Ποιά από τις φυσικές επιστήμες βρίσκετε περισσότερο ενδιαφέρουσα;

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.

μάλλον η

Φυσική
15
37%
Επιστήμες της Γης και του περιβάλλοντος(γεωλογία,μετεωρολογία κ.λπ)
1
2%
Χημεία
5
12%
Βιολογία
4
10%
Αστρονομία(την βάζω ξεχωριστά από Φυσική)
7
17%
Ιατρική(οκ δεν είναι βασικός κλάδος)
6
15%
επιστήμη των υλικών
3
7%

Σύνολο ψήφων: 41

Άβαταρ μέλους
nick

Re: Ποιά από τις φυσικές επιστήμες βρίσκετε περισσότερο ενδιαφέρουσα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick » 28 Ιουν 2020, 15:29

parafrwn έγραψε:
28 Ιουν 2020, 15:19
nick έγραψε:
28 Ιουν 2020, 13:44
Εργαζομαι στο computer science και εχω να πω οτι δυο απο τους πιο ταλαντούχους συναδέλφους που εχω γνωρισει ειχαν τελειωσει φυσικο.
computer scientists οι συνάδελφοι ή κάτι άλλο;
Προγραμματιστες ειμαστε ολοι

parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn » 28 Ιουν 2020, 15:29

nick έγραψε:
28 Ιουν 2020, 15:29
parafrwn έγραψε:
28 Ιουν 2020, 15:19
nick έγραψε:
28 Ιουν 2020, 13:44
Εργαζομαι στο computer science και εχω να πω οτι δυο απο τους πιο ταλαντούχους συναδέλφους που εχω γνωρισει ειχαν τελειωσει φυσικο.
computer scientists οι συνάδελφοι ή κάτι άλλο;
Προγραμματιστες ειμαστε ολοι
Okay, thanks.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.

Άβαταρ μέλους
ammophila
Phorum.gr user: Alamo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ammophila » 28 Ιουν 2020, 15:31

Πικρή αλήθεια , όλοι μα όλοι ,και αλυσιτελείς
µυρµηκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράν.

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 02 Ιούλ 2020, 13:26

μόνο μια ψήφος η βιολογία;
ανδροκρατείται το νήμα να υποθέσω :)

the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 02 Ιούλ 2020, 13:35

το αγαπημένο μου μάθημα ήταν η φυσική. και το χειρότερο η χημεία. τελικά, λύσεις μου έδωσε το 2ο, η χημεία. :a040:

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 02 Ιούλ 2020, 13:48

Κόκκορας έγραψε:
02 Ιούλ 2020, 13:26
Η βιολογία είναι πολύ ενδιαφέρουσα και σε συνδυασμό με την φυσική (βιοφυσική, ιατρική φυσική), τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πιθανόν και άλλες επιστήμες. Θυμάμαι ότι στο δικό μου πρόγραμμα σπουδών είχαμε μερικά μαθήματα βιολογίας, πράγμα που δεν μου άρεσε, θα προτιμούσα μαθήματα φυσικής. Αλλά όταν έφτασα στο dna μπορώ να πω ότι μου κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον, ώστε για περαιτέρω σπουδές να επέλεγα κλάδο βιολογίας (πολλοί το έκαναν με σπουδές βιοφυσικής).

- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - » 02 Ιούλ 2020, 21:20

Antares έγραψε:
02 Ιούλ 2020, 13:48
Κόκκορας έγραψε:
02 Ιούλ 2020, 13:26
Η βιολογία είναι πολύ ενδιαφέρουσα και σε συνδυασμό με την φυσική (βιοφυσική, ιατρική φυσική), τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πιθανόν και άλλες επιστήμες. Θυμάμαι ότι στο δικό μου πρόγραμμα σπουδών είχαμε μερικά μαθήματα βιολογίας, πράγμα που δεν μου άρεσε, θα προτιμούσα μαθήματα φυσικής. Αλλά όταν έφτασα στο dna μπορώ να πω ότι μου κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον, ώστε για περαιτέρω σπουδές να επέλεγα κλάδο βιολογίας (πολλοί το έκαναν με σπουδές βιοφυσικής).
Και εγώ στο μάθημα της βιοφυσικής αγάπησα την βιολογία. Και ο κλάδος των ιατρικών/φαρμακευτικών είναι που με κάνει να ανέχομαι την στατιστική (https://plus.maths.org/content/pharmace ... statistics). Αν δεν υπήρχε εφαρμογή και σ' αυτούς τους κλάδους δεν θα την επέλεγα ποτέ σαν κατεύθυνση. Του χρόνου θα κάνω το μάθημα "βιοστατιστική και επιδημιολογία" και ανυπομονώ να δω πώς θα είναι.

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 03 Ιούλ 2020, 09:48

- Casper - έγραψε:
02 Ιούλ 2020, 21:20
Και εγώ στο μάθημα της βιοφυσικής αγάπησα την βιολογία. Και ο κλάδος των ιατρικών/φαρμακευτικών είναι που με κάνει να ανέχομαι την στατιστική (https://plus.maths.org/content/pharmace ... statistics). Αν δεν υπήρχε εφαρμογή και σ' αυτούς τους κλάδους δεν θα την επέλεγα ποτέ σαν κατεύθυνση. Του χρόνου θα κάνω το μάθημα "βιοστατιστική και επιδημιολογία" και ανυπομονώ να δω πώς θα είναι.
Άλλη μια ειδίκευση είναι η Neurophysics η έρευνα του εγκεφάλου με την βοήθεια της φυσικής και φυσικά η medical physics ή ακτινοφυσική σε εμάς (ο φυσικός εργάζεται στα νοσοκομεία επιβλέποντας τα ακτινολογικά μηχανήματα).
Η Neurophysics πρέπει να έχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού ασχολείται με τα μαγνητικά πεδία του εγκεφάλου (https://www.cbs.mpg.de/former-departments/neurophysics).
Νομίζω σπουδάζεις στην Κύπρο. Σε ποιο τμήμα φυσικής;

- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - » 03 Ιούλ 2020, 14:48

Antares έγραψε:
03 Ιούλ 2020, 09:48
- Casper - έγραψε:
02 Ιούλ 2020, 21:20
Άλλη μια ειδίκευση είναι η Neurophysics η έρευνα του εγκεφάλου με την βοήθεια της φυσικής και φυσικά η medical physics ή ακτινοφυσική σε εμάς (ο φυσικός εργάζεται στα νοσοκομεία επιβλέποντας τα ακτινολογικά μηχανήματα).
Η Neurophysics πρέπει να έχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού ασχολείται με τα μαγνητικά πεδία του εγκεφάλου (https://www.cbs.mpg.de/former-departments/neurophysics).
Νομίζω σπουδάζεις στην Κύπρο. Σε ποιο τμήμα φυσικής;
Και αυτά μ' αρέσουν πολύ. Από μικρή μου άρεσε και η ιατρική, αλλά όλα αυτά είναι πολύ extreme για μένα. Πολύ... σοβαρά. Όχι πως αυτό που επέλεξα δεν είναι extreme, αλλά λέμε τώρα.

Ναι Κύπρο είμαι. Ξεκίνησα πέρσυ μαθηματικά, με κατεύθυνση στατιστικής. Του χρόνου τελειώνω. Την φυσική αναγκάστηκα να την παρατήσω (καλά θυμάσαι για το φυσικό). Μεγάλη και πονεμένη ιστορία. Δεν πειράζει. Μαθηματικά και φυσική ήταν πάντα οι πρώτες μου επιλογές.

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 03 Ιούλ 2020, 15:04

- Casper - έγραψε:
03 Ιούλ 2020, 14:48

Και αυτά μ' αρέσουν πολύ. Από μικρή μου άρεσε και η ιατρική, αλλά όλα αυτά είναι πολύ extreme για μένα. Πολύ... σοβαρά. Όχι πως αυτό που επέλεξα δεν είναι extreme, αλλά λέμε τώρα.

Ναι Κύπρο είμαι. Ξεκίνησα πέρσυ μαθηματικά, με κατεύθυνση στατιστικής. Του χρόνου τελειώνω. Την φυσική αναγκάστηκα να την παρατήσω (καλά θυμάσαι για το φυσικό). Μεγάλη και πονεμένη ιστορία. Δεν πειράζει. Μαθηματικά και φυσική ήταν πάντα οι πρώτες μου επιλογές.
Ρώτησα γιατί είχα μπερδευτεί. Ξανά παρεμφερές αντικείμενο διάλεξες και σου εύχομαι με το καλό του χρόνου το πτυχίο.
Όλα σοβαρά είναι. Εκπαιδευτικός είναι ένα σοβαρό επάγγελμα. Παραδίδεις μαθήματα απ' ότι έχεις γράψει.

- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - » 03 Ιούλ 2020, 15:07

Antares έγραψε:
03 Ιούλ 2020, 15:04
- Casper - έγραψε:
03 Ιούλ 2020, 14:48

Ρώτησα γιατί είχα μπερδευτεί. Ξανά παρεμφερές αντικείμενο διάλεξες και σου εύχομαι με το καλό του χρόνου το πτυχίο.
Όλα σοβαρά είναι. Εκπαιδευτικός είναι ένα σοβαρό επάγγελμα. Παραδίδεις μαθήματα απ' ότι έχεις γράψει.
Σ' ευχαριστώ :)

Ναι ισχύει, απλά στους κλάδους της ιατρικής ένα λάθος μπορεί να κοστίσει ανθρώπινη ζωή. Βέβαια ένας καθηγητής μου φυσικός έλεγε πως ένας λάθος υπολογισμός μηχανικού μπορεί να κοστίσει εκατοντάδες ζωές, οπότε...

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 03 Ιούλ 2020, 15:11

break έγραψε:
28 Ιουν 2020, 02:48
Φυσική γιατί φαίνεται να είναι πιο μακριά από την τελική απάντηση από οποιαδήποτε άλλη επιστήμη. Είμαστε ίσως κοντά στο όριο του τι μπορούμε να αντλήσουμε από πειράματα, από το πόσο μακρυά μπορούμε να δούμε με τηλεσκόπια μέχρι του πόσο δυνατά μπορούμε να τρακάρουμε σωματίδια μεταξύ τους αλλά η πλήρη ερμηνεία της φύσης, η θεωρία των πάντων, η απάντηση στην ερώτηση του τι στο διάολο σημαίνουν όλα αυτά, δεν διαφαίνεται πουθενά στον ορίζοντα.
.

Γιαυτό καί αυτό τό ερώτημα πού θέτεις ανήκει στά "Αληθινά" ερωτήματα..... :g030:

Πού λένε κι οι Φιλόσοφοι......

Οπου Αληθινό.....είναι το Ερώτημα πού δέν έχει ακριβή απάντηση......

Πού θά είναι υπό συνζήτηση ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ..... :102:

Τάδε Εφη.....Εφη Τάδε.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 03 Ιούλ 2020, 15:15

- Casper - έγραψε:
03 Ιούλ 2020, 15:07
Ναι ισχύει, απλά στους κλάδους της ιατρικής ένα λάθος μπορεί να κοστίσει ανθρώπινη ζωή. Βέβαια ένας καθηγητής μου φυσικός έλεγε πως ένας λάθος υπολογισμός μηχανικού μπορεί να κοστίσει εκατοντάδες ζωές, οπότε...
Την ιατρική την σκεφτόμουν και εγώ στα 17 μου. Δεν ήταν ο φόβος που με απέτρεψε, απλά το ενδιαφέρον μου για φυσική/μαθηματικά ήταν μεγαλύτερο.
Το θέμα είναι να σου πάνε καλά τα πράγματα με αυτό που διάλεξες. Ούτε εμένα μου πήγαν καλά, στο πανεπιστήμιο της Χαιδεμβέργης στην Γερμανία στο τμήμα φυσικής και ας ενθουσιάστηκα με το πανεπιστήμιο. Μετά τελείωσα τις φυσικές επιστήμες του ΕΑΠ (Ανοικτό Πανεπιστήμιο) αλλά το μετάνιωσα που γύρισα στην Ελλάδα. Είναι να μην σου τύχουν.

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 03 Ιούλ 2020, 15:18

- Casper - έγραψε:
28 Ιουν 2020, 01:19
Antigeist έγραψε:
28 Ιουν 2020, 00:54
Το ερώτημα είναι κατά βάθος παιδικό γιατί η επίστημη που ασχολείται με τους νόμους που διέπουν την μαθηματικά δομημένη φύση είναι ουσιαστικά μια και ενιαία με διαφορική επιμέρους εστίαση ανάλογα το φαινόμενο ή την αρχή που ερευνάται. Δεν γίνεται να σε ενδιαφέρει η γεωλογία αλλά να μην σε ενδιαφέρει η χημεία.
Αυτό.
Antigeist έγραψε:
28 Ιουν 2020, 01:08
Κόκκορας έγραψε:
28 Ιουν 2020, 01:00
η λέξη κλειδί εδώ είναι η"περισσότερο"
από εκεί και πέρα πάμπολλοι βιολόγοι βγάζουν σπυριά με την Φυσική,αλλά και αρκετοί Φυσικοί (αν και ουκ ολίγοι θέσαν τις βάσεις αυτής της επιστήμης) έχουν μικρό ή μέτριο τέλος πάντων ενδιαφέρον για μια επιστήμη αρκετά περιγραφική όπως η βιολογία.
Και κάπως έτσι επιλέγουμε και σχολή(λέμε τώρα,το 99% κρίνει βάσει επαγγελματικής προοπτικής)
Για ονόμασέ μου έναν συγκεκριμένο βιολόγο που βγάζει σπυριά με τη φυσική. Χωρίς το μικροσκόπιο και μύρια αλλά εργαλεία της φυσικής η βιολογία ακόμα θα έκανε παρέα με τον Αριστοτέλη. Το να είναι κάποιος καλός γνωστής κάποιων βασικών πραγμάτων της βιολογίας όπως ο δασκαλάκος του λυκείου δεν τον καθιστά πραγματικό επιστήμονα με την έννοια του υπαρξιακά δοσμένου ερευνητή.
Για διάσημους βιολόγους δεν γνωρίζω, αλλά στην σχολή που ήμουν οι βιολόγοι μισούσαν τους φυσικούς, όπως και το αντικείμενο. Μας τα έλεγε κιόλας ένας καθηγητής μας (ο αγαπημένος μου) που ήταν φυσικός αλλά η έρευνα του ήταν πάνω στην βιοφυσική, οπότε μπαινόβγαινε συνεχώς και στο διπλανό τμήμα της βιολογίας.

Και μένα παλιά δεν μου άρεσε καθόλου η βιολογία, και πολύ λίγο η χημεία, ενώ λάτρευα μαθηματικά και φυσική. Τώρα μου αρέσουν όλα, απλά έχω περισσότερη προτίμηση στην φυσική.
.

Η τελευταία σου πρόταση μού θύμισε ένα παιδάκι στήν Ερμού.....

Πού τού έχωσαν ενα μικρόφωνο στό στόμα.....

Καί τό ρώτησαν.....τί τού αρέσει.....εκεί που τό είχαν φέρει.....

Καί απαντάει ΟΛΑ...... :D

Ξαναβρήκες τήν παιδική περιέργεια γιά Ολα..... :102: ...... :p2:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 03 Ιούλ 2020, 15:26

Δεν είναι μόνο η παιδική περιέργεια. Τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχουν πολλά διεπιστημονικά μεταπτυχιακά, ειδικεύσεις, ακόμη και ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός μπορεί να ασχοληθεί με την βιολογία, λόγω της εξέλιξης. Παλαιότερα ήταν πιο στεγανά τα όρια.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών