Το (κωλο)Facebook κανει tracking ακομα και οταν εισαι offline.

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Re: Το (κωλο)Facebook κανει tracking ακομα και οταν εισαι offline.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 22 Απρ 2020, 16:51

Και όλα αυτά τα δεδομένα στέλνονται στους σέρβερς του Αντιχρίστου, για να σας κάνει κατοικίδια του όταν έρθει στην γη.

Δεν σας σώζει τίποτα.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 22 Απρ 2020, 16:54

Με συγχωράτε Λεγεώνη μου, να μιλάτε για του λόγου σας, εμείς λογοδοτούμε αλλού
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 22 Απρ 2020, 17:06

Λεγεών έγραψε:
22 Απρ 2020, 16:51
Και όλα αυτά τα δεδομένα στέλνονται στους σέρβερς του Αντιχρίστου, για να σας κάνει κατοικίδια του όταν έρθει στην γη.

Δεν σας σώζει τίποτα.
Από τις θεωρίες για το 5G που προκαλεί κορωνοϊό μέχρι την κριτική για την συλλογή πολλών προσωπικών δεδομένων χωρίς ποτέ κανείς να παίρνει χαμπάρι τίποτα, υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Προσωπικά θα ήθελα σε όλες τις σελίδες (που γνωρίζουν οι πάντες ότι είναι πρακτικά αδύνατο να καθόμαστε να διαβάζουμε όλο το κατεβατό του τι συλλέγεται και που μεταφέρεται), να δίνεται μια μινιμουμ λειτουργικότητα by default και από κει και πέρα ο χρήστης που επιθυμεί το κάτι παραπάνω να δίνει την έγκρισή του για τα δεδομένα που πρέπει να παραχωρήσει για την έξτρα υπηρεσία.

ΥΓ. Μιλάω με φίλο στο κινητό και μου περιγράφει ότι βρήκε μαγαζί με πολύ καλό καφέ στην περιοχή του. Μόλις τελειώνει η κλήση πατάω κατά λάθος την φωνητική αναζήτηση και μου προτείνει να αναζητήσω καταστήματα καφέ στην περιοχή μου. Σύμπτωση; Μπορεί. Γίνεται tracking λέξεων κλειδιών στην συνομιλία μου; Αν ναι, θα έπρεπε να είχα ερωτηθεί για κάτι τέτοιο ξεκάθαρα. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα φωνητικές εντολές αναζήτησης. Γιατί θα πρέπει τώρα να φάω χρόνο να ψάχνω τι πρέπει να απενεργοποιήσω και από που; Τι ξεφτίλα είναι αυτή; Κάθε καινούργιο κινητό που θα παίρνουμε θα πρέπει να τρώμε και χ ώρες να μαθαίνουμε τι καταγραφές γίνονται εν αγνοία μας και να απενεργοποιούμε υπηρεσίες; Και σε κάθε νέα αναβάθμιση πάλι φτου και απ' την αρχή γιατί προσέθεσαν κάτι κάπου αλλού;

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 22 Απρ 2020, 17:09

εγώ που δεν έχω ούτε φβ, ούτε σμαρτφον ούτε online banking ούτε τίποτα, νιώθω comfy να απολαμβάνω τέτοιες ιστορίες
όταν τα γράφω με λένε γραφικό
και ακόμη στην αρχή βρισκόμαστε
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 22 Απρ 2020, 17:14

Σουβλίτσα έγραψε:
22 Απρ 2020, 16:54
Δεν γλυτώνεις λέμε, συνήθισε από τώρα το λουράκι γύρω από τον λαιμό σου.

GoBack έγραψε:
FUCK DONALD TRUMP

Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 22 Απρ 2020, 17:15

Σουβλίτσα έγραψε:
22 Απρ 2020, 16:54

Αν κερδίσει ο Αντί, σας παίρνει και εσάς η μπαλα
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 22 Απρ 2020, 17:18

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
22 Απρ 2020, 17:09
εγώ που δεν έχω ούτε φβ, ούτε σμαρτφον ούτε online banking ούτε τίποτα, νιώθω comfy να απολαμβάνω τέτοιες ιστορίες
Μην νιώθεις κόμφυ,έχεις (και έχω) AΦΜ.
Επίσης,γράφεις (και γράφω) στο φόρουμ αυτό (μεταξύ άλλων).
Από όσα ανέφερες πιο πάνω,μόνο online banking έχω,αλλά και πάλι,δεν είναι μεγάλη η διαφορά από το να έχεις και απ' όλα τ' άλλα.

Η αλήθεια είναι ότι εντελώς στα τέτοια μου και αν καταγράφουν τις κινήσεις μου.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 22 Απρ 2020, 17:19

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
22 Απρ 2020, 17:09
Εγώ δεν πρότεινα κάτι τέτοιο πάντως. Και υπάρχουν επαγγέλματα στα οποία απλά δεν μπορείς να σταθείς χωρίς τα παραπάνω.

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 22 Απρ 2020, 17:28

Η ασφάλεια της προσωπικής ζωής σου είναι δικό σου θέμα. Δεν καταλαβαίνω άνθρωποι ενήλικες γιατί τους φαίνεται απίστευτο ότι το facebook και γενικά όλοι αυτοί οι content/service providers που δεν τους χρεώνουν ούτε ένα ευρό για τίποτα, τους κάνουν track και πουλάνε τα δεδομένα τους. Εννοώ ναι προφανώς δεν θα έπρεπε να το κάνουν και είναι και παράνομο το ότι το κάνουν, αλλά σε τελική ανάλυση πρέπει να είσαι και λίγο μαλάκας για να μην καταλαβαίνεις ότι εσύ είσαι το προϊον.

Υπάρχουν κάποιοι τρόποι να προστατευτείς μέσα σε αυτό το σύστημα αν και το καλύτερο θα ήταν να το αποφύγεις εντελώς. Αλλά γενικά άμα περιμένετε sane defaults που προστατεύουν εσάς ώστε να μην ασχοληθείτε εσείς, από εταιρείες τύπου Google Facebook και σια, ζείτε σε άλλο κόσμο. Αυτές οι εταιρίες είναι διαφημιστικές στο core τους, το να σας κάνουν profiling είναι η πεμπτουσία του business τους.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 22 Απρ 2020, 17:37

klg έγραψε:
22 Απρ 2020, 17:28
Η ασφάλεια της προσωπικής ζωής σου είναι δικό σου θέμα. Δεν καταλαβαίνω άνθρωποι ενήλικες γιατί τους φαίνεται απίστευτο ότι το facebook και γενικά όλοι αυτοί οι content/service providers που δεν τους χρεώνουν ούτε ένα ευρό για τίποτα, τους κάνουν track και πουλάνε τα δεδομένα τους. Εννοώ ναι προφανώς δεν θα έπρεπε να το κάνουν και είναι και παράνομο το ότι το κάνουν, αλλά σε τελική ανάλυση πρέπει να είσαι και λίγο μαλάκας για να μην καταλαβαίνεις ότι εσύ είσαι το προϊον.

Υπάρχουν κάποιοι τρόποι να προστατευτείς μέσα σε αυτό το σύστημα αν και το καλύτερο θα ήταν να το αποφύγεις εντελώς. Αλλά γενικά άμα περιμένετε sane defaults που προστατεύουν εσάς ώστε να μην ασχοληθείτε εσείς, από εταιρείες τύπου Google Facebook και σια, ζείτε σε άλλο κόσμο. Αυτές οι εταιρίες είναι διαφημιστικές στο core τους, το να σας κάνουν profiling είναι η πεμπτουσία του business τους.
Κυρίως φιλοσοφικά λολ το προσεγγίζουμε το θέμα
Πάντως, αυτό με το να πρέπει να κάνω αποδοχές και λοιπά κλικαρίσματα σε κάθε σελίδα που μπαινω, θα ήμουν ευγνώμων εαν κάποιος μου έλεγε τον τρόπο να σταματήσει (εαν γίνεται)

ΥΓ: το φουσκί πιο πάνω, να είναι σίγουρο μόνο για την γούνα του :P
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 22 Απρ 2020, 17:38

@ klg
Δεν διαφωνώ για το διαφημιστικό core των εταιρειών αυτών. Απλά έχει γίνει λίγο κουραστικό με τον χρόνο που απαιτείται κάθε τόσο για να μαθαίνεις πως να κλείνεις αυτό ή το άλλο. Και δεν υπάρχει επιστροφή. Ούτε καν για άτομα όπως εγώ που θεωρώ αδιανόητο το να γράψω σε social που βρίσκομαι ή να μοιραστώ προσωπικές φωτογραφίες κλπ υλικό.
Δεν μπορείς να απαιτείς από κάθε ενήλικα να έχει τις απαραίτητες γνώσεις να κάνει root ή να περνάει ειδικές εκδόσεις στο νέο του κινητό προκειμένου να γίνει σχετικά ασφαλές.
Γιαυτό παραπονέθηκα για το GDPR. Κάναμε ένα μεγάλο μπάχαλο, φάγαμε ώρες τρελής γραφειοκρατίας και τελικά έγινε χειρότερο το browsing, δεν περιορίστηκε ούτε στο ελάχιστο το spam και οι μεγάλες εταιρείες εξακολουθούν να αλωνίζουν με τα δεδομένα μας.

Άβαταρ μέλους
GReaper

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GReaper » 22 Απρ 2020, 17:50

λολ, εδώ και πολλάααα χρόνια. Τώρα το καταλάβατε?...

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 22 Απρ 2020, 18:02

Το Facebook είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο αλλά και πολύ επικυνδινο
Είναι σαν την μοτοσικλέτα με την οποία πας στην δουλειά σου αλλά με αυτή μπορεί να πέσεις και σκοτωθείς

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 22 Απρ 2020, 18:05

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
22 Απρ 2020, 18:02
Το Facebook είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο αλλά και πολύ επικυνδινο
Είναι σαν την μοτοσικλέτα με την οποία πας στην δουλειά σου αλλά με αυτή μπορεί να πέσεις και σκοτωθείς
That’s deep bro.

GoBack έγραψε:
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 22 Απρ 2020, 18:14

ST48410 έγραψε:
22 Απρ 2020, 17:06
Λεγεών έγραψε:
22 Απρ 2020, 16:51

Δεν σας σώζει τίποτα.
Από τις θεωρίες για το 5G που προκαλεί κορωνοϊό μέχρι την κριτική για την συλλογή πολλών προσωπικών δεδομένων χωρίς ποτέ κανείς να παίρνει χαμπάρι τίποτα, υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Προσωπικά θα ήθελα σε όλες τις σελίδες (που γνωρίζουν οι πάντες ότι είναι πρακτικά αδύνατο να καθόμαστε να διαβάζουμε όλο το κατεβατό του τι συλλέγεται και που μεταφέρεται), να δίνεται μια μινιμουμ λειτουργικότητα by default και από κει και πέρα ο χρήστης που επιθυμεί το κάτι παραπάνω να δίνει την έγκρισή του για τα δεδομένα που πρέπει να παραχωρήσει για την έξτρα υπηρεσία.

ΥΓ. Μιλάω με φίλο στο κινητό και μου περιγράφει ότι βρήκε μαγαζί με πολύ καλό καφέ στην περιοχή του. Μόλις τελειώνει η κλήση πατάω κατά λάθος την φωνητική αναζήτηση και μου προτείνει να αναζητήσω καταστήματα καφέ στην περιοχή μου. Σύμπτωση; Μπορεί. Γίνεται tracking λέξεων κλειδιών στην συνομιλία μου; Αν ναι, θα έπρεπε να είχα ερωτηθεί για κάτι τέτοιο ξεκάθαρα. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα φωνητικές εντολές αναζήτησης. Γιατί θα πρέπει τώρα να φάω χρόνο να ψάχνω τι πρέπει να απενεργοποιήσω και από που; Τι ξεφτίλα είναι αυτή; Κάθε καινούργιο κινητό που θα παίρνουμε θα πρέπει να τρώμε και χ ώρες να μαθαίνουμε τι καταγραφές γίνονται εν αγνοία μας και να απενεργοποιούμε υπηρεσίες; Και σε κάθε νέα αναβάθμιση πάλι φτου και απ' την αρχή γιατί προσέθεσαν κάτι κάπου αλλού;
Χρόνια συμβαίνει αυτό με το FB και όχι μόνο.
Δεν είναι κάτι που ξεκίνησε το τελευταίο έτος.
Όχι πως είναι οκ.

Οι πληροφορίες και τα δεδομένα του καθενός αξίζουν κάμποσα για τις εταιρίες που ασχολούνται.
Εξάλλου το προϊόν δεν είναι το FB ,το Insta αλλά εμείς (όσοι) τα χρησιμοποιούμε.

Και ναι παίζει αυτό με τις λέξεις κλειδιά κλπ να ξέρουν τι να σου πλασάρουν σαν διαφημιστικά μετά.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι : Τι άλλο κάνουν ;
:003:

Ο άλλος θα σου πει δεν έχω να κρύψω τίποτα. Και σιγά μην ασχολείται ο κάθε ζουκερμπερκ με το αν έφαγα σουβλάκια προχθές και το πόσταρα στο ινστα στόρυ μαζί με 5 χαμένες ρωσίδες που με θελαν για την...ομορφιά μου.
Ζμπουτσαμας.

Πάντως για κεραίες 5g και covid δεν ξέρω πως προέκυψε και ουτε θα κάτσω να δω τι λένε όσοι στηρίζουν ότι η Γη είναι επίπεδη αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως προκαλούν ζημιά στις μέλισσες με τις οποίες ασχολούμαι (μειωμένη παραγωγή, αποπροσανατολισμός ).

Αν δεν τις βάλουν εκεί που πάμε για βοσκή όλα καλά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών