Τίποτα. Τρέχε από καιρό σε καιρό το roguekiller ή το antimalware της malwarebytes.
Το μηχάνημα αργεί ν'ανοίξει
- hellegennes
Re: Το μηχάνημα αργεί ν'ανοίξει
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
To roguekiller μου έβγαλε μια μεγάλη λίστα, δεν κατάλαβα τίποτα, αλλά τα περισσότερα κάτι είχαν να κάνουν με το Avast για κάποιο λόγο. Πήρα βαθιά ανάσα και πάτησα remove all.
Τέλειωσε και το defrag, έκανα ριστάρτ, και ενώ δεν το χρονομέτρησα φαίνεται ότι όντως πάει αρκετά καλύτερα
Θα δώ κανα βίντεο και για το ssd γιατί φαίνεται ότι αξίζει.
Πάντως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όταν ξεκινάει ο υπολογιστής συνήθως το πρώτο πράγμα που ανοίγω είναι το Chrome. Το οποίο ανοίγει και με πάει στο google, αλλά μόλις πατήσω κάποιο site μετά κάνει καναδυό λεπτά κλεψύδρα/spinning wheels μέχρι να με πάει εκεί. Αυτά την πρώτη φορά που το ανοίγω, μετά πάει σφαίρα. Αναρωτιέμαι μήπως το Chrome φορτώνει τίποτα από πίσω.
Ευχαριστώ πάλι!
Τέλειωσε και το defrag, έκανα ριστάρτ, και ενώ δεν το χρονομέτρησα φαίνεται ότι όντως πάει αρκετά καλύτερα

Θα δώ κανα βίντεο και για το ssd γιατί φαίνεται ότι αξίζει.
Πάντως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όταν ξεκινάει ο υπολογιστής συνήθως το πρώτο πράγμα που ανοίγω είναι το Chrome. Το οποίο ανοίγει και με πάει στο google, αλλά μόλις πατήσω κάποιο site μετά κάνει καναδυό λεπτά κλεψύδρα/spinning wheels μέχρι να με πάει εκεί. Αυτά την πρώτη φορά που το ανοίγω, μετά πάει σφαίρα. Αναρωτιέμαι μήπως το Chrome φορτώνει τίποτα από πίσω.
Ευχαριστώ πάλι!
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 

Η λύση είναι να το έχεις πάντα ανοικτό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Aggelos την 20 Φεβ 2019, 07:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ειπες εχεις Avast?
Settings->Troobleshooting->Load Avast dervices after other Windows services
Settings->Troobleshooting->Load Avast dervices after other Windows services
Οσο για τον SSD εχει σταθερο lookup σαν μνημη, δλδ το να διαβασει ενα block απο τη θεση 1 και αμεσως μετα ενα απο τη θεση 300 που ειναι στην απεναντι γωνια δεν του στοιχιζει κατι ενω ο μαγνητικος πρεπει να "κουνησει τη βελονα του" εφοσον οι θεσεις δεν ειναι διαδοχικες. Ουσιαστικα δηλαδη δε θελει defrag. Αυτο ειναι ολο. Σαν καθεαυτο επιδοση πχ να σου φερει 10ΜΒ δε διαφερει ιδιαιτερα απο τον μαγνητικο, ενω φθειρεται με το γραψιμο. Οταν τρεχεις πολλες διεργασιες με i/o δε γινονται πιο γρηγορες για καποιον αλλο λογο αλλα επειδη ειναι απιθανο τα δεδομενα τους να βρισκονται κοντα. Αλλα ποσο συχνα τρεχεις πολλες διεργασιες με i/o αν δεν εισαι server μιας search engine;
Η μεση διαρκεια ζωης για τα λαϊκα (αν δεν τα σκασεις για server-grade) ειναι σαφως χαμηλοτερη του hdd ιδιαιτερα αν εχεις το swapfile σου εκει. Επισης πρεπει να εχει ~10% αχρησιμοποιητο χωρο αλλιως για να γραψεις 1KB μπορει να γραψει συνολικο μεχρι και 128. Δεν ειναι το μαγικο ραβδι. Ειναι καλο αν το workload σου ειναι random i/o bound και μονο.
Για τη δικια σου χρηση hdd και παλι hdd. Θα βρεις ssd με 1.5ΤΒ χωρο που να ζει 10 χρονια και να μη στοιχιζει τον κωλο του; Ισως σε 3-4 χρονια οχι τωρα. Εγω κανω παρομοια χρηση αλλα linux σε εξωτερικο σκληρο που ειναι και κρυπτογραφημενος. Οι επιδοσεις του δισκου δε με εχουν απασχολησει ποτε. Τα windows ειναι στον ssd που φοραει το μηχανημα, εχουν 1002 προβληματα παλι εντελως ασχετα με το οτι φορτωνουν σε 10 δευτερα αντι για 20.
Η μεση διαρκεια ζωης για τα λαϊκα (αν δεν τα σκασεις για server-grade) ειναι σαφως χαμηλοτερη του hdd ιδιαιτερα αν εχεις το swapfile σου εκει. Επισης πρεπει να εχει ~10% αχρησιμοποιητο χωρο αλλιως για να γραψεις 1KB μπορει να γραψει συνολικο μεχρι και 128. Δεν ειναι το μαγικο ραβδι. Ειναι καλο αν το workload σου ειναι random i/o bound και μονο.
Για τη δικια σου χρηση hdd και παλι hdd. Θα βρεις ssd με 1.5ΤΒ χωρο που να ζει 10 χρονια και να μη στοιχιζει τον κωλο του; Ισως σε 3-4 χρονια οχι τωρα. Εγω κανω παρομοια χρηση αλλα linux σε εξωτερικο σκληρο που ειναι και κρυπτογραφημενος. Οι επιδοσεις του δισκου δε με εχουν απασχολησει ποτε. Τα windows ειναι στον ssd που φοραει το μηχανημα, εχουν 1002 προβληματα παλι εντελως ασχετα με το οτι φορτωνουν σε 10 δευτερα αντι για 20.
Τι να κανουμε. Με εχουν απασχολησει οντως στο SIEM μας με τους 3 τετραπυρηνους x 16GB X (.75 + .75TB) που αρχειοθετει 10000 logs το δευτερολεπτο σχεδον 24/7 και χρησιμοποιειται απο 7 αναλυτες και 200 dashboards πελατων με ερωτηματα του τυπου "αθροισε το πεδιο bytes οπου source ip απο γαλλια για τους προηγουμενους μηνες ανα ημερα και φερε μου τις μερες που ειναι πανω απο 2000000".
Και τελικα δεν εχει SSD γιατι ουσιαστικα 6 striped hdd με 27GB για buffers τα βγαζουν περα μια χαρα και στοιχιζουν 300 δολλαρια φθηνοτερα ανα μηνα.
SSD εχει ας πουμε η mongodb μας με τους 12.000 πινακες και τα 1000 IOPS σε τυχαια μερη. Κι αυτο επειδη ειναι μαλακες οσοι τη σχεδιασαν.
Και τελικα δεν εχει SSD γιατι ουσιαστικα 6 striped hdd με 27GB για buffers τα βγαζουν περα μια χαρα και στοιχιζουν 300 δολλαρια φθηνοτερα ανα μηνα.
SSD εχει ας πουμε η mongodb μας με τους 12.000 πινακες και τα 1000 IOPS σε τυχαια μερη. Κι αυτο επειδη ειναι μαλακες οσοι τη σχεδιασαν.
οαου. ζηλεύωfoscilis έγραψε: ↑20 Φεβ 2019, 09:01Τι να κανουμε. Με εχουν απασχολησει οντως στο SIEM μας με τους 3 τετραπυρηνους x 16GB X (.75 + .75TB) που αρχειοθετει 10000 logs το δευτερολεπτο σχεδον 24/7 και χρησιμοποιειται απο 7 αναλυτες και 200 dashboards πελατων με ερωτηματα του τυπου "αθροισε το πεδιο bytes οπου source ip απο γαλλια για τους προηγουμενους μηνες ανα ημερα και φερε μου τις μερες που ειναι πανω απο 2000000".
εγώ στη δουλειά ένα λάπτοπ έχω και sql server σε ssd των 40 ευρώ.

πάντως, εδώ κοιτάμε να βρούμε λύση για ένα pc, το οποίο έχει i7, 16gb ram και είναι κρίμα να έχει hdd και να τρέχει windows 7.
- Chilloutbuddy
"Delaying the start of the Avast services leaves your computer unprotected during the start up phase; your machine may get infected during that time"
Στα παπάκια μας;

Ε κοίτα πρώτα αν σου λύνει το πρόβλημα.
αν το workload του είναι random I/O bound ναι είναι κρίμα. Αλλιώς γιατί να το πειράξει, ιδιαίτερα όταν είναι προφανές ότι έχει στήσει ένα περιβάλλον που θα του πάρει κάποιους μήνες να το ξαναφέρει σε αξιοπρεπή επίπεδα με οποιαδήποτε αντικατάσταση (εννοώ αντικατάσταση που να μην είναι 1-1, το να αντιγράψεις τα πάντα σε καινούριο σκληρό δεν είναι ακριβώς αντικατάσταση). Έχω δαγκωθεί από αυτήν την άποψη, παράτησα το Ubuntu γιατί "ήταν κρίμα" και μου πήρε ενάμιση χρόνο να ξαναφέρω το σύστημα στην ώριμη κατάσταση που είχε επί Ubuntu. Και ο εξωτερικός δίσκος σαν / που έχω τώρα όπως καταλαβαίνεις ήταν ένα ρίσκο, θα μπορούσε να αποδειχθεί τεράστια μαλακία (ευτυχώς το ρίσκο μου βγήκε αλλά τέλος πάντων είχα επίγνωση ότι ενδεχομένως θα ταλαιπωρηθώ και ανέλαβα το ρίσκο γιατί είχα συγκεκριμένο όφελος, ότι τώρα παίρνω το σύστημα μαζί μου και αν πέσει σε λάθος χέρια παραμένει κρυπτογραφημένο).the comet the course the tail έγραψε: ↑20 Φεβ 2019, 09:15πάντως, εδώ κοιτάμε να βρούμε λύση για ένα pc, το οποίο έχει i7, 16gb ram και είναι κρίμα να έχει hdd και να τρέχει windows 7.
Εγώ πιστεύω για επεξεργασία φωτογραφίας συνήθως το working set σου (ας πούμε ένα Lightroom με ανοιχτή τη συλλογή και ένα photoshop με καμιά εικοσαριά φωτογραφίες, layers, undo history, μαλακίες) είναι κάποια GB, τα οποία περνάς πολύ περισσότερο χρόνο να επεξεργάζεσαι απ' ό,τι να ανοιγοκλείνεις. Άρα πολύ καλύτερη επένδυση είναι (αν γίνεται) να πάει τη μνήμη στα 32GB οπότε το working set θα ζει μονίμως στη μνήμη που είναι τουλάχιστον δέκα φορές πιο γρήγορη από το SSD σε όλες τις διαστάσεις. Κι ας κάνει 3 λεπτά να τα φορτώσει/αποθηκεύσει αντί για 2.
- Chilloutbuddy
Μπα μια χαρά τα τρέχει τα lightroom/photoshop, δεν έχω πρόβλημα. Μόνο η έναρξη με καθυστερεί, και είναι συνήθως στη χειρότερη στιγμή που βιάζομαι να τσεκάρω κάτι το πρωί και να φύγω.

-
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
hellegennes έγραψε: ↑20 Φεβ 2019, 03:01Όταν λες 10-15 λεπτά, πού ακριβώς τα τρώει αυτά τα λεπτά; Σε ποιο στάδιο;

«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
βάλε 10αρια που έχουν την απατεωνιά το "fast boot".Chilloutbuddy έγραψε: ↑20 Φεβ 2019, 09:51Μπα μια χαρά τα τρέχει τα lightroom/photoshop, δεν έχω πρόβλημα. Μόνο η έναρξη με καθυστερεί, και είναι συνήθως στη χειρότερη στιγμή που βιάζομαι να τσεκάρω κάτι το πρωί και να φύγω.

καλά τα λες, αλλά εγώ και με 128gb ram δεν θα αισθανόμουν σίγουρος, με ποιον τρόπο τα windows και οι εφαρμογές cashαρουν ή μεταφέρουν δεδομένα από/στον δίσκο.foscilis έγραψε: ↑20 Φεβ 2019, 09:39αν το workload του είναι random I/O bound ναι είναι κρίμα. Αλλιώς γιατί να το πειράξει, ιδιαίτερα όταν είναι προφανές ότι έχει στήσει ένα περιβάλλον που θα του πάρει κάποιους μήνες να το ξαναφέρει σε αξιοπρεπή επίπεδα με οποιαδήποτε αντικατάσταση (εννοώ αντικατάσταση που να μην είναι 1-1, το να αντιγράψεις τα πάντα σε καινούριο σκληρό δεν είναι ακριβώς αντικατάσταση). Έχω δαγκωθεί από αυτήν την άποψη, παράτησα το Ubuntu γιατί "ήταν κρίμα" και μου πήρε ενάμιση χρόνο να ξαναφέρω το σύστημα στην ώριμη κατάσταση που είχε επί Ubuntu. Και ο εξωτερικός δίσκος σαν / που έχω τώρα όπως καταλαβαίνεις ήταν ένα ρίσκο, θα μπορούσε να αποδειχθεί τεράστια μαλακία (ευτυχώς το ρίσκο μου βγήκε αλλά τέλος πάντων είχα επίγνωση ότι ενδεχομένως θα ταλαιπωρηθώ και ανέλαβα το ρίσκο γιατί είχα συγκεκριμένο όφελος, ότι τώρα παίρνω το σύστημα μαζί μου και αν πέσει σε λάθος χέρια παραμένει κρυπτογραφημένο).the comet the course the tail έγραψε: ↑20 Φεβ 2019, 09:15πάντως, εδώ κοιτάμε να βρούμε λύση για ένα pc, το οποίο έχει i7, 16gb ram και είναι κρίμα να έχει hdd και να τρέχει windows 7.
Εγώ πιστεύω για επεξεργασία φωτογραφίας συνήθως το working set σου (ας πούμε ένα Lightroom με ανοιχτή τη συλλογή και ένα photoshop με καμιά εικοσαριά φωτογραφίες, layers, undo history, μαλακίες) είναι κάποια GB, τα οποία περνάς πολύ περισσότερο χρόνο να επεξεργάζεσαι απ' ό,τι να ανοιγοκλείνεις. Άρα πολύ καλύτερη επένδυση είναι (αν γίνεται) να πάει τη μνήμη στα 32GB οπότε το working set θα ζει μονίμως στη μνήμη που είναι τουλάχιστον δέκα φορές πιο γρήγορη από το SSD σε όλες τις διαστάσεις. Κι ας κάνει 3 λεπτά να τα φορτώσει/αποθηκεύσει αντί για 2.

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Θα ανοίξει την πόρτα ο Κουλής στον Ερντογάν;
από Niki » 23 Μαρ 2025, 21:43 » σε Διεθνής πολιτική - 49 Απαντήσεις
- 1597 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
26 Μαρ 2025, 18:21
-
-
-
Νέα δημοσίευση Να αποσυρθεί η κατοχή σε Γάζα-Δυτική Όχθη για να ανοίξει η ερυθρά θάλασσα
από Ληστοσυμμορίτης » 07 Μαρ 2024, 11:54 » σε Διεθνής πολιτική - 7 Απαντήσεις
- 334 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
07 Μαρ 2024, 14:50
-