Cybernetics. Τι είναι;
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Cybernetics. Τι είναι;
Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει;
Είναι σαν τα μαθηματικά;
Ευχαριστώ
Είναι σαν τα μαθηματικά;
Ευχαριστώ
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Re: Cybernetics. Τι είναι;
Είναι σαν τα μαθηματικά αλλά με λιγότερα μαθηματικά και περισσότερα cybernetics
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα!
Πιάσε πράμα:
https://webcache.googleusercontent.com/ ... =firefox-b
Πιάσε πράμα:
https://webcache.googleusercontent.com/ ... =firefox-b
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
How to search on Google
ή
Let Me Google That For You
Είναι ένας όρος "ομπρέλα" που καλύπτει καμιά τριανταριά επιστημονικά πεδία που σχετίζονται με συστήματα. Όποιος σου πει οτι έχει σπουδάσει cybernetics, εκτός του οτι είναι ψώνιο, κατά πάσα πιθανότητα είναι ανίδεος για τι πράγμα μιλάει.
ή
Είναι ένας όρος "ομπρέλα" που καλύπτει καμιά τριανταριά επιστημονικά πεδία που σχετίζονται με συστήματα. Όποιος σου πει οτι έχει σπουδάσει cybernetics, εκτός του οτι είναι ψώνιο, κατά πάσα πιθανότητα είναι ανίδεος για τι πράγμα μιλάει.
- Γενιά της Αμαρτίας
Πες το μου λιανάa8s έγραψε: ↑01 Οκτ 2020, 10:01How to search on Google
ή
Υπάρχουν καλά βιβλία στα ελληνικά για νουμπάδες;
Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑01 Οκτ 2020, 10:04Πες το μου λιανάa8s έγραψε: ↑01 Οκτ 2020, 10:01How to search on Google
ή
Υπάρχουν καλά βιβλία στα ελληνικά για νουμπάδες;
Για ποιο απ' όλα τα πεδία; Τεχνητή νοημοσύνη (η οποία με τη σειρά της σπάει σε άλλα πέντε-έξι πεδία), ρομποτική, συστήματα ελέγχου, είναι μερικά από τα πεδία που καλύπτουν τον όρο. Δεν υπάρχει βιβλίο έτσι γενικά και ξεκάρφωτα για cybernetics και αν υπάρχουν θα σου κάνουν μια γενική περίληψη περί συστημάτων. Ε, αν θες κάτι τέτοιο μπες στη wikipedia και διάβασε τι είναι, το ίδιο κάνει και δεν θα χαλάσεις τσάμπα τα λεφτά σου.Είναι ένας όρος "ομπρέλα" που καλύπτει καμιά τριανταριά επιστημονικά πεδία που σχετίζονται με συστήματα.
- Γενιά της Αμαρτίας
Τα γενικά θέλω με απλά παραδείγματαa8s έγραψε: ↑01 Οκτ 2020, 10:14Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑01 Οκτ 2020, 10:04Πες το μου λιανάa8s έγραψε: ↑01 Οκτ 2020, 10:01How to search on Google
ή
Υπάρχουν καλά βιβλία στα ελληνικά για νουμπάδες;Για ποιο απ' όλα τα πεδία; Τεχνητή νοημοσύνη (η οποία με τη σειρά της σπάει σε άλλα πέντε-έξι πεδία), ρομποτική, συστήματα ελέγχου, είναι μερικά από τα πεδία που καλύπτουν τον όρο. Δεν υπάρχει βιβλίο έτσι γενικά και ξεκάρφωτα για cybernetics και αν υπάρχουν θα σου κάνουν μια γενική περίληψη περί συστημάτων. Ε, αν θες κάτι τέτοιο μπες στη wikipedia και διάβασε τι είναι, το ίδιο κάνει και δεν θα χαλάσεις τσάμπα τα λεφτά σου.Είναι ένας όρος "ομπρέλα" που καλύπτει καμιά τριανταριά επιστημονικά πεδία που σχετίζονται με συστήματα.
Μου κάνει μόνο βιβλίο στα ελληνικά.
Είπα για νουμπάδες...
Στις ανθρωπιστικές τι γίνεται με τα cybernetics;
- Dwarven Blacksmith
Φίλε λίγο υπομονή, τον άλλο μήνα βγαίνει το Cyberpunk 2077.

Εισερχόμαστε σε μια εποχή πολύ επικίνδυνη. Η ρομποτική μοιάζει ξένη στο ανθρώπινο μυαλό και μπορεί να προκαλέσει πόνο. Οι κακοί άνθρωποι ενθουσιάζονται με τον έλεγχο. Οι καλοί προτιμούν να επηρεάζουν. Απαλά.
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.
Δεν μπορώ να σε κατευθύνω σε οτι αφορά το cybernetics και τις ανθρωπιστικές σπουδές γιατί είμαι μηχανικός (βασικά πληροφορικός, αλλά whatever). Το μόνο που ξέρω είναι οτι στην κοινωνιολογία υπάρχουν κλάδοι που σχετίζονται με το cybernetics. Από βιβλία σχετικά μ' αυτό, βλέπω οτι υπάρχει αυτό γι αυτή την κατηγορία, αλλά δεν έχω κάποια κριτική γι αυτό το βιβλίο μιας και δεν το έχω διαβάσει. Αλλά απ' οτι βλέπω το έχει γράψει μαθηματικός και έχω μπει στον πειρασμό να το πάρω (thanks by the way, δεν θα έμπαινα στον κόπο να το βρω αλλιώς).Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑01 Οκτ 2020, 10:51Τα γενικά θέλω με απλά παραδείγματα
Μου κάνει μόνο βιβλίο στα ελληνικά.
Είπα για νουμπάδες...
Στις ανθρωπιστικές τι γίνεται με τα cybernetics;
Να τους προσέχετε. Θέλουν να σας κάνουν όλες σκλάβους τους.
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.
παρτι.
συνηθως καταληγει με τους φυτουλες καβαλα στις αλαφροισκιωτες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Καραμελίτσα
Είναι αγγλική μετάφραση της αρχαίας ελληνικής τέχνης του κυβερνάν, που εστί προβλέπειν, όπως είπε ο μεγάλος Αλκιβιάδης. Είναι η τέχνη που δίδαξε ο Αριστοτέλης στον Αλέξανδρο και κατέκτησε τον κόσμο. Την ανακάλυψαν οι αμερικάνοι τη δεκαετία του 20, από ένα χειρόγραφο που βρήκαν σε ανασκαφές στην Αθήνα.
Z
Catchy word στα 70s. Αναφερόταν σε πολύπλοκα συστήματα κ οργανισμούς, σχέση μηχανής/ανθρώπου, κλπ.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑01 Οκτ 2020, 09:31Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει;
Είναι σαν τα μαθηματικά;
Ευχαριστώ
Πλέον κοίτα για operations research, machine learning.
Αν θες να ψάξεις για cybernetics, κοίτα για τους Ashby & S. Beer.
Υγ: μάθε αγγλικά
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
-
Νομίζω:
Wiener Norbert:"Κυβερνητική και κοινωνία"
Wiener Norbert:"Κυβερνητική και κοινωνία"