Ώδιο ιντερφέης

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
sys3x

Re: Ώδιο ιντερφέης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Ιούλ 2018, 16:47

ST48410 έγραψε:
22 Ιούλ 2018, 16:38
Χαοτικός έγραψε:
22 Ιούλ 2018, 16:36
Εγώ. Αλλά δεν θα ξέρω την απάντηση. Δεν πειράζει όμως! Θα ρωτήσω σε λινουξάδικο φόρουμ σε ενότητα γενικότερης τεχνολογίας και παπαριές, θα σου απαντούσα αύριο, θα έκανα το μάγκα.
Τώρα τα γάμησες όλα στοδιάλο.
Με linux θα την δουλέψεις sys3x :smt017
Όχι ρε, είσαι τρελός; καρκίνο θες να βγάλω;
(:
(η RME υποστηρίζεται σε Λίνουξ btw)
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 22 Ιούλ 2018, 16:52

sys3x έγραψε:
22 Ιούλ 2018, 16:45
Και οι δύο είναι πολύ γερές κατασκευές και οι δύο έχουν καταπληκτικούς λόου λέητενση ντράηβερς (η
RME είναι ηγέτιδα σε αυτόν τον τομέα από την πρώτη κάρτα που έβγαλε μέχρι και σήμερα και ακόμη και σήμερα παρέχει σύγχρονους ντράηβερς για ΟΛΑ τα προϊόντα της) και οι δύο έχουν μιδι ι/ο και αξιόλογους προενισχυτές (η ζουμ έχει μερ-μπράουν και είναι στα 235€ την τρέλα μου) και πολύ καλούς dac.
Το μεγάλο πλεονέκτημα της μπέημπη είναι το αδατ ι/ο το οποίο όμως εκτός του ότι δεν μου είναι απολύτως απαραίτητο (είναι καλό και βολικό φυσικά να υπάρχει) δεν ξέρω αν θα το χρησιμοποιήσω και πολλές φορές καθώς αν θέλω πολλά κανάλια για ηχογράφηση παίρνω μαζί μου τα μεγάλα όπλα έτσι κι αλλιώς. Επίσης έχει καλή μεταπωλητική αξία αν και σπάνια πουλάω τον εξοπλισμό μου. Η μπέημπη είναι στα 750€ όμως ενώ η ζουμ στα 235€, αυτό που θα μου την σπάσει είναι στην μια περίπτωση να μετανιώσω που δεν έσκασα τα παραπάνω πεντακόσια για να έχω όλες τις επιλογές ατ χαντ και στην άλλη που τα έσκασα για να χρησιμοποιήσω το αδατ 2 φορές το χρόνο.
Ώπα. Τώρα βλέπω τις τιμές. Μιλάμε για άλλης κατηγορίας προϊόν από 235 --> 750. Αν δεν είναι μόνο το adat και το brandname που δικαιολογεί την διαφορά ψάξου τι άλλο μπορεί να είναι. Πχ βλέπω πολλά ποτενσιόμετρα στην zoom. Είναι σίγουρα καλής ποιότητας; Κάπου πρέπει να έχει γίνει οικονομία. Ας πούμε το αναλογικό μέρος τι λέει;
Ηχογραφείς αναλογικά όργανα (πιάνο, βιολί) που μπορεί να έχει σημασία μια κάποια παραμόρφωση ή σύνθια που μπορεί και να μην φαίνεται τίποτα;

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Ιούλ 2018, 16:56

ST48410 έγραψε:
22 Ιούλ 2018, 16:52
sys3x έγραψε:
22 Ιούλ 2018, 16:45
Και οι δύο είναι πολύ γερές κατασκευές και οι δύο έχουν καταπληκτικούς λόου λέητενση ντράηβερς (η
RME είναι ηγέτιδα σε αυτόν τον τομέα από την πρώτη κάρτα που έβγαλε μέχρι και σήμερα και ακόμη και σήμερα παρέχει σύγχρονους ντράηβερς για ΟΛΑ τα προϊόντα της) και οι δύο έχουν μιδι ι/ο και αξιόλογους προενισχυτές (η ζουμ έχει μερ-μπράουν και είναι στα 235€ την τρέλα μου) και πολύ καλούς dac.
Το μεγάλο πλεονέκτημα της μπέημπη είναι το αδατ ι/ο το οποίο όμως εκτός του ότι δεν μου είναι απολύτως απαραίτητο (είναι καλό και βολικό φυσικά να υπάρχει) δεν ξέρω αν θα το χρησιμοποιήσω και πολλές φορές καθώς αν θέλω πολλά κανάλια για ηχογράφηση παίρνω μαζί μου τα μεγάλα όπλα έτσι κι αλλιώς. Επίσης έχει καλή μεταπωλητική αξία αν και σπάνια πουλάω τον εξοπλισμό μου. Η μπέημπη είναι στα 750€ όμως ενώ η ζουμ στα 235€, αυτό που θα μου την σπάσει είναι στην μια περίπτωση να μετανιώσω που δεν έσκασα τα παραπάνω πεντακόσια για να έχω όλες τις επιλογές ατ χαντ και στην άλλη που τα έσκασα για να χρησιμοποιήσω το αδατ 2 φορές το χρόνο.
Ώπα. Τώρα βλέπω τις τιμές. Μιλάμε για άλλης κατηγορίας προϊόν από 235 --> 750. Αν δεν είναι μόνο το adat και το brandname που δικαιολογεί την διαφορά ψάξου τι άλλο μπορεί να είναι. Πχ βλέπω πολλά ποτενσιόμετρα στην zoom. Είναι σίγουρα καλής ποιότητας. Κάπου πρέπει να έχει γίνει οικονομία
Όχι δεν έχει εκπτώσεις στην ποιότητα η ζουμ, απλά αυτή την στιγμή που μιλάμε είναι χακεριά η αγορά μίας uac2, η διαφορά στην τιμή είναι 90% λόγω μπράντνέημ το οποίο όμως πραγματικά γαμάει γι αυτό που κάνει+τις έξτρα εισόδους εξόδους (εκτός από το αδατ έχει επιπλέον 2 λάην ιν η μπέημπη
και φυσικά εσπιντιάηεφ).

.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Ιούλ 2018, 16:57

Είμαι σε τρίλιμα.

.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Ιούλ 2018, 16:58

enaon έγραψε:
22 Ιούλ 2018, 16:43
sys3x έγραψε:
22 Ιούλ 2018, 13:03
Τι λέτε παιδιά;
ειναι μονόδρομος, νομίζω το ξέρεις. Το ζουμ είναι μια χαρά, κάνει αυτά πρέπει σε καλή τιμή, οπότε το νήμα δεν θα υπήρχε αν ήταν θέμα πρακτικό, οπότε babyface :)
Περιττό να σου πω ότι ακριβώς έτσι το σκέφτομαι και εγώ (σοβαρότατα μιλάω) αλλά αν θες διάβασε λίγο και παρακάτω που τα εξηγώ στον σταθ να με πεις.

.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 22 Ιούλ 2018, 17:00

Βασικά sys3x αυτό που νομίζω ότι κατάλαβε και ο enaon είναι ότι θέλεις να πάρεις την ακριβή και ψάχνεις κάπως να εκλογικεύσεις την αγορά της :)

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 22 Ιούλ 2018, 17:08

Χωρίς πλάκα το παρακάτω. Υπάρχει φίλος που στην αγορά εξοπλισμού έβαλε και την παράμετρο "μούρη". Μου έλεγε φίλε δεν μπορώ να χτυπήσω καλή δουλειά με αυτό τον εξοπλισμό γιατί θα μου πουν κοίτα τι έφερε. Δεν θα μπορώ να ζητήσω αρκετά. Πρέπει να έχω τουλάχιστον το τάδε.

Εσένα παίζει τέτοιο σενάριο;

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Ιούλ 2018, 17:32

ST48410 έγραψε:
22 Ιούλ 2018, 17:00
Βασικά sys3x αυτό που νομίζω ότι κατάλαβε και ο enaon είναι ότι θέλεις να πάρεις την ακριβή και ψάχνεις κάπως να εκλογικεύσεις την αγορά της :)
Ναι ρε αυτό λέμε αλλά πέρα από αυτό παίζουν και τα υπόλοιπα που σου έγραψα έτσι ακριβώς όπως στα έγραψα, αυτό που λες για το πουλ μουρ στην δικιά μου περίπτωση όχι απλά δεν παίζει αλλά έχω καταφέρει πάρα πάρα πολλές φορές το αντίστροφο σε φάση "καλά δεν τα έκανες όλα αυτά με μακ;", "-όχι βέβαια, για να παίξεις καλή μουσική με τον υπολογιστή σου δεν είναι ανάγκη να έχει χαραγμένα φρούτα πάνω του", στο τέλος πολλούς τους έκανα και ανθρώπους (εξαιρούνται τα μάκμπουκ προ, ιδιαίτερα τα μεταχειρισμένα μέχρι το 2015, πολύ καλά μηχανάκια με βφμ).

.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Ιούλ 2018, 17:41

ST48410 έγραψε:
Ηχογραφείς αναλογικά όργανα (πιάνο, βιολί) που μπορεί να έχει σημασία μια κάποια παραμόρφωση ή σύνθια που μπορεί και να μην φαίνεται τίποτα;
Τώρα το είδα αυτό, η προενίσχυση παίζει ρόλο στα πρώτα (και ναι γράφω όλα αυτά και πολλά άλλα πολύ πιο "εξωτικά" όργανα και ηχοχρώματα) και είναι καλή και στις δύο κάρτες, στην περίπτωση της RME όμως επειδή έχει περισσότερες εισόδους (και εξόδους) μπορώ να γράψω και ένα σετ (τύμπανα) με τέσσερις γραμμές άμα λάχει (αυτό είναι ένας από τους λόγους για να σκάσω το έξτρα πεντακοσάρικο και όχι δεν πάω σε πιο φτηνές λύσεις).

.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 22 Ιούλ 2018, 17:47

Τι να σου πω; Βασικά η RME είχε ακριβά προϊόντα αλλά όχι παράλογα ακριβά έτσι όπως την θυμάμαι. Ίσως κάπως πιο προσεγμένα αναλογικά κυκλώματα να δικαιολογούν ένα έξτρα κόστος. Μπορείς να τις βρεις κάπου να τις ακούσεις; Να πας πχ με κάποια ηχογράφηση που την γνωρίζεις άριστα και δικά σου ακουστικά και να ψαχτείς με την λεπτομέρεια σε αρμονικούς, αέρα, στερεοφωνική εικόνα, ηχοχρώματα, μεταβατικά κλπ

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Ιούλ 2018, 17:55

ST48410 έγραψε:
22 Ιούλ 2018, 17:47
Τι να σου πω; Βασικά η RME είχε ακριβά προϊόντα αλλά όχι παράλογα ακριβά έτσι όπως την θυμάμαι. Ίσως κάπως πιο προσεγμένα αναλογικά κυκλώματα να δικαιολογούν ένα έξτρα κόστος. Μπορείς να τις βρεις κάπου να τις ακούσεις; Να πας πχ με κάποια ηχογράφηση που την γνωρίζεις άριστα και δικά σου ακουστικά και να ψαχτείς με την λεπτομέρεια σε αρμονικούς, αέρα, στερεοφωνική εικόνα, ηχοχρώματα, μεταβατικά κλπ
Τις έχω ακούσει ρε. Είναι πολύ καλές και οι δύο (την ζουμ δεν την έχω ακούσει αλλά έχω ακούσει μπερ-Μπράουν) και το θέμα δεν είναι ούτε στην ποιότητα της προενίσχυσης ούτε των dac. Για την RME είναι όπως τα λες, ακριβά αλλά όχι εντελώς παράλογα ακριβά, βασικά ήτανε μέχρι να βγει η uac2 και να χτυπήσει στα ίσια τους ντράηβερς της RME (δεν έχει ξαναγίνει ποτέ πριν αυτό, ειδικά στα υσβ ιντερφέης), γι αυτό και όλο το δράμα.

.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 22 Ιούλ 2018, 18:02

Τότε σκέψου απλά αν αυτό το 500άρι μπορείς να το αξιοποιήσεις με άλλο τρόπο που θα έχει περισσότερη απόδοση/απόσβεση σε αυτό που κάνεις. Ένα καλύτερο μικρόφωνο πχ.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Ιούλ 2018, 18:07

ST48410 έγραψε:
22 Ιούλ 2018, 18:02
Τότε σκέψου απλά αν αυτό το 500άρι μπορείς να το αξιοποιήσεις με άλλο τρόπο που θα έχει περισσότερη απόδοση/απόσβεση σε αυτό που κάνεις. Ένα καλύτερο μικρόφωνο πχ.
Ναι ρε πστ μου, αυτό ακριβώς σκέφτομαι, έχω μικρόφωνα αλλά ποτέ δεν θα είναι αρκετά, θέλω να χτυπήσω κάνα δυό ακόμη είναι η αλήθεια. Να αυτό παθαίνω συνεχώς, σήμερα ας πούμε είμαι υπέρ της ζουμ, αύριο θα πω δε γαμείς θα περιμένω λίγες μέρες ακόμη να με πληρώσουν και θα πάρω την "καλή", το πιο πιθανό βέβαια είναι μεθαύριο (κυριολεκτικά) σε κατάσταση ημιύπνου να παραγγείλω μηχανικά την ζουμ..

.

Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 26 Ιούλ 2018, 11:02

sys3x έγραψε:
Θέλω να πάρω μια μικρή για να την πηγαίνω από δω και από κει, να ναι πχοιοτική κατασκευή με εξαιρετικά χαμηλό ρτλ -
λέητενση, ροκ σόλιντ ντράηβερς και υσβ 2 ή 3.
Έχω καταλήξει στις εξής δύο (2):
Zoom uac-2 &
RME Babyface pro.
Η ζουμ τικάρει όλα τα προ-απαιτούμενα και είναι και φτηνή, έχει αξιοπρεπή προενίσχυση κτλ. Η μπέημπηφέης πέρα από RME έχει και αδατ ιν-άουτ πράγμα αρκετά χρήσιμο κτλ αλλά έχω ήδη δύο 8αρες που έτσι κι αλλιώς αν θέλω να γράψω πολλά κανάλια μπορώ να τις κουμπώσω και να παίξω αλλά θα ήταν αρκετά βολικό για μένα να χρησιμοποιήσω την μπέημπη και μια από τις μεγάλες μιας και δεν χρειάζεται συχνά να έχω πάνω από 12 εισόδους.
Η μόνη μαλακία είναι τα επιπλέον πέντε (5) κατοστάρικα που χρειάζονται για την μπέημπη που πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει να τα σκάσω.
Τι λέτε παιδιά;
Άμα το πάρεις πάντως, μην ξεχάσεις να συνδέσεις τα ψιψιψίνια με τα κοκοψόψαρα.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 26 Ιούλ 2018, 12:07

shrike έγραψε:
26 Ιούλ 2018, 11:02
sys3x έγραψε:
Θέλω να πάρω μια μικρή για να την πηγαίνω από δω και από κει, να ναι πχοιοτική κατασκευή με εξαιρετικά χαμηλό ρτλ -
λέητενση, ροκ σόλιντ ντράηβερς και υσβ 2 ή 3.
Έχω καταλήξει στις εξής δύο (2):
Zoom uac-2 &
RME Babyface pro.
Η ζουμ τικάρει όλα τα προ-απαιτούμενα και είναι και φτηνή, έχει αξιοπρεπή προενίσχυση κτλ. Η μπέημπηφέης πέρα από RME έχει και αδατ ιν-άουτ πράγμα αρκετά χρήσιμο κτλ αλλά έχω ήδη δύο 8αρες που έτσι κι αλλιώς αν θέλω να γράψω πολλά κανάλια μπορώ να τις κουμπώσω και να παίξω αλλά θα ήταν αρκετά βολικό για μένα να χρησιμοποιήσω την μπέημπη και μια από τις μεγάλες μιας και δεν χρειάζεται συχνά να έχω πάνω από 12 εισόδους.
Η μόνη μαλακία είναι τα επιπλέον πέντε (5) κατοστάρικα που χρειάζονται για την μπέημπη που πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει να τα σκάσω.
Τι λέτε παιδιά;
Άμα το πάρεις πάντως, μην ξεχάσεις να συνδέσεις τα ψιψιψίνια με τα κοκοψόψαρα.
Σιγά τα ψιψιψίνια ρε, 2 μπάλανστ κόμπο έχει και 2 τζακ εξόδους, άντε και το μιδι ιν/άουτ, ακουστικά και άγιος ο θεός. Το φτηνό θα πάρω μάλλον.

.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών