Linux - Γενικα

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
sys3x

Re: Linux - Γενικα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 13 Νοέμ 2020, 13:53

stavmanr έγραψε:
13 Νοέμ 2020, 12:58
Πρόταση ήταν βρε sys.
Επειδή συνήθως ο ήχος ακατέργαστος δεν ανταποκρίνεται καλά σε όλα τα ηχοσυστήματα. Άλλες συχνότητες ακούγονται καλά σε μικρά ηχεία, άλλες σε μεγάλα, άλλες σε woofer κλπ.
Αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς η συντριπτική πλειοψηφία του ηχητικού περιεχομένου που καταναλώνεις έχει υποστεί κάποιου είδους επεξεργασία, αυτό που δεν έχει υποστεί "επεξεργασία" είναι οι χώροι ακρόασης, το 99,9% είναι non acoustically treated χώροι στους οποίους βέβαια ένα απλό eqing δεν μπορεί να κάνει και τόσο πολλά πράματα αν και δεν είμαι κατά του eqing.
Ο δικός μας βέβαια θέλει απλά περισσότερη ένταση.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 13 Νοέμ 2020, 15:22

sys3x έγραψε:
13 Νοέμ 2020, 13:53
stavmanr έγραψε:
Πρόταση ήταν βρε sys.
Επειδή συνήθως ο ήχος ακατέργαστος δεν ανταποκρίνεται καλά σε όλα τα ηχοσυστήματα. Άλλες συχνότητες ακούγονται καλά σε μικρά ηχεία, άλλες σε μεγάλα, άλλες σε woofer κλπ.
Αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς η συντριπτική πλειοψηφία του ηχητικού περιεχομένου που καταναλώνεις έχει υποστεί κάποιου είδους επεξεργασία, αυτό που δεν έχει υποστεί "επεξεργασία" είναι οι χώροι ακρόασης, το 99,9% είναι non acoustically treated χώροι στους οποίους βέβαια ένα απλό eqing δεν μπορεί να κάνει και τόσο πολλά πράματα αν και δεν είμαι κατά του eqing.
Δεν είναι ακριβώς έτσι, Sys.
Κάθε ηχοσύστημα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και το δικό του εύρος απόκρισης συχνοτήτων. Κάποιες συχνότητες ακούγονται καλά σε συγκεκριμένα ηχεία και χάλια σε άλλα. Επίσης, υπάρχει περίπτωση να θέλεις περισσότερα μπάσα ειδικά όταν η ένταση είναι χαμηλή ή λιγότερα όταν είναι υψηλή. Ακόμα, όπως έγραψες, ανάλογα με το χώρο και την τοποθέτηση παράγονται αρμονικές συχνότητες.
Το equalizer δεν είναι γκατζετιά όπως αυτές που προτιμά ο Χάο, με εντυπωσιακά λαμπάκια και ουάο και χεικροτήματα. Βοηθά να διατηρήσουμε το ηχοσύστημά μας και τα αφτιά μας σε υγεία, και να ευχαριστιόμαστε τον ήχο, εφόσον καταλαβαίνουμε πώς να το χρησιμοποιήσουμε.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 13 Νοέμ 2020, 15:35

stavmanr έγραψε:
13 Νοέμ 2020, 15:22
sys3x έγραψε:
stavmanr έγραψε:
Πρόταση ήταν βρε sys.
Κάθε ηχοσύστημα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και το δικό του εύρος απόκρισης συχνοτήτων. Κάποιες συχνότητες ακούγονται καλά σε συγκεκριμένα ηχεία και χάλια σε άλλα. Επίσης, υπάρχει περίπτωση να θέλεις περισσότερα μπάσα ειδικά όταν η ένταση είναι χαμηλή ή λιγότερα όταν είναι υψηλή. Ακόμα, όπως έγραψες, ανάλογα με το χώρο και την τοποθέτηση παράγονται αρμονικές συχνότητες.
Το equalizer δεν είναι γκατζετιά όπως αυτές που προτιμά ο Χάο, με εντυπωσιακά λαμπάκια και ουάο και χεικροτήματα. Βοηθά να διατηρήσουμε το ηχοσύστημά μας και τα αφτιά μας σε υγεία, και να ευχαριστιόμαστε τον ήχο, εφόσον καταλαβαίνουμε πώς να το χρησιμοποιήσουμε.
Το πρώτο πράμα που κοιτάμε είναι ο χώρος στάβμου όταν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, η απόκριση των ηχείων, ειδικότερα των μόνιτορ, δεν διαφέρει τόσο δραματικά, όλα προσπαθούν να τα κάνουν όσο ευθεία γίνεται από τους 20 έως τους 20.000 κύκλους, αυτό που παίζει ίσως σπουδαιότερο ρόλο στο ηχείο είναι ο τύπος driver που χρησιμοποιεί για τις υψίσυχνες και αυτό κυρίως για το πλασάρισμα του ηχείου στον χώρο.
Το ενεργό dsp σε έναν ΗΔΗ acoustically treated χώρο περιλαμβάνει πολύ περισσότερο από ένα "απλό" eqing.
Αυτό που ονόμασες "αρμονικές συχνότητες" λέγεται στάσιμα κύματα όταν μιλάμε για χώρους και έχει να κάνει κυρίως με την γεωμετρία του χώρου.

.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 13 Νοέμ 2020, 15:41

Spiros252, ίσως τελικά να μην είναι τόσο άσχημη ιδέα να κάνουμε μια ειδική ενότητα για μουσική τεχνολογία (ίσως και για εικόνα) στο πχωρουμάκι μας, σε έχω πει ήδη ποιους θα βάλεις μοντς ε. Στην Ελλάδα λείπουν νομίζω τέτοιου είδους fora ή μάλλον... καλά άστο δε θέλω να γράφω κακίες, απλά ίσως να μπορούμε να προσφέρουμε κάτι ακόμη καλλίτερο... Σκέψου το.

.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 13 Νοέμ 2020, 15:43

Α και Σπύρο... Μούλτηκουότ ρε, μάλλιασε η γλώσσα μου, οι περισσότεροι με κινητά μπαίνουμε πλέον.

.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 13 Νοέμ 2020, 15:48

sys3x έγραψε:
13 Νοέμ 2020, 15:35
stavmanr έγραψε:
sys3x έγραψε:

Το πρώτο πράμα που κοιτάμε είναι ο χώρος στάβμου όταν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, η απόκριση των ηχείων, ειδικότερα των μόνιτορ, δεν διαφέρει τόσο δραματικά, όλα προσπαθούν να τα κάνουν όσο ευθεία γίνεται από τους 20 έως τους 20.000 κύκλους, αυτό που παίζει ίσως σπουδαιότερο ρόλο στο ηχείο είναι ο τύπος driver που χρησιμοποιεί για τις υψίσυχνες και αυτό κυρίως για το πλασάρισμα του ηχείου στον χώρο.
Ποια μόνιτορ βρε sys; Μιλάμε για ηχεία υπολογιστή που μπορεί να είναι από ηχεία laptop, ακουστικά, μέχρι και ηχοσύστημα συναυλίας...
Ο χρήστης των Linux δεν τρέχει να αγοράσει τα monitors που χρησιμοποιούνται στις ηχογραφήσεις για να πετύχει τη βέλτιστη απόκριση. Έχει τα ηχειάκια του, ή το ηχοσύστημά του.
Το ενεργό dsp σε έναν ΗΔΗ acoustically treated χώρο περιλαμβάνει πολύ περισσότερο από ένα "απλό" eqing.
Αυτό που ονόμασες "αρμονικές συχνότητες" λέγεται στάσιμα κύματα όταν μιλάμε για χώρους και έχει να κάνει κυρίως με την γεωμετρία του χώρου.
Δεν πάμε για συναυλία Sys.
Προσπαθούμε να μειώσουμε τις συχνότητες που ενοχλούν και να αυξήσουμε τις συχνότητες που λείπουν στο χώρο μας, ώστε να ακούμε καλύτερα τη μουσική μας.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 13 Νοέμ 2020, 22:40

stavmanr έγραψε:
13 Νοέμ 2020, 15:48
sys3x έγραψε:
13 Νοέμ 2020, 15:35
stavmanr έγραψε:

Ποια μόνιτορ βρε sys; Μιλάμε για ηχεία υπολογιστή που μπορεί να είναι από ηχεία laptop, ακουστικά, μέχρι και ηχοσύστημα συναυλίας...
Ο χρήστης των Linux δεν τρέχει να αγοράσει τα monitors που χρησιμοποιούνται στις ηχογραφήσεις για να πετύχει τη βέλτιστη απόκριση. Έχει τα ηχειάκια του, ή το ηχοσύστημά του.
Δεν πάμε για συναυλία Sys.
Προσπαθούμε να μειώσουμε τις συχνότητες που ενοχλούν και να αυξήσουμε τις συχνότητες που λείπουν στο χώρο μας, ώστε να ακούμε καλύτερα τη μουσική μας.
Τότε eq από το ppa, μια χαρούλα λειτουργεί με alsa, μπορείς βέβαια με jackd να βάλεις στο signal path ότι σκατά plugin θέλεις αλλά θα μπλέξουμε, Linux γαρ, κάνεις ότι στομπούτσο θέλεις, drivers να υπάρχουνε μόνο. :003:

.

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 13 Νοέμ 2020, 22:55

nyxtovios έγραψε:
09 Νοέμ 2020, 15:53
Νομίζω τα windows πλέον έχουν γίνει αρκετά καλά για να μην μπλέξεις με linux. Χώρια που βρίσκεις κλειδί με 2 ευρώ.
Μόνο για development το linux πλέον και ούτε.
Δεν συμφωνώ, τα linux είναι εφάμιλα και καλύτερα ίσως των windows. Ειδικά τα ubunta είναι και εξαιρετικά εύχρηστα
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 13 Νοέμ 2020, 22:59

Yochanan έγραψε:
13 Νοέμ 2020, 22:55
nyxtovios έγραψε:
09 Νοέμ 2020, 15:53
Νομίζω τα windows πλέον έχουν γίνει αρκετά καλά για να μην μπλέξεις με linux. Χώρια που βρίσκεις κλειδί με 2 ευρώ.
Μόνο για development το linux πλέον και ούτε.
Δεν συμφωνώ, τα linux είναι εφάμιλα και καλύτερα ίσως των windows. Ειδικά τα ubunta είναι και εξαιρετικά εύχρηστα
:smt023
Και πλέον μπορείς να παίξεις και της πουτάνας τους τίτλους είτε natively είτε ξες :wink, και η πλάκα είναι (οκ, βασικά είναι εντελώς αναμενόμενο) ότι τρέχουν ακόμη καλλίτερα και από τα γουήντοζ που ήταν προορισμένα να τρέχουν.

.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 13 Νοέμ 2020, 23:03

Wine is not an emulator
&
Gnu is not Unix re monia.

.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 13 Νοέμ 2020, 23:11

sys3x έγραψε:
13 Νοέμ 2020, 01:36
Χαοτικός έγραψε:
12 Νοέμ 2020, 21:59
sys3x έγραψε:
11 Νοέμ 2020, 15:19

Πλάσμα έχω κι εγώ atm πάνω σε Ubuntu studio, πετάει σε έστω και λίγο σύγχρονο μηχανάκι.
Μέχρι στιγμής το πάνθεον είναι το αγαπημένο μου de. Δούλεψε το για μια ημέρα και θα δεις γιατί.
Στο καινούργιο. Αυτό εδώ έχει φάει 15.000 φορμάτ.
Το αγαπημένο μου ήταν το kde 4. Είχε κύβο με διαφορετικές επιφάνειες. Είχε προεπισκόπηση φακέλων με το mouse on, είχε κι ένα απλετάκι που σου έλεγε ειδήσεις με ρολαριστό κείμενο.

Τι γίνεται ρε με το μπότλνεκ; Ο 5900 τ κάρτα θα θέλει. Έχω δει τις 2060 και μέχρι 400 κάτι έχω σκοπό να δώσω. Για 3080 και παπαριές δεν χρειάζομαι και είναι και μαλακία να το παρακάνω. Αλλά είναι εντάξει η 2060; H AMD δεν μου κάθεται καλά κι ας έχει κάνει αξιόλογες κινήσεις και φυσικά είναι πιο φτηνές. Άλλά μου θυμίζει την ATI από τότε. :e040: Καλά δεν κάνω;
Βασικά αν δεν παίζεις παιχνίδια δεν χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο για gpu, τώρα πάλι αν σου τρώγονται περίμενε λιγάκι να δούμε γιατί φαίνεται ότι θα φέρει τα πάνω κάτω και στις gpu η amd, μόνο το feature ότι ο συνδυασμός 5xxxx cpu με 6xxx gpu σου δίνει πλήρη πρόσβαση στα 16gb μνήμης της gpu σε όλο το σύστημα μπορεί να αξίζει, πριν την παρουσίαση των καινούργιων καρτών της amd θα σου έλεγα αβλεπί nvidea τώρα περίμενε, έπεσες πάνω σε ψιλοσπουδαίες αλλαγές στο computing, βγάζει και η απλ τα νέα μοντέλα με τον M1, κοσμογονικές αλλαγές.
Θα βγάλουν και κοτρόλερς μουνιού; Να τα κάνουμε ό,τι θέλουμε; :D
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 13 Νοέμ 2020, 23:12

Χαοτικός έγραψε:
13 Νοέμ 2020, 23:11
sys3x έγραψε:
13 Νοέμ 2020, 01:36
Χαοτικός έγραψε:
12 Νοέμ 2020, 21:59

Στο καινούργιο. Αυτό εδώ έχει φάει 15.000 φορμάτ.
Το αγαπημένο μου ήταν το kde 4. Είχε κύβο με διαφορετικές επιφάνειες. Είχε προεπισκόπηση φακέλων με το mouse on, είχε κι ένα απλετάκι που σου έλεγε ειδήσεις με ρολαριστό κείμενο.

Τι γίνεται ρε με το μπότλνεκ; Ο 5900 τ κάρτα θα θέλει. Έχω δει τις 2060 και μέχρι 400 κάτι έχω σκοπό να δώσω. Για 3080 και παπαριές δεν χρειάζομαι και είναι και μαλακία να το παρακάνω. Αλλά είναι εντάξει η 2060; H AMD δεν μου κάθεται καλά κι ας έχει κάνει αξιόλογες κινήσεις και φυσικά είναι πιο φτηνές. Άλλά μου θυμίζει την ATI από τότε. :e040: Καλά δεν κάνω;
Βασικά αν δεν παίζεις παιχνίδια δεν χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο για gpu, τώρα πάλι αν σου τρώγονται περίμενε λιγάκι να δούμε γιατί φαίνεται ότι θα φέρει τα πάνω κάτω και στις gpu η amd, μόνο το feature ότι ο συνδυασμός 5xxxx cpu με 6xxx gpu σου δίνει πλήρη πρόσβαση στα 16gb μνήμης της gpu σε όλο το σύστημα μπορεί να αξίζει, πριν την παρουσίαση των καινούργιων καρτών της amd θα σου έλεγα αβλεπί nvidea τώρα περίμενε, έπεσες πάνω σε ψιλοσπουδαίες αλλαγές στο computing, βγάζει και η απλ τα νέα μοντέλα με τον M1, κοσμογονικές αλλαγές.
Θα βγάλουν και κοτρόλερς μουνιού; Να τα κάνουμε ό,τι θέλουμε; :D
Ψάχνω στο αλί και επανέρχομαι.
:lol:
I am on it.
:8)

.

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 13 Νοέμ 2020, 23:12

sys3x έγραψε:
13 Νοέμ 2020, 23:03
Wine is not an emulator
&
Gnu is not Unix re monia.
Ώρα για τη βαλεριάνα σου και για νανί.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 13 Νοέμ 2020, 23:13

Οτι χρειάζεται να ξέρω για Λίνουξ το έμαθα απ' αυτό το βίντεο.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 13 Νοέμ 2020, 23:14

Oust normies.

.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές