Ταχύρρυθμο πρόγραμμα πληροφορικής

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
mec

Ταχύρρυθμο πρόγραμμα πληροφορικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 21 Ιουν 2018, 11:13

Σε συνέχεια των τοποθετήσεών μου στο νήμα του Περσέα
Anonymous @ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΙ για ελατε απο εδω να ρωτησω
Anonymous @ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΙ για ελατε απο εδω να ρωτησω

για να μην εκροχιάσω το νήμα του με τα δικά μου, παραθέτω εδώ το ταχύρρυθμο πρόγραμμα που θα πάρω και θα ήθελα, αν ξέρετε να μου πείτε ποια modules θεωρείτε απολύτως βασικά. Στόχος μου είναι το γρήγορο στήσιμο μίας πλατφόρμας για τον πελάτη με έτοιμο software+plugins.

Modules συνιστώμενα :
Adobe Photoshop 1 - αρχάριος - 21h
Web projects management - 21h
Design Web - 21h
Εισαγωγή στο HTML - 21h
Δημιουργία site με HTML5 και CSS3 - 35h
Δημιουργία site με CMS Wordpress - 35h
Responsive design : προσαρμογή του design για κινητά - 35h
SEO και optimisation του site - 21h
Δημιουργία Newsletter με Mailchimp - 14h
TRE - 14h

Modules προαιρετικά :
Δίκαιο της επικοινωνίας - 14h
Elaborate a multichannel communication plan - 14h
Adobe Illustrator 1 - αρχάριος - 21h
Animation σε HTML5 / Δημιουργία διαφημιστικών banners σε HTML 5- 21h
Wordpress plugin : Woo Commerce - 7h
PRESTASHOP - επίπεδο χρήστη - 35h
Εισαγωγή στους αλγόριθμους - 21h
Εισαγωγή σε PHP και MYSQL -35h
Δημιουργία site με Javascript και Jquery - 35h
Development με HTML 5 - 35h
Δημιουργία Wordpress theme - 35h
Δημιουργία site με CMS joomla - 35h
Linux, development and server - 35h
Google Analytics : trafic optimisation - 14h
CERTIFICATION / Preparation - 56h
CERTIFICATION / Follow administrative -7h

Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Ταχύρρυθμο πρόγραμμα πληροφορικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 23 Ιουν 2018, 17:22

mec_ έχεις τις γνώσεις και πας για το δίπλωμα γιατί κάπου το θέλεις, ή θέλεις να τα μάθεις κλπ;

αυτό έχει πλάκα που λένε: Linux, development and server - 35h, καταλαβαίνω τι θα ήθελαν να πουν αλλά οκ.
Πες αν θες τι ξέρεις καλά και τί καθόλου.

γενικά αν έχεις wp στο μυαλό σου δες αυτά.

αν και οκ, λεει 35 ώρες για το theming, αλλά το έχουν φτιάξει αυτό και δεν είναι δύσκολο, ίσως είναι 1-2 χρόνια πίσω το πρόγραμμα :)

μαζί με αυτά βρες κάπου να σου πούνε πώς δουλεύει το cloud9, γράψου στην αμαζον ή βάλτο μόνος σου κάπου απο το git και δες το, θα σε βοηθήσει αν πας να προχωρήσεις σε ο,τι απο αυτά που λες.

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 24 Ιουν 2018, 12:20

Modules συνιστώμενα :
Adobe Photoshop 1 - αρχάριος - 21h------Αντικατάσταση με GIMP, θα βελτιωθώ μόνος.
Web projects management - 21h-------Θα ενημερωθώ τι περιλαμβάνει
Design Web - 21h----------------------------Ξέρω, αλλά πιθανόν να έχω ελλείψεις, θα το πάρω
Εισαγωγή στο HTML - 21h----------------Ξέρω
Δημιουργία site με HTML5 και CSS3 - 35h ------Δεν έχω κάνει site με αυτά, ίσως πρέπει για να εξασκηθω στο https://mavo.io/
Δημιουργία site με CMS Wordpress - 35h------Ξέρω, έχω κάνει sites, αλλά όχι multisite, ίσως το πάρω.
Responsive design : προσαρμογή του design για κινητά - 35h --- Ίσως έχω ελλείψεις στη στρατηγική breakpoints, θα το πάρω.
SEO και optimisation του site - 21h----Ξέρω, θα βελτιωθώ μόνος
Δημιουργία Newsletter με Mailchimp - 14h----Ξέρω, δεν θα το πάρω
TRE - 14h-----Θα ενημερωθώ τι είναι και αναλόγως...

Modules προαιρετικά :
Δίκαιο της επικοινωνίας - 14h--------Θα το πάρω
Elaborate a multichannel communication plan - 14h--------Αν είναι ενδιαφέρον ίσως το πάρω.
Adobe Illustrator 1 - αρχάριος - 21h-------Τι υποκατάστατο υπάρχει για λινουξ;
Animation σε HTML5 / Δημιουργία διαφημιστικών banners σε HTML 5- 21h-------Έχω ελλείψεις, θα το πάρω
Wordpress plugin : Woo Commerce - 7h-------Ξέρω, και θα βελτιωθώ μόνος μου
PRESTASHOP - επίπεδο χρήστη - 35h------Δεν ασχολούμαι προς το παρόν
Εισαγωγή στους αλγόριθμους - 21h------Δεν ξέρω αν θα μου χρησιμεύσει σε κάτι. Δεν νομίζω ότι θα το πάρω.
Εισαγωγή σε PHP και MYSQL -35h-------Ξέρω μετρίως, θα το πάρω
Δημιουργία site με Javascript και Jquery - 35h-------Ξέρω μετρίως javascript, θα βελτιωθώ μόνος.
Development με HTML 5 - 35h------Μάλλον θα βελτιωθώ μόνος
Δημιουργία Wordpress theme - 35h----Έχω ελλειψεις, θα το πάρω
Δημιουργία site με CMS joomla - 35h----Δεν ασχολούμαι προς το παρόν
Linux, development and server - 35h----Θα το παρω
Google Analytics : trafic optimisation - 14h------Google Ban
CERTIFICATION / Preparation - 56h------Είναι για το πτυχίο. Υπο σκέψη.
CERTIFICATION / Follow administrative -7h-----Είναι για το πτυχίο. Υπό σκέψη.
[/quote]

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 24 Ιουν 2018, 12:36

enaon έγραψε:
23 Ιουν 2018, 17:22
mec_ έχεις τις γνώσεις και πας για το δίπλωμα γιατί κάπου το θέλεις, ή θέλεις να τα μάθεις κλπ;
Κάποια βασικά θέλω να τα μάθω γρήγορα πχ linux server. Τώρα για το δίπλωμα, δεν το χρειάζομαι για να προσληφθώ κάπου, αλλά ίσως για να το εντάξω σε κανένα business plan για καμμια δανειοδότηση/επενδυτές, ίσως αν χρειαστεί να δείξω κύρος κάπου. Προσπαθώ να δω σε τί μπορεί να μου χρειαστεί.
αυτό έχει πλάκα που λένε: Linux, development and server - 35h, καταλαβαίνω τι θα ήθελαν να πουν αλλά οκ.
:smt017
Πες αν θες τι ξέρεις καλά και τί καθόλου.

γενικά αν έχεις wp στο μυαλό σου δες αυτά.
Ναι, το wp θα είναι η βάση μου. Δες και το προηγούμενο ποστ μου.
αν και οκ, λεει 35 ώρες για το theming, αλλά το έχουν φτιάξει αυτό και δεν είναι δύσκολο, ίσως είναι 1-2 χρόνια πίσω το πρόγραμμα :)
Τι εννοείς, ότι τα standard wp themes λύνουν τα προβλήματα; Εγώ τα βρίσκω basic. Τα καλά πάλι κοστίζουν κι εξαρτάσαι από τον developer τους. Γιατί να μην τα αναπτύσσω ο ίδιος;
μαζί με αυτά βρες κάπου να σου πούνε πώς δουλεύει το cloud9, γράψου στην αμαζον ή βάλτο μόνος σου κάπου απο το git και δες το, θα σε βοηθήσει αν πας να προχωρήσεις σε ο,τι απο αυτά που λες.
Ευχαριστώ, έριξα μια ματιά. Θα το εξερευνήσω.

Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard » 24 Ιουν 2018, 12:57

mec,

δε θα αναφερθώ συγκεκριμένα σε αυτό που ψάχνεις εσύ, γιατί εσύ έχεις αποφασίσει τι θα παρακολουθήσεις και βρίσκεσαι στο στάδιο επιλογής των επιμέρους.

Επειδή όταν δε γνωρίζουμε κάτι είναι γενικά δύσκολο να ξέρουμε όλα όσα πρέπει να μάθουμε, ώστε να μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε για να φτιάξουμε κάτι, πολλοί εκπαιδευτικοί φορείς ομαδοποιούν τα επιμέρους μαθήματα σε ένα πακέτο και το βαφτίζουν specializations ή learning paths. Δες τέτοια παραδείγματα στα sites της coursera, του edx ή το site του o'reilly.

Και για να σε βοηθήσω και λίγο συγκεκριμένα, έχω πληρώσει και παρακολουθήσει/ ολοκληρώσει αυτό: https://www.codecademy.com/pro/intensiv ... om-scratch

Στο συστήνω ανεπιφύλακτα και συμπτωματικά οι εγγραφές για το νέο κύκλο τελειώνουν αύριο. Το codecademy έχει κι άλλα τέτοια intensive μαθήματα για web development: https://www.codecademy.com/catalog/subj ... evelopment

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 24 Ιουν 2018, 13:07

mec_ έγραψε:
24 Ιουν 2018, 12:20

Google Ban

Πως και;

[42]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από [42] » 24 Ιουν 2018, 14:51

εμένα μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον αυτό: https://getgrav.org/

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 24 Ιουν 2018, 20:57

Jack Shephard έγραψε:
24 Ιουν 2018, 12:57

Επειδή όταν δε γνωρίζουμε κάτι είναι γενικά δύσκολο να ξέρουμε όλα όσα πρέπει να μάθουμε, ώστε να μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε για να φτιάξουμε κάτι, πολλοί εκπαιδευτικοί φορείς ομαδοποιούν τα επιμέρους μαθήματα σε ένα πακέτο και το βαφτίζουν specializations ή learning paths. Δες τέτοια παραδείγματα στα sites της coursera, του edx ή το site του o'reilly.

Και για να σε βοηθήσω και λίγο συγκεκριμένα, έχω πληρώσει και παρακολουθήσει/ ολοκληρώσει αυτό: https://www.codecademy.com/pro/intensiv ... om-scratch

Στο συστήνω ανεπιφύλακτα και συμπτωματικά οι εγγραφές για το νέο κύκλο τελειώνουν αύριο. Το codecademy έχει κι άλλα τέτοια intensive μαθήματα για web development: https://www.codecademy.com/catalog/subj ... evelopment
Ευχαριστώ. Μόνο τον o'reilly δεν ήξερα, δηλ. νόμιζα ότι βγάζει μόνο βιβλία και δεν μου πήγε το μυαλό για site. Η codeacademy δεν με καλύπτει τώρα, γιατί είμαι wp oriented, αλλά ίσως τη χρησιμοποιήσω αργότερα για κάτι επιπλέον.

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 24 Ιουν 2018, 21:07

Χουργιατς έγραψε:
24 Ιουν 2018, 13:07
mec_ έγραψε:
24 Ιουν 2018, 12:20

Google Ban
Πως και;
Δεν την θεωρώ κι ό,τι καλύτερο στο web, πχ. https://en.wikipedia.org/wiki/Google#Cr ... ontroversy Κι εκεί έχει κι άλλα links για άλλες σελίδες.

Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 24 Ιουν 2018, 21:16

enaon έγραψε:αυτό έχει πλάκα που λένε: Linux, development and server - 35h, καταλαβαίνω τι θα ήθελαν να πουν αλλά οκ.
:p2::blm:

Έλα Αλέκο... Πόσες είπες;; Πόσεεεεεεες;;; :003:

Σόρρυ παιδια αλλά αυτά είναι απατεωνιές!

Δηλαδή στις 500 ώρες γίνεσαι καθηγητής πληροφορικής στο ΜΙΤ ξέρω γω.. άμα είναι έτσι.

εδιτ: διόρθωση κατόπιν διευκρινίσεων
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 24 Ιουν 2018, 22:07

Τελικά είναι τα εξής:
Εγκατάσταση και χρήση λινουξ
Προγραμματισμός σε περιβάλλον λινουξ (εργαλεία)
Εγκατάσταση ενός σερβερ LAMP (τοπικο και web)

https://www.meformerenregion.fr/trouver ... ion=881885

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 24 Ιουν 2018, 22:26

mec_ έγραψε:
24 Ιουν 2018, 22:07
Τελικά είναι τα εξής:
Εγκατάσταση και χρήση λινουξ
Προγραμματισμός σε περιβάλλον λινουξ (εργαλεία)
Εγκατάσταση ενός σερβερ LAMP (τοπικο και web)

https://www.meformerenregion.fr/trouver ... ion=881885
το κατάλαβα mec_, γι'αυτό σε ρώτησα αν πας για το χαρτί ή για να τα μάθεις. Το λαμπ δεν είναι σερβερ, σημαίνει οτι σε Lινουξ έβαλες Aπατσι, Mysql και Php, για να τρέξει το wp. Δηλαδή απλή υπόθεση μέσα απο το gcp ή κάποιο παρόμοιο. Ίσως έχει νόημα για την εισαγωγή στις έννοιες κλπ, αλλιώς δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχουν αυτά τα σεμινάρια, αλλά για να υπάρχουν προφανώς κάνω λάθος.

https://cloud.google.com/community/tuto ... ng-up-lamp

για τον Προγραμματισμός σε περιβάλλον λινουξ (εργαλεία), καλύτερα να μην τα μάθεις αν δεν τα ξέρεις νομίζω,καλύτερα βάλε το cloud9 αν είναι να μάθεις κάτι, θα σε βοηθήσει γενικά.

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 24 Ιουν 2018, 22:39

Πράγματι απογοήτευση. Είμαι σε shared server και θα ήθελα να εκπαιδευτώ σε VPS και Dedicated. Το LAMP που λέει εδώ δεν μου κάνει.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 24 Ιουν 2018, 22:49

mec_ έγραψε:
24 Ιουν 2018, 22:39
Πράγματι απογοήτευση. Είμαι σε shared server και θα ήθελα να εκπαιδευτώ σε VPS και Dedicated. Τα LAMP είναι αστειότητες.
δεν έχει διαφορά αν είσαι σε κοινό ή εικονικό κλπ, δεν είναι σάχλα το lamp, απλά μία εποχή που η php και ο apache και h mysql μεσουρανούσαν, έγινε κάτι σαν αυτονόητο να ξέρεις να στήνεις. Έχει περάσει αυτή η εποχή, αλλά δεν βαριέσαι. Πάντως είναι δύο κόσμοι μεκ αυτοί, άλλος εκείνος που ξέρει να κρατάει το λινουξ και τα προγράμματα, άλλος εκείνος που με τα προγράμματα κάνει υπηρεσίες. Νομίζω διάλεξε cloud και πήγαινε να δεις τι υπάρχει, αν δεν θες google κοίτα azure, ibm, amazon κλπ, ώστε να μην είναι τόσο χαοτικά τα πράγματα, τα κοιτάς σαν να είσαι 5-6 χρόνια πίσω νομίζω.

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 24 Ιουν 2018, 23:01

enaon έγραψε:
24 Ιουν 2018, 22:49
mec_ έγραψε:
24 Ιουν 2018, 22:39
Πράγματι απογοήτευση. Είμαι σε shared server και θα ήθελα να εκπαιδευτώ σε VPS και Dedicated. Τα LAMP είναι αστειότητες.
δεν έχει διαφορά αν είσαι σε κοινό ή εικονικό κλπ, δεν είναι σάχλα το lamp, απλά μία εποχή που η php και ο apache και h mysql μεσουρανούσαν, έγινε κάτι σαν αυτονόητο να ξέρεις να στήνεις. Έχει περάσει αυτή η εποχή, αλλά δεν βαριέσαι. Πάντως είναι δύο κόσμοι μεκ αυτοί, άλλος εκείνος που ξέρει να κρατάει το λινουξ και τα προγράμματα, άλλος εκείνος που με τα προγράμματα κάνει υπηρεσίες. Νομίζω διάλεξε cloud και πήγαινε να δεις τι υπάρχει, αν δεν θες google κοίτα azure, ibm, amazon κλπ, ώστε να μην είναι τόσο χαοτικά τα πράγματα, τα κοιτάς σαν να είσαι 5-6 χρόνια πίσω νομίζω.
Έκανα edit παραπάνω ότι το LAMP δεν μου κάνει (δηλ. σαν μέρος του προγράμματος). Εγώ είμαι στον OVH αυτή τη στιγμή https://www.ovh.com Είχα πάρει μία προσφορά σε VPS (Virtual Private Server) και μόλις πηγα να το λειτουργήσω, μου πέταγε μαύρο πίνακα να συμπληρώσω πράγματα σε command line. Ψυχοπλακώθηκα και δεν μπορούσα να προχωρήσω, γιατί δεν ήξερα τι να κάνω. Άμα έπαιρνα dedicated φαντάζομαι θα ήταν χειρότερα. Εντωμεταξύ οι προσφορες είναι τόσο μπερδεμένες που, αν δεν ξέρεις, χάνεσαι. Εκεί έχω ελλείψεις.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών