Αγορά GPU μετά από καρκίνιασμα

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Re: Αγορά GPU μετά από καρκίνιασμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me » 04 Οκτ 2019, 16:38

Οι gigabyte ειναι κορυφη οσον αφορά ποιοτητα , εγγυησεις κλπ ειτε αυτο ειναι motherboard ειτε gpu . τωρα οσον αφορα το μοντελο επειδη εχω καιρο να διαβασω τα τεκταινόμενα η απάντηση μου περιορίζεται εδω .

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 04 Οκτ 2019, 16:42

Καμία κάρτα γραφικών μου δεν τα έχει φτύσει , δηλαδή να πάω να βάλω την tnt 2 ultra , saphire 9000 pro και τέτοια,. Και παίζουν μια χαρά. Οπότε τι να πω , msi , gigabyte ,ή Asus και είσαι κομπλέ , σαν να πας να πάρεις Japan μηχανή από τους big4 , δεν θα χάσεις 😁
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me » 04 Οκτ 2019, 16:52

enterprise-psi έγραψε:
04 Οκτ 2019, 16:42
Καμία κάρτα γραφικών μου δεν τα έχει φτύσει , δηλαδή να πάω να βάλω την tnt 2 ultra , saphire 9000 pro και τέτοια,. Και παίζουν μια χαρά. Οπότε τι να πω , msi , gigabyte ,ή Asus και είσαι κομπλέ , σαν να πας να πάρεις Japan μηχανή από τους big4 , δεν θα χάσεις 😁
Είχα στο σταθερό μια asrock fatality ( https://www.asrock.com/mb/AMD/Fatal1ty% ... %20Killer/ ) βαζει ο διαολος το ποδαρι του και ενω δεν ειχα καποιο θέμα λεω δεν κανω ενα bios update ? Κανω και brickarei . Ψαχνω αποδειξη για rma εχει ληξει για 5 μερες :smt005: Ψαχνω τα internets και βλεπω πως εχουν κανει μαλακια . εχουν φορτωσει τα σκιπιταρια στο επισημο site corrupted bios και δωστου κοσμος και κοσμος να σκουζει . Μπαινω το επισημο φορα τους λεω ετσι και ετσι . Μου γραφει ο admin γυρνα την rma εχει ληξει η εγγυηση εδω και 5 μερες του λεω . Στειλε το παλιο τσιπακι μου λεει και σου στελνουμε καινουριο και πληρωνεις μονο τα μεταφορικα . Βγαιναν κανα 30ρι . Καπου εκει τους ριχνω κατι παναγιες και τους λεω πως δεν προκειται να ξαναγορασω ουτε στικακι απο δαυτους ( ειχα ηδη παρει μια mini atx gigabyte να κανω τη δουλεια μου με 40ε η οποια παιζει υπερχονισμενη τωρα που γραφω το ποστ )

1ον . Οταν η gigabyte ειχε dual bios (0% πιθανοτητα να γινοταν αυτο που επαθα ) στις μητρικες οι αλλοι ηταν καβαλα στις βελανιδιες και βοσκανε .
2ον Δεν θα με αντιμετωπιζαν ετσι και ενω ηταν σφαλμα δικο τους .

parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn » 04 Οκτ 2019, 16:52

OK, thanks παίδες.

Χουργιατς εσύ τι λες; :P
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.

parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn » 04 Οκτ 2019, 16:53

enterprise-psi έγραψε:
04 Οκτ 2019, 16:31
RGB strips μην ξεχάσεις 😂
:smt005::smt005::smt005:
δεν είμαι κάγκουρας ρε :P
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 04 Οκτ 2019, 17:03

Αυτό με το dual bios gigabyte , ισχύει έχει σώσει κόσμο 😁

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 04 Οκτ 2019, 17:05

parafrwn έγραψε:
04 Οκτ 2019, 16:52

τι να πω παίχτη. έχεις 2 χιλιάρικα να βάλεις πανω σε ένα ήδη δυνατό σύστημα μια 16άρα νβίδια;

ούτε εγώ :102:
άρα τι ντιπ λέρνι ψάχνουμε.
με το 1/4 των χρημάτων στήνεις ένα ριγκ για παιχνίδια και όλα ωραία.

parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn » 04 Οκτ 2019, 17:06

Χουργιατς έγραψε:
04 Οκτ 2019, 17:05
parafrwn έγραψε:

τι να πω παίχτη. έχεις 2 χιλιάρικα να βάλεις πανω σε ένα ήδη δυνατό σύστημα μια 16άρα νβίδια;

ούτε εγώ :102:
άρα τι ντιπ λέρνι ψάχνουμε.
με το 1/4 των χρημάτων στήνεις ένα ριγκ για παιχνίδια και όλα ωραία.
Γουελλ σαιντ
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.

Άβαταρ μέλους
akirav
Phorum.gr user: akirav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από akirav » 04 Οκτ 2019, 17:35

Νon4me έγραψε:

1ον . Οταν η gigabyte ειχε dual bios (0% πιθανοτητα να γινοταν αυτο που επαθα ) στις μητρικες οι αλλοι ηταν καβαλα στις βελανιδιες και βοσκανε .
2ον Δεν θα με αντιμετωπιζαν ετσι και ενω ηταν σφαλμα δικο τους .
απο το '04 ειχα μονο gigabyte.
Περσυ, για διαφορους λογους (+ οτι εκανα μαλακια) εβαλα αλλη.
Βλαστημησα την ωρα.
Οκ, σταθερη η μητρικη, αλλα δεν υπαρχει επαφη χωρις προβλημα.
Συν οτι δεν χρονιζαν καλα οι μνημες, κατεβασα χρονους να δουλεψουν.
Σε 3 μερες ερχεται η Aorus elite, η παλια θα γινει σουβερ
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 04 Οκτ 2019, 17:47

enterprise-psi έγραψε:
04 Οκτ 2019, 13:45
Η ρουφιάνα η 1060 6gb δεν έχει πέσει η τιμή της ακόμα , το ίδιο και η 1660 ti , οπότε 1050 ti αναγκαστικά σε αυτά τα λεφτά.

Εγώ θα έλεγα αυτή: https://www.skroutz.gr/s/10369310/MSI-G ... ing-X.html
Σκέφτηκα κατά καιρούς ν' αλλάξω την 950 με μια GTX 1060 , αλλά αυτό μάλλον θα αποτελούσε αιτία διαζυγίου :roll::-?

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 04 Οκτ 2019, 17:48

enterprise-psi έγραψε:
Η ρουφιάνα η 1060 6gb δεν έχει πέσει η τιμή της ακόμα , το ίδιο και η 1660 ti , οπότε 1050 ti αναγκαστικά σε αυτά τα λεφτά.

μεταχειρισμενα εχει καλες ευκαιριες σχεδον στα μισα λεφτα:

Asus phoenix Geforce GTX Nvidia 1050 ti 4gb
https://www.insomnia.gr/classifieds/ite ... 50-ti-4gb/

και με οριο τα 200 βρισκεις πολυ καλυτερες:

Asus GeForce GTX1060 6GB Rog Strix Gaming OC+Εγγύηση
https://www.insomnia.gr/classifieds/ite ... ocεγγύηση/

Σφραγισμένη ASUS GTX 1660 Ti 6GB DUAL OC, EVGA GTX 1060 6GB SC Gaming, ASUS GTX 1060 3GB DUAL OC
https://www.insomnia.gr/classifieds/ite ... b-dual-oc/

ZOTAC GeForce GTX 1070ti 8GB Mini
https://www.insomnia.gr/classifieds/ite ... -8gb-mini/

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 04 Οκτ 2019, 17:50

Στύγιος έγραψε:
04 Οκτ 2019, 17:47
enterprise-psi έγραψε:

Σκέφτηκα κατά καιρούς ν' αλλάξω την 950 με μια GTX 1060 , αλλά αυτό μάλλον θα αποτελούσε αιτία διαζυγίου :roll::-?
Α κοίτα, σπίτι μου δεν έχει τέτοια , λέω γυναίκα το pc θέλει αναβάθμιση δυο χιλιάδες ευρώ, και μετά από 8 χρόνια με αφήνει :smt005:

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 04 Οκτ 2019, 17:52

η αλήθεια είναι ότι τα συστήματα χωρίς κινητά μέρη δεν ξεκινάνε έτσι απλά να "κάνουν νερά" μετά από 1 μέρα. Αν έχει κάποιο μικροπρόβλημα όπως οι χρονισμοί του akirav θα το έχει από την αρχή. Αν υπερθερμαίνεται (το μόνο πρόβλημα που μπορώ να σκεφτώ ότι ξεκινά μετά από Χ χρόνο) συνήθως κολλάει τελείως.

Νομίζω έχεις δίκιο να υποψιάζεσαι τον driver και καλό θα ήταν να την έψαχνες λίγο παραπάνω μήπως κάποια ελαφρώς παλιότερη ή νεότερη έκδοση παίζει καλύτερα.

Να προσθέσω πάνω το ML που ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν κατάφερα να το γλιτώσω ότι το Tensorflow και το Cuda είναι τόσο τεράστιο μανίκι να τα χτίσεις και να τα καταφέρεις να δουλέψουν σωστά (αν δεν έχεις *ακριβώς* κάποιον από τους συνδυασμούς λειτουργικού/driver/compiler/python/κάρτας που υποστηρίζονται out of the box) που εγώ προσωπικά, ειδικά για πειραματισμούς, ευχαριστώ πολύ αλλά προτιμώ να παίρνει λίγη ώρα παραπάνω το training. Κι αν ήθελα να κάνω κάτι σοβαρό θα τα έσκαγα στη Google για TPU που τα έχουν όλα έτοιμα. Δίνεις 10 δολλάρια, εκπαιδεύεις το μοντέλο σου 6-7 ώρες, παίρνεις το εκπαιδευμένο state του Tensorflow.

Μάλιστα είμαι σίγουρος ότι έχουν κάνει τόσο εξωφρενικά πολύπλοκο το χτίσιμο του Tensorflow *ακριβώς* για να πουλάνε TPU.

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 04 Οκτ 2019, 18:16

enterprise-psi έγραψε:
04 Οκτ 2019, 17:50
Στύγιος έγραψε:
04 Οκτ 2019, 17:47
enterprise-psi έγραψε:

Α κοίτα, σπίτι μου δεν έχει τέτοια , λέω γυναίκα το pc θέλει αναβάθμιση δυο χιλιάδες ευρώ, και μετά από 8 χρόνια με αφήνει :smt005:
Δεν καταλαβαίνουν ωρέ :lol: . Δεν ξέρουν τι σημαίνει να είσαι 35+ χρόνια gamer , να έχεις "χτίσει" στα νιάτα σου ουφάδικα και φλιπεράδικα :smt005:

parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn » 04 Οκτ 2019, 23:09

foscilis έγραψε:
04 Οκτ 2019, 17:52
η αλήθεια είναι ότι τα συστήματα χωρίς κινητά μέρη δεν ξεκινάνε έτσι απλά να "κάνουν νερά" μετά από 1 μέρα. Αν έχει κάποιο μικροπρόβλημα όπως οι χρονισμοί του akirav θα το έχει από την αρχή. Αν υπερθερμαίνεται (το μόνο πρόβλημα που μπορώ να σκεφτώ ότι ξεκινά μετά από Χ χρόνο) συνήθως κολλάει τελείως.

Νομίζω έχεις δίκιο να υποψιάζεσαι τον driver και καλό θα ήταν να την έψαχνες λίγο παραπάνω μήπως κάποια ελαφρώς παλιότερη ή νεότερη έκδοση παίζει καλύτερα.

Να προσθέσω πάνω το ML που ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν κατάφερα να το γλιτώσω ότι το Tensorflow και το Cuda είναι τόσο τεράστιο μανίκι να τα χτίσεις και να τα καταφέρεις να δουλέψουν σωστά (αν δεν έχεις *ακριβώς* κάποιον από τους συνδυασμούς λειτουργικού/driver/compiler/python/κάρτας που υποστηρίζονται out of the box) που εγώ προσωπικά, ειδικά για πειραματισμούς, ευχαριστώ πολύ αλλά προτιμώ να παίρνει λίγη ώρα παραπάνω το training. Κι αν ήθελα να κάνω κάτι σοβαρό θα τα έσκαγα στη Google για TPU που τα έχουν όλα έτοιμα. Δίνεις 10 δολλάρια, εκπαιδεύεις το μοντέλο σου 6-7 ώρες, παίρνεις το εκπαιδευμένο state του Tensorflow.

Μάλιστα είμαι σίγουρος ότι έχουν κάνει τόσο εξωφρενικά πολύπλοκο το χτίσιμο του Tensorflow *ακριβώς* για να πουλάνε TPU.
:+1:

Αν με τον driver αναφέρεσαι σε αυτό που έγραψα στο πρώτο post, η AMD δεν μπορώ να πω πως έχει πολλά πράγματα από drivers.
Κατέβασα και εγκατέστησα τον AMDGPU-PRO, και μου γάμησε το σύστημα. Δεν μπορούσε να τρέξει το Mega.nz, και δεν θυμάμαι τι άλλο. Οπότε το απεγκατέστησα και τρέχω με τους default από την εγκατάσταση του Ubuntu (mesa drivers πιθανότατα).

Και επειδή παίζει και το άλλο θέμα με την δέσμευση μνήμης, κατέληξα πως δεν γλυτώνω να πάρω μια GPU. Τώρα αν θα μπορώ να εκπαιδεύσω κανά μοντελάκι, έχει καλώς. Αλλιώς αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσω κάποιο cloud όταν χρειαστεί.

Στα Windows (έχω dual boot) δεν μου έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα, που έχουν μπει οι drivers κανονικά.

Το tensorflow από ότι έχω διαβάσει είναι όντως καρκίνος. Σκεφτόμουν το Keras ή κάτι εντελώς διαφορετικό όπως το pytorch. Μπορεί και να βαρεθώ και να το παρατήσω το θέμα. Θα δείξει.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών