Panstarrs
Panstarrs
Είναι ένα project κοινοπραξίας πανεπιστημίων από 6 χώρες που φωτογραφίζει τον νυχτερινό ουρανό (το κομμάτι του που φαίνεται από τη Χαβάη) αρκετές φορές το χρόνο σε 5 συχνότητες, με τηλεσκόπιο του 1.8 μέτρου και κάμερα 1 gigabpixel. Ο ουρανός είναι χωρισμένος σε μερικές χιλιάδες στάνταρ κυψέλες (cells) και ξέρεις ας πούμε ότι η κυψέλη 2261.75 είναι η περιοχή του Μ51. Οι βασικοί στόχοι είναι από τη σύγκριση των φωτογραφιών να εντοπιστούν μεταβλητά και κινούμενα αντικείμενα (πλανήτες, κομήτες, μετεωρίτες, σουπερνόβες κλπ). Αυτοί βρήκανε τον ουαμουαμουα ή πώς λέγεται και νομίζω έχουν ήδη ξεπεράσει σε ανακαλύψεις τέτοιου είδους αντικειμένων τις έρευνες όλων των προηγούμενων αιώνων μαζί.
Ωστόσο σαν side effect έχει πρωτογενές υλικό για να χαζέψεις ή να φτιάξεις έγχρωμες φωτογραφίες ολόκληρου του ουρανού από 30 μοίρες νότια και πάνω. Και το υλικό αυτό είναι δωρεάν αναζητήσιμο και διαθέσιμο.
https://ps1images.stsci.edu/cgi-bin/ps1 ... 0&catlist=
Δυστυχώς οι χρωματικές συχνότητες είναι πράσινο, κόκκινο, πιο κόκκινο, εγγύς υπέρυθρο και μακρινό υπέρυθρο. Δεν έχει δηλαδή καθόλου μπλε που σημαίνει είναι αδύνατο να το χρησιμοποιήσεις για να βγάλεις φωτογραφίες σε χρώματα που θα έβλεπε το ανθρώπινο μάτι αν και διατηρώ κάποια ελπίδα μόλις ξεσκονίσω την ανάλυση Φουριέ μου.
Ωστόσο σαν side effect έχει πρωτογενές υλικό για να χαζέψεις ή να φτιάξεις έγχρωμες φωτογραφίες ολόκληρου του ουρανού από 30 μοίρες νότια και πάνω. Και το υλικό αυτό είναι δωρεάν αναζητήσιμο και διαθέσιμο.
https://ps1images.stsci.edu/cgi-bin/ps1 ... 0&catlist=
Δυστυχώς οι χρωματικές συχνότητες είναι πράσινο, κόκκινο, πιο κόκκινο, εγγύς υπέρυθρο και μακρινό υπέρυθρο. Δεν έχει δηλαδή καθόλου μπλε που σημαίνει είναι αδύνατο να το χρησιμοποιήσεις για να βγάλεις φωτογραφίες σε χρώματα που θα έβλεπε το ανθρώπινο μάτι αν και διατηρώ κάποια ελπίδα μόλις ξεσκονίσω την ανάλυση Φουριέ μου.
- hellegennes
Re: Panstarrs
Ομούα-μούα, λέγεται. 

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.