Install Linux sandboxed in Windows - Προτάσεις;

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
sys3x

Re: Install Linux sandboxed in Windows - Προτάσεις;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 09 Αύγ 2018, 21:40

enaon έγραψε:
08 Αύγ 2018, 19:42
το sanboxing το κάνουμε για λόγους ασφαλείας, κλειδώνουμε το περιβάλλον του προγράμματος που εκτελούμε, για να μην μπορεί να γίνει περισσότερη ζημιά αν κάποιος πάρει έλεγχο.

έχεις δύο τρόπους να δοκιμάσεις διανομές λινουξ: ζωντανές διανομές, live δηλαδή που ξεκινάνε απο usb/cd/το κινητό σου, ή μέσα από κάτι σαν το virtualbox, που θα έχεις το λινουξ σαν παράθυρο μέσα στα γιουντοους για να το δοκιμάσεις.

για τις διανομές θα κοίταγα εδώ
https://distrowatch.com
https://www.qubes-os.org/
(:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 10 Αύγ 2018, 03:35

Jack Shephard έγραψε:
09 Αύγ 2018, 21:22
Σου προτείνω να μην έχεις και virtualbox και vmplayer εγκατεστημένα και σε κάθε περίπτωση μη τα εκτελείς παράλληλα γιατί τότε θα δημιουργηθούν σίγουρα ζητήματα.
σου έτυχε ποτέ κάποιο πρόβλημα και το λες; Εγώ έχω το parallels και το vitrualbox χρόνια να τρέχουν ταυτόχρονα, σε osx αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί λες ότι πειράζει.

εδώ λένε δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά σου έχει τύχει κάτι;
https://www.neowin.net/forum/topic/9768 ... e-by-side/

Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard » 10 Αύγ 2018, 07:05

Ναι, από προσωπική εμπειρία έγραψα.

Καταρχήν, η ενασχόληση μου με το virtualbox ηταν για περιορισμένο διάστημα. Η δυνατότητα snapshots, το μόνο του πλεονέκτημα δε μου πρόσφερε κάτι γιατί έτσι κι αλλιώς παίρνω αυτόματα backups των vms μου. Πρακτικά σε όλα τα υπόλοιπα ο player υπερτερεί.

Τα είχα λοιπόν παράλληλα και το βασικό -και λογικό- ζήτημα ήταν ότι ανταγωνίζονταν για τα ίδια resources. Με αποτέλεσμα θέματα αργού performance, παγώματα κλπ, ειδικά όταν σε κάποια vms έτρεχαν παράλληλα ενεργές εργασίες (δεν ήταν δηλαδή σε κατάσταση idle). Και το άλλο που συνάντησα και ήταν και ο λόγος που σταμάτησα να χρησιμοποιώ το virtualbox ηταν δικτυακά θέματα. Είχα 2-3 vms ανοιχτά. Είτε εξαρχής κάποιο vm του vmplayer δε θα είχε δικτυακή επικοινωνία. Ότι και να δοκίμαζα δε μπορούσα να το φτιάξω. Έκανα shutdown τα vms του virtualbox, restart το προβληματικό vm και λειτουργούσε πλέον κανονικά.

Με αυτά και με αυτά το virtualbox θυσιάστηκε.

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 23 Αύγ 2018, 15:08

enaon έγραψε:
08 Αύγ 2018, 22:21

τι εννοείς, όλοι οι βοοτ λοαδερ το έκαναν, και o grub και των win και ο EasyBCD που ίσως λες. Τώρα έχουμε πάει στο uefi όμως και τα πράγματα αλλάξανε λίγο.

Λίγο λέει.

Το κανα γκάης, νόμιζα θα πάει όπως στα λέγκασι, μα θέλει βήματα ακόμα.

Στικάκι, εγκατάσταση, όλα οκ, αλλά στο πρώτο βοοτ ο μπιλ γκέητς ο ίδιος κατεβαίνει από τον ουρανό και κάνει κλικ να ανοίξουν τα windoze.

--->Λάθος: Ξανά στικάκι και ρηπέρ στο γκρουμπ όπως κάναμε νωρίς στα 10ς. Στο επόμενο ριστάρτ χάνονται οι αλλαγές.

---->Σωστό: Αλλάζουμε το κονφιγκιουρέησο φάη στα windoze.

Σε ένα παουερσελ δινουμε τη γραμμή

bcdedit /set "{bootmgr}" path "\EFI\hgeyshlinuxpoybalame"

Ριστάρτ, f10 στο δικό μου μηχάνημα,ο μάνατζερ βλέπει μια χαρά.

Στα τσακίδια Μπιλ Γκέητς

Και εσύ μαζί φάντασμα του Τζομπς

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών