Συγκριση τιμών από pc σε laptop
- Esperos
- Phorum.gr user: Esperos
Συγκριση τιμών από pc σε laptop
Πολύ χοντρικά, αν ένα laptop κοστίζει/αξίζει 1000 ευρώ,
το αντίστοιχο σε pc με τις ίδιες δυνατότητες, πόσο θα έπρεπε να κοστίζει ;
Περισσότερο φτηνότερο ή το ίδιο ;
το αντίστοιχο σε pc με τις ίδιες δυνατότητες, πόσο θα έπρεπε να κοστίζει ;
Περισσότερο φτηνότερο ή το ίδιο ;
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Re: Συγκριση τιμών από pc σε laptop
Λιγότερο.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
- Esperos
Προσπαθώ να συγκρίνω τις επιδόσεις ενός λαπτοπ των 1000 ευρω με ένα ντεσκτοπ των 700 και βρισκω ότι το λαπτοπ ειναι πολύ πολύ καλύτερο.
Ή με κλέβουν ή δεν μπορώ να αξιολογήσω σωστά τις επιδόσεις. Για αυτό ρωτάω
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
Δεν παίζει αυτό.
Μάλλον δεν μπορείς να αξιολογήσεις τις επιδόσεις σωστά.
Αυτό πλέον παίζεται.
Λόγω της δραματικής αύξησης των τιμών των καρτών γραφικών εάν το bundle ενός λαπ σου προσφέρει ξεχωριστή (της προκοπής) gpu παίζει να καρασυμφέρει το λαπ σε σχέση με ένα ντουλάπτοπ. Σε ένα λαπ βέβαια οι δυνατότητες αναβάθμισης είναι τρομερά περιορισμένες αλλά αυτό είναι ρέλεβαντ ανάλογα με το τι κάνεις, βασικά όλα έχουν να κάνουν με το "για ποια δουλειά το θέλεις".
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- Esperos
Βασικά δουλειές γραφείου, κυρίως οφισ και σερφαρισμα,sys3x έγραψε: ↑24 Ιουν 2022, 15:03Αυτό πλέον παίζεται.
Λόγω της δραματικής αύξησης των τιμών των καρτών γραφικών εάν το bundle ενός λαπ σου προσφέρει ξεχωριστή (της προκοπής) gpu παίζει να καρασυμφέρει το λαπ σε σχέση με ένα ντουλάπτοπ. Σε ένα λαπ βέβαια οι δυνατότητες αναβάθμισης είναι τρομερά περιορισμένες αλλά αυτό είναι ρέλεβαντ ανάλογα με το τι κάνεις, βασικά όλα έχουν να κάνουν με το "για ποια δουλειά το θέλεις".
Μετά ερασιτεχνικά cubase, video editing, όταν τα δουλεύω, το 7 ετών λαπτοπ που έχω τώρα, τις τρέχει τις εφαρμογες αλλά ζεσταίνεται πολύ , καίει.
Εχω πάρει ανεμιστηράκι από κάτω, κάπως έχει φτιάξει η κατάσταση αλλά θερμοκρασίες είναι έντονες. Ιδίως τώρα το καλοκαίρι.
Θέλει περίπου 5 - 8 λεπτά να πάρει μπρος.
Πρέπει να πάω στο επόμενο αργά ή γρήγορα.
Επειδή και το λαπτοπ το χρησιμοποιώ σαν ντεσκτοπ, διαρκώς σε ένα σημείο και σύνδεση με hdmi σε μεγάλη οθόνη, σκέπτομαι ΜΉΠΩς
αξίζει ένα ντεσκτοπ που με τα ίδια χρήματα θα έχω αξεπέραστες επιδόσεις και ΟΤΑΝ χρειαστεί να μετακινηθώ, πάω με το αυτοκίνητο,
no big deal να βάλω σην πορσε καγιεν αντί για ένα λαπτοπ και μια οθόνη, ένα ντεσκτοπ και μια οθόνη.
Μ1 MacBook air, οποίο μοντέλο (μνήμη - εσωτερικός χώρος αποθήκευσης) αντέχει η τσέπη σου.Esperos έγραψε: ↑24 Ιουν 2022, 15:20Βασικά δουλειές γραφείου, κυρίως οφισ και σερφαρισμα,sys3x έγραψε: ↑24 Ιουν 2022, 15:03Αυτό πλέον παίζεται.
Μετά ερασιτεχνικά cubase, video editing, όταν τα δουλεύω, το 7 ετών λαπτοπ που έχω τώρα, τις τρέχει τις εφαρμογες αλλά ζεσταίνεται πολύ , καίει.
Εχω πάρει ανεμιστηράκι από κάτω, κάπως έχει φτιάξει η κατάσταση αλλά θερμοκρασίες είναι έντονες. Ιδίως τώρα το καλοκαίρι.
Θέλει περίπου 5 - 8 λεπτά να πάρει μπρος.
Πρέπει να πάω στο επόμενο αργά ή γρήγορα.
Επειδή και το λαπτοπ το χρησιμοποιώ σαν ντεσκτοπ, διαρκώς σε ένα σημείο και σύνδεση με hdmi σε μεγάλη οθόνη, σκέπτομαι ΜΉΠΩς
αξίζει ένα ντεσκτοπ που με τα ίδια χρήματα θα έχω αξεπέραστες επιδόσεις και ΟΤΑΝ χρειαστεί να μετακινηθώ, πάω με το αυτοκίνητο,
no big deal να βάλω σην πορσε καγιεν αντί για ένα λαπτοπ και μια οθόνη, ένα ντεσκτοπ και μια οθόνη.
Και επιτέλους, πάψε να χρησιμοποιείς το σπασμένο το πεντάρι, κάπου έλεοc.
.
.
panos291 έγραψε: ↑24 Ιουν 2022, 15:52Το desktop το φτιαχνεις ο ιδιος, μην εισαι κοροιδο.

.
.
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
Το laptop έχει δυνατότητες που δεν μπορεί να έχει ένα desktop(φορητότητα) και το desktop έχει δυνατότητες(επεκτασιμότητα, αντικατάσταση υποσυστημάτων) που δεν μπορεί να έχει ένα laptop. Δεν μπορούν απόλυτα να συγκριθούν. Ο βασικός λόγος, που αν δεν σου είναι απαραίτητη η φορητότητα, καλό είναι να επιλέξεις ένα desktop είναι για να το φτιάξεις με τα εξαρτήματα ακριβώς που θέλεις και βέβαια να έχεις μεγαλύτερη ασφάλεια στην επένδυσή σου διότι αν κάτι χαλάσει και δεν είναι στην εγγύηση μπορείς να το αντικαταστήσει με μικρότερο αντίτιμο. Μετά, μία έτοιμη σύνθεση είναι συνήθως φτηνότερη από μία που συναρμολογείς εσύ. Το laptop είναι αναγκαστικά έτοιμη σύνθεση. Ο κανόνας είναι ότι αν όλα είναι ίδια το desktop είναι περίπου 20% φτηνότερο από το laptop.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Κατσε ρε συ. Εγω διαλεξα κουτι, επεξεργαστή, motherboard, σκληρους, μνημες, καρτα γραφικων, και εδωσα και ενα 30ρι σε ενα παιδι μερακλη που τα συναρμολογησε και μου περασε και τα windows.
Ποσα θα ειχα δωσει παραπάνω αν ηταν ετοιμη σύνθεση απο εταιρεία?
Εσύ αυτήν την στιγμή συγκρίνεις έτοιμο ντουλάπτοπ με κάστομ, καλά έκανες, απλά νομίζω ότι λέγαμε για λαπ βς ντουλάπτοπ.
.
.
Ναι αλλα αυτός εγραψε "Προσπαθώ να συγκρίνω τις επιδόσεις ενός λαπτοπ των 1000 ευρω με ένα ντεσκτοπ των 700 και βρισκω ότι το λαπτοπ ειναι πολύ πολύ καλύτερο."sys3x έγραψε: ↑24 Ιουν 2022, 19:26Εσύ αυτήν την στιγμή συγκρίνεις έτοιμο ντουλάπτοπ με κάστομ, καλά έκανες, απλά νομίζω ότι λέγαμε για λαπ βς ντουλάπτοπ.
Βασικα ηθελα να του πω να κανει την σύγκριση με ενα καστομ desktop στα ιδια λεφτα και να μην πληρωνει ταμπελακια.
Μόνο desktop.
Laptop αποκλειστικά από επαγγελματική ανάγκη και για συγκεκριμένες καταστάσεις.
Ειδικά, δε, αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι τότε να πάρετε Desktop χωρίς δεύτερη κουβέντα. Εκτός αν θέλετε να βλέπετε ένα τετραγωνικό πλαίσιο να χάνει κομμάτια πλαστικού κι εξαρτημάτων μέρα με τη μέρα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 17 Απαντήσεις
- 374 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
25 Ιαν 2025, 14:07
-
-
Νέα δημοσίευση Σύγκριση ΑΕΠ Ελλάδας Τουρκίας σε μία εικόνα.
από Ζενίθεδρος » 23 Φεβ 2024, 17:44 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 0 Απαντήσεις
- 230 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ζενίθεδρος
23 Φεβ 2024, 17:44
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΌΣ VS ΒΟΥΔΙΣΜΌΣ (σύγκριση των δύο αυτών θρησκειών)
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 12 Φεβ 2025, 16:30 » σε Θρησκειολογία - 86 Απαντήσεις
- 1555 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σικελιώτης1
26 Φεβ 2025, 14:54
-
-
-
Νέα δημοσίευση Συγκριση προγραμματων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για την αμυνα
από Λουκας » 06 Ιουν 2023, 11:46 » σε Εσωτερική Πολιτική - 18 Απαντήσεις
- 911 Προβολές
-