Πώς γεννήθηκε η πρώτη μορφή ζωής στον πλανήτη;
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Πώς γεννήθηκε η πρώτη μορφή ζωής στον πλανήτη;
δεν ξέρω αν έπρεπε το νήμα να το ανοίξω εδώ ή στη φιλοσοφία
η πορεία των έμβιων όντων στον πλανήτη αντανακλά μια πολύ μακροχρόνια εξελικτική διαδικασία
ο πλανήτης όμως κατά τη δημιουργία του ήταν ένα μέρος όπου δεν υπήρχαν έμβια όντα
έχω ακούσει για την διαμόρφωση των συνθηκών που θα μπορούσε να αναπτυχθεί η ζωή
αλλά το ερώτημα είναι πως προέκυψε το πρώτο έμβιο ον από το πουθενά
πως γίνεται να προκύψει κάτι έμβιο από κάτι άβιο;
το ερώτημα είναι ειλικρινές και δεν έχω κάποια απάντηση, θα ήθελα να ακούσω γνώμες
η πορεία των έμβιων όντων στον πλανήτη αντανακλά μια πολύ μακροχρόνια εξελικτική διαδικασία
ο πλανήτης όμως κατά τη δημιουργία του ήταν ένα μέρος όπου δεν υπήρχαν έμβια όντα
το ερώτημα είναι ειλικρινές και δεν έχω κάποια απάντηση, θα ήθελα να ακούσω γνώμες
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Re: Πώς γεννήθηκε η πρώτη μορφή ζωής στον πλανήτη;
με την Θεια Χαρη αλλα δεν ξερω λεπτομερειες
Δεν προκυπτει απο καπου αυτοΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑28 Απρ 2020, 20:44
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
-
Θες να πεις οτι πριν 4 δις χρονια που δημιουργηθηκε η Γη υπηρχε ζωη με το καλημερα;GoBack έγραψε: ↑28 Απρ 2020, 20:54Δεν προκυπτει απο καπου αυτοΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑28 Απρ 2020, 20:44
Λένε ότι οι πρώτες οργανικές ύλες (νομίζω αμινοξέα) δημιουργήθηκαν σε λάσπη (νομίζω άργιλο) με ηλεκτρικές εκκενώσεις. Έχει επαληθευτεί σε εργαστήρια. Μετά οι μονοκύτταροι οργανισμοί, οι πολυκύτταροι κλπ.
Η πηγή είναι ένα ντοκιμαντέρ που είδα παλιά.
Η πηγή είναι ένα ντοκιμαντέρ που είδα παλιά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος κορόιδο την 28 Απρ 2020, 20:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Περαστικά αν και ο ρατσισμός είναι συνώνυμο της ασκεψίας και δεν βλέπω να έιναι περαστικός
- wooded glade
Αν δημιουργήθηκε έμβιο από άβιο με φυσικό τρόπο, τότε αυτό πρέπει να γίνεται και τώρα.
Γιατί να μην γίνεται ;
Γιατί να μην γίνεται ;
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
οι πρώτοι έμβιοι οργανισμοί σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη εμφανίστηκαν μετά τη δημιουργία των ωκεανών, πριν από περίπου 4,4 δις έτηGoBack έγραψε: ↑28 Απρ 2020, 20:54Δεν προκυπτει απο καπου αυτοΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑28 Απρ 2020, 20:44
η παλαιότερη αποδεδειγμένη μορφή ζωής που έχει ανακαλυφθεί χρονολογείται περίπου 3,5 δις έτη πριν, ενώ η γη δημιουργήθηκε πριν από 4,5 έτη
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Μπορεί να παραχθεί έμβιο απο άβιο, διοξειδιο του άνθρακα, αμμωνία και νερό με ηλεκτρισμό έδωσαν αμινοξέα. Το πρόβλημα είναι απο αμινοξέα προς κύτταρο. Εκεί το χάος!ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑28 Απρ 2020, 20:44δεν ξέρω αν έπρεπε το νήμα να το ανοίξω εδώ ή στη φιλοσοφία
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Δεν ξέρω, αλλά σαν γνήσιος πχωρουμίστας θα προσπαθήσω να απαντήσω.
Από τι στιγμή που τα έμβια αποτελούνται από τα ίδια στοιχεία που αποτελούνται και τα άβια, λογικά από σύμπτωση δημιουργήθηκαν οι πρώτοι απλούστεροι έμβιοι μικροοργανισμοί.
Πιθανο.Μπορουμε να πουμε με βεβαιοτητα οτι δεν υπηρχε καμια μορφη ζωης;stergiosbik έγραψε: ↑28 Απρ 2020, 20:56Θες να πεις οτι πριν 4 δις χρονια που δημιουργηθηκε η Γη υπηρχε ζωη με το καλημερα;GoBack έγραψε: ↑28 Απρ 2020, 20:54Δεν προκυπτει απο καπου αυτοΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑28 Απρ 2020, 20:44
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
ενδιαφέρον
δηλαδή μπορεί ένας άνθρωπος εκμεταλλευόμενος άβια υλική μάζα και ενέργεια να γεννήσει έμβια οργανική ύλη;
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Υπάρχουν πολλές υποθέσεις.
Η Πανσπερμία λέει ότι είναι πιθανόν η ζωή στη Γη να προέρχεται από άλλο πλανήτη. Μπορεί για παράδειγμα να δημιουργήθηκε ζωή στον Άρη με κάποιο τρόπο, και επειδή γνωρίζουμε ότι προσκρούσεις αστεροειδών μπορούν να εκτοξεύσουν υλικό με ταχύτητα διαφυγής, η ζωή του Άρη να μεταφέρθηκε στη Γη.
Η αβιογένεση λέει ότι η ζωή είναι φυσικό επακόλουθο της χημείας, και υπό τις κατάλληλες συνθήκες μπορείς να έχεις μια χημική διαδικασία η οποία αναπαράγει τον εαυτό της. Από εκείνη τη στιγμή, αναλαμβάνουν η εξέλιξη και η φυσική επιλογή.
Και οι δύο περιπτώσεις είναι πιθανές, αν και η δεύτερη είναι πολύ πιο θεμελιώδεις από τη πρώτη. Πολλοί έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν νέα ζωή σε εργαστήριο αλλά κανείς δεν το έχει καταφέρει ακόμα. Γνωρίζουμε τη χημεία που ευθύνεται για τη βιολογία που βλέπουμε, αλλά είναι τόσο περίπλοκη και πολύπλοκη που είναι πολύ δύσκολο να την αναπαράγουμε.
Η Πανσπερμία λέει ότι είναι πιθανόν η ζωή στη Γη να προέρχεται από άλλο πλανήτη. Μπορεί για παράδειγμα να δημιουργήθηκε ζωή στον Άρη με κάποιο τρόπο, και επειδή γνωρίζουμε ότι προσκρούσεις αστεροειδών μπορούν να εκτοξεύσουν υλικό με ταχύτητα διαφυγής, η ζωή του Άρη να μεταφέρθηκε στη Γη.
Η αβιογένεση λέει ότι η ζωή είναι φυσικό επακόλουθο της χημείας, και υπό τις κατάλληλες συνθήκες μπορείς να έχεις μια χημική διαδικασία η οποία αναπαράγει τον εαυτό της. Από εκείνη τη στιγμή, αναλαμβάνουν η εξέλιξη και η φυσική επιλογή.
Και οι δύο περιπτώσεις είναι πιθανές, αν και η δεύτερη είναι πολύ πιο θεμελιώδεις από τη πρώτη. Πολλοί έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν νέα ζωή σε εργαστήριο αλλά κανείς δεν το έχει καταφέρει ακόμα. Γνωρίζουμε τη χημεία που ευθύνεται για τη βιολογία που βλέπουμε, αλλά είναι τόσο περίπλοκη και πολύπλοκη που είναι πολύ δύσκολο να την αναπαράγουμε.
Απ' ότι είχαν πει, έκαναν πείραμα σε εργαστήριο και δημιούργησαν οργανικές ύλες (αμινοξέα).ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑28 Απρ 2020, 21:00ενδιαφέρον
δηλαδή μπορεί ένας άνθρωπος εκμεταλλευόμενος άβια υλική μάζα και ενέργεια να γεννήσει έμβια οργανική ύλη;
Μην μου ζητάτε στοιχεία γιατί δεν βρήκα τίποτα σχετικό στο νετ. Αλλά δεν λέω ψέματα.
Περαστικά αν και ο ρατσισμός είναι συνώνυμο της ασκεψίας και δεν βλέπω να έιναι περαστικός
Σχεδόν κάθε τετραγωνικό εκατοστό της στεριάς και κάθε κυβικό εκατοστό της θάλασσας είναι γεμάτα με σύγχρονα μικρόβια. Λες ένας καινούργιος μικροοργανισμός να είχε την οποιαδήποτε ευκαιρία να εξελιχθεί?wooded glade έγραψε: ↑28 Απρ 2020, 20:58Αν δημιουργήθηκε έμβιο από άβιο με φυσικό τρόπο, τότε αυτό πρέπει να γίνεται και τώρα.
Γιατί να μην γίνεται ;
κορόιδο έγραψε: ↑28 Απρ 2020, 21:01Απ' ότι είχαν πει, έκαναν πείραμα σε εργαστήριο και δημιούργησαν οργανικές ύλες (αμινοξέα).ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑28 Απρ 2020, 21:00ενδιαφέρον
Μην μου ζητάτε στοιχεία γιατί δεν βρήκα τίποτα σχετικό στο νετ. Αλλά δεν λέω ψέματα.

«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ανακαλύφθηκαν σημάδια ζωής σε πλανήτη 124 έτη φωτός μακριά από τη Γη
από Ίακχος » 17 Απρ 2025, 10:52 » σε Θετικές Επιστήμες - 1 Απαντήσεις
- 97 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από axilmar
17 Απρ 2025, 11:12
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μια νεα λέξη γεννηθηκε στην τεχνικη αργκο?
από George_V » 20 Οκτ 2023, 23:27 » σε Γλωσσολογία - 29 Απαντήσεις
- 1988 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
11 Νοέμ 2023, 15:57
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ζωόφιλοι - με τα κατοικίδια σας καταστρέφετε τον πλανήτη
από georgebi » 14 Δεκ 2023, 13:39 » σε Εναλλακτικές επιστήμες - 70 Απαντήσεις
- 2878 Προβολές
-