Το (κωλο)Facebook κανει tracking ακομα και οταν εισαι offline.

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Re: Το (κωλο)Facebook κανει tracking ακομα και οταν εισαι offline.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 22 Απρ 2020, 18:20

εγω ρε μλκς πληκτρολογω κολλεκτιβοποίηση, στάλιν, επανασταση και δεν με βγαζει τρεϊλεράκια, μπανεράκια κτλπ

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 22 Απρ 2020, 18:42

ST48410 έγραψε:
22 Απρ 2020, 17:38
@ klg
Δεν διαφωνώ για το διαφημιστικό core των εταιρειών αυτών. Απλά έχει γίνει λίγο κουραστικό με τον χρόνο που απαιτείται κάθε τόσο για να μαθαίνεις πως να κλείνεις αυτό ή το άλλο. Και δεν υπάρχει επιστροφή. Ούτε καν για άτομα όπως εγώ που θεωρώ αδιανόητο το να γράψω σε social που βρίσκομαι ή να μοιραστώ προσωπικές φωτογραφίες κλπ υλικό.
Δεν μπορείς να απαιτείς από κάθε ενήλικα να έχει τις απαραίτητες γνώσεις να κάνει root ή να περνάει ειδικές εκδόσεις στο νέο του κινητό προκειμένου να γίνει σχετικά ασφαλές.
Γιαυτό παραπονέθηκα για το GDPR. Κάναμε ένα μεγάλο μπάχαλο, φάγαμε ώρες τρελής γραφειοκρατίας και τελικά έγινε χειρότερο το browsing, δεν περιορίστηκε ούτε στο ελάχιστο το spam και οι μεγάλες εταιρείες εξακολουθούν να αλωνίζουν με τα δεδομένα μας.
Εξαρτάται από το τι εννοείς σχετικά ασφαλές. Είναι σχετικά ασφάλες το κινητό σου, όσον αφορά τις τραπεζικές συναλλαγές σου πχ. Αν δεν θες να σε κάνουν track εκεί πρέπει να ασχοληθείς παραπάνω.

Τώρα το να αποφύγεις το tracking, είναι μερικά addons στον browser, δεν χρειάζεται να κάνεις μάθημα applied cryptography.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 22 Απρ 2020, 18:47

taliban έγραψε:
22 Απρ 2020, 18:14
Και ναι παίζει αυτό με τις λέξεις κλειδιά κλπ να ξέρουν τι να σου πλασάρουν σαν διαφημιστικά μετά.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι : Τι άλλο κάνουν ;
:003:
Το οποίο ερώτημα έχει απαντηθεί. Συλλέγουν data points, τα πουλάνε σε εταιρείες σα την Cambridge Analyitca (και είμαι σίγουρος ότι θα υπήρχαν εταιρείες παρακλάδια του intelligence community που κάναν ακριβώς το ίδιο πράγμα) φτιάχνουν profiles και αρχίζουν τη μαζική προπαγάνδα για να κάνουν influence εκλογές, law making και γενικά να γαμήσουν τα δημοκρατικά θεσμικά όργανα.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 22 Απρ 2020, 18:49

Fluffy έγραψε:
22 Απρ 2020, 18:46
ε πειτε ρε σεις με απλα λόγια σε νουμπαδες
Να σου πούμε τι ακριβώς;

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 22 Απρ 2020, 18:50

facebook container πρεπει να τα κοβει

Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 22 Απρ 2020, 18:53

klg έγραψε:
22 Απρ 2020, 18:49
Fluffy έγραψε:
Να σου πούμε τι ακριβώς;
πως φυλαγομαστε. το καταδυναμιν. π.χ. πας κατω δεξια στη σελιδα, πατάς control+R, δεξι κλικ, επιλέγεις την Χ επιλογή, ανοιγει το ταδε παραθυρο, πατας οκ. :lol::lol:

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 22 Απρ 2020, 18:54

Fluffy έγραψε:
22 Απρ 2020, 18:53
klg έγραψε:
Fluffy έγραψε:
Να σου πούμε τι ακριβώς;
πως φυλαγομαστε. το καταδυναμιν. π.χ. πας κατω δεξια στη σελιδα, πατάς control+R, δεξι κλικ, επιλέγεις την Χ επιλογή, ανοιγει το ταδε παραθυρο, πατας οκ. :lol::lol:
Αποσύνδεσε το router απ την πρίζα.

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 22 Απρ 2020, 18:57

Fluffy έγραψε:
klg έγραψε:
Fluffy έγραψε:
Να σου πούμε τι ακριβώς;
https://www.torproject.org/

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 22 Απρ 2020, 19:31

klg έγραψε:
22 Απρ 2020, 18:57
Fluffy έγραψε:
klg έγραψε:

Να σου πούμε τι ακριβώς;
Ευχαριστώ. 2 ακόμα ερωτήσεις.
Έκανε κάτι tracking την συνομιλία μου από το κινητό ή απλώς σύμπτωση και φαντάζομαι πράγματα; Αν έκανε, τι απενεργοποιώ;

Είχα ακούσει ότι το tor χρησιμοποιείται για παράνομες δραστηριότητες, πράγμα που δεν είναι παράλογο. Μήπως η χρήση του από εμάς χτυπά κόκκινο καμπανάκι σε σχετικές υπηρεσίες;

Δηλαδή δεν έχω να κρύψω κάτι από την δραστηριότητά μου στον υπολογιστή. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλω να την γνωρίζει η οποιαδήποτε εταιρεία εν αγνοία μου.

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 22 Απρ 2020, 19:42

ST48410 έγραψε:
22 Απρ 2020, 19:31
klg έγραψε:
22 Απρ 2020, 18:57
Fluffy έγραψε:

Ευχαριστώ. 2 ακόμα ερωτήσεις.
Έκανε κάτι tracking την συνομιλία μου από το κινητό ή απλώς σύμπτωση και φαντάζομαι πράγματα; Αν έκανε, τι απενεργοποιώ;

Είχα ακούσει ότι το tor χρησιμοποιείται για παράνομες δραστηριότητες, πράγμα που δεν είναι παράλογο. Μήπως η χρήση του από εμάς χτυπά κόκκινο καμπανάκι σε σχετικές υπηρεσίες;

Δηλαδή δεν έχω να κρύψω κάτι από την δραστηριότητά μου στον υπολογιστή. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλω να την γνωρίζει η οποιαδήποτε εταιρεία εν αγνοία μου.
Δεν χρειάζεται να βάλεις tor browser, ξέχνα τι έστειλα στον κομραντ απο πάνω. Εγώ τρέχω firefox, με duckduckgo για default search engine και έχω επίσης το privacy extension του duckduckgo και το uMatrix. Μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις το uBlock Origin αντί του uMatrix. Ένα βασικό επίσης για το σπίτι σου είναι να βάλεις DNS server της προκοπής https://www.opennic.org/. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο VPN αλλά γενικά οι VPN providers είναι επίφοβοι οπότε θέλει λίγο προσοχή ποιον θα χρησιμοποιήσεις.

Με το κινητό δεν ξέρω τι να σου πω, εγώ προσωπικά τρέχω modified android σε rooted phone αλλά σίγουρα κάποιος θα έχει feedback για το πώς μπορείς να βελτιώσεις το privacy στο κινητό.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών