Προγραμματιστική δουλειά χωρίς training

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Casp
Phorum.gr user: Casper

Re: Προγραμματιστική δουλειά χωρίς training

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 07 Ιουν 2024, 14:04

klg έγραψε:
03 Ιουν 2024, 09:23
Casp έγραψε:
02 Ιουν 2024, 14:05
Δεν λεω για το admin, γι αυτα χεστηκα. Για το github actions αυτα εψαχνα ουτως ή αλλως.
Αυτο που θελουν ειναι με καποιο τροπο να το βαλω να εχει access σε ενα συγκεκριμενο project οπου εχει υπαρχει το label "status" και θελω οταν αυτο γινεται "staging" να πηγαινω αυτοματα να βαζω comment στο ticket για να στελνει email σε οσους ειναι assigned στο συγκεκριμενο ticket/issue.

Μου ειπαν κατι για API και αυτα ψαχνω κ για server και για tokens κτλ. Απλα πρεπει να δω τι σημαινει το καθε τι.

Ελπιζω να μου φυγει το αγχος για να ειμαι ηρεμη.

Job description ε; Δεν μου το εχουν αλλαξει καν. Data officer οσο ασχολουμουν με AI και python. Τωρα απλα administration που ασχολειται και με programming (php κυριως). Τρεχα γυρευε.
Οκ, λοιπόν. Αρχικά δε βλέπω το λόγο να αγχώνεσαι, σιγά τη μαλακία που σου βάλανε να κάνεις. Κατα τα άλλα, ναι δεν ξέρω πώς πας από ML με python, στο να κάνεις babysit το github, φαίνεται σαν red flag για εκει που δουλεύεις, αλλά είμαι σίγουρος ότι έχεις πολύ χειρότερα red flags ήδη anyway.

Σε σχέση με αυτό που πρέπει να κάνεις, απλά θα κάνεις ένα Github App και κλαιν. Από αυτά που έγραψες, χρειάζεσαι κάτι τέτοιο.

Θα σου πρότεινα απλά να χαλαρώσεις, εμείς σαν προγραμματιστές καναμε επί δεκαετίες τη δουλειά σου (data whatever). Είμαι της άποψης, πώς ό,τι θα μάθεις καλό θα είναι, ακόμα και αν δεν φαίνεται να έχει 100% σχέση με τη ρόλο σου.
Ευχαριστώ πολύ! Θα ρίξω μια ματιά σε αυτά που είπες αύριο αναλυτικά για να είμαι πιο προετοιασμένη την Δευτέρα. Κακώς αγχώνομαι, είναι τόσο φλου εκεί μέσα που και να μην κατάφερνα τίποτα δεν θα τους ένοιαζε αλλά επειδή δεν είμαι τέτοιος χαρακτήρας, θέλω να προσπαθώ και να δίνω το 100% μου. Και είναι και αυτό που είπες, ό,τι μαθαίνω είναι καλό για μένα.

Θα φτιάξω linkedin σήμερα όμως για να το δω πολύ πιο σοβαρά με το ψάξιμο εργασίας και τις επιλογές που έχω.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 12 Ιουν 2024, 17:32

Tα updates:

Ο συναδελφος που αντικατεστησα ειχε ζητησει να παει back end και του εκαναν την χαρη. 1.5 μηνα μετα παραιτηθηκε επειδη ερχοταν απο Λευκωσια και προεκυψε δουλεια διπλα στο σπιτι του.

Training αυτος δεν μου εκανε επειδη βαριοταν να ασχοληθει. Οσες φορες μου εδειξε κατι ηταν επειδη τον επρηζα και εγω και ο manager. Κρατουσα σημειωσεις, τα εμαθα αυτα τα λιγα που μου εδειξε, ολα καλα μ' αυτα.

Προχθες μου ανεθεσε αλλες 3 δουλειες ο manager. Εμαφανιζονταν παντου errors και εγω επειδη πρωτη φορα κανω αυτα τα πραγματα, εψαχνα 2 μερες να καταλαβω τι παει λαθος (debugging). Ακρη δεν εβγαλα. Το λεω στον manager. Εκει ηταν που μου ανακοινωσε πως ο συναδελφος παραιτηθηκε και οτι αυτος ειναι ο λογος που θελει να παιδευτω και να το βρω μονη μου.

Στο μεταξυ εγω νομιζω πως ειχα βρει το λαθος και οταν το ειπα στον αλλο συναδελφο (αυτον που μου εκανε bullying) μου ελεγε πως ειναι ολα οκ.
Επεστρεψε σημερα ο συναδελφος απο την αδεια και του εστειλε αυτου να του πει οτι κι' αυτος νομιζει πως εκει ειναι το error, αν και μου ειπε πως αν δεν ειναι εκει πρεπει να το ξαναδουμε (αρα ουτε αυτος ηταν σιγουρος, και αυτος εχει και την εμπειρια).

Σημειωση οτι ο manager μου εχει δωσει admin access σε ολα τα productions (εκει που ελεγε πως θα μου εδινε μετα απο 2-3 μηνες), ζητησε να μου δωσουν και admin access στο github γιατι σημερα πρωι πρωι απο το πουθενα με εκανε tag σε ενα ticket για να κατευθυνω καποιον που δεν εβρισκε το προφιλ του, τα issues και τα projects και η πλακα ηταν οτι εγω που δεν ειχα το admin access δεν μπορουσα καν να δω το προφιλ του (ο manager το εβλεπε)!

Και εκτος απο αυτο, ζητησε απο μια κοπελα που ειναι στην ομαδα των data analysts να με κατευθυνει για να μπορω να κανω generate συγκεκριμενα reports στο μελλον, ετσι στα ξαφνικα.

Και ειμαι εγω σε φαση "excuse me? Κατι αλλο?".. ειδικα για τον μισθο που μου δινουν! Μπηκα γραφειο 8 η ωρα και καταφερα να σηκωθω να κανω καφε στα γρηγορα μετα τις 10:30 και ολη μερα δεν πηρα ανασα. "Τελειωσα" με αυτα που ειχα να κανω γυρω στις 4 παρα, δηλαδη την ωρα που θα σχολουσα.

Πλεον ειμαι της φασης "δωστε μου οσα περισσοτερα μπορειτε, βαρατε με κι' αλλο και οσο αντεξω!" Και προσπαθω να κερδισω απο ολο αυτο γιατι οσα περισσοτερα πραγματα μαθαινω και αναλαμβανω, τοσο καλυτερο θα ειναι για το cv μου.

Μπηκα γραφειο με αναγουλες γιατι ηξερα οτι ο συναδελφος δεν θα με βοηθουσε καθολου (και στις 20 του μηνα φευγει). Ειχα αποφασισει οτι αν δεν με βοηθησει και μεινω στο κενο, δεν θα κατσω να πεθανω απο το αγχος μου, θα εφευγα!

Και τελικα ειχα τοσα πολλα πραγματα να κανω και ημουν στο τρεξιμο ολη μερα που στο τελος το χαρηκα κιολας!
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.

Άβαταρ μέλους
SpAcE_PaNtHeR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SpAcE_PaNtHeR » 12 Ιούλ 2024, 23:38

Εικόνα
:vp27: https://www.techgame.gr/ <---ΕΝΑ ΑΠ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ GAMING NEWS SITES!!!(ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ Ο ΙΔΙΟΣ) :urock:

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 12 Ιούλ 2024, 23:58

chatgpt
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 13 Ιούλ 2024, 00:10

Το αμόρε μπορεί να βοηθήσει σε αυτά; Να γράψει κανα bubble short; :-|
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 13 Ιούλ 2024, 00:16

Ζήτα συμβουλές από τα bot του φόρουμ. Το github το ξέρουν σαν το σπίτι τους

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 17 Ιούλ 2024, 08:58

Yochanan έγραψε:
12 Ιούλ 2024, 23:58
chatgpt
Yochanan έγραψε:
13 Ιούλ 2024, 00:10
Το αμόρε μπορεί να βοηθήσει σε αυτά; Να γράψει κανα bubble short; :-|
Τις πλείστες φορές αυτό κάνω, chatgpt, google search, stackoverflow, github και τέτοια ή απλά να μαζωχίζομαι μόνη μου ψάχνωντας. Πολλές φορές βρίσκω την λύση και περνάει και η ώρα γιατί απασχολώ το μυαλό μου συνεχώς και έχω πράγματα να κάνω. Άλλες φορές όμως, την λύση δεν την βρίσκω πουθενά γιατί υπάρχουν πράγματα που είναι πιο "εξεζητημένα" + ότι τα errors δεν είναι ίδια για όλους.

Πριν παραιτηθεί ο προ, τον άκουγα να λέει πολύ καλά λόγια για το copilot και όχι τόσο καλά για το gpt4. Προς το παρόν όμως δεν θέλω να ξοδέψω λεφτά, ίσα ίσα αυτό που προσπαθώ είναι να γίνω αναίσθητη, όχι να δίνω και από πάνω :lol:

Χθες πχ αντιμετώπιζα κάποια errors σε ένα plugin (μιλάμε για πάνω από 50 deprecated files και πολλά από αυτά τα files δεν έβρισκα καν που ήταν) και 2-3 από αυτά όταν τα αντικατέστησα και το ξαναέτρεξα είδα ότι μου δούλεψε, άρα ήξερα ένα περίπου τι έπρεπε να κάνω και ποιά ήταν η λύση. Το ίδιο plugin έτρεχε στο production (ενώ στο staging όχι) και χθες στο ξαφνικό με παίρνει τηλ ένας συνάδελφος software developer και μου είπε να πάω από το γραφείο του. Πήγα και μου λέει "θα σου δώσω access στο Cloudwatch της άμαζον και στο DevOps, και μου έδειξε πώς να βλέπω τα errors επειδή κατάλαβε πως κανένας δεν μου έδειξε. :lol: Και του λέω ναι όντως, δεν είχα ιδέα για αυτά και όπως τα βλέπω είναι χρήσιμα. Του είπα και για το θέμα με το production και το staging και μου λέει "δεν σημαίνει ότι δουλεύει στο production, απλά το έχουμε στημένο έτσι για να μην πετάει τέτοια errors και να τα βλέπουν οι φοιτητές". Και του απαντάω "Να ξέρεις, ειλικρινά, τώρα μου έλυσες μια μεγάαααλη απορία..." και γελούσε και μου λέει "μην νομίζεις, θα μάθεις σιγά σιγά, και εμείς σιγά σιγά τα μάθαμε αυτά". Και τον ρώτησα αν έχει καμιά ιδέα πού μπορώ να βρω τα files που έψαχνα και μου απάντησε ότι ούτε αυτός έχει ιδέα γιατί με άλλη πλατφόρμα ασχολούμαι εγώ, με άλλα πράγματα αυτός. Και αυτός πήγε πριν μήνες στο position αυτό για να βοηθήσει κάποιον άλλον, πριν ήταν καθαρά developer. Αν αυτός δεν ξέρει, θα με βοηθήσει η λατρεία για πράγματα που δεν έχει ξαναδεί μπροστά του και μάλιστα από "μακριά"; :lol: Του λέω απλά πόσο σπάνε τα νεύρα μου κάποιες φορές και το μόνο που μπορεί να μου πει, και μου λέει, είναι πως όσο και αν μουρμουράω, στο τέλος βρίσκω την άκρη, και αν δεν την βρω να μην αγχώνομαι και να μην με νοιάζει από την στιγμή που δεν μου έχει κάνει κανείς training και είναι πράγματα που πρέπει να ψάξω βαθιά και να μου πάρει χρόνο.

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 17 Ιούλ 2024, 09:00

Χθες πάντως έκανα apply σε junior data analyst position (remote), συμπλήρωσα ολόκληρο application που ήταν σαν interview, της φάσης γιατί να σε προσλάβω, ποιό ήταν το σημαντικότερο σου επίτευγμα και project, τι έμαθες εκτός πτυχίου και λοιπά, cover letter και όλα αυτά και με βοήθησε άπειρα το αγαπημένο μου chat :hebit::smt005: Όχι πως θα με πάρουν βέβαια, αλλά έκανα την αρχή και είμαι αποφασισμένη να το δω σοβαρά.

Αποθήκευσα και τις απαντήσεις γιατί θα μου χρειαστούν κάποια στιγμή σε interview.

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 13 Αύγ 2024, 15:45

Εχουν σπασει τα νευρα μου...

Ναι η φυση της δουλειας ενος προγραμματιστη ειναι να σκαει μονος για να βρει την ακρη. Οκ. Το δεχομαι.

Τι γινεται ομως οταν υπαρχουν πραγματα που δεν εχει access και πρεπει να δει τι εβαλε ο αλλος που βασιζει την δουλεια του στο δικο του project, και ο αλλος μονο που δεν τον εβρισε επειδη ειναι πνιγμενος με τα δικα του;

Πραγματικα δεν γινεται. Εδω μεσα ειμαστε μια ομαδα, ο ενας βοηθαει τον αλλον. Οποιος κολλαει καπου, ρωταει, και υπαρχουν ατομα να τον βοηθησουν. Ειτε οι managers, ειτε καποιος απο αλλο team.

Γιατι μονο σε μενα να μην υπαρχει κανεις και να πρεπει να τα κανω ΟΟΟΟΟΛΑ μονη μου μεχρι το τελος; Ψαχνω πραγματα, δουλευω ολη μερα, βγαζω και ακρη, τα φτανω σε πολυ ικανοποιητικο και σχεδον τελικο σημειο και εκει που ρωταω ΕΝΑ πραγμα για να μπορω να το τελειωσω κ να βγαλω εντελως ακρη, δεν εχω βοηθεια απο Π Ο Υ Θ Ε Ν Α.

Με κανουν να νιωθω αχρηστη και χαζη χωρις να ειμαι. Επειδη ΚΑΝΕΝΑΣ εδω μεσα δεν βρισκεται στην θεση που ειμαι εγω..χωρις προγραμματιστικο υποβαθρο, χωρις εμπειρια, να προσπαθει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ απο την αρχη να τελειωσει τα projects, χωρις training, χωρις να εχει να πιαστει απο πουθενα και στο καπακι εκει που ειναι να τα καταφερει κ να θελει το εξτρα μπουστ, να τον βριζουν σχεδον...

Ακομα και ο πρωην υπευθυνος μου που ειχε εμπειρια και ηταν προγραμματιστης, υπηρχαν πραγματα που οταν δεν τα ηξερε και ρωτουσε, τον βοηθουσαν. Και ολοι στο team εχουν βοηθεια απο καπου.

Εγω γιατι να βρισκομαι σε αυτη την θεση; Δεν ειναι αδικο;

Με εβαλε να ανοιξω ticket στο github, σχεδον με εβρισε, και εχω ηδη ανοιχτα αλλα 3 για το συγκεκριμενο ατομο. Μου λεει ο manager μου θα αναλαβω εγω. Και να του λεω "γι αυτο δεν μ αρεσει να πριζω συνεχως τον κοσμο. Καταλαβαινω οτι εχει δουλεια και στο τελος τα ακουω και απο πανω και μενω εγω ετσι..." (επειδη αυτος επιμενει να τον ρωταω και καλα) και παλι επειδη δεν βγαινει ακρη δεν εχει να μου πει τιποτα. Επειδη δεν γινεται να υπαρχει ΜΟΝΟ ενα ατομο στην εταιρια που να μπορει να με βοηθησει, και αυτο το ατομο να ειναι τοσο πνιγμενο που ακομα και μια ερωτηση που του εκανα για να μπορω να προχωρησω κ να δω που εβαλε καποια hidden variables, μονο που δεν με εβρισε και με ξεφορτωθηκε με το να μου λεει να ανοιξω ακοοομη ενα αναπαντητο ticket...

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 13 Αύγ 2024, 15:56

Εκατσα και εβαλα επιτηδες σκρινσοτς και εξηγησα αναλυτικα τι εκανα και ποιο ειναι το προβλημα, για να φαινεται ποσο δουλεψα, σε ποιο σημειο το εφτασα και τι αντιμετωπιζω για να μην μπορει κανεις να ερθει να μου πει οτι δεν δουλεψα.

Φυσικα και δεν θα μου το ελεγε κανεις ομως επειδη ο manager μου ξερει ποσο δουλευω. Απλα ειναι τοοοοσο chill σε σημειο αηδιας! Εγω ομως δεν μπορω ετσι.. Θελω να γινει η δουλεια μου! Και καθομαι και σκαω μονη μου!

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 13 Αύγ 2024, 15:58

Σου βάζουν τα ticket σε αναμονή, βάζεις κι εσύ το δικό σου σε status "blocked" και αράζεις, έτσι λύνονται αυτά πολιτισμένα και passive-aggressively.😁
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 13 Αύγ 2024, 15:59

Dwarven Blacksmith έγραψε:
13 Αύγ 2024, 15:58
Σου βάζουν τα ticket σε αναμονή, βάζεις κι εσύ το δικό σου σε status "blocked" και αράζεις, έτσι λύνονται αυτά πολιτισμένα και passive-aggressively.😁
Τα υπολοιπα 3 που δεν μου απαντησε ειναι ΑΚΟΜΑ στο blocked ή στο waiting feedback!

Το θεμα ειναι οτι ΔΕΝ μπορω να αραξω. Δεν ειναι στον χαρακτηρα μου και αυτο που συμβαινει δεν το βρισκω καθολου λογικο.

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 13 Αύγ 2024, 16:23

Casp έγραψε:
13 Αύγ 2024, 15:59
Dwarven Blacksmith έγραψε:
13 Αύγ 2024, 15:58
Τα υπολοιπα 3 που δεν μου απαντησε ειναι ΑΚΟΜΑ στο blocked ή στο waiting feedback!

Το θεμα ειναι οτι ΔΕΝ μπορω να αραξω. Δεν ειναι στον χαρακτηρα μου και αυτο που συμβαινει δεν το βρισκω καθολου λογικο.
Ε πρέπει να μπορέσεις μαν, έτσι δουλεύει η corporate πάρανοια.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 13 Αύγ 2024, 16:39

Girl ειμαι :lol:

Ασε. Το ματιαξα και μαλιστα θετικα! Πρεπει να γραφω πιο συχνα στο νημα!

16:06 ημουν ηδη στο αυτοκινητο και μου στελνει ενας συναδελφος στο slack επειδη ειδε το ticket μου.

Ειχα βαλει πιο παλια τον μανατζερ που ειχε access να μου δειξει καποια settings στο github και το tocken δεν υπηρχε πουθενα και γι αυτο το εβαλα αλλου. Ε ο συναδελφος μου εδειξε με σκρινσοτ οτι τελικα υπηρχε εκει! Ε ειναι να σκασω!

Τουλαχιστον ασχοληθηκε καποιος εκει που δεν το περιμενα με την καμια!

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 13 Αύγ 2024, 17:41

Casp έγραψε:
13 Αύγ 2024, 16:39
Girl ειμαι :lol:
I know.
Casp έγραψε:
13 Αύγ 2024, 16:39
Ασε. Το ματιαξα και μαλιστα θετικα! Πρεπει να γραφω πιο συχνα στο νημα!

16:06 ημουν ηδη στο αυτοκινητο και μου στελνει ενας συναδελφος στο slack επειδη ειδε το ticket μου.

Ειχα βαλει πιο παλια τον μανατζερ που ειχε access να μου δειξει καποια settings στο github και το tocken δεν υπηρχε πουθενα και γι αυτο το εβαλα αλλου. Ε ο συναδελφος μου εδειξε με σκρινσοτ οτι τελικα υπηρχε εκει! Ε ειναι να σκασω!

Τουλαχιστον ασχοληθηκε καποιος εκει που δεν το περιμενα με την καμια!
Μια χαρά λοιπόν.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών