Ο αργός θάνατος του Firefox
- Gordian Knot
- Phorum.gr user: Gordian Knot
Re: Ο αργός θάνατος του Firefox
Έτσι. ΑΡΓΑ & ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ. Όπως ακριβώς μας πλάσαραν τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ τους -από μία έκδοση και μετά- αγνοώντας τις επιθυμίες/ανάγκες του κοινού.
Μακάρι οι εναπομείναντες χρήστες να μπορούσαν να στραφούν σε σοβαρούς browsers όπως το fork του Αλεξ. Κοντού, Waterfox (best of both worlds) ή ο Pale Moon, αλλά δεν το βλέπω.
Η κατάσταση περιγράφεται με την φράση «μπήκαν τα γίδια στο μαντρί».
Σας το λέγαμε μαλάκες, σας το λέγαμε. Οι developers του Firefox είναι το αντίστοιχο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στον χώρο ανάπτυξης λογισμικού.
Ο ένας Μπαλαφισμός («Θα το ρισκάρουμε»), ακολουθεί τον άλλο.
Ζώα, ε, ζώα!
Μακάρι οι εναπομείναντες χρήστες να μπορούσαν να στραφούν σε σοβαρούς browsers όπως το fork του Αλεξ. Κοντού, Waterfox (best of both worlds) ή ο Pale Moon, αλλά δεν το βλέπω.
Η κατάσταση περιγράφεται με την φράση «μπήκαν τα γίδια στο μαντρί».
Σας το λέγαμε μαλάκες, σας το λέγαμε. Οι developers του Firefox είναι το αντίστοιχο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στον χώρο ανάπτυξης λογισμικού.
Ο ένας Μπαλαφισμός («Θα το ρισκάρουμε»), ακολουθεί τον άλλο.
Ζώα, ε, ζώα!
© Αντιτουρκική μούργα, γνωστός και ως «Βλαχάραπας της θαλάσσης» - Ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνω τι πάει να πεί αυτό...
Σας μερσώ μαντάμ, ορέν ντουβάρ

Δεν έχω παρατηρήσει κανένα γκλιτσάρισμα αλλά χρησιμοποιώ εναλλάξ και άλλους μπράουζερς (κυρίως τον μπρέηβ), σημειωτέον ότι στον κουάντουμ έχω ανά πάσα στιγμή 80 με 100 ταμπς ανοιχτά.
Ο πέηλ μουν που ανέφερε ο από πάνω είναι αξιόλογος.
Ο πέηλ μουν που ανέφερε ο από πάνω είναι αξιόλογος.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- Gordian Knot
- Phorum.gr user: Gordian Knot
Για Chromium-based browsers, επιλέγουμε αυστηρά Cent Browser ή/και Kinza.
Ειδικά ο πρώτος (κινεζικός) έχει γαμάτη portable έκδοση που παρακάμπτει την μεγαλειώδη ΜΑΛΑΚΙΑ του Κρόμιουμ όσον αφορά στη μεταφορά profile σε διαφορετικό computer (εφικτή μόνο με δημιουργία λογαριασμού + sync).
ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΤΕ λέω εγώ;
Κόπτεστε

για την ασφάλεια του χρήστη;
Τότε γιατί δεν δίνετε την δυνατότητα κλειδώματος (με password που θα θέτει ο ίδιος ο χρήστης όταν και εφόσον το επιθυμεί) αλλά βασίζετε τα πάντα στο εκάστοτε machine ID;
Περνάω τον Cent Browser Portable folder σε ένα flashάκι, το plugάρω σε ένα οποιοδήποτε μηχάνημα και λειτουργεί τέλεια χωρίς να χρειαστεί η παραμικρή ρύθμιση (αναφέρομαι σε extensions και τις παραμετροποιήσεις τόσο αυτών όσο και του browser)
ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.
Ειδικά ο πρώτος (κινεζικός) έχει γαμάτη portable έκδοση που παρακάμπτει την μεγαλειώδη ΜΑΛΑΚΙΑ του Κρόμιουμ όσον αφορά στη μεταφορά profile σε διαφορετικό computer (εφικτή μόνο με δημιουργία λογαριασμού + sync).
ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΤΕ λέω εγώ;
Κόπτεστε

Τότε γιατί δεν δίνετε την δυνατότητα κλειδώματος (με password που θα θέτει ο ίδιος ο χρήστης όταν και εφόσον το επιθυμεί) αλλά βασίζετε τα πάντα στο εκάστοτε machine ID;
Περνάω τον Cent Browser Portable folder σε ένα flashάκι, το plugάρω σε ένα οποιοδήποτε μηχάνημα και λειτουργεί τέλεια χωρίς να χρειαστεί η παραμικρή ρύθμιση (αναφέρομαι σε extensions και τις παραμετροποιήσεις τόσο αυτών όσο και του browser)
ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.
© Αντιτουρκική μούργα, γνωστός και ως «Βλαχάραπας της θαλάσσης» - Ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνω τι πάει να πεί αυτό...

- Jack Shephard
- Phorum.gr user: Jack Shephard
Σε σύγκριση με όταν δημιουργήθηκε το νήμα: με βάση τα τελευταία στατιστικά της NetMarketShare, ο Firefox έχει χάσει και τη δεύτερη θέση από τον Edge.
Όσο για το 10% market share, αυτό είναι πλέον άπιαστο όνειρο. 7.2% το τρέχον. Δε φαίνεται να μπορούν να ανατρέψουν το trend και αυτό έχει συνέπειες και στα έσοδα από τις αναζητήσεις και από την υποστήριξη από 3rd party developers για extensions κλπ.
Προσωπικά από Chromium based browsers προτιμώ τον Opera. Δε τους έχω δοκιμάσει εννοείται όλους.
Πάντως για εναλλακτικούς browsers έχω διαβάσει γενικά επιφυλακτικά άρθρα για το πόσο ασφαλείς είναι με το σκεπτικό ότι δεν έχουν τα resources για ανταποκριθούν με την απαραίτητη ταχύτητα σε κενά ασφαλείας ενώ τα επιπλέον features τους εισάγουν και νέα κενά ασφαλείας. Χρησιμοποιούσα (πάρα πολύ) παλαιότερα Palemoon. Είχα διαβάσει ειδικά για αυτόν ότι ήταν α single developer project και ότι σα να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος developer ανέπτυξε κι άλλο browser. Αλλά μιας και τον έχω αφήσει δεν έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα την ιστορία.
Όσο για το 10% market share, αυτό είναι πλέον άπιαστο όνειρο. 7.2% το τρέχον. Δε φαίνεται να μπορούν να ανατρέψουν το trend και αυτό έχει συνέπειες και στα έσοδα από τις αναζητήσεις και από την υποστήριξη από 3rd party developers για extensions κλπ.
Προσωπικά από Chromium based browsers προτιμώ τον Opera. Δε τους έχω δοκιμάσει εννοείται όλους.
Πάντως για εναλλακτικούς browsers έχω διαβάσει γενικά επιφυλακτικά άρθρα για το πόσο ασφαλείς είναι με το σκεπτικό ότι δεν έχουν τα resources για ανταποκριθούν με την απαραίτητη ταχύτητα σε κενά ασφαλείας ενώ τα επιπλέον features τους εισάγουν και νέα κενά ασφαλείας. Χρησιμοποιούσα (πάρα πολύ) παλαιότερα Palemoon. Είχα διαβάσει ειδικά για αυτόν ότι ήταν α single developer project και ότι σα να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος developer ανέπτυξε κι άλλο browser. Αλλά μιας και τον έχω αφήσει δεν έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα την ιστορία.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- SuperRogue
- Phorum.gr user: SuperRogue
Εγώ βασικά έχω opera μόνο και μόνο επειδή έχει extentions που μου ταιριάζουν. και μικρολεπτομέριες όπως μπορείς να σώσεις όταν τα tabs σε έναν φάκελο με δεξί κλικ.
Δεν πιστεύω αυτά τα στατιστικά. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πλήθος χρηστών που χρησιμοποιεί κρομ.
(Αλλά αν σκεφτείς ότι ένα τέτοιο ποσοστό ψήφισε νουδου και Πασοκ...
)
(Αλλά αν σκεφτείς ότι ένα τέτοιο ποσοστό ψήφισε νουδου και Πασοκ...

Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
- Jack Shephard
- Phorum.gr user: Jack Shephard
Και τι έγινε; Γνωστό.
Υπήρξαν κατηγορίες και για το δωρεάν VPN του Opera ότι δεν είναι απλώς VPN αλλά ένας proxy (και καλά διαμαρτυρία για την έλλειψη end to end encryption του traffic). ΟΚ, ένα free VPN δε το χρησιμοποιείς ποτέ για κάτι σοβαρό αλλά π.χ. είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να μπεις σε σελίδες πειρατικές που έχει απαγορευτεί η πρόσβαση από Ελλάδα.
Ο Opera είναι ένα πολύ polished προϊόν με μικρά nice touches εδώ κι εκεί που διευκολύνουν πολύ το browsing. Σε όλους τους browsers μπορείς να προσθέσεις την ίδια ή αντίστοιχη λειτουργικότητα με extensions αλλά στον Opera είναι ενσωματωμένες δυνατότητες, δεν ασχολείσαι καθόλου, αναβαθμίζονται από την ίδια την εταιρεία κλπ.
Υπήρξαν κατηγορίες και για το δωρεάν VPN του Opera ότι δεν είναι απλώς VPN αλλά ένας proxy (και καλά διαμαρτυρία για την έλλειψη end to end encryption του traffic). ΟΚ, ένα free VPN δε το χρησιμοποιείς ποτέ για κάτι σοβαρό αλλά π.χ. είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να μπεις σε σελίδες πειρατικές που έχει απαγορευτεί η πρόσβαση από Ελλάδα.
Ο Opera είναι ένα πολύ polished προϊόν με μικρά nice touches εδώ κι εκεί που διευκολύνουν πολύ το browsing. Σε όλους τους browsers μπορείς να προσθέσεις την ίδια ή αντίστοιχη λειτουργικότητα με extensions αλλά στον Opera είναι ενσωματωμένες δυνατότητες, δεν ασχολείσαι καθόλου, αναβαθμίζονται από την ίδια την εταιρεία κλπ.
πηρε ποδι, κολλουσε, αργουσε, μου ταπρηξε...
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Δεν χρειάζεται να τα θυμάμαι ένα ένα.
.
.
Κι όταν ψάχνεις κάποιο κάνεις 80 απανωτά κλικς;
"Α για να δω τί γίνεται στο φόρουμ" κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ οκ.
Τώρα ας διαβάσω τις ειδήσεις κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ οκ
Όχι βέβαια.stavmanr έγραψε: ↑13 Απρ 2020, 12:01Κι όταν ψάχνεις κάποιο κάνεις 80 απανωτά κλικς;
"Α για να δω τί γίνεται στο φόρουμ" κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ οκ.
Τώρα ας διαβάσω τις ειδήσεις κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ κλικ οκ
.
.
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
control tab, control shift tab, κλπ 

The business man whose master plan controls the world each day,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Κούβα: κομουνιστικός αργός θάνατος...
από OANNHSEA » 20 Σεπ 2024, 19:24 » σε Διεθνής πολιτική - 56 Απαντήσεις
- 1264 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
01 Μαρ 2025, 21:26
-
-
- 24 Απαντήσεις
- 1513 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sys3x
01 Αύγ 2023, 14:23