To AI θα είναι ο θάνατος του ανθρώπινου πολιτισμού

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Imperium

Re: To AI θα είναι ο θάνατος του ανθρώπινου πολιτισμού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 07 Απρ 2025, 03:59

Ασυνήθιστο; Καθόλου φαντάζομαι.
Αλλά γι αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει ενδιαφέρον. Ο κόσμος έχει μπουχτίσει και οτιδήποτε αποκαλύπτει την αλήθεια είναι ευπρόσδεκτο! Όλοι την γνωρίζουμε λίγο-πολύ αλλά κάποια ανακούφιση από το συνεχές gaslighting (οτι όλα πάνε περίφημα) είναι ζωογόνος.

Μπορεί να είναι "βαρετό" για αυτούς που το ζουν καθημερινά και είναι πια jaded, αλλά για τους υπόλοιπους πιστεψέ με, είναι fresh meat :D

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 08 Απρ 2025, 21:05

Ζήτησα από την τεχνητή νοημοσύνη να μου δείξει πώς έμοιαζε ο πρώτος άνθρωπος των σπηλαίων.

Άβαταρ μέλους
exiledd
Phorum.gr user: exiledd

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από exiledd » 08 Απρ 2025, 21:23

Chilloutbuddy έγραψε:
04 Απρ 2025, 15:46
Imperium έγραψε:
04 Απρ 2025, 14:35
Εφόσον εκει πια θα σκάσει η φούσκα, τι θα πούνε; Α είναι όλα hallucinations, ενετελώς μάπα το ΑΙ; Πάει το όνειρο και τα τρισεκατομύρια των επενδύσεων; :smt005:
Ναι, εννοείται. Γιατί κωλώνουνε; δεν είναι πρώτη φορά :lol:
Μιλάμε για οργανισμό που έβγαλε το SAP και το tableau... ελλατωματικά και παρόλο που τα έχει δεν τα εμπιστεύεται, και ακόμα βασίζεται κυρίως στο AS400 με τη μαύρη οθόνη και τα πράσινα γράμματα και το κερσοράκι που αναβοσβήνει, και πρέπει να θυμάσαι να πατήσεις F5-tab-tab-tab για ν'αλλάξεις οθόνη. Απ'το AS400 βγάζω .txt και τα φορτώνω *κρυφά* στον προσωπικό μου υπολογιστή για να τα δουλέψω σε powerbi για να καταλάβω τι μου γίνεται, το οποίο απαγορεύεται δια ροπάλου γιατί η εταιρεία είναι επίσης κατά των προϊόντων μάϊκροσοφτ :lol:
Και μετά διαλέγω τι θα πώ πολύ προσεκτικά, με βάση το τι θέλει ν'ακούσει ο ένας και το τι αντέχει ν'ακούσει ο άλλος ώστε να μη βρει το μπελά του κανένας, κυρίως εγώ. Δεν έχει όρια η παράνοια.
Αααααχ...

AS400 aka Maverick, aka Cds.... :smt047

Εχω γυρίσει το χρώμα σε πορτοκαλί, για να ξεκουράζω το μάτι
Για να πάρει καταχώριση θέλει F2 - - >F11
Μόνο με tab, κάνεις παιχνίδι, το end για να πάει ο κέρσορας στο τέλος της γραμμής δουλεύει αλλά το home για να πάει στην αρχή, όχι... :lol:

Από τα πιο αξιόπιστα συστήματα, γι'αυτό το έχουν ακόμα εταιρεία από τη Hertz μέχρι την DHL..

Έλα ρε τσίλι-νίλι...
Γίνεται να τραβήξεις καταχωρήσεις από το main body του AS400 σε.txt;

Σώώώώπα...

Για πες...

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 09 Απρ 2025, 10:18

Σαν μια απ' τις ιστορίες του Τσιλ ακούγεται:

Τα αφεντικά κατενθουσιασμένα με την πρόοδο και την πορεία της ενσωμάτωσης της ΑΙ στην εργασία.
Οι εργαζόμενοι να τραβανε τα μαλλιά τους και να οδύρονται . Κανεις δεν τους δίνει σημασία...

https://leaddev.com/culture/ai-coding-m ... -the-brink

Τι έχεις Γιάννη; Τι είχα πάντα...
:smt005::smt005::a040:

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 09 Απρ 2025, 11:28

Nαι ρε, τίποτα καινούργιο δε θα είναι το ΑΙ, άλλο ένα μισοτελειωμένο και στραβοεφαρμοσμένο σοφτγουερ.
Πόσα μισοτελειωμένα SAP έχεις δει, που γκαρίζουν από χιλιόμετρο ότι ξέμειναν από λεφτά στη μέση του πρότζεκτ και τράβηξαν τη μπρίζα;

Η χειρότερη φάση που έχω δει είναι σε εταιρία κτηνάρα με τζίρο 15δις, φέρανε αμερικάνο CEO ειδικά για να ξεκινήσει τετραετές πρόγραμμα που ο μόνος σκοπός του ήταν να απεγκαταστήσει 218 προγράμματα που κάνανε την ίδια δουλειά το ένα με το άλλο και είχαν συσωρρευθεί με τα χρόνια γιατί το προηγούμενο δε δούλευε σωστά και το παράταγαν μισοεγκατεστημένο. Αυτή η εταιρία μόνο για να βγάλει τιμολόγηση κάθε μήνα ήθελε 15εκ στην ΙΒΜ κάθε μήνα για να βγάλουν άκρη με τα διπλοτριπλοτετραπλο σόφτγουερ που κάνανε το ίδιο πράγμα και δίναν διαφορετικό αποτέλεσμα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chilloutbuddy την 09 Απρ 2025, 11:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 09 Απρ 2025, 11:31

The Rebel έγραψε:
08 Απρ 2025, 21:05
Ζήτησα από την τεχνητή νοημοσύνη να μου δείξει πώς έμοιαζε ο πρώτος άνθρωπος των σπηλαίων.

αυτός είναι ο tommy lee jones
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 09 Απρ 2025, 11:35

Είσαι σίγουρος οτι δεν είναι ο Ακης Πάνου;;;

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 09 Απρ 2025, 11:41

Chilloutbuddy έγραψε:
09 Απρ 2025, 11:28
Η χειρότερη φάση που έχω δει είναι σε εταιρία κτηνάρα με τζίρο 15δις, φέρανε αμερικάνο CEO ειδικά για να ξεκινήσει τετραετές πρόγραμμα που ο μόνος σκοπός του ήταν να απεγκαταστήσει 218 προγράμματα που κάνανε την ίδια δουλειά το ένα με το άλλο και είχαν συσωρρευθεί με τα χρόνια γιατί το προηγούμενο δε δούλευε σωστά και το παράταγαν μισοεγκατεστημένο. Αυτή η εταιρία μόνο για να βγάλει τιμολόγηση κάθε μήνα ήθελε 15εκ στην ΙΒΜ κάθε μήνα για να βγάλουν άκρη με τα διπλοτριπλοτετραπλο σόφτγουερ που κάνανε το ίδιο πράγμα και δίναν διαφορετικό αποτέλεσμα.
Θησαυρός εισαι ρε συ, πάντα καλά να 'σαι να μας ψυχαγωγεις!

(Τα κατάφερε τελικά ο CEO με τα 218;)

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 09 Απρ 2025, 12:24

Imperium έγραψε:
09 Απρ 2025, 11:41
(Τα κατάφερε τελικά ο CEO με τα 218;)
τα μισοκατάφερε, μετά έφυγα κι εγώ αλλά απ'ότι άκουσα το έφτασε κάποια φάση σε διψήφιο νούμερο, οπότε τον απέλυσαν και έμειναν με το διψήφιο, το οποίο εννοείται άρχισε να ξαναμεγαλώνει αμέσως :lol:

Άβαταρ μέλους
exiledd
Phorum.gr user: exiledd

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από exiledd » 09 Απρ 2025, 12:46

Chilloutbuddy έγραψε:
09 Απρ 2025, 11:28
Nαι ρε, τίποτα καινούργιο δε θα είναι το ΑΙ, άλλο ένα μισοτελειωμένο και στραβοεφαρμοσμένο σοφτγουερ.
Πόσα μισοτελειωμένα SAP έχεις δει, που γκαρίζουν από χιλιόμετρο ότι ξέμειναν από λεφτά στη μέση του πρότζεκτ και τράβηξαν τη μπρίζα;

Για πες ρε συ πως τραβάνε σε txt από το 400.
Δεν είναι για μένα για έναν ξάδερφο απ'τι κωριό, (δεν τον ξέρεις) :003:

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 09 Απρ 2025, 13:32

Βιντεοσκοπεις την οθόνη, και το περνάς σε ChatGTP?

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 09 Απρ 2025, 13:33

exiledd έγραψε:
09 Απρ 2025, 12:46
Για πες ρε συ πως τραβάνε σε txt από το 400.
Δεν είναι για μένα για έναν ξάδερφο απ'τι κωριό, (δεν τον ξέρεις) :003:
.csv συγκεκριμένα
Ε τι να σου πώ, στο ΙΤ μου γράψανε μια ρουτίνα που δίνω κέντρα κόστους και 2-3 άλλες παραμέτρους και μου στέλνει κομματιαστά σε 15 ιμέιλ όλη την τιμολόγηση και τα επιχειρησιακά δεδομένα του μήνα. Βασικά δεν καταλαβαίνω πώς δουλεύει το 400 (και δεν έχει μείνει και κανείς απ'τους παλιούς που να καταλαβαίνει), γι'αυτό ακριβώς βγάζω από μέσα ό,τι ντάτα έχει και δεν έχει και τα ξανασυνθέτω απ'την αρχή στο powerbi για να καταλάβω τι μου γίνεται. Βασικά έχω δημιουργήσει γκέτο ERP στο powerbi (στο δικό μου προσωπικό λάπτοπ κιόλας) που το τρέχω παράλληλα μόνο και μόνο για λόγους κατανόησης και ανάλυσης.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 09 Απρ 2025, 18:53

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
09 Απρ 2025, 11:31
The Rebel έγραψε:
08 Απρ 2025, 21:05

αυτός είναι ο tommy lee jones
Keith Richards.

8 Απριλίου, 2025
Αυτά έρχονται με την τεχνητή νοημοσύνη Έφτιαξε πλαστό διαβατήριο μέσω του ChatGPT και πέρασε όλους τους ελέγχους! -«Μου πήρε μόνο 5 λεπτά».

Εικόνα

Ο Πολωνός ερευνητής, Borys Musielak, γνωστοποίησε πως δημιούργησε πλαστό διαβατήριο μέσα σε πέντε λεπτά με τη βοήθεια του ChatGPT και κατάφερε να περάσει με επιτυχία από όλους τους βασικούς ελέγχους ασφαλείας που χρησιμοποιούν μεγάλες πλατφόρμες.

Ο ίδιος παρουσίασε το πείραμα στο Χ (Twitter), αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Μπορείτε πλέον να δημιουργήσετε πλαστά διαβατήρια με το GPT-4o. Μου πήρε 5 λεπτά για να δημιουργήσω ένα αντίγραφο του δικού μου διαβατηρίου που τα περισσότερα αυτοματοποιημένα συστήματα KYC πιθανότατα θα αποδέχονταν χωρίς να αναβοσβήσουν».

Σύμφωνα με τον Musielak, οι τρέχουσες μέθοδοι ταυτοποίησης που βασίζονται αποκλειστικά σε φωτογραφίες ή selfies είναι πλέον παρωχημένες, όπως αναφέρει και δημοσίευμα των Times of India. Η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη (GenAI) μπορεί να δημιουργήσει άκρως ρεαλιστικά έγγραφα, ικανά να ξεγελάσουν ακόμη και εξελιγμένα ψηφιακά συστήματα επαλήθευσης.

Σε αντίθεση με τα παλιά εργαλεία επεξεργασίας, όπως το Photoshop, το ChatGPT-4o και παρόμοια εργαλεία δημιουργούν απομιμήσεις πιο γρήγορα, πιο πειστικά και με λιγότερο τεχνικό κόπο. Αυτό σημαίνει πως η παραγωγή ψεύτικων εγγράφων γίνεται πλέον παιχνιδάκι για οποιονδήποτε έχει βασικές γνώσεις πάνω στην AI.

Όπως αναφέρει το Tech News, η επίδειξη αυτή αποκαλύπτει ένα νέο επίπεδο κινδύνου: μαζική κλοπή ταυτότητας, απάτες με πιστωτικές αιτήσεις και δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών, όλα σε βιομηχανική κλίμακα. Το γεγονός ότι ένα τέτοιο έγγραφο κατάφερε να παρακάμψει τις δικλείδες ασφαλείας πλατφορμών χρηματοοικονομικής τεχνολογίας δείχνει πόσο ευάλωτο είναι το σημερινό σύστημα.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, το ChatGPT άρχισε να απορρίπτει αντίστοιχα αιτήματα για δημιουργία πλαστών εγγράφων, επικαλούμενο τις πολιτικές ασφαλείας του. Όμως, για τον Musielak, αυτή δεν είναι λύση.

«Η μόνη βιώσιμη πορεία είναι οι ψηφιακά επαληθευμένες ταυτότητες», τόνισε. Πρότεινε τη μετάβαση σε συστήματα όπως τα eID wallets που υποχρεωτικά εφαρμόζονται από την Ε.Ε. και βασίζονται σε υλική επαλήθευση μέσω NFC και chip — και όχι απλώς σε φωτογραφίες.

Το περιστατικό του Musielak δεν είναι μεμονωμένο, αλλά αποτελεί καμπανάκι για το μέλλον της ψηφιακής ασφάλειας.

https://x.com/michuk/status/1907078798908248478

https://securityaffairs.com/176224/secu ... nutes.html
https://karditsastakra.com/2025/04/08/% ... %8d%ce%bd/

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 09 Απρ 2025, 19:23

Αν έχετε drama queens στην δουλειά σας μην ανησυχείτε για την ΑΙ. :c020:
Θα την καταστρέψουν εν ριπή οφθαλμού. Όπως και την φυσική σας νοημοσύνη βέβαια. Αλλά αρχίζει και συνταξιοδοτείται το είδος, δεν ξέρω αν θα προκύψει καινούργιο αναλογικό γερό τέτοιο είδος.

Άβαταρ μέλους
Κοκκορας
Phorum.gr user: Κόκκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κοκκορας » 10 Απρ 2025, 03:32

παντως τωρα που τσεκαρω αυτες τις ημερες λιγο τα ΑΙ μοντελα,δεν μπορω να πω οτι με ξετρελαν κιολας

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών