mac και άλλα
mac και άλλα
1. Θέλω να έχω σε έναν υπολογιστή δύο λειτουργικά (win7, win10) σε δύο ξεχωριστούς δίσκους και όποτε μπουτάρω από τον ένα να μην βλέπει καθόλου τον δεύτερο. Σαν να μην υπάρχει άλλος δίσκος. Η πρόχειρη λύση θα ήταν να βγάζω από το βύσμα τον άλλο δίσκο αλλά ρωτάω αν υπάρχει κάτι καλύτερο (ίσως κάποια πατέντα με διακόπτη;)
2. Γνωστός ρωτάει για mac για μεταπτυχιακό φοιτητή. Του είπα να πάρει όποιο Μ1 αντέχει αλλά ίσως υπάρχει καλύτερη απάντηση. Σε αυτά που δείχνει εδώ από 1100 έως 1500 τι προτεινουμε;
https://www.skroutz.gr/c/25/laptop/m/35 ... ?o=macbook
2. Γνωστός ρωτάει για mac για μεταπτυχιακό φοιτητή. Του είπα να πάρει όποιο Μ1 αντέχει αλλά ίσως υπάρχει καλύτερη απάντηση. Σε αυτά που δείχνει εδώ από 1100 έως 1500 τι προτεινουμε;
https://www.skroutz.gr/c/25/laptop/m/35 ... ?o=macbook
- kongrosian
Re: mac και άλλα
στο 1ο ερώτημα γιατί απλά να μην τρέξεις τα 7αρια σε virtualbox μέσα από τα 10αρια;
Στο pc μου τα 7άρια ειναι κύριο λειτουργικό με σεταρισμένα τα χίλια δυο και δεν τα αλλάζω. Για ένα project τρίτων θα μπει ένας δικός τους τεχνικός να εγκαταστήσει δικά του λογισμικά και θα εργαστώ με αυτά. Εκεί δεν θα έχω κανένα έλεγχο του τι γίνεται και δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις να μπλοκάρω σε επίπεδο software πράγματα. Μάλλον αυτοί θα ελέγχουν πόσο εργάζομαι και τι κάνω. Ούτε αντέχω να αγοράσω δεύτερο pc. Μπορώ όμως να πάρω ένα δεύτερο SSD με μία νέα εγκατάσταση και να τελειώνει η ιστορία.kongrosian έγραψε: ↑23 Ιούλ 2021, 10:57στο 1ο ερώτημα γιατί απλά να μην τρέξεις τα 7αρια σε virtualbox μέσα από τα 10αρια;
- kongrosian
αν όλο αυτό είναι προσωρινό, απλά για αυτό το πρότζεκτ, τότε πάρε ένα 2ο σκληρό, κάντε εγκατάσταση των win10 ως πρωτεύον λειτουργικό, έχε μετά συνδεδεμένους και τους 2 δίσκους και μπορείς να επιλέγεις από το BIOS ή UEFI (ανάλογα τι έχεις) σε ποιο δίσκο θα bootάρει.ST48410 έγραψε: ↑23 Ιούλ 2021, 11:02Στο pc μου τα 7άρια ειναι κύριο λειτουργικό με σεταρισμένα τα χίλια δυο και δεν τα αλλάζω. Για ένα project τρίτων θα μπει ένας δικός τους τεχνικός να εγκαταστήσει δικά του λογισμικά και θα εργαστώ με αυτά. Εκεί δεν θα έχω κανένα έλεγχο του τι γίνεται και δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις να μπλοκάρω σε επίπεδο software πράγματα. Μάλλον αυτοί θα ελέγχουν πόσο εργάζομαι και τι κάνω. Ούτε αντέχω να αγοράσω δεύτερο pc. Μπορώ όμως να πάρω ένα δεύτερο SSD με μία νέα εγκατάσταση και να τελειώνει η ιστορία.kongrosian έγραψε: ↑23 Ιούλ 2021, 10:57στο 1ο ερώτημα γιατί απλά να μην τρέξεις τα 7αρια σε virtualbox μέσα από τα 10αρια;
Ναι αλλά όταν μπουτάρει ο δεύτερος βλέπει μέσα και τα αρχεία του πρώτου. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο καθένας εξ αποστάσεως. Δεν γουστάρω τέτοια κατάστασηkongrosian έγραψε: ↑23 Ιούλ 2021, 11:06αν όλο αυτό είναι προσωρινό, απλά για αυτό το πρότζεκτ, τότε πάρε ένα 2ο σκληρό, κάντε εγκατάσταση των win10 ως πρωτεύον λειτουργικό, έχε μετά συνδεδεμένους και τους 2 δίσκους και μπορείς να επιλέγεις από το BIOS ή UEFI (ανάλογα τι έχεις) σε ποιο δίσκο θα bootάρει.ST48410 έγραψε: ↑23 Ιούλ 2021, 11:02Στο pc μου τα 7άρια ειναι κύριο λειτουργικό με σεταρισμένα τα χίλια δυο και δεν τα αλλάζω. Για ένα project τρίτων θα μπει ένας δικός τους τεχνικός να εγκαταστήσει δικά του λογισμικά και θα εργαστώ με αυτά. Εκεί δεν θα έχω κανένα έλεγχο του τι γίνεται και δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις να μπλοκάρω σε επίπεδο software πράγματα. Μάλλον αυτοί θα ελέγχουν πόσο εργάζομαι και τι κάνω. Ούτε αντέχω να αγοράσω δεύτερο pc. Μπορώ όμως να πάρω ένα δεύτερο SSD με μία νέα εγκατάσταση και να τελειώνει η ιστορία.kongrosian έγραψε: ↑23 Ιούλ 2021, 10:57στο 1ο ερώτημα γιατί απλά να μην τρέξεις τα 7αρια σε virtualbox μέσα από τα 10αρια;
- kongrosian
μπορείς να τον κάνεις disable στο biosST48410 έγραψε: ↑23 Ιούλ 2021, 11:09Ναι αλλά όταν μπουτάρει ο δεύτερος βλέπει μέσα και τα αρχεία του πρώτου. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο καθένας εξ αποστάσεως. Δεν γουστάρω τέτοια κατάστασηkongrosian έγραψε: ↑23 Ιούλ 2021, 11:06αν όλο αυτό είναι προσωρινό, απλά για αυτό το πρότζεκτ, τότε πάρε ένα 2ο σκληρό, κάντε εγκατάσταση των win10 ως πρωτεύον λειτουργικό, έχε μετά συνδεδεμένους και τους 2 δίσκους και μπορείς να επιλέγεις από το BIOS ή UEFI (ανάλογα τι έχεις) σε ποιο δίσκο θα bootάρει.ST48410 έγραψε: ↑23 Ιούλ 2021, 11:02
Στο pc μου τα 7άρια ειναι κύριο λειτουργικό με σεταρισμένα τα χίλια δυο και δεν τα αλλάζω. Για ένα project τρίτων θα μπει ένας δικός τους τεχνικός να εγκαταστήσει δικά του λογισμικά και θα εργαστώ με αυτά. Εκεί δεν θα έχω κανένα έλεγχο του τι γίνεται και δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις να μπλοκάρω σε επίπεδο software πράγματα. Μάλλον αυτοί θα ελέγχουν πόσο εργάζομαι και τι κάνω. Ούτε αντέχω να αγοράσω δεύτερο pc. Μπορώ όμως να πάρω ένα δεύτερο SSD με μία νέα εγκατάσταση και να τελειώνει η ιστορία.
Οκ. Αυτό είναι μία λύση. Χρονοβόρα μεν, αλλά είναι. Δεν το είχα σκεφτεί. Ευχαριστώ.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια

Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Θα πρέπεις να κάνεις encrypt και τους δύο δίσκους με bitlocker.
https://docs.microsoft.com/en-us/window ... encryption
Τo full disk encryption είναι για αυτό ακριβώς το use case που περιγράφεις.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
Άρα λοιπόν ανοίγω το bitlocker στην τρέχουσα εγκατάσταση και κάνω encrypt. Μετά βάζω μέσα τον καινούριο SSD έχοντας βγάλει τους παλιούς, σετάρω τα win10 και κάνω πάλι encrypt. Στο τέλος έχω όλους σκληρούς κουμπωμένους και αναλόγως με το πιο λειτουργικό ανοίγω δεν βλέπει τους υπόλοιπους; Σωστά; Γιατί αν τους βλέπει και μπορεί να μεταφέρει κάποιος αρχείο από τον ένα στον άλλο μετά παύει το encryption και άρα μπορεί να το ανοίξει.klg έγραψε: ↑23 Ιούλ 2021, 12:23Θα πρέπεις να κάνεις encrypt και τους δύο δίσκους με bitlocker.
https://docs.microsoft.com/en-us/window ... encryption
Τo full disk encryption είναι για αυτό ακριβώς το use case που περιγράφεις.
Αν το κατάλαβα σωστά μένει ένα ερώτημα.
Όταν κάνω την εγκατάσταση στον νέο SSD τι θα πρέπει να κάνω ώστε καθώς ξεκινάει ο υπολογιστής να μου δίνει την επιλογή να μπουτάρω από το ένα ή το άλλο λειτουργικό;
Το πιο απλό είναι να μπαίνεις με φ11 ξέρωγω (όπως σε έγραψε ήδη ο κόμετ-42-ξύσταρκίδιασου) στα μπουτ όπτιονς και να επιλέγεις με ποιον δίσκο θα μπαίνεις.
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι.
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- omg kai 3 lol
τιποτα δε χρειαζεται να κανεις, τα windows θα δημιουργησουν αυτοματα bootloader και θα εχεις επιλογη λειτουργικου κατα την εκκινηση, που μπορεις να παραμετροποιησεις ποιο να ξεκιναει πρωτο και ποσα δευτερολεπτα να κραταει την επιλογη του boot screen,
επισης οι ssd αν ειναι sata ειναι hotplug μπορεις απλα να τραβας το sata καλωδιο και να τον αποσυνδεεις με ανοιχτο το αλλο λειτουργικο
επισης οι ssd αν ειναι sata ειναι hotplug μπορεις απλα να τραβας το sata καλωδιο και να τον αποσυνδεεις με ανοιχτο το αλλο λειτουργικο
Εγώ στην θέση του Στάθη θα έκανα την νέα εγκατάσταση χωρίς να έχω κουμπωμένο τον παλιό δίσκο, σε περίπτωση που γίνει κάτι με τον έναν από τους δύο είναι πολύ πιο εύκολο το τράμπλσούτινγκ, μπορεί να το κάνει και έτσι βέβαια.omg kai 3 lol έγραψε: ↑23 Ιούλ 2021, 13:03τιποτα δε χρειαζεται να κανεις, τα windows θα δημιουργησουν αυτοματα bootloader και θα εχεις επιλογη λειτουργικου κατα την εκκινηση, που μπορεις να παραμετροποιησεις ποιο να ξεκιναει πρωτο και ποσα δευτερολεπτα να κραταει την επιλογη του boot screen,
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Δεν τον νοιάζει μόνο το boot order, τον νοιάζει και να μην μπορεί κάποιος να κάνει mount το δεύτερο δίσκο και να μπορεί να δει το filesystem.omg kai 3 lol έγραψε: ↑23 Ιούλ 2021, 13:03τιποτα δε χρειαζεται να κανεις, τα windows θα δημιουργησουν αυτοματα bootloader και θα εχεις επιλογη λειτουργικου κατα την εκκινηση, που μπορεις να παραμετροποιησεις ποιο να ξεκιναει πρωτο και ποσα δευτερολεπτα να κραταει την επιλογη του boot screen,
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος klg την 23 Ιούλ 2021, 13:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 90 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unique
18 Απρ 2025, 15:37
-
-
Νέα δημοσίευση Αλλα 7 εκ. για τα πετσωμενα
από Eθνικοκοινωνιστης » 29 Οκτ 2023, 19:41 » σε Εσωτερική Πολιτική - 52 Απαντήσεις
- 1768 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από talaipwros
20 Δεκ 2023, 21:59
-
-
-
Νέα δημοσίευση Άλλα φόρουμ
από Imperium » 27 Φεβ 2024, 12:23 » σε Phorum.com.gr - Διαδικτυακή κοινότητα - 52 Απαντήσεις
- 7268 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sys3x
29 Απρ 2024, 17:33
-
-
-
Νέα δημοσίευση Νέα, παρασκήνιο και άλλα
από Otto Weininger » 26 Οκτ 2024, 17:45 » σε Εσωτερική Πολιτική - 347 Απαντήσεις
- 9388 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
07 Μάιος 2025, 21:53
-