστά την λέξη δεν έχεις) και από αύριο να παρατήσεις τον τρόπο ζωής που κάνεις μέχρι τώρα και:

1ον. Τέλος το ηλεκτρικό ρεύμα. Μείωσε τώρα το αποτύπωμα CO2.

2ον. Τέλος το τρεχούμενο νερό. (προσοχή όχι το ζεστό, όλο το τρεχούμενο νερό της βρύσης).

3ον Τέλος η μετακίνησή σου με το αυτοκίνητο.

4ον. Τέλος το λαχταριστό μοσχαρίσιο κρέας, παράγει CO2.

5ον. Τέλος τα βιομηχανοποιημένα προϊόντα με πρώτα τα ΡΟΎΧΑ που τόσο αγαπάτε εσείς οι γυναίκες.

Βγάλε από την ζωή σου αυτά τα 5 βασικά αγαθά αφού εσύ νοιάζεσαι για τις απερχόμενες γενιές και μετά ΞΑΝΑΕΛΑ να μας κάνεις κήρυγμα και να μας ξαναβρίσεις, καρικατούρα ε καρικατουρα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος DIOMEDESGR την 01 Ιούλ 2019, 15:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 01 Ιούλ 2019, 15:33

hellegennes έγραψε:
01 Ιούλ 2019, 14:14
SpoilerShow
Ο καπιταλισμός υπάρχει βαριά-βαριά 200 χρόνια. Ό,τι κατάφερε η ανθρωπότητα μέχρι εκείνην την στιγμή το κατάφερε χωρίς καπιταλισμό. Σήμερα ο ελεγχόμενος καπιταλισμός είναι το βέλτιστο σχήμα που έχουμε, αλλά η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης δεν έχουν καμμιά σχέση με τον καπιταλισμό. Απλώς τυχαίνει να συνυπήρξαν την περίοδο της τεχνολογικής επανάστασης.

Κατά τα άλλα, το 99% της εξέλιξης οφείλεται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κρατικούς οργανισμούς και κεντρική διαχείριση. Η ιδιωτική οικονομία παράγει μόνο προϊόντα. Όλη η εξέλιξη είναι προϊόν μη ιδιωτικής ανάπτυξης.

Το ότι αυτήν την στιγμή γράφεις σαχλαμάρες σε ένα φόρουμ οφείλεται στα λεφτά που έδωσαν οι κυβερνήσεις για να φτιάξουν τον CERN. Τα GPS; Θεωρητικό υπόβαθρο που στηρίζεται στην μη πατενταρισμένη διακίνηση ιδεών (aka ακαδημαϊσμός), δηλαδή ούτε στάλα στον καπιταλισμό, και τεχνολογικό υπόβαθρο και σύστημα που στηρίζεται 100% στα λεφτά που έδωσε το αμερικανικό δημόσιο για να ανεβάσει έναν πακτωλό δορυφόρων. Ξέρεις... δορυφόρους. Αυτό το πράγμα που επινόησαν τα κράτη και όχι οι εταιρείες.

Κατά τα άλλα, είναι εχθρός της επιστήμης όποιος αρνείται τα επιστημονικά δεδομένα. Σε τι διαφέρεις από τους χριστιανούς φονταμενταλιστές που στηρίζουν Τραμπ, όταν λες πως είναι τρομολαγνεία το ότι θα είχαμε αφανιστεί ως είδος αν οι κυβερνήσεις δεν υπέγραφαν το πρωτόκολλο του Μόντρεαλ; Ξέρεις τι έκαναν οι ιδιώτες; Απολύτως τίποτα. Απλά απαγορεύτηκε η χρήση CFC. Τίποτα καινούργιο δεν επινοήθηκε. Ευτυχώς αποτράπηκε η καταστροφή. Σε 50 χρόνια από σήμερα, τα επίπεδα του όζοντος θα φτάσουν τα επίπεδα του 1980.

Τώρα τι σχέση έχουν οι κομμουνιστές δεν ξέρω, ξέρω όμως ότι το πρωτόκολλο του Μόντρεαλ το έχουν υπογράψει πλέον όλες οι χώρες του ΟΗΕ (196).

Μπούρδες γράφεις, έχεις εγκλωβιστεί σε έναν δικό σου, και τεχνοφοβικό, κόσμο που καμία μα καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα και συζητάς με βάση αυτόν.

Σου ξαναδηλώνω ότι ΛΥΠΆΜΑΙ που είσαι Σοσιαλιστικών αντιλήψεων πάνω στα θέματα που συζητάμε, με συνέπεια να άγεσαι και να φέρεσαι από την ουτοπική αυθαιρεσία και ελαφρότητα των Αριστερών οικολογιζόντων.

Τελικά το ΠΑΣΟΚ έχει κάνε ανυπολόγιστη ζημιά στα μυαλά των Ελλήνων από τι φαίνεται.

:e040:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών