Εξήγηση της Ομοφυλοφιλίας μέσω της Εξέλιξης/Φυσικής Επιλογής

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Re: Εξήγηση της Ομοφυλοφιλίας μέσω της Εξέλιξης/Φυσικής Επιλογής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 25 Φεβ 2021, 20:52

klg έγραψε:
25 Φεβ 2021, 20:31
Maspoli έγραψε:
25 Φεβ 2021, 20:11
klg έγραψε:
25 Φεβ 2021, 19:05

Πόσο νιανιά πρέπει να σας το κάνει κάποιος ρε πούστη μου.

Μιλάμε για κάποιου είδους ανοσιακής αντίδρασης της εγκύου. Μπορεί να υπάρχει πρωτεϊνη που να μπορεί να ενεργοποιήσει μια τέτοια ανοσιακή επίδραση στην ανάπτυξη του σεξουαλικού προσανατολισμού, τηρώντας βέβαια κάποια κριτήρια (κριτήρια του στυλ πχ, ότι πρέπει να εκφράζεται στην επιφάνεια των εγκεφαλικών κυττάρων ώστε να μπορούν να τη προσεγγίσουν τα μητρικά αντισώματα, φυσικά πρέπει να είναι πρωτεϊνη που κατα αποκλειστικότητα να υπάρχει μόνο σε αρσενικά έμβρυα) που προφανώς μειώνουν δραματικά τον αριθμό των πιθανών τέτοιων πρωτεϊνών. Ίσως τα αντισώματα της μαμάς (τα οποία είναι γνωστό ότι φτάνουν στο έμβρυο) επιδράσουν στην έκφραση των γονιδίων και στην αλληλεπίδρασή τους με το περιβάλλον.

Αυτό εννούμε με το "περιβάλλον". Όχι αν η μαμά ακούει πολύ Ariana Grande όταν είναι έγκυος και το ακούει το έμβρυο.
Ποιοι ακριβώς είστε εσείς που λέτε τέτοιες μαλακιες;

Ο όρος περιβάλλον όσον αφορά την εκδήλωση ενός γονότυπου ασφαλως και δεν αναφέρεται μόνο στο περιβάλλον της μήτρας ή στο μητρικό γάλα. Λίγο λιγότερο θράσος θα σας συμβούλευα όταν γράφετε εικασίες.
Εμείς είμαστε το consensus της επιστημονικής έρευνας στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας.

Αντιγράφω verbatim από άλλο μου post:

Σε σχέση με την ανοσολογιακή θεωρία που έγραψα πάνω σε παραπέμπω στο Bogaert & Skorska, 2011.
Σε σχέση με το φαινόμενο των μεγαλύτερων αδελφών σε παραπέμπω στο Blanchard, 1997 Blanchard, 2004.
Σε σχέση με τη μέχρι τώρα έρευνα για τα υποψήφια γονίδια (που συμβάλλουν στον καθορισμό του σεξουαλικού προσανατολισμού) σε παραπέμπω σε Bocklandt & Vilain, 2007 και Ngun et al 2011.
Σε σχέση με τη θέση της συμπεριφορικής νευροενδοκρινολογίας στο θέμα σε παραπέμπω σε Balthazart 2012.

Οπότε ναι, όταν μιλάμε για το πώς ένα γονίδιο μπορεί να κωδικοποιήσει κάποια πρωτείνη που θα κάνει inhibit κάποια ανοσολογιακή αντίδραση, πουθα επιδράσει στο σεξουαλικό προσανατολισμό, το μόνο περιβάλλον που μας απασχολεί είναι η μήτρα. Δεδομένου επίσης ότι τα big money είναι ότι έχει ενδοκρινική αιτία, το μόνο περιβαλλόν που μας απασχολεί επίσης είναι η μήτρα.
Ποιο καλή τύχη θα είχε αυτό το consensus να έλεγε το φλιτζάνι του καφέ.

