Κουγκλ (ντούπλεξ) έη άη

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Κουγκλ (ντούπλεξ) έη άη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 30 Ιουν 2018, 05:16

hellegennes έγραψε:
30 Ιουν 2018, 04:20
Οι αλγόριθμοι που βρίσκονται πίσω από τα δίκτυα που έχουμε σήμερα δουλεύουν αλλιώς και απλούστερα. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον αλλάξει αυτό, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί.

Τα υπολογιστικά δίκτυα έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι να φτάσουν να συνδυάζουν όλες αυτές τις πληροφορίες μαζί.
το ίδιο λέμε τελικά μάλλον. Πες και ένα νούμερο για πλάκα να δούμε αν λέμε τελικά το ίδιο, πόσο μακρύς είναι ο δρόμος λες; Εγώ πριν 20 χρόνια έλεγα ένας-δύο αιώνες, τώρα λέω 20 χρόνια είναι αρκετά, εσύ;

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Ιουν 2018, 05:43

Εξαρτάται από 1-2 breakthroughs, πράγμα που είναι αδύνατον να προβλέψεις. Εγώ λέω 50-80 χρόνια, εκτός κι αν έχουμε επίτευξη κάποιου breakthrough νωρίτερα. Περίπου τα ίδια νομίζω ότι έλεγα και παλιότερα. Προς το παρόν βλέπω αρκετά γραμμική την εξέλιξη. Δεν έχω δει να παρουσιάζεται κάτι που δεν είχε προβλεφτεί πριν 10 χρόνια ότι θα συμβεί τώρα. Για την ακρίβεια, κάπου στο παλιό φόρουμ είχα πει πότε περίπου να περιμένουμε text-to-speach και τούμπαλιν με πολύ πειστική ακρίβεια. Έχουμε πλέον καλύτερη αναγνώριση γλωσσικού context, αλλά ακόμα και σήμερα είναι στα σπάργανα, γιατί θεωρώ ότι προσπαθούν να το καταφέρουν με λάθος τρόπο (πράγμα που ξέρουν, αλλά δεν ξέρουν πώς να προσομοιώσουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο, ακόμα).

Βασικά ο εγκέφαλός μας έχει έναν τρόπο να συνδυάζει γλωσσικό context με όλες του τις αισθήσεις, ακόμα κι αφού μάθουμε να μιλάμε. Υπάρχουν περιστάσεις που είναι εύκολο να καταλάβεις τι λέει και τι εννοεί ο άλλος, αλλά ο εγκέφαλός μας λειτουργεί τόσο διαφορετικά, που μπορεί να καταλάβουμε ένα πράγμα ακόμα κι όταν δεν ακούμε τι είναι αυτό που είπε ο άλλος ή χρησιμοποιούνται απανωτά placeholders. Π.χ., ένας υπολογιστής σε αυτό το στάδιο δεν θα μπορούσε με τίποτα να βγάλει νόημα από το «μήπως ξέρεις πού είναι το αυτό που άφησα πάνω στο τέτοιο;» κι ούτε πρόκειται να το καταλάβει ποτέ με αυτόν τον τρόπο εκμάθησης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 30 Ιουν 2018, 05:51

hellegennes έγραψε:
30 Ιουν 2018, 05:43
Προς το παρόν βλέπω αρκετά γραμμική την εξέλιξη.
οκ, δεν λέμε το ίδιο πράγμα σίγουρα :003:

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Ιουν 2018, 05:55

Μην μου λες τι πίστευες πριν 20 χρόνια, εκτός κι αν είσαι πάνω από 45.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 30 Ιουν 2018, 06:01

οκ αλλά εκεί είμαι και 20 είναι μαζεμένα, θα μπορούσα να πω 30, δεν αλλάζει κάτι, βλέπουμε άλλα πράγματα :)

Άβαταρ μέλους
BILLO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BILLO » 01 Ιούλ 2018, 21:02

ST48410 έγραψε:
30 Ιουν 2018, 02:18
Θα υπέθετα ότι από άτομα που πάσχουν από ασθένειες πχ όγκους του εγκεφάλου ή εγκεφαλικά επεισόδια ή ατυχήματα που καταστρέφουν συγκεκριμένες περιοχές ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία για το που "εδράζεται" η συνείδηση. Επίσης από την επίδραση φαρμάκων/ναρκωτικών κλπ.

Είμαστε σε τόσο βαθύ σκοτάδι;

Εχει λιγο χαμηλο IQ εει ο τυπος αλλα ενταξει κατα τα αλλα. Ο Εγκεφαλος γενικα δειχνει να χρησιμοποιει τους νευρωνες του αναλογα με τις αναγκες του καθε φορα. Παρ ολο που υπαρχει μια αρχιτεκτονικη κατα την οποια διαμοιραζοντε σε συγκεκριμενες περιοχες, συγκεκριμενες δουλειες απο κατασκευης, εαν υπαρχει αναγκη τα πραγματα αλλαζουν.

Άβαταρ μέλους
BILLO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BILLO » 01 Ιούλ 2018, 21:07

sys3x έγραψε:
30 Ιουν 2018, 02:00
BILLO έγραψε:
28 Ιουν 2018, 01:55
Yochanan έγραψε:
28 Ιουν 2018, 01:45
Και μιας και το 'φερε η κουβέντα:

τι ορίζεται ως συνείδηση;
πως δημιουργειται;
Η λεξη αποτελει βιωματικο δεδομενο. Δηλαδη γλωσσικα κατι που δεν μπορει να αποδομηθει στα επιμερους συστατικα του, σε μια χαρτογραφιση ισως της αρχιτεκτονικης που τη γενναει. Μπορει οστωσο γλωσσικα να οριστει, υπαρχουν ορισμοι. Εγω προτιμω να χρησιμοποιω τη λεξη υποκειμενο οταν μιλαω για τον συνειδητο εαυτο η τη λεξη συνειδητοτητα αν και το υποκειμενο μου καθεται καλυτερα. Δημιουργειται εαν σε γεννησει μανα. Δεν ξερουμε κατι παραπανω :102:
Ούτε αυτό δεν ξέρουμε μαν μου.
Αυτο το περνουμε ως δεδομενο γιατι ειναι μακραν το πιο πιθανο σεναριο απ οτιδηποτε αλλο. Δεν μπορουμε να μιλησουμε με ακριβεια για την ποιοτητα της συνειδησης κατωτερων ειδων.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 01 Ιούλ 2018, 21:09

BILLO έγραψε:
01 Ιούλ 2018, 21:02
ST48410 έγραψε:
Θα υπέθετα ότι από άτομα που πάσχουν από ασθένειες πχ όγκους του εγκεφάλου ή εγκεφαλικά επεισόδια ή ατυχήματα που καταστρέφουν συγκεκριμένες περιοχές ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία για το που "εδράζεται" η συνείδηση. Επίσης από την επίδραση φαρμάκων/ναρκωτικών κλπ.

Εχει λιγο χαμηλο IQ εει ο τυπος αλλα ενταξει κατα τα αλλα. Ο Εγκεφαλος γενικα δειχνει να χρησιμοποιει τους νευρωνες του αναλογα με τις αναγκες του καθε φορα. Παρ ολο που υπαρχει μια αρχιτεκτονικη κατα την οποια διαμοιραζοντε σε συγκεκριμενες περιοχες, συγκεκριμενες δουλειες απο κατασκευης, εαν υπαρχει αναγκη τα πραγματα αλλαζουν.
Ενδιαφέρον. Ωστόσο εγώ εννοούσα κάτι πιο απλό. Αν ας πούμε θεωρηθεί ότι όταν κοιμόμαστε έχουμε περιορισμένη ή καθόλου συνείδηση δεν μπορεί κάποιο scan του εγκεφάλου να δείξει τι λειτουργεί και το όχι τότε και να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 01 Ιούλ 2018, 21:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
BILLO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BILLO » 01 Ιούλ 2018, 21:10

enaon έγραψε:
30 Ιουν 2018, 02:59
hellegennes έγραψε:
30 Ιουν 2018, 02:49
Ρε, ξέρω πώς λειτουργεί ο πυρήνας του.
μοιάζει να χάνεις την ιδέα πίσω από τα νευρωνικά δίκτυα, δεν είναι προγραμματισμός επιλογών πλέον, είναι συλλογή εμπειριών, όπως οι δικοί μας εγκέφαλοι, είναι μωρά ακόμα αλλά θα μεγαλώσουν μόνα τους :)
Ειναι ενα καλο βημα εξομοιωσης του τροπου που μαθαινει να κανει εκτιμησεις ο ανθρωπος.

Άβαταρ μέλους
BILLO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BILLO » 01 Ιούλ 2018, 21:18

ST48410 έγραψε:
01 Ιούλ 2018, 21:09
BILLO έγραψε:
01 Ιούλ 2018, 21:02
ST48410 έγραψε:

Ενδιαφέρον. Ωστόσο εγώ εννοούσα κάτι πιο απλό. Αν ας πούμε θεωρηθεί ότι όταν κοιμόμαστε έχουμε περιορισμένη ή καθόλου συνείδηση δεν μπορεί να κάποιοι scan του εγκεφάλου να δείξει τι λειτουργεί και το όχι τότε και να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα;
Μπορει και γινεται. Τις ανωτερες πνευματικες λειτουργιες τις εντοπιζουν κυριως στους μετωπιαιους λοβους. Ετσι χαρτογραφουν τον εγκεφαλο κατα βαση αλλα και παλι δεν βγαινει ακρη οσον αφορα το τι ακριβως συμβαινει λειτουργικα και με σαφηνεια στον εγκεφαλο.

Άβαταρ μέλους
BILLO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BILLO » 01 Ιούλ 2018, 21:22

Βεποντας ας πουμε τον τυπο με το σχεδον αδειο κρανιο τουλαχιστον μπορεις να συμπερανεις οτι δεν υπαρχει καποια αυστηρη αρχιτεκτονικη που μια μεταβολη της θα μπλοκαριζε εντελως την λειτουργια του συστηματος αλλα μαλλον ενα πιο ελευθερο μοντελο λειτουργιας.

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 01 Ιούλ 2018, 21:30

Κάπου είχα διαβάσει οτι , η έντονη συνεργασία ανάμεσα στα κέντρα του εγκεφάλου, περιορίζεται ελάχιστα ή και καθόλου, κατά την διάρκεια του ύπνου, δηλαδή κάθε κέντρο εξακολουθεί να δουλεύει, αλλά δεν ανταλλάσσει πληροφορίες με τα άλλα. Ίσως αυτό να είναι η συνείδηση.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
BILLO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BILLO » 01 Ιούλ 2018, 21:44

enterprise-psi έγραψε:
01 Ιούλ 2018, 21:30
Κάπου είχα διαβάσει οτι , η έντονη συνεργασία ανάμεσα στα κέντρα του εγκεφάλου, περιορίζεται ελάχιστα ή και καθόλου, κατά την διάρκεια του ύπνου, δηλαδή κάθε κέντρο εξακολουθεί να δουλεύει, αλλά δεν ανταλλάσσει πληροφορίες με τα άλλα. Ίσως αυτό να είναι η συνείδηση.
Και αυτο το γεγονος δεν ειναι παρα μονο ενα επιφαινομενο απο αυτο που πραγματικα ψαχνουμε. Χρειαζομαστε εναν πολυ λεπτομερη και επαρκη σε ποσοστο χαρτη της λειτουργιας του εγκεφαλου για να αρχισουμε να βγαζουμε ουσιαστικα συνδυαστικα συμπερασματα για το τι συμβαινει. Για το βαθυ προβλημα της συνειδησης παντα, σε αλλα θεματα εχουμε βγαλει πολλα συμπερασματα.

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 02 Ιούλ 2018, 02:38

Πιστευω οτι η συνειδηση ειναι παρενεργεια της μνημης. Αν δεν ειχαμε working memory θα ζουσαμε συνεχως στη στιγμη χωρις ικανοτητα να συνειδητοποιησουμε την υπαρξη μας και τη λειτουργια μας.

Άβαταρ μέλους
BILLO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BILLO » 02 Ιούλ 2018, 17:46

Ορέστης 35 έγραψε:
02 Ιούλ 2018, 02:38
Πιστευω οτι η συνειδηση ειναι παρενεργεια της μνημης. Αν δεν ειχαμε working memory θα ζουσαμε συνεχως στη στιγμη χωρις ικανοτητα να συνειδητοποιησουμε την υπαρξη μας και τη λειτουργια μας.
Το μεγαλο μυστηριο ειναι το σε ποιον απευθυνοντε ολες οι εμπειριες. Προφανως εμπειρια σταθερου εαυτου δεν μπορεις να εχεις χωρις μνημη και ακομα αν θες και η ιδια η μνημη μας λειτουργει με τετοιο τροπο που να επιτρεπει να εχουμε την ποιοτητα της ζωης που χουμε και το κανει μαλιστα με το να εχει ακομα και ελλειψεις και στρατηγικες αδυναμιες. Ο τροπος που απομνημονευουμε ειναι πολυ συγκεκριμενος και δεν εχει σχεση με τον τροπο που απομνημονευει ενας σκληρος δισκος για παραδειγμα και μαλιστα εχει και παθηση που προξενει μεγαλη δυσφορια και αναφερεται στους ανθρωπους που απομνημονευουν τα παντα οπως ενα PC. Η μνημη του ανθρωπου κατα τον τροπο που λειτουργει εχει συνεπειες οχι μονο στον ιδιο τον ανθρωπο αλλα και στον τροπο που λειτουργει η κοινωνια του γενικοτερα. Χτιζεται ολη η πραγματικοτητα μας κατα τον τροπο που λειτουργει η μνημη μας ακομα και σαν κοινωνια. Γενικα πολυ μεγαλη κουβεντα η μνημη αλλα το ζητουμενο ειναι το σε ποιον απευθυνεται.
Ποιος ειναι ο βιωσας, το υποκειμενο. Το υποκειμενο των βιωματων δε, δεν ειναι η πληροφορια που προερχεται απο το μνημονικο συστημα αλλα ο αποδεκτης και το βιωμα μια κατασταση αυτου. Τα βιωματα λοιπον δεν εντοπιζοντε πουθενα σε εξετασεις και παρατηρησεις. Πουθενα! Λες για παραδειγμα γιατρε μου ποναω και σου λεει ο γιατρος ε για να το λες πονας.
Τα βιωματα ειναι καταστασεις του εαυτου. Βιωμα και εαυτος ειναι το φαινομενο που δεν μπορουμε να βρουμε μεσα στον εγκεφαλο, ολους τους δρομους των αισθητηριακων οδων μεχρι τον αγνωστο αποδεκτη ολων αυτων τους βρισκουμε κουτσα στραβα, τον εαυτο πουθενα. Δεν εχουμε ιδεα πως αναδυεται/που εδρευει/ πως δημιουργειται/απο που "τρεχει", οτι ειναι τελος παντων το σωστο.
Το χειροτερο ειναι πως δεν εχουμε ιδεα για το πως να περιγραψουμε το ιδιο το φαινομενο της υπαρξης μας, λες για παραδειγμα αυτο ειναι μια συσκευη που φτιαχνει κεντηματα. Οκ δεν ξερεις πως δουλευει η μηχανη αλλα ξερεις τουλαχιστον οτι φτιαχνει κεντηματα. Εδω δεν μπορουμε να προσδιορισουμε επαρκως τι φτιαχνει η μηχανη (φτιαχνει κατι που υπαρχει μονο προς τα μεσα του-υποκειμενο) οχι να τη φτιαξουμε. Και πολυ περισσοτερο δε για να γυρισω και στο θεμα του νηματος να τολμησουμε να πουμε οτι μια πληρως εξηγησιμη εξομοιωση της ανθρωπινης συμπεριφορας οπως ειναι η τεχνιτη νοημοσυνη εχει με καποιον αγνωστο τροπο (παρ ολο που ειναι πληρως εξηγησιμη) σχεση με τον εαυτο μας που δεν μπορουμε ουτε καν να τον ορισουμε επαρκως.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών