Καλησπέρα σας. Το όνομά μου είναι Υπολογισμός. Είχα ένα αντικείμενο ασχολίας αλλά ήρθε κάποια άγνωστη και μου το αφαίρεσε. Νομίζω τη λένε Πρόβλεψη. Μήπως είδατε προς τα που πήγε να τη βρω;hellegennes έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 00:08Π.χ. η βαρυτική θεωρία του Νεύτωνα προβλέπει πού θα βρεθεί ένας πλανήτης μετά από Χ χρόνο, με απόλυτη ακρίβεια. Παρατηρείς που βρίσκεται και βλέπεις αν ταιριάζει με την θεωρητική τιμή. Ταιριάζει, άρα βαρυτική θεωρία = επιστήμη.
Τα όρια της επιστήμης.
Re: Τα όρια της επιστήμης.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- hellegennes
Αγαπητέ Υπολογισμέ Μαθηματόπουλε, καλησπέρα. Νομίζω ότι υπάρχει μια σύγχυση περί του αντικειμένου σας. Η Πρόβλεψη Επιχάρτου δουλεύει στην πρωινή βάρδια. Εσείς έρχεστε το μεσημέρι για να επιλύσετε την εργασία της, που θα πάρει στην βραδινή βάρδια η δεσποινίς Μέτρηση Ακτσουαλίδου για να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει.Χαοτικός έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 01:29Καλησπέρα σας. Το όνομά μου είναι Υπολογισμός. Είχα ένα αντικείμενο ασχολίας αλλά ήρθε κάποια άγνωστη και μου το αφαίρεσε. Νομίζω τη λένε Πρόβλεψη. Μήπως είδατε προς τα που πήγε να τη βρω;hellegennes έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 00:08Π.χ. η βαρυτική θεωρία του Νεύτωνα προβλέπει πού θα βρεθεί ένας πλανήτης μετά από Χ χρόνο, με απόλυτη ακρίβεια. Παρατηρείς που βρίσκεται και βλέπεις αν ταιριάζει με την θεωρητική τιμή. Ταιριάζει, άρα βαρυτική θεωρία = επιστήμη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Ανέφερε την φυσική δίπλα από την λέξη θεωρία, γι' αυτό μίλησα για πειράματα. Σίγουρα μπορεί να συμβεί κι' αυτό που λες.
Μαθηματικά αυτός είναι ο ορισμός της θεωρίας.
https://ocw.aoc.ntua.gr/modules/documen ... othta2.pdf

Δεν ξέρω βέβαια τι εννοεί η Γενιά της Αμαρτίας με το "αναιρώ το αξίωμα", δεν το έχω ξανακούσει, εξού και η απάντηση.
Μαθηματικά αυτός είναι ο ορισμός της θεωρίας.
https://ocw.aoc.ntua.gr/modules/documen ... othta2.pdf

Δεν ξέρω βέβαια τι εννοεί η Γενιά της Αμαρτίας με το "αναιρώ το αξίωμα", δεν το έχω ξανακούσει, εξού και η απάντηση.
hellegennes έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 01:37Αγαπητέ Υπολογισμέ Μαθηματόπουλε, καλησπέρα. Νομίζω ότι υπάρχει μια σύγχυση περί του αντικειμένου σας. Η Πρόβλεψη Επιχάρτου δουλεύει στην πρωινή βάρδια. Εσείς έρχεστε το μεσημέρι για να επιλύσετε την εργασία της, που θα πάρει στην βραδινή βάρδια η δεσποινίς Μέτρηση Ακτσουαλίδου για να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει.Χαοτικός έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 01:29Καλησπέρα σας. Το όνομά μου είναι Υπολογισμός. Είχα ένα αντικείμενο ασχολίας αλλά ήρθε κάποια άγνωστη και μου το αφαίρεσε. Νομίζω τη λένε Πρόβλεψη. Μήπως είδατε προς τα που πήγε να τη βρω;hellegennes έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 00:08Π.χ. η βαρυτική θεωρία του Νεύτωνα προβλέπει πού θα βρεθεί ένας πλανήτης μετά από Χ χρόνο, με απόλυτη ακρίβεια. Παρατηρείς που βρίσκεται και βλέπεις αν ταιριάζει με την θεωρητική τιμή. Ταιριάζει, άρα βαρυτική θεωρία = επιστήμη.

Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Αυτό ακριβώς έγραψα, τα δέχεσαι. (Ούτε να διαβάζει δεν ξέρει το πχώρουμ)- Casper - έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 01:16Νομίζω χρησιμοποιείς εντελώς λάθος την λέξη αξίωμα. Αξιώματα είναι οι βάσεις σου, δεν έχουν απόδειξη, τα δέχεσαι. Αν αλλάξουν αυτά θα αλλάξουν και όλες οι επιστήμες μαζί. Μια θεωρία από την άλλη μπορεί με τα πειράματα να αποδειχθεί λανθασμένη.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 00:52Εννοείς (να το κάνω νια νια γιατί μιλάω με πχωρουμίτη) ότι δέχεσαι αξιώματα από τα οποία προκύπτει το πυθαγόρειο στην απόδειξη του.hellegennes έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 00:48Δεν χρειάζεται να τα σχεδιάσεις. Γι' αυτό λέγεται «απόδειξη» και όχι πρόβλεψη. Επειδή ισχύει 100%, όχι 99,999999999999999999999999999999%.
Ε μάθε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να αναιρεθέί το αξίωμα.
Τα αξιώματα είναι ό,τι λες για την φυσική "θεωρία".
Άλλωστε οι φυσικοί δουλεύουν πλέον με αξιώματα.
Το 5ο αξίωμα της ευκλείδειας ισχύει, ναι ή όχι;
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
ΣόρρυΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 08:58Αυτό ακριβώς έγραψα, τα δέχεσαι. (Ούτε να διαβάζει δεν ξέρει το πχώρουμ)- Casper - έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 01:16Νομίζω χρησιμοποιείς εντελώς λάθος την λέξη αξίωμα. Αξιώματα είναι οι βάσεις σου, δεν έχουν απόδειξη, τα δέχεσαι. Αν αλλάξουν αυτά θα αλλάξουν και όλες οι επιστήμες μαζί. Μια θεωρία από την άλλη μπορεί με τα πειράματα να αποδειχθεί λανθασμένη.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 00:52
Εννοείς (να το κάνω νια νια γιατί μιλάω με πχωρουμίτη) ότι δέχεσαι αξιώματα από τα οποία προκύπτει το πυθαγόρειο στην απόδειξη του.
Ε μάθε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να αναιρεθέί το αξίωμα.
Τα αξιώματα είναι ό,τι λες για την φυσική "θεωρία".
Άλλωστε οι φυσικοί δουλεύουν πλέον με αξιώματα.
Το 5ο αξίωμα της ευκλείδειας ισχύει, ναι ή όχι;

Δηλαδή ανάλογα με το πρόβλημα και τον χώρο που βρίσκεσαι, διαφορετικά αξιώματα θα χρησιμοποιείς για να καταλήξεις κάπου, φτάνει να είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους και πλήρη.
Τέλειοhellegennes έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 01:37Αγαπητέ Υπολογισμέ Μαθηματόπουλε, καλησπέρα. Νομίζω ότι υπάρχει μια σύγχυση περί του αντικειμένου σας. Η Πρόβλεψη Επιχάρτου δουλεύει στην πρωινή βάρδια. Εσείς έρχεστε το μεσημέρι για να επιλύσετε την εργασία της, που θα πάρει στην βραδινή βάρδια η δεσποινίς Μέτρηση Ακτσουαλίδου για να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει.Χαοτικός έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 01:29Καλησπέρα σας. Το όνομά μου είναι Υπολογισμός. Είχα ένα αντικείμενο ασχολίας αλλά ήρθε κάποια άγνωστη και μου το αφαίρεσε. Νομίζω τη λένε Πρόβλεψη. Μήπως είδατε προς τα που πήγε να τη βρω;hellegennes έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 00:08Π.χ. η βαρυτική θεωρία του Νεύτωνα προβλέπει πού θα βρεθεί ένας πλανήτης μετά από Χ χρόνο, με απόλυτη ακρίβεια. Παρατηρείς που βρίσκεται και βλέπεις αν ταιριάζει με την θεωρητική τιμή. Ταιριάζει, άρα βαρυτική θεωρία = επιστήμη.

Πέρα από την πλάκα της μεταφοράς σε θεατρική παράσταση, μιλάμε για παντελώς άστοχο κείμενο.hellegennes έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 01:37Αγαπητέ Υπολογισμέ Μαθηματόπουλε, καλησπέρα. Νομίζω ότι υπάρχει μια σύγχυση περί του αντικειμένου σας. Η Πρόβλεψη Επιχάρτου δουλεύει στην πρωινή βάρδια. Εσείς έρχεστε το μεσημέρι για να επιλύσετε την εργασία της, που θα πάρει στην βραδινή βάρδια η δεσποινίς Μέτρηση Ακτσουαλίδου για να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει.Χαοτικός έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 01:29Καλησπέρα σας. Το όνομά μου είναι Υπολογισμός. Είχα ένα αντικείμενο ασχολίας αλλά ήρθε κάποια άγνωστη και μου το αφαίρεσε. Νομίζω τη λένε Πρόβλεψη. Μήπως είδατε προς τα που πήγε να τη βρω;hellegennes έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 00:08Π.χ. η βαρυτική θεωρία του Νεύτωνα προβλέπει πού θα βρεθεί ένας πλανήτης μετά από Χ χρόνο, με απόλυτη ακρίβεια. Παρατηρείς που βρίσκεται και βλέπεις αν ταιριάζει με την θεωρητική τιμή. Ταιριάζει, άρα βαρυτική θεωρία = επιστήμη.
- relativer777
- Phorum.gr user: relativer777
Έλα ρε Σταύρακα Άσε την πλακίτσα σου.stavmanr έγραψε: ↑30 Αύγ 2020, 10:34Πέρα από την πλάκα της μεταφοράς σε θεατρική παράσταση, μιλάμε για παντελώς άστοχο κείμενο.hellegennes έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 01:37Αγαπητέ Υπολογισμέ Μαθηματόπουλε, καλησπέρα. Νομίζω ότι υπάρχει μια σύγχυση περί του αντικειμένου σας. Η Πρόβλεψη Επιχάρτου δουλεύει στην πρωινή βάρδια. Εσείς έρχεστε το μεσημέρι για να επιλύσετε την εργασία της, που θα πάρει στην βραδινή βάρδια η δεσποινίς Μέτρηση Ακτσουαλίδου για να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει.
Το κειμενάκι όπως γράφτηκε είναι ορθότατο, κομψό, και όμορφο. Εσένα δεν σου αρέσει.
Είναι προφανές ότι δεν έχουν όλοι την αίσθηση μάλλον την καλαισθησία ώστε να αξιολογήσουν κάτι το ωραίο που γράφτηκε.

Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
Η χιουμοριστική απάντηση του hellegennes, ήταν όντως πολύ πνευματώδης και επιτυχημένη.
Αλλά ο συγκεκριμένος βρίσκει το κείμενο "παντελώς άστοχο", επειδή έχει προηγούμενα με τον Χέλη.
Αλλά ο συγκεκριμένος βρίσκει το κείμενο "παντελώς άστοχο", επειδή έχει προηγούμενα με τον Χέλη.
- relativer777
Χμμμ... την ίδια γνώμη έχω κι εγώ !Λοξίας έγραψε: ↑04 Σεπ 2020, 16:08Η χιουμοριστική απάντηση του hellegennes, ήταν όντως πολύ πνευματώδης και επιτυχημένη.

Not sure εαν μιλάτε για επιστημονικές έννοιες ή για καθαρίστριες.hellegennes έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 01:37Αγαπητέ Υπολογισμέ Μαθηματόπουλε, καλησπέρα. Νομίζω ότι υπάρχει μια σύγχυση περί του αντικειμένου σας. Η Πρόβλεψη Επιχάρτου δουλεύει στην πρωινή βάρδια. Εσείς έρχεστε το μεσημέρι για να επιλύσετε την εργασία της, που θα πάρει στην βραδινή βάρδια η δεσποινίς Μέτρηση Ακτσουαλίδου για να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει.Χαοτικός έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 01:29Καλησπέρα σας. Το όνομά μου είναι Υπολογισμός. Είχα ένα αντικείμενο ασχολίας αλλά ήρθε κάποια άγνωστη και μου το αφαίρεσε. Νομίζω τη λένε Πρόβλεψη. Μήπως είδατε προς τα που πήγε να τη βρω;hellegennes έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 00:08Π.χ. η βαρυτική θεωρία του Νεύτωνα προβλέπει πού θα βρεθεί ένας πλανήτης μετά από Χ χρόνο, με απόλυτη ακρίβεια. Παρατηρείς που βρίσκεται και βλέπεις αν ταιριάζει με την θεωρητική τιμή. Ταιριάζει, άρα βαρυτική θεωρία = επιστήμη.
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.
- relativer777
Όχι μιλάμε για τις μελλοντικές δυνατότητες εξέλιξης της βιο Ρομποτικής καθαρίστριας !!!Mansko έγραψε: ↑12 Σεπ 2020, 08:07Not sure εαν μιλάτε για επιστημονικές έννοιες ή για καθαρίστριες.hellegennes έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 01:37Αγαπητέ Υπολογισμέ Μαθηματόπουλε, καλησπέρα. Νομίζω ότι υπάρχει μια σύγχυση περί του αντικειμένου σας. Η Πρόβλεψη Επιχάρτου δουλεύει στην πρωινή βάρδια. Εσείς έρχεστε το μεσημέρι για να επιλύσετε την εργασία της, που θα πάρει στην βραδινή βάρδια η δεσποινίς Μέτρηση Ακτσουαλίδου για να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει.
Όσο για τον τίτλο, είναι μπαρούφα μιάς και τα όποια όρια της επιστήμης καταριπτωνται

Ειλικρινά ο STD810 δεν με έχει πείσει. Δεν υπάρχει κατανόμιση στη τέχνη. Η επιστήμη δεν είναι πανάκια για όλα. Δεν θα εξετάσεις με βάση επιστημονικά δεδομένα ποιόν θα αγαπάς. Ποιός θα είναι φίλος σου. Και εξακολουθώ να βρίσκω αυξημένης χρησιμότητας την ιστορία με τον παγκόσμιο διαλύτη απ το κόμιξ παρά την Γκουέρνικα. Ποιά επιστήμη θα με βγάλει λάθος και πως;relativer777 έγραψε: ↑12 Σεπ 2020, 22:43Όχι μιλάμε για τις μελλοντικές δυνατότητες εξέλιξης της βιο Ρομποτικής καθαρίστριας !!!Mansko έγραψε: ↑12 Σεπ 2020, 08:07Not sure εαν μιλάτε για επιστημονικές έννοιες ή για καθαρίστριες.hellegennes έγραψε: ↑29 Αύγ 2020, 01:37
Αγαπητέ Υπολογισμέ Μαθηματόπουλε, καλησπέρα. Νομίζω ότι υπάρχει μια σύγχυση περί του αντικειμένου σας. Η Πρόβλεψη Επιχάρτου δουλεύει στην πρωινή βάρδια. Εσείς έρχεστε το μεσημέρι για να επιλύσετε την εργασία της, που θα πάρει στην βραδινή βάρδια η δεσποινίς Μέτρηση Ακτσουαλίδου για να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει.
Όσο για τον τίτλο, είναι μπαρούφα μιάς και τα όποια όρια της επιστήμης καταριπτωνται
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.
Και δεν αφήνουμε τα ρομπότ λέω 'γω. Να δούμε πως θα χτίσουμε σωστούς ανθρώπους; Με πρότυπο εμένα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Υπάρχει σύγκρουση επιστήμης και θρησκείας;
από gmoutzour » 18 Μαρ 2025, 14:16 » σε Θρησκειολογία - 99 Απαντήσεις
- 10228 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
20 Μαρ 2025, 15:36
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ο εκλαικευτής της επιστήμης Astronio στον Αρναούντογλου.
από έργο_μακέτο » 09 Δεκ 2023, 15:41 » σε Θετικές Επιστήμες - 1 Απαντήσεις
- 478 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Cecily Anne
09 Δεκ 2023, 16:06
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΠΕΡΙ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΟΨΕΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ - Χανς Πρίμας
από regarding_to_Being » 07 Απρ 2025, 05:05 » σε Φιλοσοφία - 19 Απαντήσεις
- 618 Προβολές
-