Τι είναι DEVOPS?
Re: Τι είναι DEVOPS?
Είναι ένας τρόπος οι προγραμματιστές και οι διαχειριστές των συστημάτων (εννούμε των live συστημάτων όπως π.χ. ένα μεγάλο online μαγαζί) να μην αγνοούν ο ένας την ύπαρξη του άλλου.
Οι προγραμματιστές αναγκαστικά λαμβάνουν υπόψη πώς θα λειτουργήσει/κυκλοφορήσει η μαλακία που γράφουν στον πραγματικό κόσμο και οι διαχειριστές απλώς απολαμβάνουν την ανωτερότητά τους.
Δεν είναι αληθινά κάτι συγκεκριμένο, πιο πολύ φιλοσοφία είναι, εμπνευσμένη από το ότι το software που τρέχει ένα live σύστημα με ανάγκη για 24ωρη διαχείρηση δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το παραδοσιακό software που το πακετάρεις και το εγκαθιστούν οι χρήστες.
Οι προγραμματιστές αναγκαστικά λαμβάνουν υπόψη πώς θα λειτουργήσει/κυκλοφορήσει η μαλακία που γράφουν στον πραγματικό κόσμο και οι διαχειριστές απλώς απολαμβάνουν την ανωτερότητά τους.
Δεν είναι αληθινά κάτι συγκεκριμένο, πιο πολύ φιλοσοφία είναι, εμπνευσμένη από το ότι το software που τρέχει ένα live σύστημα με ανάγκη για 24ωρη διαχείρηση δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το παραδοσιακό software που το πακετάρεις και το εγκαθιστούν οι χρήστες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 03 Απρ 2020, 19:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πιο πολύ στη φιλοσοφία και τον τρόπο να γίνονται τα πράγματα που εξυπηρετεί αυτήν την ανάγκη.
Επίσης οι προγραμματιστές νομίζουν ότι από τη μεριά μας έχουμε κάνει κι εμείς οπισθοχωρήσεις. Ότι δηλαδή κάνουμε τα πράγματα πιο "προγραμματιστικά". Ξερωγω δεν πας χερουκλάτα να ρυθμίσεις τους 100 σέρβερς σου, αλλά έχεις μια γλώσσα "διαχείρισης" στην οποία ο web server, η βάση δεδομένων κλπ ορίζονται σαν "προγραμματάκια" με κώδικα.
Αγνοούν πλήρως ότι ακόμα και ο πιο ξεφτίλας sysadmin ξέρει πεντακόσιες φορές περισσσότερα πράγματα από τον πιο αβοκαντοφάγο προγραμματιστή και ότι αυτές τις πρακτικές τις ανακαλύψαμε εδώ και 20 χρόνια για να έχουμε περισσότερο χρόνο για trolling στο Ιντερνετ.
Fos thanx
πως θα μπορούσε να λειτουργήσει στην πράξη για την διαχείριση ενός έργου (πχ κατασκευαστικού)
πως θα μπορούσε να λειτουργήσει στην πράξη για την διαχείριση ενός έργου (πχ κατασκευαστικού)
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Να πάτε να πιστοποιηθείτε, μην είστε τραγιά
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Μα αν θες διαχείριση κατασκευαστικού έργου κλπ, θα πας σε πρινς 2 (που νομίζω ότι έχεις). Το ντέβοψ είναι για ανάπτυξη λογισμικού και διαχείριση ψηφιακών εφαρμογών, από ότι ξέρω
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
PMP έχωΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 20:22Μα αν θες διαχείριση κατασκευαστικού έργου κλπ, θα πας σε πρινς 2 (που νομίζω ότι έχεις). Το ντέβοψ είναι για ανάπτυξη λογισμικού και διαχείριση ψηφιακών εφαρμογών, από ότι ξέρω
απλά βγήκαν τα προγράμματα της τηλεκατάρτισης
και βλέπω ότι έχει ένα διαχείριση έργου και διαδικτυακή συνεργασία και ένα από τα μαθήματα είναι πρακτικές devops
είμαι μεταξύ αυτού του προγράμματος και τεχνικός προγραμματισμού έξυπνων κτιρίων (BIM, αυτοματισμοί κλπ)
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Δε σε απασχολεί το devops αν δεν είσαι sysadmin ή προγραμματιστής.
χμμμ
λες να κάνω το άλλο με smart buildings?
έχει και κάτι περιβαλλοντικά, εκτός από BIM, αυτοματισμούς, revit
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Με αυτά που έχεις γράψει ξεκάθαρα θα πας στο δεύτερο. Το devops δεν έχει κάποια εφαρμογή σε κατασκευαστικά έργα.Lugozzi έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 20:32PMP έχωΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 20:22Μα αν θες διαχείριση κατασκευαστικού έργου κλπ, θα πας σε πρινς 2 (που νομίζω ότι έχεις). Το ντέβοψ είναι για ανάπτυξη λογισμικού και διαχείριση ψηφιακών εφαρμογών, από ότι ξέρω
και βλέπω ότι έχει ένα διαχείριση έργου και διαδικτυακή συνεργασία και ένα από τα μαθήματα είναι πρακτικές devops
είμαι μεταξύ αυτού του προγράμματος και τεχνικός προγραμματισμού έξυπνων κτιρίων (BIM, αυτοματισμοί κλπ)
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
ναι, μαλλον το διαχειριση έργου αφορά IT projects στο προγραμμα αυτοklg έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 20:54Με αυτά που έχεις γράψει ξεκάθαρα θα πας στο δεύτερο. Το devops δεν έχει κάποια εφαρμογή σε κατασκευαστικά έργα.Lugozzi έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 20:32PMP έχωΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 20:22
Μα αν θες διαχείριση κατασκευαστικού έργου κλπ, θα πας σε πρινς 2 (που νομίζω ότι έχεις). Το ντέβοψ είναι για ανάπτυξη λογισμικού και διαχείριση ψηφιακών εφαρμογών, από ότι ξέρω
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Επείδη είδα σήμερα αναλυτικά τι λέει το 7, αν εξαιρέσεις την ηλιθιότητα του devops, για κλασικό project management φαίνεται. Εννοώ ότι δεν γράφει ότι είναι ειδικά για έργα πληροφορικής.Lugozzi έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 20:59ναι, μαλλον το διαχειριση έργου αφορά IT projects στο προγραμμα αυτοklg έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 20:54Με αυτά που έχεις γράψει ξεκάθαρα θα πας στο δεύτερο. Το devops δεν έχει κάποια εφαρμογή σε κατασκευαστικά έργα.Lugozzi έγραψε: ↑03 Απρ 2020, 20:32
PMP έχω
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος klg την 04 Απρ 2020, 22:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Ευχαριστώ φίλε
Θα δω όταν θα υπάρχει αναλυτική περιγραφή από τα κέντρα κατάρτισης
Θα δω όταν θα υπάρχει αναλυτική περιγραφή από τα κέντρα κατάρτισης
FIGHT! FIGHT! FIGHT!