Βρέθηκε η θεωρία των πάντων;
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Βρέθηκε η θεωρία των πάντων;
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Re: Βρέθηκε η θεωρία των πάντων;
Kαταρχάς δεν είναι βέβαιο οτι υπάρχει θεωρία των πάντων, μπορεί τελικά η γενική θεωρία της σχετικότητας να μην είναι συμβατή με την κβαντική μηχανική, ή ακόμα και αν είναι να μην ενώνεται σε υψηλές ενέργειες με τις υπόλοιπες δυνάμεις. Εδώ δεν είμαστε σίγουροι ακόμα οτι ενώνονται οι τρεις από τις τέσσερεις θεμελιώδεις δυνάμεις (ηλεκτρομαγνητική, ασθενής πυρηνική και ισχυρή πυρηνική). Το μόνο που ξέρουμε είναι οτι οι δυο απο τις τεσσερεις δηλαδή η ηλεκτρομαγνητική και η ασθενης πυρηνική ενώνονται και αποτελούν την ηλεκτρασθενη δυναμη όπως άλλωστε απέδειξαν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον οι νομπελίστες φυσικοι Στήβεν Βάιμπερκ, Σέλντον Γκλάσοου και Αμπντούς Σαλάμ.
-
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Πώς το εννοείς το να μην είναι συμβατή; Το σύμπαν πάντως λειτουργεί κανονικά.

«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Πως το ξέρεις οτι δεν ειναι απλα ενα παροδικο φαινόμενο ολιγων δισ. χρόνων;
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
-
- Διαχειριστής
Και έτσι να είναι, οι επιμέρους θεωρίες εφαρμόζονται σε ένα εστω και παροδικά λειτουργούν σύμπαν.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Stephen Hawking
Stephen Hawking
Όπως το καταλαβαίνω, να μην ενοποιούνται, να είναι περίπου "ανεξάρτητες" .
Απίθανο μου φαίνεται και μένα. Κάπου κάπως κουμπώνουν όλα απλά δεν ξέρουμε ακόμα τον τρόπο.
Περιμένω να δω τι θα βγει με τα βαρυτικά κύματα και την μελέτη τους. Κάποιο hint πρέπει να υπάρχει εκεί για την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθούμε.
Ελπίζω τουλάχιστον...γιατί αν δεν βγει τίποτα και από εκεί, υπάρχει κάτι άλλο για ψάξιμο?
έχει κανείς κάτι άλλο υπόψιν πέρα από το string theory?
c/
Μέχρι να ομολογήσουν για την ύπαρξη του αιθέρα, άστους να παιδευονται
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
Τραβηγμένη "απ'τα μαλλιά" θεωρία, που προβλέπει σωματίδια που ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ.
Το μέλλον ωστόσο είναι κάποια θεωρία ΣΟΥΠΕΡ-ΣΥΜΕΤΡΙΑΣ μιας και έχουμε τις πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξη υπερσυμετρικών σωματιδίων (stau particle) στον ανιχνευτή νετρίνων ANITA ( όχι η Πάνια, χα χα) και ίσως στον ICE CUBE OBSERVATORY.
Το τραβηγμένο της συγκεκριμένης θεωρίας υπερσυμετρίας Ν=8 έγκειται κατ' εμέ στο "μαγείρεμα" των σπιν που θεωρητικά βρέθηκαν όλα κατά 1/6 διαφορετικά από ότι προβλέπει το βασικό μοντέλο στοιχειωδών σωματιδίων!
Οψώμεθα !

"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
Φυσικα και λειτουργει κανονικα το συμπαν αλλά αυτο δεν σημαινει αναγκαστικα οτι η γενικη θεωρια της σχετικοτητας ενωνεται με την κβαντομηχανικη! Μπορει δηλαδη η βαρυτητα να μην ειναι μια αλληλεπιδραση μεσω μποζονιων οπως ειναι οι αλλες 3 θεμελιωδεις δυναμεις! Δηλαδη να μην υπαρχουν βαρυτονια και τελικα η βαρυτητα να ειναι μονο η παραμορφωση του χωροχρονου! Δεν μπορουμε να αποκλεισουμε (προς το παρον τουλαχιστον) αυτο το ενδεχομενο! Προσωπικα θα προτιμουσα να εχει και η βαρυτικη δυναμη κβαντικο χαρακτηρα αλλά αυτο ακομα τουλαχιστον δεν το γνωριζουμε.
-
- Διαχειριστής
Ναι, έτσι όπως το θέτεις μπορεί. Διαδίδονται όμως αποδεδειγμένα πλέον τα βαρυτικά κύματα όπως τα ηλεκτρομαγνητικά.
Στην ενοποίηση - κατά τη γνώμη μου - θα έχουμε νέα γενικευμένη θεωρία πεδίου και θα εξηγούνται οι διάφορες εκφάνσεις του. Γιατί το ένα πεδίο εκφράζεται με σωμάτια - φορείς και το άλλο π.χ. όχι. Ο τρόπος έκφρασης του πεδίου θα είναι μια ιδιότητα της γενικευμένης κβαντικής (τη θεωρώ θεμελιώδη) που θα εξαρτάται από κάτι.
Βασικά νομίζω ότι ξέρουν πλέον αλλά για πολιτικο-κοινωνικο-ορθολογικούς λόγους κολλάνε.
Στην ενοποίηση - κατά τη γνώμη μου - θα έχουμε νέα γενικευμένη θεωρία πεδίου και θα εξηγούνται οι διάφορες εκφάνσεις του. Γιατί το ένα πεδίο εκφράζεται με σωμάτια - φορείς και το άλλο π.χ. όχι. Ο τρόπος έκφρασης του πεδίου θα είναι μια ιδιότητα της γενικευμένης κβαντικής (τη θεωρώ θεμελιώδη) που θα εξαρτάται από κάτι.
Βασικά νομίζω ότι ξέρουν πλέον αλλά για πολιτικο-κοινωνικο-ορθολογικούς λόγους κολλάνε.
Stephen Hawking
Stephen Hawking
Η αποδειξη της υπαρξης των βαρυτικων κυματων δεν νομιζω οτι αυξανει την πιθανοτητα της κβαντικης φυσης της βαρυτητας και βεβαια σε καμμια περιπτωση δεν την αποδεικνυει. Οπως και να χει ολα τα ενδεχομενα ειναι ακομα ανοικτα. Ενδιαφερουσα η αποψη σου για το ενιαιο πεδιο. Θεωρεις την κβαντικη θεωρια θεμελιωδη ε; Εγω πιστευω οτι τοσο η κβαντικη οσο και η θεωρια της σχετικοτητας δεν ειναι θεμελιωδεις θεωριες. Τι εννοεις οταν λες οτι ξερουν αλλά για πολιτικο-κοινωνικο-ορθολογικους λογους κολλανε;Spiros252 έγραψε: ↑28 Νοέμ 2018, 11:00Ναι, έτσι όπως το θέτεις μπορεί. Διαδίδονται όμως αποδεδειγμένα πλέον τα βαρυτικά κύματα όπως τα ηλεκτρομαγνητικά.
Υποψιάζομαι εννοεί είτε ότι χτυπήσαμε επιστημολογικό ταβάνι και δεν είναι δυνατή περαιτέρω εξήγηση του σύμπαντος με ανθρώπινα μέσα, είτε ότι ανακάλυψαν τον θεό του μονοθεϊσμού και δε μας το λένε. Για πολλούς αυτά τα δύο ενδεχόμενα είναι το ένα και το αυτό.
Δε μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό σε ότι αφορά κβαντομηχανική + κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
Witten, αυτό ήθελα κι εγώ να ρωτήσω τον φίλτατο Spiros252 !
Ελπίζω να μην εννοεί διάφορες συνωμοσιολογίες!
Ελπίζω να μην εννοεί διάφορες συνωμοσιολογίες!
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
Γεια σας. Ήθελα να κάνω μία ερώτηση κοσμολογικού περιεχομένου όχι τόσο σχετική με αυτό το thread. Θα προτιμούσα να ανοίξω ένα ξεχωριστό δικό μου, αλλά δεν μπορώ να βρω τον τρόπο. Δεν υπάρχει κάποιο κουμπί για δημιουργία θέματος;
- Highlander
Πρέπει να φτάσεις τα 50 ποστ για να αποκτήσεις τη δυνατότητα να ανοίγεις δικά σου θέματα.
Μπορείς όμως να ζητήσεις από κάποιον mod να στο ανοίξει.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τὰ ἀρχαιολογικὰ δεδομένα ἀμφισβητοῦν τὴν ἰνδοευρωπαϊκὴ θεωρία.
από tanipteros » 01 Απρ 2025, 02:31 » σε Γλωσσολογία - 1 Απαντήσεις
- 498 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
03 Απρ 2025, 05:41
-
-
-
Νέα δημοσίευση CERN: Βρέθηκε το βαρύτεορ σωματίδιο αντιύλης
από BillSeism » 24 Δεκ 2024, 14:21 » σε Θετικές Επιστήμες - 1 Απαντήσεις
- 289 Προβολές
-