Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
-
omg kai 3 lol
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από omg kai 3 lol » 01 Ιούλ 2023, 22:45
Thor έγραψε: ↑01 Ιούλ 2023, 18:32
Συνθεση συστηματος:
MPG Z790I edge WIFI
AMD Radeon RX 6400
Kingston DDR5 16gb 4800
Samsung ssd 840
intel 13600 i5
το περιεργο παντως ειναι οτι απο τη μια ηθελες να εξοικονομησεις και απο την αλλη εδωσες ενα σκασμο λεφτα για αυτη τη μητρικη που ειναι δυσαναλογη με τα υπολοιπα parts, χρυσοπληρωσες εξτρα usb3.2 θυρες που αμφιβαλλω αν τις χρησιμοποιησεις ολες, ενω το OC friendly profile που εχει σαυτο το form factor ειναι overkill & απαγορευτικο, οπως και πολλα αλλα καλουδια..
αν ηθελες σωνει και καλα micro ATX form factor υπαρχουν μητρικες με λιγοτερο απο τα μισα που υποστηριζουν intel 1700 και ddr5
https://www.skroutz.gr/c/31/motherboard ... -B760.html
να στο πω διαφορετικα η μητρικη που επελεξες μπαινει για μοστρα σε high end mini itx κουτια παρεα με 13900Κ και μια 4090/4080 τουμπανιασμενα με 64Gb ddr5 επειδη ακριβως επιδιωκουν μεγιστη ιπποδυναμη σε small factor με οποιο κοστος..
-
Thor
- Phorum.gr user: Thor
από Thor » 02 Ιούλ 2023, 13:55
omg kai 3 lol έγραψε: ↑01 Ιούλ 2023, 22:45
Συνθεση συστηματος:
MPG Z790I edge WIFI
AMD Radeon RX 6400
Kingston DDR5 16gb 4800
Samsung ssd 840
intel 13600 i5
το περιεργο παντως ειναι οτι απο τη μια ηθελες να εξοικονομησεις και απο την αλλη εδωσες ενα σκασμο λεφτα για αυτη τη μητρικη που ειναι δυσαναλογη με τα υπολοιπα parts, χρυσοπληρωσες εξτρα usb3.2 θυρες που αμφιβαλλω αν τις χρησιμοποιησεις ολες, ενω το OC friendly profile που εχει σαυτο το form factor ειναι overkill & απαγορευτικο, οπως και πολλα αλλα καλουδια..
αν ηθελες σωνει και καλα micro ATX form factor υπαρχουν μητρικες με λιγοτερο απο τα μισα που υποστηριζουν intel 1700 και ddr5
να στο πω διαφορετικα η μητρικη που επελεξες μπαινει για μοστρα σε high end mini itx κουτια παρεα με 13900Κ και μια 4090/4080 τουμπανιασμενα με 64Gb ddr5 επειδη ακριβως επιδιωκουν μεγιστη ιπποδυναμη σε small factor με οποιο κοστος..
Ναι, τα ξερω ολα αυτα, δεν ηθελα να μπλεξω παλι με γιγαμπαιτ και ειπα, ας παει το παλιαμπελο και να παρω τη πιο ''καλη''.
Το ειδα ως επενδυση, ολα τ'αλλα αλλαζουν, η μητρικη οχι.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
-
omg kai 3 lol
από omg kai 3 lol » 02 Ιούλ 2023, 15:30
Thor έγραψε: ↑02 Ιούλ 2023, 13:55
omg kai 3 lol έγραψε: ↑01 Ιούλ 2023, 22:45
Συνθεση συστηματος:
MPG Z790I edge WIFI
AMD Radeon RX 6400
Kingston DDR5 16gb 4800
Samsung ssd 840
intel 13600 i5
Ναι, τα ξερω ολα αυτα, δεν ηθελα να μπλεξω παλι με γιγαμπαιτ και ειπα, ας παει το παλιαμπελο και να παρω τη πιο ''καλη''.
Το ειδα ως επενδυση, ολα τ'αλλα αλλαζουν, η μητρικη οχι.
οκ σορρυ αν φαινομαι δηκτικος αλλα τα αναφερω για να βλεπουν και οι υπολοιποι τις διαθεσιμες επιλογες
-
Thor
από Thor » 03 Ιούλ 2023, 16:32
Thor έγραψε: ↑01 Ιούλ 2023, 18:39
Επισης, μια ακομα ερωτηση.
Οταν εστησα το συστημα που εχω τωρα, ξεκινησα με τις ρυθμισεις που ειχε η παλια μητρικη χωρις προβλημα, αλλα μου ζητησε ν'αλλαξω πιν για λογους ασφαλειας.
Οταν ξεκινησα να κανω την αλλαγη, διαπιστωσα οτι, ειχα ορισει ενα μέιλ παλιο που δεν θυμομουν το πασγουορντ.
Πώς διαολο αλλαζουμε μέιλ.
Μπηκα δηλαδη με λογαριασμο στα γουιντοους που ειναι συνδεδεμενος με μέιλ που χρησιμοποιω καθημερινα, αλλα το μέιλ ασφαλειας πρεπει να μου ειχε ζητησει τοτε που το σεταριζα πριν χρονια, αλλο μέιλ διαφορετικο απο αυτο του λογαριασμου.
Αυτο, πώς στα ρημοτσακιδια το αλλαζουμε;
Εχουμε απαντηση γι'αυτο;
-
omg kai 3 lol
από omg kai 3 lol » 03 Ιούλ 2023, 21:11
Thor έγραψε: ↑03 Ιούλ 2023, 16:32
Οταν εστησα το συστημα που εχω τωρα, ξεκινησα με τις ρυθμισεις που ειχε η παλια μητρικη χωρις προβλημα, αλλα μου ζητησε ν'αλλαξω πιν για λογους ασφαλειας.
Οταν ξεκινησα να κανω την αλλαγη, διαπιστωσα οτι, ειχα ορισει ενα μέιλ παλιο που δεν θυμομουν το πασγουορντ.
Μπηκα δηλαδη με λογαριασμο στα γουιντοους που ειναι συνδεδεμενος με μέιλ που χρησιμοποιω καθημερινα, αλλα το μέιλ ασφαλειας πρεπει να μου ειχε ζητησει τοτε που το σεταριζα πριν χρονια, αλλο μέιλ διαφορετικο απο αυτο του λογαριασμου.
Εχουμε απαντηση γι'αυτο;
Κατεβασε το windows authendicator app στο κινητο σου και σεταρε τον λογαριασμο σου με το email εκει για να μην ξαναεχεις τετοια προβληματα
-
Thor
από Thor » 04 Ιούλ 2023, 16:10
omg kai 3 lol έγραψε: ↑03 Ιούλ 2023, 21:11
Thor έγραψε: ↑03 Ιούλ 2023, 16:32
Εχουμε απαντηση γι'αυτο;
Κατεβασε το windows authendicator app στο κινητο σου και σεταρε τον λογαριασμο σου με το email εκει για να μην ξαναεχεις τετοια προβληματα
Δεν με βοηθαει καπου αυτο, δοκιμασα και μου ζηταει παλι το παλιο μειλ, αυτο που θελω να ξεφορτωθω.
-
Thor
από Thor » 04 Ιούλ 2023, 21:57
Εγκατεστησα τον M2 καρφωσα και τη πλεξουδα για τις μπροστινες usb που δεν ηταν συνδεμενες, εκανα data migration απ'τον ενα δισκο στον αλλο και εσβησε το πι σι οπως μου ζητησε.
Ανοιγω πι σι, μπαινω, βλεπω και τους δυο δισκους κανονικα,ε, λεω, ας του ορισω τωρα να μπουταρει απ'τον καινουριο δισκο.
Αμ δε, δεν μπορω να μπω στο ΒΙΟΣ με τιποτα!.
Παταω το del κατα την εναρξη, τιποτα.
Το κραταω μονιμως πατημενο,τιποτα, το παταω γρηγορα και επανειλημμενα, τιποτα!
Λεω μπας και δεν θυμαμαι καλα, δοκιμαζω και τ'αλλα, F1, F2, F11, παπαρια!
Τι γινεται ρε γαμωτο;
-
sharp
από sharp » 04 Ιούλ 2023, 22:09
Thor έγραψε: ↑04 Ιούλ 2023, 21:57
Εγκατεστησα τον M2 καρφωσα και τη πλεξουδα για τις μπροστινες usb που δεν ηταν συνδεμενες, εκανα data migration απ'τον ενα δισκο στον αλλο και εσβησε το πι σι οπως μου ζητησε.
Ανοιγω πι σι, μπαινω, βλεπω και τους δυο δισκους κανονικα,ε, λεω, ας του ορισω τωρα να μπουταρει απ'τον καινουριο δισκο.
Τι γινεται ρε γαμωτο;
Έκανες migration τον boot δισκο; Ρωτάω, επειδή κάποτε έκανα clone με Acronis έναν SSD σε Μ2 και ενώ πέτυχε, δεν μπουτάριζε μετά. Τόψαξα και βρήκα ότι δεν πιάνει από SSD σε Μ2 για κάποιο λόγο που δεν θυμάμαι. Τους μλκες, όλα τζάμπα

-
Thor
από Thor » 04 Ιούλ 2023, 22:38
sharp έγραψε: ↑04 Ιούλ 2023, 22:09
Thor έγραψε: ↑04 Ιούλ 2023, 21:57
Τι γινεται ρε γαμωτο;
Έκανες migration τον boot δισκο; Ρωτάω, επειδή κάποτε έκανα clone με Acronis έναν SSD σε Μ2 και ενώ πέτυχε, δεν μπουτάριζε μετά. Τόψαξα και βρήκα ότι δεν πιάνει από SSD σε Μ2 για κάποιο λόγο που δεν θυμάμαι. Τους μλκες, όλα τζάμπα

Aυτο γινεται σε καποιους που λεγονται evo plus.
Ο Pro που πηρα εγω,γινεται.
Λοιπον, μπηκα τελικα στο ΒΙΟΣ απο το recovery των windows.
Δεν εβλεπα στο αρχικο μενου το νεο δισκο, αλλα τον βρηκα σε καποιο υπομενου για καποιο λογο και τον ορισα ως πρωτο και ως δευτερο ορισα τον παλιο.
Δεν ειμαι και πολυ σιγουρος οτι πετυχε.
-
omg kai 3 lol
από omg kai 3 lol » 05 Ιούλ 2023, 13:09
Κάνε ένα φορματ ρε φίλε έχεις ολοκαίνουρια μητρική και μπομπα δίσκο κρίμα είναι,
και μόνο με το ρεφορματ θα ξεμπλέξεις με το ακαουντ δε μπορείς να αλλάζεις μέιλ σε ακαουντ που δε γνωρίζεις το πασσγουροντ πουθενά δε γίνεται αυτό
-
Thor
από Thor » 05 Ιούλ 2023, 17:03
omg kai 3 lol έγραψε: ↑05 Ιούλ 2023, 13:09
Κάνε ένα φορματ ρε φίλε έχεις ολοκαίνουρια μητρική και μπομπα δίσκο κρίμα είναι,
και μόνο με το ρεφορματ θα ξεμπλέξεις με το ακαουντ δε μπορείς να αλλάζεις μέιλ σε ακαουντ που δε γνωρίζεις το πασσγουροντ πουθενά δε γίνεται αυτό
Μα, απο φορματ ειμαι.
Οταν μου ζητησει να φτιαξω λογαριασμο, παλι το ιδιο προβλημα θα εχω, δεν αλλαζει αυτο οσα φορματ και να κανω.
Το πασγουορντ του μειλ ασφαλειας δεν θυμαμαι, οχι του λογαριασμου.
-
Thor
από Thor » 05 Ιούλ 2023, 17:04
Το οτι δεν με αφηνει να μπω στο ΒΙΟΣ με τον κλασικο τροπο, πού οφείλεται;
-
omg kai 3 lol
από omg kai 3 lol » 05 Ιούλ 2023, 19:22
Thor έγραψε: ↑05 Ιούλ 2023, 17:03
Μα, απο φορματ ειμαι.
Οταν μου ζητησει να φτιαξω λογαριασμο, παλι το ιδιο προβλημα θα εχω, δεν αλλαζει αυτο οσα φορματ και να κανω.
ο λογαριασμος που συνδεει το windows account ειναι τυπου hotmail μπαινεις εκει και στις ρυθμισεις αλλαζεις τον τυπο του authentication, ειτε με μηνυμα σε κινητο ειτε με δευτερο email ειτε με authenticator app
τα υπολοιπα που περιγραφεις ειναι τοσο μπερδεμενα που δεν βγαζουν ακρη..
αμα εχεις ενα microsoft account αγορασμενο σε email που δεν γνωριζεις το password τοτε δωσε 10 ευρω και αγορασε ενα account σε email που.. θυμασαι και κανε τα απο την αρχη
υπαρχει και τροπος εγκαταστασης windows χωρις account με την επιλογη να βαλεις εσυ αργοτερα αλλα ειναι αρκετα μπελαλιδικος εδω παλευουμε για τα βασικα
-
Thor
από Thor » 06 Ιούλ 2023, 12:44
omg kai 3 lol έγραψε: ↑05 Ιούλ 2023, 19:22
Thor έγραψε: ↑05 Ιούλ 2023, 17:03
Μα, απο φορματ ειμαι.
ο λογαριασμος που συνδεει το windows account ειναι τυπου hotmail μπαινεις εκει και
στις ρυθμισεις αλλαζεις τον τυπο του authentication, ειτε με μηνυμα σε κινητο ειτε με δευτερο email ειτε με authenticator app
τα υπολοιπα που περιγραφεις ειναι τοσο μπερδεμενα που δεν βγαζουν ακρη..
αμα εχεις ενα microsoft account αγορασμενο σε email που δεν γνωριζεις το password τοτε δωσε 10 ευρω και αγορασε ενα account σε email που.. θυμασαι και κανε τα απο την αρχη
υπαρχει και τροπος εγκαταστασης windows χωρις account με την επιλογη να βαλεις εσυ αργοτερα αλλα ειναι αρκετα μπελαλιδικος εδω παλευουμε για τα βασικα
Αυτο δεν μπορω να βρω, μπαινω στις ρυθμισεις αλλα δεν το βρισκω.
-
Thor
από Thor » 06 Ιούλ 2023, 12:53

αυτο ειναι το μενου των ρυθμισεων.
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.