Η αποστολή της NASA στον ήλιο μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της εξερεύνησης του διαστήματος
Re: Η αποστολή της NASA στον ήλιο μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της εξερεύνησης του διαστήματος
σαν πολύ δεν είναι αυτό?The challenge Parker faces in doing this will be huge. At perihelion, the point in the probe's orbit nearest the the star, the temperature on the front of the spacecraft will probably reach 1,400C.
- Bill Hicks
Re: Η αποστολή της NASA στον ήλιο μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της εξερεύνησης του διαστήματος
αυτό που λέει "front of the spacecraft" ο ΑΡΔ είναι το heatshield. στην σκιά του, το σκάφος είναι περίπου στους 30℃, σύμφωνα με την NASA, το οποίο ακούγεται επίσης κουφό.

I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! 

Ρε πού πετιούνται τα εκατομμύρια..

Δε συμφωνώ ότι είναι πεταμένα λεφτά. Η εξερεύνηση του διαστήματος είναι κάτι που μας αφορά όλους
- hellegennes
Από ποια άποψη είναι κουφό; Εμένα μού ακούγεται τελείως φυσιολογικό.Bill Hicks έγραψε: ↑30 Δεκ 2023, 15:02αυτό που λέει "front of the spacecraft" ο ΑΡΔ είναι το heatshield. στην σκιά του, το σκάφος είναι περίπου στους 30℃, σύμφωνα με την NASA, το οποίο ακούγεται επίσης κουφό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Πεταμένα λεφτά η εξερεύνηση της βασικής πηγής ενέργειας και ραδιενέργειας της ζωής μας.

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Εναι άραγε εξερεύνηση;

Παρατηρητής...
- Bill Hicks
αυτό λέω, ακούγεται αλλά δεν είναι.hellegennes έγραψε: ↑12 Ιαν 2024, 12:30Από ποια άποψη είναι κουφό; Εμένα μού ακούγεται τελείως φυσιολογικό.Bill Hicks έγραψε: ↑30 Δεκ 2023, 15:02αυτό που λέει "front of the spacecraft" ο ΑΡΔ είναι το heatshield. στην σκιά του, το σκάφος είναι περίπου στους 30℃, σύμφωνα με την NASA, το οποίο ακούγεται επίσης κουφό.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! 

Πεταμένα λεφτά 100% είναι, επειδή δεν υπάρχει ακόμα η τεχνολογία για να κάνουμε οτιδήποτε με τις πληροφορίες που θα πάρουμε. Προς το παρόν το μόνο το οποίο θα προσφέρει αυτή η εξερεύνηση είναι bragging rights. Εδώ δεν μπορούμε να εξερευνήσουμε και να εκμεταλλευτούμε ακόμα τα έγκατα της γης ή τα βάθη των ωκεανών, ο ήλιος μας μάρανε. Φυσικά και από επιστημονικής άποψης είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά, αλλά δεν παύουν να είναι πεταμένα λεφτά. Όπως πεταμένα λεφτά είναι και το SETI κτλ. Θυμάμαι τον Carl Sagan, εξαίρετος επιστήμονας κατά τα άλλα, που ήταν όμως σχεδόν πεπεισμένος ότι μπορούμε να κάνουμε επαφή με εξωγήινους. Σα να μην είχε κατανοήσει την απεραντοσύνη του χώρου και του χρόνου που ο ίδιος δίδασκε.hellegennes έγραψε: ↑12 Ιαν 2024, 12:31Πεταμένα λεφτά η εξερεύνηση της βασικής πηγής ενέργειας και ραδιενέργειας της ζωής μας.
Άλλο τα μεγαλεπήβολα οράματα, και άλλο η πραγματικότητα.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- hellegennes
Λάθος κάνεις. Η κατανόηση των ηλιακών κύκλων και της δραστηριότητας του Ήλιου έχει διπλή σημασία. Καταρχήν είναι το κοντινότερο άστρο που μπορούμε να μελετήσουμε και αυτό έχει εφαρμογή σε οτιδήποτε αφορά την αστροφυσική και η αστροφυσική με την σειρά της συνδέεται με ένα σωρό κλάδους που μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι αλλά επηρεάζουν έμμεσα την ζωή σου. Και να μην συνέβαινε αυτό, βέβαια, η εξερεύνηση είναι εξερεύνηση. Δεν κάνουμε επιστήμη μόνο για να καλυτερέψουμε την ζωή μας αλλά και για να μάθουμε πώς λειτουργεί το σύμπαν. Είναι μια πράξη εξερεύνησης.micmic έγραψε: ↑16 Ιαν 2024, 11:02Πεταμένα λεφτά 100% είναι, επειδή δεν υπάρχει ακόμα η τεχνολογία για να κάνουμε οτιδήποτε με τις πληροφορίες που θα πάρουμε.hellegennes έγραψε: ↑12 Ιαν 2024, 12:31Πεταμένα λεφτά η εξερεύνηση της βασικής πηγής ενέργειας και ραδιενέργειας της ζωής μας.
Το δεύτερο πράγμα είναι φυσικά η ηλιακή πρόγνωση. όσο καλύτερα μελετάμε τον Ήλιο τόσο πιο άμεσα θα μπορούμε να αντιδράσουμε σε περίπτωση βίαιου γεγονότος, όπως να σβήσουμε τα δίκτυα ηλεκτροδότησης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Εννοείς από την άποψη του πώς διαχέεται η θερμική ενέργεια μακριά από το σκάφος;Bill Hicks έγραψε: ↑16 Ιαν 2024, 10:26αυτό λέω, ακούγεται αλλά δεν είναι.hellegennes έγραψε: ↑12 Ιαν 2024, 12:30Από ποια άποψη είναι κουφό; Εμένα μού ακούγεται τελείως φυσιολογικό.Bill Hicks έγραψε: ↑30 Δεκ 2023, 15:02
αυτό που λέει "front of the spacecraft" ο ΑΡΔ είναι το heatshield. στην σκιά του, το σκάφος είναι περίπου στους 30℃, σύμφωνα με την NASA, το οποίο ακούγεται επίσης κουφό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν στα είπανε καλά. Το ποσοστό του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού των ΗΠΑ για τη NASA είναι μόνο 0,3%. Το αντίστοιχο ποσοστό όταν πατήσαμε στη Σελήνη των 60'ς, 70'ς ήταν 5-6% επί του συνόλου.
Και σκέψου μόνο με αυτό σήμερα τι έχουμε καταφέρει. Αλλού μάλλον 'πετιούνται' τα δισεκατομμύρια.
- hellegennes
Αντίστοιχα, ο προϋπολογισμός του στρατού τους είναι 12%, δηλαδή 40 φορές μεγαλύτερος.BillSeism έγραψε: ↑21 Ιαν 2024, 15:18Δεν στα είπανε καλά. Το ποσοστό του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού των ΗΠΑ για τη NASA είναι μόνο 0,3%. Το αντίστοιχο ποσοστό όταν πατήσαμε στη Σελήνη των 60'ς, 70'ς ήταν 5-6% επί του συνόλου.
Και σκέψου μόνο με αυτό σήμερα τι έχουμε καταφέρει. Αλλού μάλλον 'πετιούνται' τα δισεκατομμύρια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Παίζει τελικά να ζήσουμε προφητικές στιγμές της Βίβλου? έστω 1%...
από student » 22 Οκτ 2024, 17:21 » σε Θρησκειολογία - 82 Απαντήσεις
- 1938 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από marabou
29 Ιαν 2025, 16:13
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πράσινο φως σε Ευρωπαϊκή Διαστημική αποστολή για έρευνα κοσμικών κυμάτων βαρύτητας
από Ίακχος » 27 Ιαν 2024, 17:54 » σε Θετικές Επιστήμες - 0 Απαντήσεις
- 212 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
27 Ιαν 2024, 17:54
-
-
- 5 Απαντήσεις
- 374 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
27 Δεκ 2024, 05:04