Αν δεν έχεις σκοπό να φας ώρες πάνω στα linux, μην το κάνεις. Γνώμη μου.
Το πιο πιθανό είναι να βρεις προβλήματα και να ψάχνεις στις συζητήσεις των linuxάδων για απαντήσεις, οι οποίοι θα σου λεν "γράψε αυτή την εντολή και στείλε μου το αποτέλεσμα για να σου πω τί τρέχει" παρά να βρεις κάποια ευκολία και άνεση.
Έχω χρησιμοποιήσει αρκετές διανομές, και στις περισσότερες αντιμετώπιζα διάφορα προβλήματα κυρίως με το υλικό τα οποία δεν περίμενα να αντιμετωπίσω. Σε κάποια δεν μου έβρισκε το usb wifi adapter, σε κάποια δεν έβρισκε εκτυπωτή ή/και scanner. Κάποια μου εμφάνιζαν υψηλή χρήση CPU, ή RAM ή HDD. Κάποια δεν έβρισκαν οδηγούς για την κάρτα γραφικών, με αποτέλεσμα να σέρνονται τα πάντα απουσία της 3d επιτάχυνσης του desktop και των εφαρμογών.
Σε γενικές γραμμές, τα linux έχουν βελτιωθεί πολύ σε ό,τι αφορά την ευκολία χρήσης σε σχέση με το παρελθόν, ειδικά τα ubuntoειδή. Αλλά έχω δει ανθρώπους να απελπίζονται, συνηθισμένοι στην ευκολία και ανεμελιά των windows.
Καλό είναι να θυμάσαι ότι το να ρωτάς έναν ειδικό για την άποψή του σε κάτι που εσύ το χρησιμοποιείς ερασιτεχνικά δεν είναι πάντοτε σοφό. Όπως το να ζητάς από έναν μαθηματικό να σου δείξει μαθηματικά για να κάνεις απλά πράγματα της καθημερινότητας. Αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να σου αναλύει τα επικαμπύλια ολοκληρώματα και τις κατευθυνόμενες παραγώγους...