δώρο για μικρό παιδί

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: δώρο για μικρό παιδί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 04 Ιαν 2021, 02:11

ST48410 έγραψε:
04 Ιαν 2021, 01:56
stavmanr έγραψε:
04 Ιαν 2021, 01:48
Τρόμαξα μόλις είδα τις ονομαστικές αναφορές σου.
Τους στόχους τους έγραψα σε προηγούμενη σελίδα. Το linux από την ελάχιστη εμπειρία που έχω, δεν κάνει για μένα. Περιμένω τις προτάσεις σου. Στην τελική θα μείνει το δώρο στικάκι και κανείς δεν θα πάθει τίποτα. Ωστόσο είμαι πλέον αρκετά κοντά στο επιδιωκόμενο.
Αν δεν έχεις σκοπό να φας ώρες πάνω στα linux, μην το κάνεις. Γνώμη μου.
Το πιο πιθανό είναι να βρεις προβλήματα και να ψάχνεις στις συζητήσεις των linuxάδων για απαντήσεις, οι οποίοι θα σου λεν "γράψε αυτή την εντολή και στείλε μου το αποτέλεσμα για να σου πω τί τρέχει" παρά να βρεις κάποια ευκολία και άνεση.

Έχω χρησιμοποιήσει αρκετές διανομές, και στις περισσότερες αντιμετώπιζα διάφορα προβλήματα κυρίως με το υλικό τα οποία δεν περίμενα να αντιμετωπίσω. Σε κάποια δεν μου έβρισκε το usb wifi adapter, σε κάποια δεν έβρισκε εκτυπωτή ή/και scanner. Κάποια μου εμφάνιζαν υψηλή χρήση CPU, ή RAM ή HDD. Κάποια δεν έβρισκαν οδηγούς για την κάρτα γραφικών, με αποτέλεσμα να σέρνονται τα πάντα απουσία της 3d επιτάχυνσης του desktop και των εφαρμογών.
Σε γενικές γραμμές, τα linux έχουν βελτιωθεί πολύ σε ό,τι αφορά την ευκολία χρήσης σε σχέση με το παρελθόν, ειδικά τα ubuntoειδή. Αλλά έχω δει ανθρώπους να απελπίζονται, συνηθισμένοι στην ευκολία και ανεμελιά των windows.

Καλό είναι να θυμάσαι ότι το να ρωτάς έναν ειδικό για την άποψή του σε κάτι που εσύ το χρησιμοποιείς ερασιτεχνικά δεν είναι πάντοτε σοφό. Όπως το να ζητάς από έναν μαθηματικό να σου δείξει μαθηματικά για να κάνεις απλά πράγματα της καθημερινότητας. Αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να σου αναλύει τα επικαμπύλια ολοκληρώματα και τις κατευθυνόμενες παραγώγους...

Άβαταρ μέλους
enaon

Re: δώρο για μικρό παιδί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 04 Ιαν 2021, 02:16

παιδιά, το λινουξ δεν ειναι για τελικό χρήστη. Οκ μερικοί το βάζουν απο χόμπι ή συγκεκριμένες απαιτήσεις, αλλά δεν ειναι λογικό να γράφει κάποιος ότι έβαλε ουμπουντου όποτε πήρε γεύση. Βάλε ένα τορρεντ κλιεντ στον western digital εξωτερικό σκληρό σου δίσκο, που τρέχει λίνουξ μέσα, και μετα ναι, έχεις παίξει σε αυτό που ειναι δυνατό.

αν το θέλεις για εσένα στ για να το δείς, νομίζω βάλτο στο virtualbox, γρήγορο θα είναι και ειναι απλό και πιο βολικό να το έχεις ταυτόχρονα με win. Και με το wls το ενσωματωμένο των win10 μπορείς, αλλά για την ώρα ειναι λίγο μπέρδεμα να έχεις και γραφικό περιβάλλον.

αλλά παλι, αυτα και 10 χρόνια πίσω μια χαρά θα ήταν. Σήμερα να το τρέξεις νομίζω στο κλαουντ την γκουγλ ας πουμε, δωρεάν για ένα χρόνο, να βάλεις ένα δυνατό μηχάνημα, να δεις την πλατφόρμα με την ευκαιρία.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών