Στον Κων. Δασκαλάκη το φετινό μαθηματικό βραβείο Rolf Nevanlinna
Στον Κων. Δασκαλάκη το φετινό μαθηματικό βραβείο Rolf Nevanlinna
Στον 37χρονο Έλληνα καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης των Υπολογιστών του ΜΙΤ, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, απονέμεται το φετινό βραβείο μαθηματικών Rolf Nevanlinna.
Η ανακοίνωση έγινε στη διάρκεια του συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Μαθηματικών στο Ρίο της Βραζιλίας.
Το βραβείο, το οποίο δημιουργήθηκε το 1981 προς τιμή του Φινλανδού μαθηματικού Ρολφ Νεβανλίνα και συνοδεύεται από το ποσό των 10.000 ευρώ, απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια σε επιστήμονα έως 40 ετών, ο οποίος έχει σημαντική συμβολή στα μαθηματικά της επιστήμης των υπολογιστών.
Ο Κων. Δασκαλάκης είναι απόφοιτος του ΕΜΠ και πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ.
Το βραβείο Rolf Nevanlinna είναι η κορυφαία διεθνής διάκρισή του μέχρι σήμερα και του ανοίγει το δρόμο για να συμμετάσχει πλέον στο «Φόρουμ της Χαϊδελβέργης», όπου κάθε χρόνο παίρνουν μέρος οι κάτοχοι των κορυφαίων μαθηματικών βραβείων (Fields, Abel, Turing και Nevanlinna).
https://www.naftemporiki.gr/story/13783 ... nevanlinna
Η ανακοίνωση έγινε στη διάρκεια του συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Μαθηματικών στο Ρίο της Βραζιλίας.
Το βραβείο, το οποίο δημιουργήθηκε το 1981 προς τιμή του Φινλανδού μαθηματικού Ρολφ Νεβανλίνα και συνοδεύεται από το ποσό των 10.000 ευρώ, απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια σε επιστήμονα έως 40 ετών, ο οποίος έχει σημαντική συμβολή στα μαθηματικά της επιστήμης των υπολογιστών.
Ο Κων. Δασκαλάκης είναι απόφοιτος του ΕΜΠ και πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ.
Το βραβείο Rolf Nevanlinna είναι η κορυφαία διεθνής διάκρισή του μέχρι σήμερα και του ανοίγει το δρόμο για να συμμετάσχει πλέον στο «Φόρουμ της Χαϊδελβέργης», όπου κάθε χρόνο παίρνουν μέρος οι κάτοχοι των κορυφαίων μαθηματικών βραβείων (Fields, Abel, Turing και Nevanlinna).
https://www.naftemporiki.gr/story/13783 ... nevanlinna
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Re: Στον Κων. Δασκαλάκη το φετινό μαθηματικό βραβείο Rolf Nevanlinna

Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
-
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Ωραίος ο Δασκαλάκης! Μπράβο του. Νομπέλ Μαθηματικών πότε θα υπάρξει;;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Δεν νομίζω πως θα υπάρξει ποτέ Nobel μαθηματικών. Υπάρχουν τα Fields, Abel.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
-
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Δεν ξέρω, έχουν την αίγλη του νόμπελ;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Stephen Hawking
Stephen Hawking
Το Fields σίγουρα

Δες εδώ τον Villani να συζητάει γύρω από το μετάλλιό του. Πέρα από τις προσωπικές εξιστορήσεις, νομίζω εξηγεί κάποια πράγματα για το μετάλλιο, με ωραίο στυλ

Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
εδω το ζητουμενο δεν ειναι να παρεις νομπελ για να χει να παινευεται η θεια απο το χωριο που το χει ακουστα ή για να φουντωνεις το εγω σου
αλλα να χαιρει το εργο σου της εκτιμησης των συναδελφων σου(κλεμμενο αυτο
),αυτο ειναι το αληθινο βραβειο
συμπαθεστατος ο δασκαλακης ε
αλλα να χαιρει το εργο σου της εκτιμησης των συναδελφων σου(κλεμμενο αυτο

συμπαθεστατος ο δασκαλακης ε
Τι εχει ανακαλυψει;
Πολύ.
https://en.wikipedia.org/wiki/Constantinos_DaskalakisHe has resolved long-standing open problems about the computational complexity of the Nash equilibrium, the mathematical structure and computational complexity of multi-item auctions, and the behavior of machine-learning methods such as the expectation-maximization algorithm. He has obtained computationally and statistically efficient methods for statistical hypothesis testing and learning in high-dimensional settings, as well as results characterizing the structure and concentration properties of high-dimensional distributions.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Σιγά τον επιστήμονα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 5 Απαντήσεις
- 374 Προβολές
-