Ενοχλητικές ιντερνετικές διαφημίσεις
- wooded glade
Ενοχλητικές ιντερνετικές διαφημίσεις
Υπάρχει εδώ μέσα κανένας επιτόπιος τσιρλιπιπίδης που να ξέρει από αυτά για να μας διαφωτίσει ;
Γιατί υπάρχουν αυτές οι διαφημίσεις και σε τι εξυπηρετούν ;
Δεν θα εξετάσω το περιεχόμενο του κάθε διαφημιστικού σποτ εδώ.
Αυτό είναι άλλη ιστορία καθώς και το πως το εισπράττει και πως επηρεάζεται ο καθένας από εμάς.
Εξετάζω την εμφάνιση.
Μερικοί τα βρίσκουν όλα ενοχλητικά.
Τα κουμούνια π.χ. λένε "τι Iberian airlines και σαχλαμάρες είναι αυτά που μας δείχνουν οι καπιταλιστές ; αντί να βλέπουμε γιγαντοαφίσες με Λένιν - Παπαρήγα βλέπουμε αυτά".
Εμένα αντιθέτως μου άρεσε όταν έβλεπα τα neon signs στην πλατεία Συντάγματος και δεν μου αρέσει τώρα που την έχουν κάνει πίσσα σκοτάδι.
Κάποιες φορές ενοχλούμαι.
Όταν επί παραδείγματι βλέπω ένα έργο στην τηλεόραση και πέφτει 10λεπτο commercial break.
Αλλά αυτό το καταλαβαίνω. Οι διαφημιστές λένε "τι θα κάνει τώρα ο θείος ; θα σηκωθεί να φύγει να πάει ταβέρνα ; δεν θα πάει, ένα τεταρτάκι θα το φάει στη μάπα και θα δει τις διαφημίσεις".
Γενικά ισχύoυν τα εξής για μιά τυχόν διαφήμιση:
Μπορεί να είναι αδιάφορη για μένα, π.χ. womens clothing ενώ είμαι man.
Μπορεί να είναι κάτι που το έχω ήδη. Π.χ. τρανζίστορ Sanyo - έχω.
Μπορεί να είναι κάτι το ολοκληρωτικά απεχθές για μένα - π.χ. συνταγή για μπάμιες.
Μπορεί να είναι και κάτι που υπό συνθήκας θα με ενδιέφερε - π.χ. διακοπές στο Κριεκούκι.
Αυτή η τελευταία περίπτωση με βάζει στο target audience.
Επίσης ισχύει ότι: Αν η διαφήμιση μου σπάσει τα νεύρα, επειδή λ.χ. επιμηκύνεται το στάνταρ δεκάλεπτο, το σπάσιμο των νεύρων θα το ξεχάσω αλλά από τη διαφήμιση κάτι θα μου μείνει. Το λέει η ψυχολογία του Φρόϋντ.
Ένα που δεν ισχύει είναι με τα subliminal cuts. Αυτό δεν υπάρχει, είναι Hellenic hoaxes.
Και ένα άλλο που ισχύει είναι ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο η διαφήμιση χάνει την αξία της.
Πράγματι αν είσαστε Πακιστανός και μοιράζετε φυλλάδια στη γωνία Πανεπιστημίου-Πατησίων θα παρατηρήσετε ότι την πρώτη μέρα σας φεύγουν 100, τη δεύτερη 15 και την τρίτη 2-3.
Ερχόμαστε τώρα στις διαφημίσεις forced στο ιντερνέτι.
Κι εδώ τώρα υπάρχει το στοιχείο της πονηριάς που όμως κάνει δουλειά για τον διαφημιστή, οπότε κοντός ψαλμός αλληλουϊα ότι και να πούμε εμείς.
Πας να κάνεις download κάποιο software.
Σου δείχνει τρία links [download], [download], [download].
Το ένα είναι αυτό που θες, τα άλλα δύο είναι άλλο software product.
Πατάς κατά λάθος ένα από τα άλλα, σου φορτώνεται ένα άλλο product, ο διαφημιστής κάνει τη δουλειά του - στόδειξε.
Ή πατάς το κανονικό και σου λέει "untick if you don't want the companion τάδε". Δεν πατάς untick - σου φορτώνεται πάλι το περιττό.
Να πάω και στη χειρίστη των περιπτώσεων που ο διαφημιστής θέλει να σου βάλει ιό, adware. Έστω, ας το δεχτώ κι αυτό ότι έχει κάποια χρησιμότητα για τον διαφημιστή (αλλά όχι για μένα φυσικά).
Αλλά γιατί όμως οι θείοι μας πετάνε τα popups και μας ανοίγουν έξτρα παράθυρα ;
Αυτό δεν το καταλαβαίνω.
Είναι π.χ. το site "manchester united fans forum". Με γ**άει στα έξτρα παράθυρα που πρέπει να τα κλείνω. Για ποιό λόγο ;
Θέλει να μου δείξει π.χ. το διαφημιστικό του "hunt for the red October". Δείξτο σε frame στάμπιλε το μαμημένο. Μπορεί να μ' αρέσει, να πάω να το δω.
Οπωσδήποτε το effect δεν είναι καθόλου cool.
Αλλά γιατί το κάνουν έτσι ;
Είναι -νομίζω- και λακμακία κατά την εξής έννοια:
Το στάμπιλε θα τόβλεπα μπροστά μου συνέχεια, θα τούδινα κάποια σημασία, ενώ το άλλο τόκλεισα.
Όποιος καταλαβαίνει τι παίζει παρακαλώ πάρα πολύ να μας γράψει.
Δεν θα εξετάσω το περιεχόμενο του κάθε διαφημιστικού σποτ εδώ.
Αυτό είναι άλλη ιστορία καθώς και το πως το εισπράττει και πως επηρεάζεται ο καθένας από εμάς.
Εξετάζω την εμφάνιση.
Μερικοί τα βρίσκουν όλα ενοχλητικά.
Τα κουμούνια π.χ. λένε "τι Iberian airlines και σαχλαμάρες είναι αυτά που μας δείχνουν οι καπιταλιστές ; αντί να βλέπουμε γιγαντοαφίσες με Λένιν - Παπαρήγα βλέπουμε αυτά".
Εμένα αντιθέτως μου άρεσε όταν έβλεπα τα neon signs στην πλατεία Συντάγματος και δεν μου αρέσει τώρα που την έχουν κάνει πίσσα σκοτάδι.
Κάποιες φορές ενοχλούμαι.
Όταν επί παραδείγματι βλέπω ένα έργο στην τηλεόραση και πέφτει 10λεπτο commercial break.
Αλλά αυτό το καταλαβαίνω. Οι διαφημιστές λένε "τι θα κάνει τώρα ο θείος ; θα σηκωθεί να φύγει να πάει ταβέρνα ; δεν θα πάει, ένα τεταρτάκι θα το φάει στη μάπα και θα δει τις διαφημίσεις".
Γενικά ισχύoυν τα εξής για μιά τυχόν διαφήμιση:
Μπορεί να είναι αδιάφορη για μένα, π.χ. womens clothing ενώ είμαι man.
Μπορεί να είναι κάτι που το έχω ήδη. Π.χ. τρανζίστορ Sanyo - έχω.
Μπορεί να είναι κάτι το ολοκληρωτικά απεχθές για μένα - π.χ. συνταγή για μπάμιες.
Μπορεί να είναι και κάτι που υπό συνθήκας θα με ενδιέφερε - π.χ. διακοπές στο Κριεκούκι.
Αυτή η τελευταία περίπτωση με βάζει στο target audience.
Επίσης ισχύει ότι: Αν η διαφήμιση μου σπάσει τα νεύρα, επειδή λ.χ. επιμηκύνεται το στάνταρ δεκάλεπτο, το σπάσιμο των νεύρων θα το ξεχάσω αλλά από τη διαφήμιση κάτι θα μου μείνει. Το λέει η ψυχολογία του Φρόϋντ.
Ένα που δεν ισχύει είναι με τα subliminal cuts. Αυτό δεν υπάρχει, είναι Hellenic hoaxes.
Και ένα άλλο που ισχύει είναι ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο η διαφήμιση χάνει την αξία της.
Πράγματι αν είσαστε Πακιστανός και μοιράζετε φυλλάδια στη γωνία Πανεπιστημίου-Πατησίων θα παρατηρήσετε ότι την πρώτη μέρα σας φεύγουν 100, τη δεύτερη 15 και την τρίτη 2-3.
Ερχόμαστε τώρα στις διαφημίσεις forced στο ιντερνέτι.
Κι εδώ τώρα υπάρχει το στοιχείο της πονηριάς που όμως κάνει δουλειά για τον διαφημιστή, οπότε κοντός ψαλμός αλληλουϊα ότι και να πούμε εμείς.
Πας να κάνεις download κάποιο software.
Σου δείχνει τρία links [download], [download], [download].
Το ένα είναι αυτό που θες, τα άλλα δύο είναι άλλο software product.
Πατάς κατά λάθος ένα από τα άλλα, σου φορτώνεται ένα άλλο product, ο διαφημιστής κάνει τη δουλειά του - στόδειξε.
Ή πατάς το κανονικό και σου λέει "untick if you don't want the companion τάδε". Δεν πατάς untick - σου φορτώνεται πάλι το περιττό.
Να πάω και στη χειρίστη των περιπτώσεων που ο διαφημιστής θέλει να σου βάλει ιό, adware. Έστω, ας το δεχτώ κι αυτό ότι έχει κάποια χρησιμότητα για τον διαφημιστή (αλλά όχι για μένα φυσικά).
Αλλά γιατί όμως οι θείοι μας πετάνε τα popups και μας ανοίγουν έξτρα παράθυρα ;
Αυτό δεν το καταλαβαίνω.
Είναι π.χ. το site "manchester united fans forum". Με γ**άει στα έξτρα παράθυρα που πρέπει να τα κλείνω. Για ποιό λόγο ;
Θέλει να μου δείξει π.χ. το διαφημιστικό του "hunt for the red October". Δείξτο σε frame στάμπιλε το μαμημένο. Μπορεί να μ' αρέσει, να πάω να το δω.
Οπωσδήποτε το effect δεν είναι καθόλου cool.
Αλλά γιατί το κάνουν έτσι ;
Είναι -νομίζω- και λακμακία κατά την εξής έννοια:
Το στάμπιλε θα τόβλεπα μπροστά μου συνέχεια, θα τούδινα κάποια σημασία, ενώ το άλλο τόκλεισα.
Όποιος καταλαβαίνει τι παίζει παρακαλώ πάρα πολύ να μας γράψει.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Re: Ενοχλητικές ιντερνετικές διαφημίσεις
Εγω αναρωτιεμαι αν τις βλεπει κανεις.
Προφανως για να συνεχιζουν να υπαρχουν καποιοι τις βλεπουν η τελοσπαντων επηρεαζονται.
Εμενα μου δημιουργουν το ακριβως αντιθετο αποτελεσμα.
Προφανως για να συνεχιζουν να υπαρχουν καποιοι τις βλεπουν η τελοσπαντων επηρεαζονται.
Εμενα μου δημιουργουν το ακριβως αντιθετο αποτελεσμα.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
- wooded glade
Αυτό τι παίζει ρόλο ;
Μπορεί να είναι οτιδήποτε.
Μπορεί να είναι "Mac Donalds - το νέο μπιφτέκι γίγας" που θα μ' ενδιέφερε.
- wooded glade
Πάτετε εδώ:
https://www.over25tips.com/
Είναι ένα στοιχηματικό. Χωρίς adbloc θα σας ανοίξει μία λακμακία επικαλυπτικό του stoiximan και θα πρέπει να κάνετε μανούβρα για να το διώξετε.
Αλλά αν έλεγε stoiximan στάμπιλε τι θα πείραζε ; Καλύτερα δεν θα ήταν ;
Ο εν λόγω stoiximan εμπίπτει στην κατηγορία των "πακιστανικών" διαφημίσεων θα έλεγα. Όλοι τον ξέρουν, όσοι ήθελαν να γίνουν μέλος έχουν γίνει. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία.
https://www.over25tips.com/
Είναι ένα στοιχηματικό. Χωρίς adbloc θα σας ανοίξει μία λακμακία επικαλυπτικό του stoiximan και θα πρέπει να κάνετε μανούβρα για να το διώξετε.
Αλλά αν έλεγε stoiximan στάμπιλε τι θα πείραζε ; Καλύτερα δεν θα ήταν ;
Ο εν λόγω stoiximan εμπίπτει στην κατηγορία των "πακιστανικών" διαφημίσεων θα έλεγα. Όλοι τον ξέρουν, όσοι ήθελαν να γίνουν μέλος έχουν γίνει. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία.
- wooded glade
Το adbloc τώρα λέει ο θείος που τα φτιάχνει θα έκοβε τόσο αυτό που κάνει όσο και το στάμπιλε.
Αλλά εντάξει, αυτό δεν έχει πάλι σημασία.
Τον ρωτάω βέβαια "γιατί είναι μ*λ*κα ;" αλλά δεν απαντάει.
Αλλά εντάξει, αυτό δεν έχει πάλι σημασία.
Τον ρωτάω βέβαια "γιατί είναι μ*λ*κα ;" αλλά δεν απαντάει.
- wooded glade
Βέβαια αυτός που μου τα προτείνει μπορεί να είναι κάποιο υπαλληλάκι και να λέει "άντε και τώρα, αυτό το μ*λ*κ*α τι ρωτάει ;".
Αλλά όμως δεν έχουμε εξήγηση.
Του είπα είσαι τζας βέβαια.
Αλλά όμως δεν έχουμε εξήγηση.
Του είπα είσαι τζας βέβαια.
if you are not paying for the product - you are the product
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Yochanan την 29 Νοέμ 2020, 11:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- Καραμελίτσα
Επί της ουσίας: να βρει δουλειά κόσμος από ψευτο-υπηρεσίες γιατί το καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει άλλον τρόπο κατανομής του πλούτου.wooded glade έγραψε: ↑29 Νοέμ 2020, 10:10
Πιο επιφανειακα: όλο και κάτι θα σου τραβήξει το μάτι και θα μπεις σε κάνα σάιτ, και κλικ θα ανέβει ο μετρητής. Έτσι από διαφήμιση μπήκα κι εγώ να δω δύο τσιμπιμπλίδια χθες, παρότι δεν τα χρειαζόμουν.
Z
- wooded glade
Πάλι βλακείες λες.Καραμελίτσα έγραψε: ↑29 Νοέμ 2020, 11:47Επί της ουσίας: να βρει δουλειά κόσμος από ψευτο-υπηρεσίες γιατί το καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει άλλον τρόπο κατανομής του πλούτου.wooded glade έγραψε: ↑29 Νοέμ 2020, 10:10
Πιο επιφανειακα: όλο και κάτι θα σου τραβήξει το μάτι και θα μπεις σε κάνα σάιτ, και κλικ θα ανέβει ο μετρητής. Έτσι από διαφήμιση μπήκα κι εγώ να δω δύο τσιμπιμπλίδια χθες, παρότι δεν τα χρειαζόμουν.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΕΛΛΕΪΝΙΔΩΝ
από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα » 13 Οκτ 2023, 01:01 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 95 Απαντήσεις
- 3268 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πληροφοριοδότης μαμάς μαρίας
10 Μαρ 2024, 02:01
-
-
- 4 Απαντήσεις
- 630 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Exodus
18 Ιουν 2023, 11:03
-
-
Νέα δημοσίευση Παλιες διαφημισεις. Γιατι ηταν καλυτερες?
από George_V » 20 Ιουν 2024, 15:54 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 32 Απαντήσεις
- 926 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
13 Ιούλ 2024, 11:17
-
-
-
Νέα δημοσίευση Διαφημίσεις που συμβάλλαν στην εξέλιξη της σεξουαλικότητάς σας στην εφηβεία σας
από Εκτωρ » 15 Αύγ 2023, 18:14 » σε Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα - 7 Απαντήσεις
- 855 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
16 Αύγ 2023, 22:15
-