Coding is DEAD!

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Re: Coding is DEAD!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 20 Ιαν 2025, 13:35

foscilis έγραψε:
20 Ιαν 2025, 13:14
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
20 Ιαν 2025, 12:47
foscilis έγραψε:
20 Ιαν 2025, 12:37

Γιατί εγώ τι είμαι;
:) δεν είπα ότι είσαι ή δεν είσαι ρε. αλλά το αναφέρω γτ ο τύπος ξέρει πως να αναλύσει ένα τασκ ώστε να αυτοματοποιηθεί με κώδικα
Δεν διάλεξε όμως κάτι αληθινό αλλά ένα χιλιολυμένο εργαστηριακού τύπου τασκ που χρησιμοποιείται σαν άσκηση/benchmark εδώ και 80 χρόνια. Και πάω όσο στοίχημα θες ότι αυτό που έφτιαξε απείχε πάρα πολλές εργατοώρες από ένα τελειωμένο πρόγραμμα έτοιμο για τα περαιτέρω.

Πρόσεξε, το χρησιμοποιώ 2 χρόνια και σίγουρα με έχει γλιτώσει από το να χρειάζομαι τουλάχιστον 1 βοηθό. Δε λέω ότι είναι άχρηστο. Αλλά τελικά αν μπορούσα να το συνοψίσω, είναι απλά μια πολύ υψηλού επιπέδου γλώσσα προγραμματισμού. Δλδ αν του πεις "φτιάξε μου μια συνάρτηση που να παίρνει αυτό το input και να βγάζει αυτό το output αναλόγως τις περιπτώσεις 1,2,3,4", 99% θα στο κάνει αρκετά καλά ώστε να χρειάζεται ελάχιστες αλλαγές ή και καθόλου αλλαγές. Αλλά η περιγραφή με όρους πολυπλοκότητας (και γνώσης του αντικειμένου κλπ) θα είναι συγκρίσιμη με το να έγραφες απλά κώδικα. Σου γλιτώνει ας πούμε 80% του χρόνου αλλά δεν αλλάζει θεμελιωδώς το τι ακριβώς πρέπει να κάνεις. Και κρίνοντας από το πώς λειτουργεί ο κλάδος από τον καιρό που φτιάχτηκε ο πρώτος assembler, το αποτέλεσμα δε θα είναι να χρειάζεται 80% λιγότερη συγγραφή κώδικα αλλά να γράφονται 500% πιο πολύπλοκα προγράμματα.
Τελικά δε λέμε κάτι πολύ διαφορετικό: σε συγκεκριμένα τασκς μου γλυτώνει ίσως και 95%+ του χρόνου, ενώ έχει εξαλείψει σχεδόν 100% την εξάρτηση που είχα από copywriters και powerBI devs - σε άλλα πράγματα που κάνω βέβαια έχει πολύ λιγότερη (π.χ. καθαρισμός ινμποξ/ συγγραφή απαντήσεων το υπολογίζω σε 50% βελτίωση) ή και καθόλου επιπτωση. Αλλά το συνολικό ισοζύγιο είναι θετικότατο μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια που βγήκε (ή που το χρησιμοποιώ). Φαντάσου τι έχει να γίνει στο εγγύς μέλλον - γτ η γνώμη ότι έχει ταβανιάσει η τεχνολογία δεν αντέχει σε κριτική. Και σε περίπτωση που ακόμη διαφωνείς:
SpoilerShow
hellegennes έγραψε:
20 Ιαν 2025, 13:23

No, it won't.-
hellegennes έγραψε:
20 Ιαν 2025, 13:26

Έχει ήδη πιάσει ταβάνι.
:102:
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ » 20 Ιαν 2025, 13:38

sharp έγραψε:
20 Ιαν 2025, 13:01
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
20 Ιαν 2025, 12:11
marabou έγραψε:
20 Ιαν 2025, 11:56

Αυτό είναι αυθαίρετο και αναπόδεικτο. Γιατί να θέλει 10 γραμμές το AI και 2 γραμμές ο προγραμματιστής;
Αυτη ειναι η εμπειρια μου. Λιγες φορες μου εδωσε κωδικα καλυτερο/μικροτερο απο εναν που θα εκανα εγω. Και σε καμια περιπτωση δε μες λες καλο προγραμματιστη. Δεν ειναι η ειδικοτητα μου.
Μην είσαι Αχάριστος ρε συ.

ΟΚ, είναι ένας καλούτσικος προγραμματιστής, που δεν κοιμάται ποτέ, δεν αρρωσταίνει, δεν πάει διακοπές, δεν χασομεράει, δεν αντιμιλάει, δεν έχει καλές ή κακές μέρες και γενικώς στοιχίζει ελάχιστα. Επίσης μαθαίνει και όλο βελτιώνεται. Τι λες, δεν είναι πρόκληση για τον εργοδότη;
Δεν ειπα οτι δεν ειναι χρησιμο εργαλειο αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι οπως παρουσιαζεται. Ολο το ζουμι βρισκεται σ'αυτη τη φραση "μαθαίνει και όλο βελτιώνεται.". Επειδη βαριεμαι να τα γραφω δες εδω ενα σχετικο αρθρο.

Επισης αν εχεις ορεξη μπορεις να διαβασεις και αυτο το paper απο εναν φιλο.

Άβαταρ μέλους
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Phorum.gr user: Αφροδιτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 20 Ιαν 2025, 13:51

GoBzi έγραψε:
20 Ιαν 2025, 11:25
micmic έγραψε:
20 Ιαν 2025, 11:16
Προφανώς δεν πρόκειται να γίνει τίποτα δραματικό τα αμέσως επόμενα χρόνια αλλά πάντως σιγά-σιγά το ΑΙ θα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στον προγραμματισμό. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιά θα είναι η πρώτη μεγάλη μαλακία προγραμματισμένη από ΑΙ που θα επηρεάσει κρίσιμα συστήματα και για την οποία θα πέσει πολύ ταλαιπωρία για να την αποσφαλματώσουν.
Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε οι προγραμματιστές που βγαίνουν τώρα από τα πανεπιστήμια πως θα πιάνουν δουλειά. Πολύ πιθανόν μέχρι και η πτυχιακή εργασία να έχει βγει μέσω AI, οπότε άντε να αποδείξεις σε εργοδότη ότι αξίζεις την δουλειά.
Η Δουλειά Γραφείου
Που άνθισε αριθμητικά μετά τον WWII
Που ήταν η ο δρόμος της γυναίκας για να δραπετεύσει απ' το σπίτι
Που ήταν Όνειρο Ζωής για τον άντρα
Είναι σε συνεχή υποχώρηση τα τελευταία 45 χρόνια
Όσο γίνονται καλύτεροι οι Η.Υ.
Τόσο λιγοστεύουν οι καρέκλες

Αξίζεις τη δουλειά όταν ξέρεις πως δουλεύει η μηχανή που χρησιμοποιείς

Εναλλακτικά, "αξίζεις" ένα εισόδημα, επειδή θέλουμε ψηλότερα IQ, και θέλουμε να περνάει η συλλογική συσσωρευμένη Γνώση από κάθε προηγούμενη γενιά σε κάθε επόμενη

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 20 Ιαν 2025, 13:59

20 Ιαν 2025, 13:35
. Και σε περίπτωση που ακόμη διαφωνείς:
SpoilerShow
hellegennes έγραψε:
20 Ιαν 2025, 13:23

No, it won't.-
hellegennes έγραψε:
20 Ιαν 2025, 13:26

Έχει ήδη πιάσει ταβάνι.
:102:
καλά ναι :)

Άβαταρ μέλους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 20 Ιαν 2025, 14:02

klg έγραψε:
20 Ιαν 2025, 11:10
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε:
19 Ιαν 2025, 21:40
Χαίρω πολύ Αφροδίτη
Θα αρχίσουν να φτιάχνουν μηχανές
Δλδ, θα αρχίσουν να αναπαράγονται
Δλδ, θα αρχίσουν να ζουν, κυριολεκτικά
Και εννοείται ότι θα συνεχίσουν να δουλεύουν στη Βιοτεχνολογία πέρα από το δικό μας διανοητικό όριο
Το αν οι Διάδοχοί μας θα 'ναι ζεστοί ή παγωμένοι είναι πια περασμένο singularity
Δεν είμαι σε θέση να ξέρω προς τα που κλίνει
Εμείς, Σκέτοι, ως έχουμε, είμαστε obsolete

Δε ζούμε να το δούμε
Οπότε
ΞτΑσ ..
Δυστηχώς θα σε στεναχωρήσω. Είναι πιο πιθανό πρώτα να έρθουν οι Ελ από το Νιμπίρου, παρά να αναπαραχθούν.
Κάτι τέτοια έλεγε το λιοντάρι
Για τον άνθρωπο
Μέχρι που εξαφανίσαμε τα περισσότερα
Και μαντρώσαμε όσα έμειναν σε πάρκα γιατί γουστάρουμε να τα χαζεύουμε

Δε λέω ότι θα γίνει αύριο

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 20 Ιαν 2025, 14:03

btw, σας έχει προσεγγίσει κανένας από την outlier.ai? οι τύποι από ότι έχω καταλάβει κάνουνε μαζικό training σε ΑΙ μοντέλα και ψάχνουν ειδικούς είστε σε κάποιο συγκεκρινένο γνωσιακό τομέα ή/ και σε συγκεκριμένη γλώσσα και τους ζητάνε να αξιολογούν απαντήσεις του μοντέλου ως προς την χρηστικότητα, πρωτοτυπία κλπ. Πληρώνουν με την ώρα αλλά όχι τπτ τρομερά λεφτά (σε εμένα τουλάχιστον). Μην τα πολυλογώ, είχα κάνει από περιέργεια μερικά τασκς σε απαντήσεις μοντέλων στα ελληνικά και είχα εντυπωσιαστεί από το επίπεδο των απαντήσεων
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
SpAcE_PaNtHeR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SpAcE_PaNtHeR » 20 Ιαν 2025, 14:07

enaon έγραψε:
19 Ιαν 2025, 21:29
GoBzi έγραψε:
19 Ιαν 2025, 10:23
Ο μαν κάνει την δουλειά του, λέει πίπες για να χώνουν λεφτά οι μέτοχοι. Λιγότεροι προγραμματιστές, λιγότερα έξοδα, περισσότερο κέρδος για εσάς. :102:
εχω κατι λαμπες της χιομι, yeelight, ήξερα οτι εχουν επιλογή για τοπικό ελεγχο αλλα βαριόμουν χρόνια, εχθές ειπα στο deepseek να δει αυτο το μανουαλ και να μου φτιάξει ενα σκριπτάκι για το εσπουινο σε javascript, ήξερε και το εσπρουινο τι ειναι και τις διαφορές απο την node.js, δουλεψε με την πρώτη. Τρέλα λιγο.
:vp27: https://www.techgame.gr/ <---ΕΝΑ ΑΠ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ GAMING NEWS SITES!!!(ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ Ο ΙΔΙΟΣ) :urock:

Άβαταρ μέλους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 20 Ιαν 2025, 14:24

20 Ιαν 2025, 14:03
btw, σας έχει προσεγγίσει κανένας από την outlier.ai? οι τύποι από ότι έχω καταλάβει κάνουνε μαζικό training σε ΑΙ μοντέλα και ψάχνουν ειδικούς είστε σε κάποιο συγκεκρινένο γνωσιακό τομέα ή/ και σε συγκεκριμένη γλώσσα και τους ζητάνε να αξιολογούν απαντήσεις του μοντέλου ως προς την χρηστικότητα, πρωτοτυπία κλπ. Πληρώνουν με την ώρα αλλά όχι τπτ τρομερά λεφτά (σε εμένα τουλάχιστον). Μην τα πολυλογώ, είχα κάνει από περιέργεια μερικά τασκς σε απαντήσεις μοντέλων στα ελληνικά και είχα εντυπωσιαστεί από το επίπεδο των απαντήσεων
Εμένα με προσέγγισε κάποια "Skynet"
Κάτι τέτοιο
Άγνωστοι, μάλλον μικρό start-up
Είπα όχι λόγω απόστασης
Δεν είμαι για να κουβαλιέμαι Σαν Φρανσίσκο ..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 την 20 Ιαν 2025, 14:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 20 Ιαν 2025, 14:32

Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε:
20 Ιαν 2025, 13:51
GoBzi έγραψε:
20 Ιαν 2025, 11:25
micmic έγραψε:
20 Ιαν 2025, 11:16
Προφανώς δεν πρόκειται να γίνει τίποτα δραματικό τα αμέσως επόμενα χρόνια αλλά πάντως σιγά-σιγά το ΑΙ θα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στον προγραμματισμό. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιά θα είναι η πρώτη μεγάλη μαλακία προγραμματισμένη από ΑΙ που θα επηρεάσει κρίσιμα συστήματα και για την οποία θα πέσει πολύ ταλαιπωρία για να την αποσφαλματώσουν.
Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε οι προγραμματιστές που βγαίνουν τώρα από τα πανεπιστήμια πως θα πιάνουν δουλειά. Πολύ πιθανόν μέχρι και η πτυχιακή εργασία να έχει βγει μέσω AI, οπότε άντε να αποδείξεις σε εργοδότη ότι αξίζεις την δουλειά.
Η Δουλειά Γραφείου
Που άνθισε αριθμητικά μετά τον WWII
Που ήταν η ο δρόμος της γυναίκας για να δραπετεύσει απ' το σπίτι
Που ήταν Όνειρο Ζωής για τον άντρα
Είναι σε συνεχή υποχώρηση τα τελευταία 45 χρόνια
Όσο γίνονται καλύτεροι οι Η.Υ.
Τόσο λιγοστεύουν οι καρέκλες

Αξίζεις τη δουλειά όταν ξέρεις πως δουλεύει η μηχανή που χρησιμοποιείς

Εναλλακτικά, "αξίζεις" ένα εισόδημα, επειδή θέλουμε ψηλότερα IQ, και θέλουμε να περνάει η συλλογική συσσωρευμένη Γνώση από κάθε προηγούμενη γενιά σε κάθε επόμενη
Και πάνω που σκεφτήκατε
"-Πάει, πέθανε το Γραφείο!
-Τι νόημα έχουν οι Πανελλαδικές πια;"
Έσκασε ο "Ψηφιακός Νομάς"
Και η "Δουλειά Από Το Σπίτι"
Κάτι χάνεις
Κάτι κερδίζεις ..

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 20 Ιαν 2025, 14:55

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
20 Ιαν 2025, 11:44
sharp έγραψε:
20 Ιαν 2025, 11:40
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
20 Ιαν 2025, 11:19

Ναι, η φουσκα του AI
Δεν έχεις ιδέα. Μου θύμισες κάποιον που μου έλεγε ότι το Ίντερνετ είναι μόδα και θα περάσει.

Κάπου πριν το 2000, έμπορος ήταν και δεν ήθελε να διαφημιστεί, γιατί ...σιγά :smt005:
Το ιντερνετ ομως δεν εχει καμια απολυτως σχεση με το AI. Ειναι δυο τελειως διαφορετικες τεχνολογιες.
Τι λες μωρε

Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ » 20 Ιαν 2025, 14:57

nyxtovios έγραψε:
20 Ιαν 2025, 14:55
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
sharp έγραψε:

Δεν έχεις ιδέα. Μου θύμισες κάποιον που μου έλεγε ότι το Ίντερνετ είναι μόδα και θα περάσει.

Κάπου πριν το 2000, έμπορος ήταν και δεν ήθελε να διαφημιστεί, γιατί ...σιγά :smt005:
Το ιντερνετ ομως δεν εχει καμια απολυτως σχεση με το AI. Ειναι δυο τελειως διαφορετικες τεχνολογιες.
Τι λες μωρε
Λεω οτι το ιντερνετ δεν εχει καμια απολυτως σχεση με το AI. Ειναι δυο τελειως διαφορετικες τεχνολογιες.

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 20 Ιαν 2025, 14:57

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
20 Ιαν 2025, 14:57
nyxtovios έγραψε:
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:

Τι λες μωρε
Λεω οτι το ιντερνετ δεν εχει καμια απολυτως σχεση με το AI. Ειναι δυο τελειως διαφορετικες τεχνολογιες.
Το ίντερνετ δεν έχει σχέση με το ΑΙ, το ΑΙ έχει σχέση με το ίντερνετ

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 20 Ιαν 2025, 14:58

nyxtovios έγραψε:
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
sharp έγραψε:

Τι λες μωρε
αχαριστος-deepseek 0-1 :011:
πες μου την γνώμη σου, χωρίς ευγένεια, για αυτη την πρόταση

Η πρόταση αυτή είναι λανθασμένη και δείχνει έλλειψη βασικής κατανόησης των δύο τεχνολογιών. Το ίντερνετ και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) δεν είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους, αλλά συνδέονται στενά. Το ίντερνετ είναι η υποδομή που επιτρέπει τη συλλογή, τη διανομή και την επεξεργασία τεράστιων όγκων δεδομένων, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και τη λειτουργία των συστημάτων AI. Χωρίς το ίντερνετ, πολλές εφαρμογές AI (όπως οι συστάσεις σε πλατφόρμες, οι μετάφρασεις, ή ακόμα και τα αυτοκινούμενα οχήματα) δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Επομένως, η πρόταση αγνοεί τη σχέση συμπληρωματικότητας μεταξύ των δύο.

Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 20 Ιαν 2025, 14:58

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
20 Ιαν 2025, 14:57
nyxtovios έγραψε:
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:

Τι λες μωρε
Λες μωρε οτι το ιντερνετ δεν εχει καμια απολυτως σχεση με το AI. Ειναι δυο τελειως διαφορετικες τεχνολογιες;
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 20 Ιαν 2025, 14:59

enaon έγραψε:
20 Ιαν 2025, 14:58
nyxtovios έγραψε:
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:

Τι λες μωρε
αχαριστος-deepseek 0-1 :011:
πες μου την γνώμη σου, χωρίς ευγένεια, για αυτη την πρόταση

Η πρόταση αυτή είναι λανθασμένη και δείχνει έλλειψη βασικής κατανόησης των δύο τεχνολογιών. Το ίντερνετ και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) δεν είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους, αλλά συνδέονται στενά. Το ίντερνετ είναι η υποδομή που επιτρέπει τη συλλογή, τη διανομή και την επεξεργασία τεράστιων όγκων δεδομένων, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και τη λειτουργία των συστημάτων AI. Χωρίς το ίντερνετ, πολλές εφαρμογές AI (όπως οι συστάσεις σε πλατφόρμες, οι μετάφρασεις, ή ακόμα και τα αυτοκινούμενα οχήματα) δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Επομένως, η πρόταση αγνοεί τη σχέση συμπληρωματικότητας μεταξύ των δύο.
:lol:
Ο λιμπρε το εγραψε;

:smt005:

Συμφωνώ πάντως.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών