δώρο για μικρό παιδί
δώρο για μικρό παιδί
Θέλω να κάνω ένα δώρο σε ένα μικρό (10 στα 11) που έχει μεγάλη ευκολία με τον υπολογιστή και τις σχετικές συσκευές.
Ξέρω ότι θα του άρεσε η ιδέα να έχει ένα raspberry Pi αλλά το starter kit (board + τα απαραίτητα: sd, τροφοδοτικό, καλώδιο micro hdmi κλπ κλπ) βγαίνουν κοντά στο κατοστάρι και δεν μπορώ να φτάσω εκεί.
Εναλλακτικά μου πρότειναν στο κατάστημα να πάω για to microbit αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα του κινήσει το ενδιαφέρον στον ίδιο βαθμό.
Σκεφτόμουν και μια τρίτη λύση. Να πάρω ένα πολύ γρήγορο φλασάκι μεγάλης χωρητικότητας πχ 128GB, να ρίξω μέσα μια διανομή linux την οποία θα την τρέχει από εκεί ώστε να μην κάνει κάποια ζημιά στο laptop που του πήραν για το e-school.
Θα κινηθώ μεταξύ 25-30 Ευρώ. Αν πάμε στην τρίτη λύση είμαι εντελώς άσχετος με linux. Θα μπορέσω να του ρίξω μέσα κάποια διανομή, να το κάνω bootable και να το τρέξω στον υπολογιστή του απλά βάζοντας να μπουτάρει από το usb?
Τι θεωρείται καλό από εκπαιδευτικής άποψης; Με το νέο του laptop έχει αρχίσει να παίζει παιχνίδια και κάπως θέλω να υπάρξει και ένα διαφορετικό είδος ενασχόλησης πριν γίνουν τα παιχνίδια ψιλοεθισμός. Επίσης επειδή είναι πραγματικά παιδί με κλίση προς την τεχνολογία να διερευνήσουμε δυνατότητες.
Έχω αργήσει αρκετά για την επιλογή δώρου αλλά ένα καλό καθυστερημένο δώρο νομίζω ότι είναι προτιμότερο από ένα μέτριο στην ώρα του. sys3x, enaon, Χαοτικός και όποιος άλλος έχει κάποια καλή σχετική ή άσχετη ιδέα.
Ξέρω ότι θα του άρεσε η ιδέα να έχει ένα raspberry Pi αλλά το starter kit (board + τα απαραίτητα: sd, τροφοδοτικό, καλώδιο micro hdmi κλπ κλπ) βγαίνουν κοντά στο κατοστάρι και δεν μπορώ να φτάσω εκεί.
Εναλλακτικά μου πρότειναν στο κατάστημα να πάω για to microbit αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα του κινήσει το ενδιαφέρον στον ίδιο βαθμό.
Σκεφτόμουν και μια τρίτη λύση. Να πάρω ένα πολύ γρήγορο φλασάκι μεγάλης χωρητικότητας πχ 128GB, να ρίξω μέσα μια διανομή linux την οποία θα την τρέχει από εκεί ώστε να μην κάνει κάποια ζημιά στο laptop που του πήραν για το e-school.
Θα κινηθώ μεταξύ 25-30 Ευρώ. Αν πάμε στην τρίτη λύση είμαι εντελώς άσχετος με linux. Θα μπορέσω να του ρίξω μέσα κάποια διανομή, να το κάνω bootable και να το τρέξω στον υπολογιστή του απλά βάζοντας να μπουτάρει από το usb?
Τι θεωρείται καλό από εκπαιδευτικής άποψης; Με το νέο του laptop έχει αρχίσει να παίζει παιχνίδια και κάπως θέλω να υπάρξει και ένα διαφορετικό είδος ενασχόλησης πριν γίνουν τα παιχνίδια ψιλοεθισμός. Επίσης επειδή είναι πραγματικά παιδί με κλίση προς την τεχνολογία να διερευνήσουμε δυνατότητες.
Έχω αργήσει αρκετά για την επιλογή δώρου αλλά ένα καλό καθυστερημένο δώρο νομίζω ότι είναι προτιμότερο από ένα μέτριο στην ώρα του. sys3x, enaon, Χαοτικός και όποιος άλλος έχει κάποια καλή σχετική ή άσχετη ιδέα.
Re: δώρο για μικρό παιδί
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Το ράσμπερι δεν σε παίρνει να το κάνεις 2 πενηντάρικα σε δυο μήνες; Θα ήταν πολύ καλό.
ΟΚ. Το παιχνίδι ποιο θα είναι; Γιατί μιλάμε για παιδί. Πες ότι καταφέρνω να φτιάξω το bootable, το τρέχουμε, δουλεύει και μπαίνουμε σε ένα περιβάλλον "παραθυρικό". Μετά τι;
Ας πούμε με το raspberry θα προσπαθούσε να φτιάξει μια Alexa μόνος του (δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνε γιατί δεν ξέρει τίποτα από κώδικα αλλά θα γούσταρε να προσπαθήσει τουλάχιστον). Με το linuχ η πρόκληση ποια θα είναι;
Ζόρι. Αλλά το πρόβλημα είναι άλλο. Ότι αν του πάρω μόνο το board τώρα και τα άλλα μετά, πρακτικά θα το έχει να κάθεται χωρίς να μπορεί να το κάνει τίποτα. Σαν να πήρα αυτοκινητάκι χωρίς μπαταρίες. Για παιδί αυτό είναι τιμωρία!
- EKPLIKTIKOS
Είσαι σίγουρος ότι θα τον εψηνε αυτή η φάση; εννοώ το έχετε συζητήσει ή απλά τον βλέπεις να καίγεται με videogames κ υποθέτεις ότι του αρέσει η τεχνολογία γενικώς; Μην παρεξηγήσεις την ερώτησή μου, να βοηθήσω θέλω.
- Dwarven Blacksmith
Μπορείς να του κάνεις δώρο ένα udemy course για το udemy game engine. Απο αυτα που μαθαίνεις να προγραμματίζεις διαφορά βασικά παιχνίδια.

Ναι. Ξέρει τα raspberry και τα σχετικά απέξω, ο ίδιος μου έδειξε video στο yt που κάποιος φτιάχνει Alexa με raspberry ("είναι πολύ εύκολο, έχει οδηγίες" - εγώ απορημένοςEKPLIKTIKOS έγραψε: ↑23 Δεκ 2020, 23:10Είσαι σίγουρος ότι θα τον εψηνε αυτή η φάση; εννοώ το έχετε συζητήσει ή απλά τον βλέπεις να καίγεται με videogames κ υποθέτεις ότι του αρέσει η τεχνολογία γενικώς; Μην παρεξηγήσεις την ερώτησή μου, να βοηθήσω θέλω.

Επειδή μου είναι παντελώς άγνωστο είναι κάτι παραπάνω από το scratch που τους κάνουν στο σχολείο;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑23 Δεκ 2020, 23:13Μπορείς να του κάνεις δώρο ένα udemy course για το udemy game engine. Απο αυτα που μαθαίνεις να προγραμματίζεις διαφορά βασικά παιχνίδια.
Αν πας σε raspi 3 εξοικονομεις καποια χρήματα για καρτα μνημης και τροφοδοτικο.. Γυρω στο 50ρι θα βγουν ολα μαζί..
- EKPLIKTIKOS
Οχι βέβαια, η ιδέα σου είναι εξαιρετική. Εγώ θα έκανα αυτό που λεει ο Χαοτικος.ST48410 έγραψε: ↑23 Δεκ 2020, 23:16
Ναι. Ξέρει τα raspberry και τα σχετικά απέξω, ο ίδιος μου έδειξε video στο yt που κάποιος φτιάχνει Alexa με raspberry ("είναι πολύ εύκολο, έχει οδηγίες" - εγώ απορημένος) έχει καμιά 10αριά παιχνίδια ρομποτάκια που κάνει πράγματα με την εφαρμογή τους στο κινητό αλλά θέλω να βάλω και λίγη χρήσιμη γνώση στην όλη ιστορία. Πχ αν έχει ένα ταλέντο στον προγραμματισμό, πότε θα καλλιεργηθεί; Στα 20;
To audacity να γράφει τη φωνή του και να παίζει με κανένα εφέ.ST48410 έγραψε: ↑23 Δεκ 2020, 23:05ΟΚ. Το παιχνίδι ποιο θα είναι; Γιατί μιλάμε για παιδί. Πες ότι καταφέρνω να φτιάξω το bootable, το τρέχουμε, δουλεύει και μπαίνουμε σε ένα περιβάλλον "παραθυρικό". Μετά τι;
Ας πούμε με το raspberry θα προσπαθούσε να φτιάξει μια Alexa μόνος του (δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνε γιατί δεν ξέρει τίποτα από κώδικα αλλά θα γούσταρε να προσπαθήσει τουλάχιστον). Με το linuχ η πρόκληση ποια θα είναι;
Το gcombris εκπαιδευτική σουίτα. έχει παιχνίδια χαμηλής ανάλυσης όμως . Συνδέεις τη μπαταρία με τέτοιο τρόπο ώστε να ανάβει η λάμπα, Παιχνίδι με τη βαρύτητα και τις ελκτικές δυνάμεις, χημεία (νομίζω, δεν θυμάμαι), παιχνίδια αντίληψης κλπ
Μπρόουζερ και ίντερνετ.
Από κει και πέρα πρέπει να τον ωθεί καις μεγάλος. Από μόνο του μπορεί να βρει κάτι να κερδίσει το ενδιαφέρον αλλά χρειάζεται και στήριξη το παιδί.
Κατεβάζεις ότι πρόγραμμα σου έρθει και του μαθαίνεις να το δουλεύει.
να βάλει υπότιτλους ας πούμε, να εεξεργαστεί φωτογραφία, να κάνει μόρφινγκ φωτογραφίες.
Τι άλλο ξέρω γω;
- Dwarven Blacksmith
Έκανα ένα typo στο κινητό, εννοούσα Unity game engine. Είναι ένα δωρεάν περιβάλλον όπου μπορείς να προγραμματίσεις παιχνίδια. Επαγγελματικό, τα μισά παιχνίδια στο steam αυτό χρησιμοποιούν. Είναι φιλικό στους αρχάριους αλλά χρησιμοποιεί C#, κανονική γλώσσα προγραμματισμού. Βέβαια είναι δωρεάν, οπότε το δικό σου δώρο θα πρέπει να είναι το course.ST48410 έγραψε: ↑23 Δεκ 2020, 23:17Επειδή μου είναι παντελώς άγνωστο είναι κάτι παραπάνω από το scratch που τους κάνουν στο σχολείο;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑23 Δεκ 2020, 23:13Μπορείς να του κάνεις δώρο ένα udemy course για το udemy game engine. Απο αυτα που μαθαίνεις να προγραμματίζεις διαφορά βασικά παιχνίδια.
Δεν προτείνω κάποιο συγκεκριμένο, ξέρω ότι υπάρχουν, βρες ένα με καλά reviews που να είναι τύπου "build along", οχι θεωρητικουρα. Ως πλατφόρμα για το course πρότεινα το Udemy, χωρίς να ξέρω βέβαια τι με το αν γίνονται δώρα ή θα πρέπει να του ανοίξεις λογαριασμό και να του τον δώσεις.
Πρόσθεσε το στις ιδέες τέλος πάντων.
Σε πρώτη φαση μπορει να το βλέπει και να το προγραμματίζει δικτυακά από τον υπολογιστή του.. Ουτε καλώδιο hdmi, ούτε keyboard/mouse
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Αφγανός έσφαξε άνδρα και μικρό παιδί σε πάρκο στη Βαυαρία
από Αρίστος » 22 Ιαν 2025, 21:35 » σε Εγκληματικότητα - 21 Απαντήσεις
- 657 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hades
24 Ιαν 2025, 16:12
-
-
- 12 Απαντήσεις
- 652 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
04 Δεκ 2023, 20:56
-
- 21 Απαντήσεις
- 870 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Dwarven Blacksmith
17 Μαρ 2024, 13:16
-
-
Νέα δημοσίευση Δημοσκόπηση για Κύπρο: Πρώτο το ΑΚΕΛ με μικρό προβάδισμα, τρίτο το ΕΛΑΜ
από KRAKEN » 21 Μάιος 2024, 22:06 » σε Διεθνής πολιτική - 3 Απαντήσεις
- 180 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
21 Μάιος 2024, 23:00
-