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 25 Φεβ 2021, 20:58

Maspoli έγραψε:
25 Φεβ 2021, 20:52
klg έγραψε:
Maspoli έγραψε:

Ο όρος περιβάλλον όσον αφορά την εκδήλωση ενός γονότυπου ασφαλως και δεν αναφέρεται μόνο στο περιβάλλον της μήτρας ή στο μητρικό γάλα. Λίγο λιγότερο θράσος θα σας συμβούλευα όταν γράφετε εικασίες.
Εμείς είμαστε το consensus της επιστημονικής έρευνας στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας.

Σε σχέση με την ανοσολογιακή θεωρία που έγραψα πάνω σε παραπέμπω στο Bogaert & Skorska, 2011.
Σε σχέση με το φαινόμενο των μεγαλύτερων αδελφών σε παραπέμπω στο Blanchard, 1997 Blanchard, 2004.
Σε σχέση με τη μέχρι τώρα έρευνα για τα υποψήφια γονίδια (που συμβάλλουν στον καθορισμό του σεξουαλικού προσανατολισμού) σε παραπέμπω σε Bocklandt & Vilain, 2007 και Ngun et al 2011.
Σε σχέση με τη θέση της συμπεριφορικής νευροενδοκρινολογίας στο θέμα σε παραπέμπω σε Balthazart 2012.

Οπότε ναι, όταν μιλάμε για το πώς ένα γονίδιο μπορεί να κωδικοποιήσει κάποια πρωτείνη που θα κάνει inhibit κάποια ανοσολογιακή αντίδραση, πουθα επιδράσει στο σεξουαλικό προσανατολισμό, το μόνο περιβάλλον που μας απασχολεί είναι η μήτρα. Δεδομένου επίσης ότι τα big money είναι ότι έχει ενδοκρινική αιτία, το μόνο περιβαλλόν που μας απασχολεί επίσης είναι η μήτρα.
Ποιο καλή τύχη θα είχε αυτό το consensus να έλεγε το φλιτζάνι του καφέ.
Οπότε εσύ σε πηγές αυτό έχεις να απαντήσεις; Αλλά εμείς λέμε μαλακίες και έχουμε θράσος; :smt005:

Εντάξει άλλη φορά θα ενημερώσουμε τον Balthazart να σου στείλει για peer review.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 25 Φεβ 2021, 21:18

klg έγραψε:
25 Φεβ 2021, 20:58

Οπότε εσύ σε πηγές αυτό έχεις να απαντήσεις; Αλλά εμείς λέμε μαλακίες και έχουμε θράσος; :smt005:

Εντάξει άλλη φορά θα ενημερώσουμε τον Balthazart να σου στείλει για peer review.
Εγώ αυτό που έχω να απαντήσω ότι όταν σε ένα χαρακτηριστικό όπως η μυοσκελετικη σου ανάπτυξη η επίδραση του περιβαλλοντος πάει πολύ πέρα από τη μήτρα ή το βρεφικό γάλα, τότε θέλει απίστευτο θράσος να ισχυρίζεσαι ότι για ένα σαφώς πιο σύνθετο χαρακτηριστικό όπως ειναι η σεξουαλικότητα και ο σεξουαλικού προσανατολισμος η επίδραση του περιβαλλοντος περιορίζεται στη μήτρα ή στο γάλα. Κι ακόμα πιο απίστευτα απίστευτο θράσος να το πασπαλιζεις αυτόν σου τον ισχυρισμό με διάφορα ίσως, μπορεί, πρέπει να, προφανώς και πιθανώς.

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 25 Φεβ 2021, 21:34

klg έγραψε:
Maspoli έγραψε:
klg έγραψε:
25 Φεβ 2021, 19:05

Πόσο νιανιά πρέπει να σας το κάνει κάποιος ρε πούστη μου.

Μιλάμε για κάποιου είδους ανοσιακής αντίδρασης της εγκύου. Μπορεί να υπάρχει πρωτεϊνη που να μπορεί να ενεργοποιήσει μια τέτοια ανοσιακή επίδραση στην ανάπτυξη του σεξουαλικού προσανατολισμού, τηρώντας βέβαια κάποια κριτήρια (κριτήρια του στυλ πχ, ότι πρέπει να εκφράζεται στην επιφάνεια των εγκεφαλικών κυττάρων ώστε να μπορούν να τη προσεγγίσουν τα μητρικά αντισώματα, φυσικά πρέπει να είναι πρωτεϊνη που κατα αποκλειστικότητα να υπάρχει μόνο σε αρσενικά έμβρυα) που προφανώς μειώνουν δραματικά τον αριθμό των πιθανών τέτοιων πρωτεϊνών. Ίσως τα αντισώματα της μαμάς (τα οποία είναι γνωστό ότι φτάνουν στο έμβρυο) επιδράσουν στην έκφραση των γονιδίων και στην αλληλεπίδρασή τους με το περιβάλλον.

Αυτό εννούμε με το "περιβάλλον". Όχι αν η μαμά ακούει πολύ Ariana Grande όταν είναι έγκυος και το ακούει το έμβρυο.

.

Αν είναι θέμα γονιδίου.....τότε μπορούμε να τροποποιήσουμε τό γονίδιο καί να αλλάξει ο σεξοπροσανατολισμός ;;;

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 25 Φεβ 2021, 21:47

hellegennes έγραψε:
25 Φεβ 2021, 17:30
Προσπάθησε να καταλάβεις, λοιπόν. Η ομοφυλοφιλία έχει γεννητική βάση. Προκύπτει από γεννητικούς παράγοντες. Η μελέτη λέει ότι δεν μπορείς να προβλέψεις αν ένα μωρό θα γίνει ομοφυλόφιλος όταν μεγαλώσει μόνο με βάση την κληρονομικότητα, όχι ότι δεν είναι βασικά κληροδοτούμενο χαρακτηριστικό. Αυτό γιατί επιδρούν γεννητικοί παράγοντες. Υπάρχουν γενετικά χαρακτηριστικά που κληροδοτούνται μόνο αν τα έχουν και οι δυο γονείς, γενετικά χαρακτηριστικά που μπορείς σε μεγάλο ποσοστό να προβλέψεις ότι θα κληροδοτηθούν αν τα έχει μόνο ο ένας γονέας και άλλα που κληροδοτούνται 100% όποιος γονέας και αν τα έχει.

Π.χ. αν ένας γονιός έχει το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας, είναι 50-50 αν θα το κληρονομήσει το παιδί. Πάντως δεν προκύπτει από τον αέρα, είναι κληρονομικό χαρακτηριστικό. Ε, το ίδιο ισχύει με την ομοφυλοφιλία, είναι κληρονομικό χαρακτηριστικό.
Δεν ισχύει τίποτα από αυτό που λες. Όπως εξηγούν κι οι ίδιοι, καμία μελέτη δεν έχει βρει heritability πάνω από 30-40%.

Αυτοί βρήκαν heritability 32,5% σε ότι αφορά ανάλυση σε επίπεδο οικογενειών, δηλαδή δημογραφική στατιστική, και 8-25% βασισμένη σε γενετική.

Επίσης έχουν γράψει αυτη τη σελίδα που εξηγεί τί έκαναν https://geneticsexbehavior.info/why-we-did-this-study/

και υπάρχουν 10δες άρθρα που το εξηγούν, γιατί είχε κάνει πάταγο όταν βγήκε. Πρίν ενάμιση χρόνο δεν είναι πολύ.

https://www.nature.com/articles/d41586-019-02585-6

https://slate.com/technology/2019/08/ga ... risks.html

https://www.pbs.org/newshour/science/th ... y-confirms
Z

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 25 Φεβ 2021, 21:50

Maspoli έγραψε:
25 Φεβ 2021, 21:18
klg έγραψε:
25 Φεβ 2021, 20:58

Εγώ αυτό που έχω να απαντήσω ότι όταν σε ένα χαρακτηριστικό όπως η μυοσκελετικη σου ανάπτυξη η επίδραση του περιβαλλοντος πάει πολύ πέρα από τη μήτρα ή το βρεφικό γάλα, τότε θέλει απίστευτο θράσος να ισχυρίζεσαι ότι για ένα σαφώς πιο σύνθετο χαρακτηριστικό όπως ειναι η σεξουαλικότητα και ο σεξουαλικού προσανατολισμος η επίδραση του περιβαλλοντος περιορίζεται στη μήτρα ή στο γάλα. Κι ακόμα πιο απίστευτα απίστευτο θράσος να το πασπαλιζεις αυτόν σου τον ισχυρισμό με διάφορα ίσως, μπορεί, πρέπει να, προφανώς και πιθανώς.
Μου αρέσει η άρνηση της πραγματικότητας που εκφράζεις. Εϊναι σαφές ότι θέμα διαπεδαγώγησης (και γενικότερα τέτοιου είδους περιβαλλοντικής επίδρασης) δεν υπάρχει και όταν γράφω "σαφές", εννοώ ότι υπάρχουν δεδομένα που δείχνουν ακριβώς αυτό. Τα οποία παρέθεσα από πάνω. Θράσος λοιπόν είναι τα non sequitur που έχεις γράψει μέχρι στιγμής.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 25 Φεβ 2021, 21:58

Καραμελίτσα έγραψε:
25 Φεβ 2021, 21:47
hellegennes έγραψε:
Προσπάθησε να καταλάβεις, λοιπόν. Η ομοφυλοφιλία έχει γεννητική βάση. Προκύπτει από γεννητικούς παράγοντες. Η μελέτη λέει ότι δεν μπορείς να προβλέψεις αν ένα μωρό θα γίνει ομοφυλόφιλος όταν μεγαλώσει μόνο με βάση την κληρονομικότητα, όχι ότι δεν είναι βασικά κληροδοτούμενο χαρακτηριστικό. Αυτό γιατί επιδρούν γεννητικοί παράγοντες. Υπάρχουν γενετικά χαρακτηριστικά που κληροδοτούνται μόνο αν τα έχουν και οι δυο γονείς, γενετικά χαρακτηριστικά που μπορείς σε μεγάλο ποσοστό να προβλέψεις ότι θα κληροδοτηθούν αν τα έχει μόνο ο ένας γονέας και άλλα που κληροδοτούνται 100% όποιος γονέας και αν τα έχει.

Π.χ. αν ένας γονιός έχει το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας, είναι 50-50 αν θα το κληρονομήσει το παιδί. Πάντως δεν προκύπτει από τον αέρα, είναι κληρονομικό χαρακτηριστικό. Ε, το ίδιο ισχύει με την ομοφυλοφιλία, είναι κληρονομικό χαρακτηριστικό.
Δεν ισχύει τίποτα από αυτό που λες. Όπως εξηγούν κι οι ίδιοι, καμία μελέτη δεν έχει βρει heritability πάνω από 30-40%.

Αυτοί βρήκαν heritability 32,5% σε ότι αφορά ανάλυση σε επίπεδο οικογενειών, δηλαδή δημογραφική στατιστική, και 8-25% βασισμένη σε γενετική.
Ισχύουν όλα στα ακέραιο. Είναι φανερό ότι δεν καταλαβαίνεις καν τι παραθέτεις, που είναι ακριβώς ό,τι λέω. Η ομοφυλοφιλία είναι ένα καθαρά κληρονομικό χαρακτηριστικό. Αυτό δείχνουν όλες αυτές οι μελέτες. Αν δεν ήταν δεν θα υπήρχε καμμιά απολύτως γενετική συσχέτιση. Έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου εξισώνοντας την πιθανότητα να εκφραστεί μια γονιδιακή τάση με την ύπαρξη της γονιδιακής τάσης.

Αυτά που παραθέτεις δεν εννοούν «το 40% των γκέι είναι λόγω γονιδίων και το άλλο 60% όχι».
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 25 Φεβ 2021, 22:01

hellegennes έγραψε:
25 Φεβ 2021, 21:58
Καραμελίτσα έγραψε:
25 Φεβ 2021, 21:47
hellegennes έγραψε:

Ισχύουν όλα στα ακέραιο. Είναι φανερό ότι δεν καταλαβαίνεις καν τι παραθέτεις, που είναι ακριβώς ό,τι λέω. Η ομοφυλοφιλία είναι ένα καθαρά κληρονομικό χαρακτηριστικό. Αυτό δείχνουν όλες αυτές οι μελέτες. Αν δεν ήταν δεν θα υπήρχε καμμιά απολύτως γενετική συσχέτιση. Έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου εξισώνοντας την πιθανότητα να εκφραστεί μια γονιδιακή τάση με την ύπαρξη της γονιδιακής τάσης.

Αυτά που παραθέτεις δεν εννοούν «το 40% των γκέι είναι λόγω γονιδίων και το άλλο 60% όχι».
Καλά, πίστευέ το. Θα σαι ο μόνος.
Z

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 25 Φεβ 2021, 22:02

Maspoli έγραψε:
25 Φεβ 2021, 21:18
Εγώ αυτό που έχω να απαντήσω ότι όταν σε ένα χαρακτηριστικό όπως η μυοσκελετικη σου ανάπτυξη η επίδραση του περιβαλλοντος πάει πολύ πέρα από τη μήτρα ή το βρεφικό γάλα, τότε θέλει απίστευτο θράσος να ισχυρίζεσαι ότι για ένα σαφώς πιο σύνθετο χαρακτηριστικό όπως ειναι η σεξουαλικότητα και ο σεξουαλικού προσανατολισμος η επίδραση του περιβαλλοντος περιορίζεται στη μήτρα ή στο γάλα.
Το ότι κάτι είναι πιο πολύπλοκο χαρακτηριστικό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι πιο επιρρεπές σε επιδράσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος. Από πού προκύπτει αυτή η αυθαίρετη εικασία;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 25 Φεβ 2021, 22:04

Καραμελίτσα έγραψε:
25 Φεβ 2021, 22:01
Καλά, πίστευέ το. Θα σαι ο μόνος.
Καταφανώς δεν είμαι ο μόνος, είναι όλη η επιστημονική κοινότητα που λέει το ίδιο. Οι νηπιακές αντιδράσεις από άτομα που δεν καταλαβαίνουν από επιστήμη είναι αναμενόμενες. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις αν σε ενδιαφέρει το θέμα, από το να προβάλεις την προκατειλημμένη άποψή σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 25 Φεβ 2021, 22:05

hellegennes έγραψε:
25 Φεβ 2021, 21:58
Η ομοφυλοφιλία είναι ένα καθαρά κληρονομικό χαρακτηριστικό.
Δηλαδη κατά τη γνώμη σου, όλοι οι μονοζυγωτικοι δίδυμοι και δίδυμες έχουν πάντα όμοιο σεξουαλικό προσανατολισμό;

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 25 Φεβ 2021, 22:10

Απολύτως κανένα μα κανένα χαρακτηριστικό δεν έχουν πάντα όμοιο οι μονοζυγωτικοί δίδυμοι. Ούτε ύψος ούτε βάρος ούτε χρώμα μαλλιών, ματιών, δέρματος. Κάποια χαρακτηριστικά τείνουν να είναι σχεδόν πάντα ίδια και άλλα χαρακτηριστικά έχουν μικρότερη πιθανότητα να είναι ίδια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 25 Φεβ 2021, 22:17

hellegennes έγραψε:
25 Φεβ 2021, 22:10
Απολύτως κανένα μα κανένα χαρακτηριστικό δεν έχουν πάντα όμοιο οι μονοζυγωτικοί δίδυμοι. Ούτε ύψος ούτε βάρος ούτε χρώμα μαλλιών, ματιών, δέρματος. Κάποια χαρακτηριστικά τείνουν να είναι σχεδόν πάντα ίδια και άλλα χαρακτηριστικά έχουν μικρότερη πιθανότητα να είναι ίδια.
Ναι, γιατί εκτός από τον όποιο γονοτυπο υπάρχει και κάτι που λέγεται περιβαλλοντική επιδραση. Δεν ξέρω αν μπορείς να το αντιληφθείς αυτό και τη σημασία του.

Να προσθέσω επίσης (για τις φλυαριες κάποιου άλλου αυτό) και ότι τα μονοζυγωτικά συνήθως αναπτύσσονται και στην ίδια μήτρα...

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 25 Φεβ 2021, 22:23

Συντελεστής κληρονομικότητας (άλλη έκφραση)
h2 = [V(ΔZ) – V(ΜΖ)] / V(ΔΖ)
V = διακύμανση (τιμές από 0 ως 1)
h2 = συντελεστής κληρονομικότητας (τιμές από 0 ως 1)
Ισοδύναμα:
h2 = 1 - [V(MZ) / V(ΔΖ)]
V(MZ) = 1 – r(MZ)
V(ΔΖ) = 1 – r(MZ)

Στην περίπτωση ενός φαινοτυπικού φυσιολογικού χαρακτηριστικού ή
ενός νοσήματος με κατεξοχήν γενετικό καθορισμό, θα ισχύει
r(MZ) = 1, r(ΔΖ) = 0,5, άρα h2 = 1
 Στην περίπτωση ενός φυσιολογικού χαρακτηριστικού ή νοσήματος στο
οποίο η κληρονομικότητα παίζει ελάχιστο ρόλο (πρακτικά καθόλου) θα
ισχύει r(MZ) = r(ΔΖ) = 0,5, άρα h2 = 0

 Όσο μεγαλύτερη η τιμή του συντελεστή κληρονομικότητας h2
, τόσο
μεγαλύτερη η γενετική συνιστώσα του χαρακτηριστικού
 Ο συντελεστής κληρονομικότητας είναι στατιστική έννοια και στην
ουσία εκφράζει το ποσοστό της φαινοτυπικής ποικιλότητας
(διακύμανσης) στον πληθυσμό που οφείλεται στη γενετική ποικιλότητα
(μεταβλητότητα) του πληθυσμού

Τι ποσοστό του αναστήματος ενός ανθρώπου οφείλεται στα γονίδιά του και τι
ποσοστό στις περιβαλλοντικές επιδράσεις (π.χ. διατροφή, γυμναστική, life-
style)?
Ή ισοδύναμα, τι ποσοστό της διακύμανσης του αναστήματος μεταξύ των
ατόμων ενός πληθυσμού οφείλεται στις γενετικές διαφορές μεταξύ τους και
ποιο ποσοστό στις περιβαλλοντικές επιδράσεις?
Οι μελέτες διδύμων έχουν δείξει ότι ~60% ως 80% του αναστήματος οφείλεται
στις γενετικές επιδράσεις (h2 = 0,60 ως 0,80) και ~20% ως 40% σε
περιβαλλοντικούς παράγοντες
Επειδή διαφορετικοί πληθυσμοί έχουν διαφορετικό γενετικό υπόστρωμα και
ζουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα, ο συντελεστής κληρονομικότητας ενός
χαρακτηριστικού μπορεί να διαφέρει, όπως και μεταξύ ανδρών και γυναικών

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 25 Φεβ 2021, 22:26

klg έγραψε:
25 Φεβ 2021, 19:35
Parrot έγραψε:
25 Φεβ 2021, 19:20
Καλά τώρα, άλλωστε, ποιός σοβαρός άνθρωπος πιστεύει στην θεωρία της εξέλιξης.. :102:
Έλα μου ντε.
Πχορουμάρα!

Το ν.1 ΊΔΡΥΜΑ.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών