com, org, net & company

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
mec

com, org, net & company

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 28 Ιούλ 2018, 14:04

Έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα η επιλογή τους; Από τη μια καταλαβαίνω ότι το com ειναι βολικό, γιατί συγκρατείται εύκολα. Από την άλλη βγαίνουν κάτι περίεργες καταλήξεις, ξέρω γω .games που κοστίζουν πολύ και λες γιατί; Επίσης το .co έχει μεγάλη επιτυχία, ενώ μπορεί να προκαλέσει μπέρδεμα με το .com
Με ποια κριτήρια θα διαλέγατε κατάληξη;

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: com, org, net & company

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 28 Ιούλ 2018, 14:07

Οι περίεργες καταλήξεις είναι απλά για να πληρώνονται αυτοί που τις ελέγχουν, τίποτε άλλο.
Άντε και για να κάνεις κανένα λογοπαίγνιο, στυλ lookat.me
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 28 Ιούλ 2018, 14:13

Με κριτήρια να διαδίδεται εύκολα το όνομα - άρα είναι μεταξύ .com και .gr, προκειμένου για σελίδα Ελληνικού ενδιαφέροντος.
Το εδώ χρησιμοποιούμενο .com.gr είναι ψιλοβαζιβουζουκισμός, ως έγινε.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 28 Ιούλ 2018, 14:17

Νομίζω ότι το com είναι το καλύτερο σε ό,τι αφορά τις αναζητήσεις, έτσι ξέρω δηλαδή.

Το κακό είναι βέβαια, ότι σπάνια βρίσκεις ελεύθερο ακριβώς αυτό που θες σε .com πλέον, κάθε χρόνο είναι και πιο δύσκολα τα πράγματα σ' αυτό το θέμα, οπότε συχνά καταλήγεις σε άλλες, πιο "τοπικές" ή πιο "ειδικές" λύσεις.

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 28 Ιούλ 2018, 15:02

Με το com βασικά έχεις κερδίσει τη μάχη των συνειρμών. Πχ σε θέματα διαφήμισης, μπορεί να χάσεις πελατεία, αν έχεις άλλη κατάληξη, γιατί πολύς κόσμος από κεκτημένη ταχύτητα σε καταγράφει ως com

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 28 Ιούλ 2018, 15:07

mec_ έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 15:02
Με το com βασικά έχεις κερδίσει τη μάχη των συνειρμών. Πχ σε θέματα διαφήμισης, μπορεί να χάσεις πελατεία, αν έχεις άλλη κατάληξη, γιατί πολύς κόσμος από κεκτημένη ταχύτητα σε καταγράφει ως com
Και gr από κεκτημένη ταχύτητα συνειρμών.
Το καλύτερο είναι να έχεις και τα δύο και να κάνεις redirect.
Τα υπόλοιπα, eu-brxt-org-morg είναι υποδεέστερα.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 29 Ιούλ 2018, 23:19

το πιο παράξενο είναι το .co . Είναι είναι το αντίστοιχο gr της κολομβίας. Μάλλον διαδόθηκε επειδή μοιάζει με το com..αν και δεν βρίσκω και πολύ λογική σε αυτό. Για website εταιρίας που παίζει διεθνώς το λογικό είναι να διαλέξεις το .com .

Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 29 Ιούλ 2018, 23:42

Οι Άγγλοι δεν έδιναν domain με κατάληξη .uk στο κοινό. Μόνο .co.uk
Τώρα τελευταία το άλλαξαν αλλά είναι σε μεταβατική περίοδο ακόμα.
Το ίδιο και η Κύπρος, δίνει μόνο σε com.cy και όχι σε .cy

Το .org είναι κατάλληλο για οργανισμούς ενώ το .net για δίκτυα, χωρίς να ισχύουν απαραίτητα ως κανόνες στην πράξη.

Επί του θέματος εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αν απευθύνεσαι σε ανθρώπους της χώρας σου πιστεύω ότι το καλύτερο είναι το τοπικό tld. Αν απευθύνεσαι σε κόσμο διεθνώς τότε είναι προφανώς καλύτερο το .com
Αν έχεις κάτι πολύ εξειδικευμένο όπως games κ.λπ. τότε θα μπορούσες να πάρεις ένα τέτοιο αλλά μόνο αν βρεις κάποιο ελεύθερο που αξίζει και ταιριάζει. Π.χ. έχεις εταιρεία δημιουργίας pc-games που λέγεται Mec Games S.A. τότε ναι, θα ήταν ένας ωραίος συνδυασμός και επιτυχημένη η ταύτιση του ονόματος της εταιρείας με το www.mec.games

Πάντως πλέον, ακόμα και να γνωρίζει ο χρήστης το domain της εταιρείας δεν το πληκτρολογεί απευθείας, το γράφει στο google και το βρίσκει.
Τώρα αν στα αποτελέσματα θα βγει mec.games ή mec-games.com ή mecgames.fr δεν έχει και τόση σημασία.
Παρόλα αυτά θα ήταν καλό να είχες και το mec.games και το mecgames.fr ή .com Το .com δείχνει κάπως σοβαρότητα ή επισημότητα ας πούμε.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 30 Ιούλ 2018, 13:24

Σωστή προσέγγιση Spiros252

Έχω σε .pro για να δηλώσω τον επαγγελματικό χαρακτήρα (οικονομικό φόρουμ), αλλά έχω αρχίσει να έχω αμφιβολίες για την επιλογή. Το αντίστοιχο σε .com είναι πιασμένο πάντως.

Το πρόβλημα που σκέφτομαι είναι η δυσκολία στη δημιουργία brand. Για καλύτερα αποτελέσματα, το brand και το domain πρέπει να συμπίπτουν.
Αν υπάρχουν δύο brands με το ίδιο όνομα (νόμιμο, αν οι τομείς δραστηριότητας είναι διαφορετικοί) και ο ένας έχει site σε .com κι ο άλλος σε .pro, μάλλον ευνοείται ο πρώτος.

Πχ eliteclub.com (υπηρεσίες lifestyle) και eliteclub.pro (υπηρεσίες για στελέχη επιχειρήσεων) με brandname αμφοτέρων eliteclub μπορεί να προκαλέσει μεγάλη σύγχιση και ο δεύτερος με το .pro να φαίνεται σαν παράρτημα του πρώτου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mec την 30 Ιούλ 2018, 13:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 30 Ιούλ 2018, 13:28

Δεν είναι καθόλου σπάνιο το domain να είναι μεγαλύτερο από το brand. Δηλαδή το brand να είναι Elite Club και το domain eliteclubconsulting.com.
Αρκεί να γίνει σωστή δουλειά στο SEO.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Spiros252
Διαχειριστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 30 Ιούλ 2018, 13:38

mec_ έγραψε:
30 Ιούλ 2018, 13:24
Πχ eliteclub.com (υπηρεσίες lifestyle) και eliteclub.pro (υπηρεσίες για στελέχη επιχειρήσεων) με brandname αμφοτέρων eliteclub μπορεί να προκαλέσει μεγάλη σύγχιση και ο δεύτερος με το .pro να φαίνεται σαν παράρτημα του πρώτου.
Αν υπάρχει ανταγωνιστής με το brandname elite club τότε το πιο σωστό κατά τη γνώμη μου θα ήταν να αποφύγεις εντελώς τη χρήση του.
Αν δεν γίνεται να το αποφύγεις τότε πρέπει να πάρεις κάτι πιο επίσημο. Π.χ. eliteclub.fr ή .net ίσως.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 30 Ιούλ 2018, 14:38

Dwarven Blacksmith έγραψε:
30 Ιούλ 2018, 13:28
Δεν είναι καθόλου σπάνιο το domain να είναι μεγαλύτερο από το brand. Δηλαδή το brand να είναι Elite Club και το domain eliteclubconsulting.com.
Αρκεί να γίνει σωστή δουλειά στο SEO.
Αρκετά έξυπνο θα έλεγα, όπως το θέτεις. Και το δεύτερο μέρος (-consulting) ως προσδιοριστικό των υπηρεσιών.
Spiros252 έγραψε:
30 Ιούλ 2018, 13:38
mec_ έγραψε:
30 Ιούλ 2018, 13:24
Αν υπάρχει ανταγωνιστής με το brandname elite club τότε το πιο σωστό κατά τη γνώμη μου θα ήταν να αποφύγεις εντελώς τη χρήση του.
Αν δεν γίνεται να το αποφύγεις τότε πρέπει να πάρεις κάτι πιο επίσημο. Π.χ. eliteclub.fr ή .net ίσως.
Το eliteclub ήταν παράδειγμα. Στο δικό μου domain οι διάφορες καταλήξεις παραπέμπουν σε λευκές σελίδες (όχι ανύπαρκτα sites, απλώς μπλοκαρισμένη πρόσβαση σε επίπεδο server) ή sites υπο κατασκευή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανταγωνιστής αύριο.

Προς το παρόν υπάρχει ένα section με όνομα το domain μου σε ένα αγγλόφωνο κοινωνικό δίκτυο οινοπαραγωγών που έχει διαφορετικό όνομα (ως site). Δηλαδή το section είναι κάτι σαν λέσχη που ανήκει στο site.

Sites με domain όπου εμπεριέχεται το δικό μου domain πχ mydomainrecords.com υπάρχουν πολλά.

Δεν βλέπω κάτι σαν brand παγκοσμίως αυτή τη στιγμή. Αν απελευθερωθεί το .com (που αυτή τη στιγμή παραπέμπει σε ένα private chat) κάποιος θα το βουτήξει σίγουρα και καθώς είναι ωραίο domain μπορείς να φτιάξεις brand με αυτό και με το .com να είσαι σε πλεονεκτική θέση.

Οι λύσεις που βλέπω είναι:
-να είμαι σε επιφυλακή για να πάρω το .com
-να αλλάξω domain
-να συμπεριλάβω στο brand μου και την κατάληξη .pro. Το εχω κάνει ήδη στο logo του site.

Spiros252
Διαχειριστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 31 Ιούλ 2018, 00:08

Σε Γάλλους απευθύνεσαι κυρίως ή και σε άλλες χώρες;
.
Stephen Hawking

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 31 Ιούλ 2018, 01:30

Spiros252 έγραψε:
31 Ιούλ 2018, 00:08
Σε Γάλλους απευθύνεσαι κυρίως ή και σε άλλες χώρες;
Για ευρωπαίους θα ήθελα, αλλά έτσι και βάλεις αγγλικά ή γαλλικά δεν ελεγχεται πια, γιατί θα έχεις εγγραφές από παντού. θα λειτουργήσει σε αγγλικά/γαλλικά αρχικά και μετά βλέπουμε.

Δεν αποκλείεται να έχω θέμα brand γιατί και με το προηγούμενο site είχα. Ήταν με ένα καμερουνέζικο site με προιόντα lifestyle για Αφρικάνους, καθώς και με μια δισκογραφική από το Peru. Με τους περουβιάνους νο πρόμπλεμ, αλλά με τους καμερουνέζους χρειαστηκαν κάποιες συζητήσεις για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών