sys3x έγραψε: ↑11 Οκτ 2020, 20:52
Χαοτικός έγραψε: ↑11 Οκτ 2020, 20:20
Όμως δεν ΄εκανα λόγο για γνώση αλλά για τρόπο σκέψης, Αντίληψη και βιωμάτων - ερεθισμάτων.
Η μηχανική αντίληψη πάσχει. Η γεωμετρική επίσης. Εσύ μπορείς να βρεις ποιος έχει το ψάρι;
Αν μιλάς σε μένα εγώ γενικά βρίσκω γρήγορα τις λύσεις αλλά δυσκολεύομαι απίστευτα να εξηγώ με λόγια αυτό που λες - ψάχνεις, τον τρόπο.
Μάλλον σημαίνει ότι δεν έχω βαθειά γνώση του μηχανισμού και ότι λειτουργώ αρκετά διαισθητικά.
Στο μπούτσο μου βέβαια, καλλιτέχνης είμαι.
Θα πρέπει να φτιάξεις πίνακα αλλά να τον φτιάξεις σωστά να είναι λειτουργικός. Το αποτέλεσμα βγαίνει μόνο του.
Το μυστήριο για μένα είναι ότι είναι ο μόνος τρ'οπς για τον άνθρωπο. κι ενώ ευθύς εξαρχής γνωρίζουμε ότι μία και μοναδική είναι η απάντηση θα έπρεπε να υπάρχει κι άλλος. Μία μαθηματική παράσταση δηλαδή.
Όπως και για το ξύλινο παιχνίδι που παρέθεσα. Παίζεται με κάρτες όπου σου υποδεικνύουν τις θέσεις τριών ή και τεσσάρων κομματιών και μετά πρέπει να συμπληρώσεις τον κύβο μόνος σου.
(Σου έχει μία χοντρή καρτέλα με ένα τετράφωνο χωρισμένο σε 9 μικρά τετράγωνα και εκεί πάνω συνθέτεις.
μετά έχει μπόλικες ψιλές καρτέλες σαν της τράπουλας όπου σου δίνει τις αρχικές θέσεις 2 ή 3 ή 4 κομματιών)
Σε άλλο επίπεδο δυσκολίας σου δίνει μόνο 2 κομμάτια και πως είναι αυτά στημένα. Εσύ συνεχίζεις το συμπλήρωμα.
Αναρωτήθηκα λοιπόν αν αυτές οι δύο συγκεκριμένες θέσεις δύο κομματιών είναι αναγκαστικά συγκεκριμένες. Αποκλειστικά. Πειραματίστηκα βάζοντας δικές μου θέσεις σε όποια 2 κομμάτια ήθελα για να δω αν είναι δυνατή η λύση κάθε αρχικού συνδυασμού. Ανακάλυψα ότι είναι. δεν το ήξερα Όμως.
Ερευνώ λοιπόν το φαινόμενο του να το ξέρεις από την αρχή ή να αποκλείεις την προσπάθεια.. Ένας μαθηματικός θα ήξερε να το πει με σιγουριά ας πούμε;

Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.