Τί γνώμη έχετε γι αυτό το desktop;

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Τί γνώμη έχετε γι αυτό το desktop;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 05 Ιούλ 2018, 15:28

Gordian Knot έγραψε:
05 Ιούλ 2018, 00:55
Μακριά από ετοιματζίδικες λύσεις (γενικώς) και ειδικά των 2 γνωστών ελληνικών καταστημάτων.
Αγορά των επιμέρους εξαρτημάτων και DIY συναρμολόγηση υπό την επίβλεψη, και αν χρειαστεί βοήθεια, φίλου με σχετική εμπειρία (ΔΕΝ είναι πυρηνική φυσική, anyone can do it)
Αυτά ως γενική συμβουλή, δεν ξέρω αν το σύνολο προσφέρεται σε συμφέρουσα τιμή (Δεν έκατσα να κάνω σούμα).
Κοιτώντας τη λίστα επισημαίνω τα εξής:

1ον, Με €7-8 παραπάνω, παίρνεις 250άρη Samsung 860 Evo (σε ιστορικά χαμηλή τιμή) ή Crucial ΜΧ 500

2ον, τα κουτιά της Innovator δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους. Το συγκεκριμένο δε, είναι ο ορισμός της καγκουριάς. Φαντάζομαι πως ο φίλος σου είναι συνομήλικός σου ή τέλος πάντων δεν ανήκει στο φάσμα 17 έως 30.
Ανεμιστήρες με led, ledοταινίες, παράθυρα, με λίγα λόγια καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς. Από αισθητικής πλευράς πάντα.

3ον, στα χρήματα που χρεώνουν το αμφιβόλου ποιότητας Force τροφοδοτικό, μπορείς να πάρεις *επώνυμο* αλλά μικρότερης ισχύος (κατά 99,9% το σύστημα καλύπτεται και με ένα 450άρι. ΧΑ-ΛΑ-ΡΑ)

4ον, λίγος κόσμος επιλέγει πλέον optical drives για το σύστημά του. Αναλογίσου πόσες φορές θα το χρειαστείς.

Συμπερασματικά, με ένα 500άρικο (βαριά-βαριά) στήνεις rig με πολύ ποιοτικότερα components (εξαιρώ το λογισμικό). Αρκεί να ασχοληθείς λίγο.
Ευχαριστώ.
Το μεγεθυμένο δεν το είχα προσέξει. Δεν τον ενδιαφέρουν φρουφρού και αρώματα, αφού είμαστε συμμαθητές και συνομήλικοι.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Rocco Siffredi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rocco Siffredi » 05 Ιούλ 2018, 16:32

επειδη ειχα παρει καινουριο περσι θα σου πω μια ιδεα
ουτε εξπερ ειμαι, ουτε μπορουσα να κατσω να παρω καθε κομματι ξεχωριστα απο το σκρουτζ δεν ειχα και καποιον να μου το φτιαξει

οποτε ειχα κανει μια προεργασια απο σπιτι ηξερα το μπατζετ μου το εψαξα λιγο γκουγκλ βρηκα πανω κατω τα κομματια που θελω και οταν πηγα στο e shop μου βρηκε αν ταιριαζει η μητρικη (δεν ταιριαζε εβαλε μια αλλη στο ιδιο μπατζετ) και αλλαξα το κουτι και στο συναρμολογουν οι ιδιοι δωρεαν και ειναι πιο τουμπανο απο το ετοιμα που σερβιρουν
windows δεν εβαλα ειχα τα παλια σε cd γλυτωσα και απο κει

αν δεν θελει να μπλεκει η' βαριεται να ασχοληθει και θελει να το ανοιξει το pc και ναναι τα windows περασμενα κλπ μπορει να παει και σε ετοιμη λυση αλλα θαχει πληρωσει κατι παραπανω
π,χ στο pc που εβαλες και ο επεξεργαστης ειναι ακριβος σχετικα για την απλη χρηση που θελει

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 05 Ιούλ 2018, 19:33

Rocco Siffredi έγραψε:
05 Ιούλ 2018, 16:32
επειδη ειχα παρει καινουριο περσι θα σου πω μια ιδεα
ουτε εξπερ ειμαι, ουτε μπορουσα να κατσω να παρω καθε κομματι ξεχωριστα απο το σκρουτζ δεν ειχα και καποιον να μου το φτιαξει

οποτε ειχα κανει μια προεργασια απο σπιτι ηξερα το μπατζετ μου το εψαξα λιγο γκουγκλ βρηκα πανω κατω τα κομματια που θελω και οταν πηγα στο e shop μου βρηκε αν ταιριαζει η μητρικη (δεν ταιριαζε εβαλε μια αλλη στο ιδιο μπατζετ) και αλλαξα το κουτι και στο συναρμολογουν οι ιδιοι δωρεαν και ειναι πιο τουμπανο απο το ετοιμα που σερβιρουν
windows δεν εβαλα ειχα τα παλια σε cd γλυτωσα και απο κει

αν δεν θελει να μπλεκει η' βαριεται να ασχοληθει και θελει να το ανοιξει το pc και ναναι τα windows περασμενα κλπ μπορει να παει και σε ετοιμη λυση αλλα θαχει πληρωσει κατι παραπανω
π,χ στο pc που εβαλες και ο επεξεργαστης ειναι ακριβος σχετικα για την απλη χρηση που θελει
Εγώ είχα το κουράγιο και ξαναέστησα τα Windows 8.1 σε νέο σκληρό, όταν τα έφτυσε ο παλιός.
Όμως ο φίλος είναι πολύ πιο amateur από μένα.
Όταν θα έλθει η ώρα, θα βάλω τον τεχνικό μου να του στήσει ένα pc στα μέτρα του, όπως έκανε και το δικό μου.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! :wave:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)

Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard » 05 Ιούλ 2018, 19:38

Ανάλογα και με το budget, εγώ για τι συγκεκριμένη περίπτωση χρήστη θα επέλεγα ένα nuc ή κάποιο αντίστοιχο mini pc.

Καλύπτει άνετα τις απαιτήσεις του χρήστη, δεν είναι γομάρι πύργος γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να είναι, είναι αθόρυβο και, ως επιπλέον πλεονέκτημα, η κατανάλωση ρεύματος του είναι πολύ μικρότερη, οπότε υπάρχει και από εκεί όφελος.

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 06 Ιούλ 2018, 10:39

Nandros έγραψε:
05 Ιούλ 2018, 15:28
Το μεγεθυμένο δεν το είχα προσέξει. Δεν τον ενδιαφέρουν φρουφρού και αρώματα, αφού είμαστε συμμαθητές και συνομήλικοι.
.
Δεν υπάρχει ηλικιακό όριο, για να μπεις στην RGB LED MASTER RACE :lol:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 06 Ιούλ 2018, 15:49

enterprise-psi έγραψε:
06 Ιούλ 2018, 10:39
Nandros έγραψε:
05 Ιούλ 2018, 15:28
Δεν υπάρχει ηλικιακό όριο, για να μπεις στην RGB LED MASTER RACE :lol:
Καλά, εσύ είσαι ες αεί μειράκιον! :wink
.

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 06 Ιούλ 2018, 16:06

Jack Shephard έγραψε:
05 Ιούλ 2018, 19:38
Ανάλογα και με το budget, εγώ για τι συγκεκριμένη περίπτωση χρήστη θα επέλεγα ένα nuc ή κάποιο αντίστοιχο mini pc.

Καλύπτει άνετα τις απαιτήσεις του χρήστη, δεν είναι γομάρι πύργος γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να είναι, είναι αθόρυβο και, ως επιπλέον πλεονέκτημα, η κατανάλωση ρεύματος του είναι πολύ μικρότερη, οπότε υπάρχει και από εκεί όφελος.
Αγνοούσα την ύπαρξη τους!
πχ αυτό: INTEL NUC KIT NUC6CAYH CELERON J3455 MINI PC
*ΠΡΟΣΟΧΗ* Για είναι πλήρως λειτουργικό το Intel NUC χρειάζεται επιπλέον: Σκληρό δίσκο, Μνήμες RAM και Λειτουργικό σύστημα.
Συν οθόνη, συν πληκτρολόγιο,. συν ποντίκι, συν κάμερα, συν ακουστικά, συν, συν, συν ...

Δεν ξέρω ποιοι τα προτιμούν και γιατί, αλλά εγώ πάω στην πεπατημένη!
.

Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard » 06 Ιούλ 2018, 23:18

Πολύς κόσμος και για πολλές χρήσεις στην πραγματικότητα.

Αυτό που πήγες και διάλεξες εσύ είναι πολύ αδύναμο. Τέτοια συστήματα τα κάνουμε δώρο μόνο στους εχθρούς μας.
Το nuc μαζί με i5, 8GB μνήμη και 256GB SSD δίσκο θα σου πάει μαζί με το λειτουργικό (αγοράζεις κλειδί με λιγότερα από 10€) γύρω στα 550€.

Τώρα ανακοινώθηκαν 3 νέα μοντέλα, που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα.

Πληκτρολόγια, ποντίκια, ηχεία, οθόνες κλπ ή χρησιμοποιείς αυτά που έχεις (αν η οθόνη είναι αρχαία μπορεί να χρειαστείς ένα adapter σε HDMI) ή θα χρειαστεί να αγοράσεις έτσι κι αλλιώς, ότι desktop Η/Υ και να πάρεις.

Σου λέω αγόρασε και το και δε θα το μετανιώσεις. Μπορείς να θέσεις και σα πρόκληση να το στήσεις εσύ. Κοίτα πόσο εύκολο είναι: https://www.google.gr/search?ei=r80_W_P ... ERRf3HWsrc

Φυσικά εσύ πληρώνεις, εσύ αποφασίζεις με βάση τα δικά σου κριτήρια.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών