Μέγιστο επιτρεπόμενο μήκος καλωδίου UTP δικτύου 100 μέτρα;
Re: Μέγιστο επιτρεπόμενο μήκος καλωδίου UTP δικτύου 100 μέτρα;
ναι συμφωνώ, απο την εποχή που η οπτική έγινε απλή υπόθεση, δεν έχει συναγωνισμό απο το cat, απλά ειναι καλύτερη.
για να μην πάνε χαμένες οι γνώσεις μας όμως από τα παλιά, να πούμε εδώ οτι αν προτιμήσει ο φίλος ομοαξονικό, έχει 2 χιλιόμετρα ευκολα ;)
Ομοαξονικό; Καλή ιδέα. Μάλιστα, αν σκάψει μπορεί να βρει ήδη, αν δηλαδή δε βρει μπελάδες από την Αρχαιολογική υπηρεσία

Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
κάνε οτι δεν ξέρεις τί είναι, προδίδεις την ηλικία σου ;)
Σε όλα νέα ξενοδοχεία αυτό κάνουν και οι τηλεοράσεις τους είναι IP-TV.
Δεν βάζουν ομοαξονικά καλώδια για TV.
Υπάρχουν και τα ελεύθερα δορυφορικά κανάλια για τους νόμιμους.
- Οργισμένος
Καλα τωρα με επεισες.Μηχανικός έγραψε: ↑14 Απρ 2018, 00:20Σε όλα νέα ξενοδοχεία αυτό κάνουν και οι τηλεοράσεις τους είναι IP-TV.
Δεν βάζουν ομοαξονικά καλώδια για TV.
Υπάρχουν και τα ελεύθερα δορυφορικά κανάλια για τους νόμιμους.
Ενιγουεη, ποια λυση θα ακολουθησεις;
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
τα ξενοδοχεία βάζουν iptv εδώ και 10+ χρόνια, το 2005-07 με τα δρεαμβοξ είχε γίνει πανικός. Όπως είπε ο μηχανικός πιο πάνω πάντως, υπάρχουν και τα ελεύθερα για τους άσχετους, νόμιμους όπως τους λέει ευγενικά 

Μπορώ τα ριπίτερ και τα ενδιάμεσα Switches να τα βάζω σε κουτιά έξω από το έδαφος δίπλα σε φρεάτια.Οργισμένος έγραψε: ↑13 Απρ 2018, 23:35enaon έγραψε: ↑13 Απρ 2018, 23:13έχω την αίσθηση ότι κανείς δεν έχει δοκιμάσει να δει τί γίνεται μετά τα 100 μέτραΤεσπα, μέχρι τα 305 της κουλούρας cat5e πας με 100mbits άνετα, λίγα collisions.
Αν πας θα είσαι εγκληματίας όμως, σαν εκείνους που πάνε με παραπάνω απο 50 χιλιόμετρα την ώρα μέσα στην πόλη κλπ.
Εννοείτε οτι μπορείς να βάλεις repeaters με poe ενδιάμεσα για να πας πιο μακρυά αν πας με 100mbit.
Μιλαμε για υπογειο δικτυο.
Αν παθει κατι το ριπιτερ δεδομενης και της υγρασιας κει χαμω, τι θα καμει; Θα τραβαει καλωδια απο τις σωληνωσεις;;; Απαραδεκτη λυση κατ εμε.
Αν ηταν δικτυο εσωτερικου χωρου, οκ θα καταλαβαινα τη χρηση ριπιτερ , αλλα οχι σε υπογειο δικτυο.
Τα σπίτια είναι 20. Και εκτός από τα σπίτια θέλουμε να καλύψουμε με wifi όλους τους εξωτερικούς χώρους που είναι καμιά 40ριά στρέμματα.
Δεν θα είναι αστέρας οι συνδέσεις. Θα υπάρχουν διακλαδώσεις με Switches.
Το θέμα είναι οικονομικό. Αν συμφέρει να βάλω και οπτικές ίνες όπου έχω μεγάλη απόσταση. Μου είπαν ότι αυξάνεται πολύ το κόστος, όχι αυτά τα αστεία ποσά που λέει πιο πάνω ο Οργισμένος.
Επίσης σκέφτομαι ότι είναι καλύτερα για την συντήρηση να έχω ένα ομοιογενές δίκτυο με ίδια μηχανήματα και τεχνολογία.
- Οργισμένος
Τα ποσα δεν ειναι αστεια εκτος αν θες να παιξεις με τοπ μηχανηματα, με την προυποθεση οτι θα κανεις εσυ τις κολλησεις. Ψαξτο.Μηχανικός έγραψε: ↑14 Απρ 2018, 00:51Μπορώ τα ριπίτερ και τα ενδιάμεσα Switches να τα βάζω σε κουτιά έξω από το έδαφος δίπλα σε φρεάτια.Οργισμένος έγραψε: ↑13 Απρ 2018, 23:35enaon έγραψε: ↑13 Απρ 2018, 23:13έχω την αίσθηση ότι κανείς δεν έχει δοκιμάσει να δει τί γίνεται μετά τα 100 μέτραΤεσπα, μέχρι τα 305 της κουλούρας cat5e πας με 100mbits άνετα, λίγα collisions.
Αν πας θα είσαι εγκληματίας όμως, σαν εκείνους που πάνε με παραπάνω απο 50 χιλιόμετρα την ώρα μέσα στην πόλη κλπ.
Εννοείτε οτι μπορείς να βάλεις repeaters με poe ενδιάμεσα για να πας πιο μακρυά αν πας με 100mbit.
Μιλαμε για υπογειο δικτυο.
Αν παθει κατι το ριπιτερ δεδομενης και της υγρασιας κει χαμω, τι θα καμει; Θα τραβαει καλωδια απο τις σωληνωσεις;;; Απαραδεκτη λυση κατ εμε.
Αν ηταν δικτυο εσωτερικου χωρου, οκ θα καταλαβαινα τη χρηση ριπιτερ , αλλα οχι σε υπογειο δικτυο.
Τα σπίτια είναι 20. Και εκτός από τα σπίτια θέλουμε να καλύψουμε με wifi όλους τους εξωτερικούς χώρους που είναι καμιά 40ριά στρέμματα.
Δεν θα είναι αστέρας οι συνδέσεις. Θα υπάρχουν διακλαδώσεις με Switches.
Το θέμα είναι οικονομικό. Αν συμφέρει να βάλω και οπτικές ίνες όπου έχω μεγάλη απόσταση. Μου είπαν ότι αυξάνεται πολύ το κόστος, όχι αυτά τα αστεία ποσά που λέει πιο πάνω ο Οργισμένος.
Επίσης σκέφτομαι ότι είναι καλύτερα για την συντήρηση να έχω ένα ομοιογενές δίκτυο με ίδια μηχανήματα και τεχνολογία.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Οργισμένος
εγκληματικη η χρηση ριπιτερ εθερνετ σε υπογειο δικτυο , λεω γω.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Τα Switches που είναι πιστοποιημένα να μπαίνουν μέσα σε φρεάτια που μπορεί να πλημμυρίσουν μου είπαν ότι κάνουν κάπου 1000 ευρώ το καθένα. 

δεν υπάρχει λόγος να σκεφτείς έτσι, τα μηχανήματα προσαρμόζονται, τα σοβαρά soho έχουν και οπτικές πλέον. Η τεχνολογία είναι ίδια, ip δρομολογείς, μην σε αφορά το μέσο. Τα 200 μέτρα είναι αστεία υπόθεση πάντως ρε γαμώτο για σπίτια κλπ, μου αρέσει πολύ αυτό που ακούω οτι θα κάνεις, αν θέλεις σοβαρά μία γνώμη δώσε καλές πληροφορίες, ένα σχέδιο κλπ.
για να έχεις μία ιδέα, αν θές να συνδέσεις πιχι 20 σπίτια με οπτικές 4ινες και κάνεις 40χ2=80 κολήσεις, θα δώσεις περίπου 600 ευρώ για κολλήσεις, και 1ε/μ για το καλώδιο, χωρίς μποξάκια κλπ.
μίλησα με την νετφιχ, 350 οι συνδέσεις και τα καλώδια για κάθε σπίτι, και 50 περίπου ο μετατροπέας σε eth, τα άλλα τα υπολογίζεις έυκολα, νομίζω το οπτικό είναι μονόδρομος.
μίλησα με την νετφιχ, 350 οι συνδέσεις και τα καλώδια για κάθε σπίτι, και 50 περίπου ο μετατροπέας σε eth, τα άλλα τα υπολογίζεις έυκολα, νομίζω το οπτικό είναι μονόδρομος.
Εταιρεία που κάνει τέτοιες δουλειές, είπε ότι παίρνει τοποθετημένο 1,3 ευρώ το μέτρο το καλώδιο UTP και 3,5 ευρώ το μέτρο την οπτική ίνα.
Δεν ξέρω τι περιλαμβάνεται σε αυτή την τιμή.
Δεν ξέρω τι περιλαμβάνεται σε αυτή την τιμή.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 14 Απαντήσεις
- 456 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Οργισμένος
20 Νοέμ 2024, 11:22
-
-
Νέα δημοσίευση δώσε περιγραφή ρένου με μέγιστο όριο 2 λέξεις...
από taxalata xalasa » 08 Νοέμ 2024, 19:21 » σε Ιστορία - 0 Απαντήσεις
- 254 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
08 Νοέμ 2024, 19:21
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μέγιστο εβδομαδιαίο ωράριο που μπορεί ν' αντέξει ο οργασμός
από Kauldron » 03 Σεπ 2024, 17:47 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 9 Απαντήσεις
- 309 Προβολές
-